Dodaj do ulubionych

Krzewy owocowe z Biedronki

28.03.22, 21:01
Czy ktoś może kupował takie krzewy owocowe z Biedronki? Czy przesadzałyście je do większych doniczek i ogólnie jak się sprawują? Chciałabym, aby stały na balkonie.

Obserwuj wątek
    • lot_w_kosmos Re: Krzewy owocowe z Biedronki 28.03.22, 21:14
      Na którejś grupie facebookowej z zakresu ogrosnictwa był temat krzewów z Biedry.
      Zdania były ogólnie podzielone, ale z 70% ludzi miało pozytywne zdanie o ich sadzonkach.
    • memphis90 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 28.03.22, 21:47
      Rosną jak głupie i nie chcą zdechnac...
    • berdebul Re: Krzewy owocowe z Biedronki 28.03.22, 21:50
      Mam trochę krzaczków i drzewek z biedronki - to zazwyczaj młode okazy, wiec chwilę się czeka na przyzwoity rozmiar (3 lata czekam na kwitnienie magnolii na przykład), ale są ok.
      • littlesquirrel Re: Krzewy owocowe z Biedronki 28.03.22, 22:03
        Czy po kupnie trzeba je przesadzić do większej doniczki? Nie mam jeszcze doświadczenia w tej kwestii, stąd pytanie smile
        • lella_two Re: Krzewy owocowe z Biedronki 29.03.22, 14:46
          A gdzie mają rosnąć docelowo? Jeśli w gruncie, to nie warto, jeśli w donicach- należy
        • memphis90 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 29.03.22, 15:29
          Tak, koniecznie, one są w takich małych plastikowych doniczkach.
    • livia.kalina Re: Krzewy owocowe z Biedronki 28.03.22, 22:07
      Kilka lat temu, dosłownie za grosze, kupiłam agrest, czarną i czerwoną porzeczkę i wszystkie pięknie urosły i dosłownie uginają się od owoców. mój młodszy synuś, wielbiciel wszystkiego co kwaśne, każdy sezon je ogołacasmile

I to juz są wszystkie moje doświadczenia z sadzonkami z Biedronki. Jak bym na coś miała jeszcze ochotę, z pewnością, po moich doświadczeniach, bym kupiła.
    • ruscello Re: Krzewy owocowe z Biedronki 29.03.22, 16:13
      Rosną, drzewko też smile
    • szmytka1 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 29.03.22, 17:07
      Drzewka i krzewy owocowe są ok. Nie polecam za to clematisy, zamiast wielkokwiqtowych wyrastają botaniczne ora róż z balonów, nigdy nie kupiłam zgodnej odmianowo, a przY ostatniejnprobie zakpili ze mnie inwyroslq dzika róża 😁
    • andaba Re: Krzewy owocowe z Biedronki 29.03.22, 17:09
      Czemu do doniczek?

Mam kilka i krzewówi drzewek, rośnie wszystko jak głupie, owocuje. Tak pysznych moreli jak z biedronkowego drzewka w zyciu nie jadłam.
    • nastjaa Re: Krzewy owocowe z Biedronki 15.09.22, 09:33
      U mnie wszystko padło, poza drzewkami czereśni, ale one już były duże.
    • czarna_kita Re: Krzewy owocowe z Biedronki 15.09.22, 10:18
      Mam z Biedry 4 borówki które owocują i 4 kupione w tym roku jeszcze młode. Mam też 2 gruszki i 2 czereśnie które też już mają owoce. Magnolia kupiona z Biedry zakwitła od razu na drugi rok od posadzenia a w tym roku kupiłam budleje i też kwitła.
      Tylko maliny mi się nie przyjęły (miałam kupione 2).
      I tak, musisz je posadzić w doniczkach bo one często są tylko zawinięte w folie.
      • czarna_kita Re: Krzewy owocowe z Biedronki 15.09.22, 10:20
        Zapomniałam dodać że wszystko posadzone w ogrodzie w ziemi.
        • pasquda77 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 15.09.22, 10:22
          Kupiłam trzy krzaki czerwonej porzeczki, wyrosły z tego jakieś dziczki w ogóle nie przypominające wyglądem porzeczki, więcej nie kupię, Bóg jeden wie co to jest.
    • bodmo [...] 09.03.23, 13:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • milin94 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 14:33
      Mam z Biedry aronię, porzeczki, maliny, jagodę kamczacką. Zdechła mi tylko aronia, ale ona była przeceniona, za grosze, wiedziałam, że mogą z nią być kłopoty. Mój mąż kupił mi kiedyś na wyprzedaży tamaryszek, krzewuszkę, dwie trzmieliny - bidulki takie, zabiedzone. Ale wyprowadziłam je pięknie na ludzi, mają się dobrze i są zadowolone. Rosną też trzy jabłonki z Biedry i jedna grusza - klapsa. Nie dała rady tylko śliwa. Kupuj, bo niedrogo, a może być ok.
    • tt-tka Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 14:48
      Raz w zyciu kupilam, dwa krzaczki aronii, przed kilku laty. Ale od razu wsadzilam w grunt. ladnie sie przyjely, nie powiem, i ladnie owocuja.
    • mae224 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 14:52
      ja kupiłam małe, rosną, owocuja?
      ps. można porzeczkę do doniczki?
    • memphis90 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 14:54
      One są w kubku od jogurtu, wiec obowiązkowo musisz je przesadzić, bo umrą.

Miałam drzewka i porzeczkę, rosło to jak głupie.
    • memphis90 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 14:56
      Mam morele i brzoskwinie od nich. Morela nie owocuje w ogole, wg internetow prawdopodobnie wada genetyczna. Brzoskwinka ma multum liści, ale owoców mało i opadają.
      • memphis90 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 14:58
        I wiśnie Piedmont, w ciągu 4 lat wyprodukowała 2 wiśnie. Dwie sztuki owoców.
      • memphis90 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 18:59
        Eee, skasowali spamera i wyszło bez sensu, bo to dotyczyło nie biedry, tylko drzewek karłowatych, które realnie tam kupiłam i które realnie nie owocują...
    • unikotka Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 15:05
      U mnie dobrze rosną. Rododendron chyba najładniejszy że wszystkich, jakie mam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka