Dodaj do ulubionych

Wysypka/krostki/dziecko

18.03.22, 20:16
Witam. Dziecko od jakiś 2miesięcy ma na twarzy zmiany typu kaszka widoczne pod swiatlo w kolorze skory najpierw były jedynie na nosie teraz też pojawiają się w innych miejscach. Pediatra nie pomógł czekam na wizytę do alergologa zrobione panel pediatryczny z krwi i skorne alergi nie wykazało... bierze hitaxa jednak zmiany są raz więcej raz mniej. Stosujemy krem alantandermoline a+e i latopic . Proszę o rady. Zastanawiam się między alergia pokarmowa a rogowaceniem mieszkowym... brak na rękach nogach tylko brzuch I twarz. Ktoś miał coś podobnego ? Do dermatologa czekam na skierowanie.
Obserwuj wątek
    • mamtrzykotyidwa Re: Wysypka/krostki/dziecko 19.03.22, 12:08
      Prosaki. Typowe zjawisko u niemowląt, a i u starszych się pojawiają. Czasem męczą dorosłych.
      Nie ma to związku z alergią.
      Nic nie robić, niczym nie smarować. Znikną same.
      • agnieszkahud88 Re: Wysypka/krostki/dziecko 19.03.22, 12:35
        Tylko ze to nie ma białego w środku bardziej jest jak pryszczyk.. na brzuchu też takie zmiany cos ala gesia skórka na kolejnym zdjęciu. prosaki to chyba nie występuje na brzuchu
    • eukaliptusy Re: Wysypka/krostki/dziecko 19.03.22, 20:42
      Ledwie widoczny defekt kosmetyczny. Umrzeć na to nie umrze.
      • agnieszkahud88 Re: Wysypka/krostki/dziecko 20.03.22, 18:12
        Tylko ze takie zmiany się pojawiają i znikają raz więcej raz mniej
    • ichi51e Re: Wysypka/krostki/dziecko 20.03.22, 18:33
      a cerkoderm próbowaliście? 40 do cialka 15 do buziaka
      • ichi51e Re: Wysypka/krostki/dziecko 20.03.22, 18:34
        sory do pyszczka 5 nie 15
        • ichi51e Re: Wysypka/krostki/dziecko 20.03.22, 18:35
          ja się sporo naszukalam nawet mi wmawiali ze nie ma 5. polecam bardzo dobry
      • agnieszkahud88 Re: Wysypka/krostki/dziecko 20.03.22, 19:58
        Nie próbowałem tego ale zamówiłam dziś linourea a+e z mocznikiem ale będę mieć na uwadze dziękuję
        • ichi51e Re: Wysypka/krostki/dziecko 20.03.22, 20:00
          wbrew pozorom jeśli to rogowacenie okolomieszkowe trzeba dbać bo mogą się nawet stany zapalne robic uncertain
    • kiddy Re: Wysypka/krostki/dziecko 21.03.22, 09:10
      Prawdopodobnie rogowacenie okołomieszkowe. Ja mam, moje dzieci też. Córka ma do tego ŁZS u niej skóra na ciele wygląda bardzo podobnie do skóry twojego dziecka. Dbam o delikatne, ale dokładne mycie ciała, smaruję dzieciaki codziennie mocno nawilżającymi balsamami, pilnuję, żeby były smarowane codziennie, a jak trzeba, np. zimą, to i więcej. Wybór kosmetyków to kwestia indywidualna, ale kupuj raczej takie, które intensywnie nawilżają, nie natłuszczają. Mocznik w kosmetykavlch jednym szkodzi, a innym pomaga, u nas akurat nie pomaga, wysusza. Teraz mam dla siebie i dzieci Biodermę Atoderm Krem do ciała i twarzy, dobrze się sprawdza.
      • ichi51e Re: Wysypka/krostki/dziecko 21.03.22, 09:15
        no wlasnie metoda prob i bledow. U nas tez lekarz radzila - na zmiane natluszczac i nawilzac - z czasem czlowiek sam widzi co najlepiej dziala.
      • agnieszkahud88 Re: Wysypka/krostki/dziecko 23.03.22, 14:40
        A czy słońce wycisza zmiany u Pani dzieci? Dziecko wczoraj na słońcu czy dzien i jest dużo lepiej
      • agnieszkahud88 Re: Wysypka/krostki/dziecko 23.03.22, 14:59
        A czy słońce wycisza zmiany u Pani dzieci? Dziecko wczoraj na słońcu czy dzien i jest dużo lepiej.
    • astra226 Re: Wysypka/krostki/dziecko 28.05.22, 21:50
      Dzien dobry! Czy doszla Pani od czego Pani dziecko ma ta wysypke? Mam córkę, ktora ma taka sama wysypke.
      • agnieszkahud88 Re: Wysypka/krostki/dziecko 30.05.22, 20:49
        Nie doszłam testy ma alergie nic nie wykazywały... zaczęłam stosowac latopic probiotyk przez 3 miesiace i smarować kremem linourea a+e... po jakimś czasie w trakcie tego wszystko znikło
    • wkswks Re: Wysypka/krostki/dziecko 28.05.22, 22:21
      Moje to mają okresowo. Syn ma AZS, teraz objawy od czasu do czasu; córka cos podobnego do AZS, tylko u niej pojawia sie latem jak się poci lub kiedy gorączkuje. Nic z tym nie robię. Syn ma na AZS swoje smarowidło - cetaphil. Ale na każdego działa cos innego.
    • ichi51e Re: Wysypka/krostki/dziecko 30.05.22, 21:08
      Wyglada jak rogowacenie. Dermatolog
      • agnieszkahud88 Re: Wysypka/krostki/dziecko 31.05.22, 11:01
        Już znikło narazie nie ma z czym iść.. mam nadzieję że nie wrócismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka