Dodaj do ulubionych

Kopana uber alles

29.03.22, 22:26
Wuj tam z Ukrainą I jej wojną, kopacze grajo wiec na głównej wołami I na czerwono jak kopaczom idzie..kilka artykułow na ten temat a wojna? Pies ją trącał, gdzieś tam poniżej, teraz ważniejsze rzeczy się dzieją..
Zawsze mnie irytowało ile miejsca poświęca sie kopanej w newsach, jakby to była nie wiadomo jak ważna rzecz, że niby każdy tym żyje
Obserwuj wątek
    • stavros2002 Re: Kopana uber alles 29.03.22, 22:29
      2:0 smile
    • lodomeria Re: Kopana uber alles 29.03.22, 23:34
      Z nostalgią wspominam czas, kiedy ze względu na covid nie odbywały się mecze i w radiowych serwisach informacyjnych nie było wzmianek o piłce tylko nagle dało się sport zastąpić kulturą.

Piłki nożnej nie trawię wyjątkowo - za te jej powiązania z oligarchami, szejkami i innymi posiadaczami niewolników, za celebrowanie hiperbogactwa, za fanatyczne kibicowanie 'swojemu' klubowi choćby nie wiem co, za seksizm, za antyintelektualizm, hazard a najbardziej chyba własnie za to, że robi z nas jedną wielką masę, która koniecznie, i to czewonymi migającymi literkami na pierwszych stronach musi być informowana o tym sporcie.
      • woman_in_love Re: Kopana uber alles 29.03.22, 23:46
        doskonale 1000/100
      • fortalesa Re: Kopana uber alles 30.03.22, 07:44
        Dodaj do tego MS w Katarze, dyktaturze łamiącej prawa człowieka, gdzie budowa infrastruktury odbywa się w nieludzkich warunkach przy wykorzystaniu emigrantów z biednych państw. Którym się jeszcze nie płaci. Ciemny piłkarski lud się cieszy "świętem futbolu".
        • lodomeria Re: Kopana uber alles 30.03.22, 08:05
          Jakos w tym wszystkim przegapiłam, że to już te zawody.

No doprawdy nie rozumiem.
      • bistian Re: Kopana uber alles 30.03.22, 19:40
        lodomeria napisała:

> Z nostalgią wspominam czas, kiedy ze względu na covid nie odbywały się mecze i
        > w radiowych serwisach informacyjnych nie było wzmianek o piłce tylko nagle dało
        > się sport zastąpić kulturą. (itd.)

Startuj na prezydenta, masz mój głos smile Też nie rozumiem tego fenomenu, a często mnie zniesmacza
    • angazetka Re: Kopana uber alles 29.03.22, 23:40
      Przyznam, że mnie - fankę piłki - to zakłuło.
      To pierwszy raz od 24 lutego, kiedy zdjęto wojnę z góry strony. Bo mecz.
    • babsee Re: Kopana uber alles 30.03.22, 07:52
      ohhh...jakże mi miło dopisać się rękami i nogami pod wszystkim wypowiedziami!Nie trawię. Rozrywka dla mas z niewiarygodnie dobrym PR-em. Zawsze jestem ciekawa, czy na serio te media tak to przeżywają?czy mają płacone od kretyńskich artykułów?czy też chcą zwiększyć klikalność?
      • loganberry Re: Kopana uber alles 30.03.22, 08:34
        I ja z przyjemnością się podpisuję.
    • suki-z-godzin Re: Kopana uber alles 30.03.22, 08:04
      Ostatnie podrygi zdechlej ostrygi.
      Dzisiejsza mlodziez pilke ma w odwloku, nie sa w stanie obejrzec czegos, co trwa 1,5 godziny z przerwą. Albo zmienia format na cos "express" albo za 20 lat nikt futbolu nie bedzie pamietal.
      • fogito Re: Kopana uber alles 30.03.22, 08:41
        Serio? Ja znam wsrod młodzieży wielu zagorzalych pilkarzy.
        • tenjedennick Re: Kopana uber alles 30.03.22, 08:53
          Dziwne. Moje dziecko wczoraj wróciło "sponiewierane", ale szczęśliwe po 3 godzinach biegania na boisku. Jak tam przechodzę zawsze jest pełno dzieciaków. Grających i na trybunach.
        • borsuczyca.klusek Re: Kopana uber alles 30.03.22, 10:12
          Bo to nie jest tak, że piłkarze i fani piłki znikną z dnia na dzień. Ale liczba zainteresowanych jest coraz mniejsza co widać po oglądalności największych imprez. Kolejne pokolenia mają już inne zajawki i piłka wcześniej czy później odejdzie na boczny tor. Sami dziennikarze sportowi o tym mówią.
      • 35wcieniu Re: Kopana uber alles 30.03.22, 09:52
        Gdzie tak jest?
        Dopchać się na zorganizowane zajęcia z piłki to wyczyn bo grupy zapchane, a zapisy z wyprzedzeniem.
      • gulcia77 Re: Kopana uber alles 30.03.22, 10:08
        Mam syna piłkarza. Przypuszczam, że wątpię.
      • fornita111 Re: Kopana uber alles 30.03.22, 10:10
        Sorry, mam wrazenie, ze nie czytacie ze zrozumieniem. Jej chodzilo o ogladanie pilki, nie o kopanie.
        • suki-z-godzin Re: Kopana uber alles 30.03.22, 19:36
          fornita111 napisała:

> Sorry, mam wrazenie, ze nie czytacie ze zrozumieniem.

