littlesquirrel 28.03.22, 21:01 Czy ktoś może kupował takie krzewy owocowe z Biedronki? Czy przesadzałyście je do większych doniczek i ogólnie jak się sprawują? Chciałabym, aby stały na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lot_w_kosmos Re: Krzewy owocowe z Biedronki 28.03.22, 21:14 Na którejś grupie facebookowej z zakresu ogrosnictwa był temat krzewów z Biedry. Zdania były ogólnie podzielone, ale z 70% ludzi miało pozytywne zdanie o ich sadzonkach. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 28.03.22, 21:47 Rosną jak głupie i nie chcą zdechnac... Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Krzewy owocowe z Biedronki 28.03.22, 21:50 Mam trochę krzaczków i drzewek z biedronki - to zazwyczaj młode okazy, wiec chwilę się czeka na przyzwoity rozmiar (3 lata czekam na kwitnienie magnolii na przykład), ale są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
littlesquirrel Re: Krzewy owocowe z Biedronki 28.03.22, 22:03 Czy po kupnie trzeba je przesadzić do większej doniczki? Nie mam jeszcze doświadczenia w tej kwestii, stąd pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Krzewy owocowe z Biedronki 29.03.22, 14:46 A gdzie mają rosnąć docelowo? Jeśli w gruncie, to nie warto, jeśli w donicach- należy Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 29.03.22, 15:29 Tak, koniecznie, one są w takich małych plastikowych doniczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Krzewy owocowe z Biedronki 28.03.22, 22:07 Kilka lat temu, dosłownie za grosze, kupiłam agrest, czarną i czerwoną porzeczkę i wszystkie pięknie urosły i dosłownie uginają się od owoców. mój młodszy synuś, wielbiciel wszystkiego co kwaśne, każdy sezon je ogołaca I to juz są wszystkie moje doświadczenia z sadzonkami z Biedronki. Jak bym na coś miała jeszcze ochotę, z pewnością, po moich doświadczeniach, bym kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 29.03.22, 17:07 Drzewka i krzewy owocowe są ok. Nie polecam za to clematisy, zamiast wielkokwiqtowych wyrastają botaniczne ora róż z balonów, nigdy nie kupiłam zgodnej odmianowo, a przY ostatniejnprobie zakpili ze mnie inwyroslq dzika róża 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Krzewy owocowe z Biedronki 29.03.22, 17:09 Czemu do doniczek? Mam kilka i krzewówi drzewek, rośnie wszystko jak głupie, owocuje. Tak pysznych moreli jak z biedronkowego drzewka w zyciu nie jadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
nastjaa Re: Krzewy owocowe z Biedronki 15.09.22, 09:33 U mnie wszystko padło, poza drzewkami czereśni, ale one już były duże. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Krzewy owocowe z Biedronki 15.09.22, 10:18 Mam z Biedry 4 borówki które owocują i 4 kupione w tym roku jeszcze młode. Mam też 2 gruszki i 2 czereśnie które też już mają owoce. Magnolia kupiona z Biedry zakwitła od razu na drugi rok od posadzenia a w tym roku kupiłam budleje i też kwitła. Tylko maliny mi się nie przyjęły (miałam kupione 2). I tak, musisz je posadzić w doniczkach bo one często są tylko zawinięte w folie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Krzewy owocowe z Biedronki 15.09.22, 10:20 Zapomniałam dodać że wszystko posadzone w ogrodzie w ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 15.09.22, 10:22 Kupiłam trzy krzaki czerwonej porzeczki, wyrosły z tego jakieś dziczki w ogóle nie przypominające wyglądem porzeczki, więcej nie kupię, Bóg jeden wie co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bodmo [...] 09.03.23, 13:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
milin94 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 14:33 Mam z Biedry aronię, porzeczki, maliny, jagodę kamczacką. Zdechła mi tylko aronia, ale ona była przeceniona, za grosze, wiedziałam, że mogą z nią być kłopoty. Mój mąż kupił mi kiedyś na wyprzedaży tamaryszek, krzewuszkę, dwie trzmieliny - bidulki takie, zabiedzone. Ale wyprowadziłam je pięknie na ludzi, mają się dobrze i są zadowolone. Rosną też trzy jabłonki z Biedry i jedna grusza - klapsa. Nie dała rady tylko śliwa. Kupuj, bo niedrogo, a może być ok. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 14:48 Raz w zyciu kupilam, dwa krzaczki aronii, przed kilku laty. Ale od razu wsadzilam w grunt. ladnie sie przyjely, nie powiem, i ladnie owocuja. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 14:52 ja kupiłam małe, rosną, owocuja? ps. można porzeczkę do doniczki? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 14:54 One są w kubku od jogurtu, wiec obowiązkowo musisz je przesadzić, bo umrą. Miałam drzewka i porzeczkę, rosło to jak głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 14:56 Mam morele i brzoskwinie od nich. Morela nie owocuje w ogole, wg internetow prawdopodobnie wada genetyczna. Brzoskwinka ma multum liści, ale owoców mało i opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 14:58 I wiśnie Piedmont, w ciągu 4 lat wyprodukowała 2 wiśnie. Dwie sztuki owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 18:59 Eee, skasowali spamera i wyszło bez sensu, bo to dotyczyło nie biedry, tylko drzewek karłowatych, które realnie tam kupiłam i które realnie nie owocują... Odpowiedz Link Zgłoś
unikotka Re: Krzewy owocowe z Biedronki 09.03.23, 15:05 U mnie dobrze rosną. Rododendron chyba najładniejszy że wszystkich, jakie mam. Odpowiedz Link Zgłoś