No coś Ty. Na ematce? Skąd 😂
    • alina460 Re: Kopana uber alles 30.03.22, 08:05
      Podpisuję się pod tym. Nie rozumiem tego piłkarskiego trendu. Podobnie jak i fascynacji olimpiadami tongue_out

A jak zupełnie nie ogarniam jak sport może być częścią wiadomości. A dlaczego nie mówią w wiadomościach o filmach, książkach i koncertach?
      • kubek0802 Re: Kopana uber alles 30.03.22, 08:19
        Niektórzy naprawdę lubią obejrzeć dobry mecz, nawet jeżeli znają realia mundialu w Katarze i ogólnie związane z piłką. Niektórzy oglądają tenis i też mogę wywrócić oczami jak można dwie godziny patrzeć na skakanie koło siatki. Nie widzę powodów do wartościowania.
      • iwles Re: Kopana uber alles 30.03.22, 08:20
        alina460 napisała:

> A dlaczego
        > nie mówią w wiadomościach o filmach, książkach i koncertach?

W Wydarzeniach na Polsacie często Małgorzata Ziętkiewicz przedstawia wiadomości kulturalne.
    • leosia-wspaniala Re: Kopana uber alles 30.03.22, 08:42
      Nie jestem fanką piłki (delikatnie mówiąc) i też mnie wkurza jej nabożne traktowanie, pompowanie w nią niebotycznej kasy itp., ale jeśli chodzi o samą zmianę pozycji w newsach, to naprawdę nic się nie stanie, jeśli zajmie się przez chwilę ludzi czymś innym. Przecież my tę wojnę i tak oglądamy niemal na żywo, ta wojna jest wszędzie.
      • grey_delphinum Re: Kopana uber alles 30.03.22, 09:00
        Nie lubię piłki nożnej, rzadko oglądam sport w TV (a meczów to już w ogóle), ale akurat fakt, że w polskich serwisach informacyjnych pojawiła się na pierwszym miejscu informacja o zakwalifikowaniu się na mundial jakoś mnie nie razi. W tym względzie zgadzam się z leosią.

Uważam też, że ludzie epatowani jakimś tematem trochę na niego obojętnieją. Niestety, widzę to po sobie - przelatuję wzrokiem nagłówki o działaniach wojennych, otwieram niektóre karty, ale obecnie szukam przede wszystkim newsów ze swojego podwórka (teraz to mi się pewnie dostanie, ale taka jest prawda).
        • fornita111 Re: Kopana uber alles 30.03.22, 09:48
          To chyba nie chodzi o samo epatowanie tematem. Wojna trwa juz miesiac, wiec sie przyzwyczailismy. Na poczatku na ematce byly prawie same watki wojenne, teraz jest juz normalnie. Tak to juz jest w zyciu, ze wszystkim. Z jednej strony to straszne z drugiej strony szloby zwariowac, gdyby tak nie bylo.
    • tenjedennick Re: Kopana uber alles 30.03.22, 08:55
      Z pojemnością oglądaliśmy. Pierwsza połowa taka sobie, ale druga to już były emocje i dobra zabawa smile
      • kokosowy15 Re: Kopana uber alles 30.03.22, 19:45
        Co nazywasz "zabawa"? Emocje - rozumiem. Zarabianie pieniędzy - rozumiem. Podbudowywanie szowinizmu także. Ale co w tym jest zabawnego?
    • shmu Re: Kopana uber alles 30.03.22, 08:56
      To, że są inne tematy w gazetach to akurat się cieszę, bo jest wiele ważnych spraw. Piłka nożna do nich nie należy moim zdaniem, no ale mnie ten sport nie fascynuje. Moim zdaniem jest niezasłużona przewaga informacji na temat tego sportu w porównaniu do innych, nie mówiąc już o innych tematach, jak na przykład nauka.
    • covid-19 Re: Kopana uber alles 30.03.22, 09:04
      tez sie wczoraj dziwnie poczulam widzac te oczojebne litery nt pilki. Ale tez kopnela mnie nostalgia za swiatem bez tej piep.. wojny.
    • volta2 Re: Kopana uber alles 30.03.22, 19:40
      komediant i kopacz z ukrainy (no dobra, może i bokser, to chyba jeszcze gorszy sort sportowca na jemateczce) właśnie pokazują światu kim są i co potrafią

więc może z większym szacunkiem do chłopaków paniusiu?
    • nenia1 Re: Kopana uber alles 30.03.22, 20:02
      Mnie ogólnie oglądanie sportu nudzi, lubię sport/ruch, ale we własnym wykonaniu, niemniej nie przesadzajmy już z tym, że teraz można pisać i mówić wyłącznie o wojnie. Już tu na forum widziałam wątki, gdzie się ludzie zaczynają tłumaczyć z planów wakacyjnych bo wojna. No jest wojna, pytanie tylko, czy brak artykułu o wygranym meczu albo fakt, że Iksińska nie pojedzie na wakacje zmieni losy wojny? Zaczyna mi to przypominać śląskie "omy" co to kwitły jak paprocie na parapetach, obserwowały innych i komentowały, że Gajdzikowo spod piątki dopiero pół roku po śmierci męża a na czarno już nie łazi.
      • niemaznaczenia Re: Kopana uber alles 30.03.22, 20:08
        I ta forumowa pogarda dla rozrywki dla mas, w tle "kultura" (rozumiana jako elitarna forma zainteresowań ematek patrzących z góry na nieintelekturalną tłuszczę rajcującą się kopaniem piłki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka