tryggia Re: Podpaski - jakie? 11.05.22, 00:17 Nie pamiętam gdzie, ale wiedziałam taki lajfhak,. który sprawdził się u mnie bardzo. W tą pierwszą czy drugą noc zakładam jedną podpaskę normalnie, a drugą w poprzek trochę wyżej, na literę T. Nic nie przecieknie. A jest co. Odpowiedz Link Zgłoś
karmello29 Re: Podpaski - jakie? 12.05.22, 16:24 lilia-anna napisała: > Czy któraś z Was używa jeszcze podpasek? Nie kubeczka, tamponów, miesiączkowej > bielizny? Jeśli tak - proszę, podpowiedzcie, które najlepsze. > Sprawdziłam w wyszukiwarce, ale wszystkie wątki na ten temat są stare, a może p > ojawiło się na rynku coś nowego, coś super, o czym nie wiem. > Chodzi mi o środki higieniczne na naprawdę bardzo obfite krwawienia - na dzień > i na noc. ja uzywam ,zreszta nigdy nie uzywalam tamponow ani zadnych kubeczkow-na temat tamponow ginekolodzy wypowiadaja sie malo pochlebnie a miesiaczkujac juz sporo lat(okres dostalam w wieku 12 )nigdy nie bylo dla mnie problemem aby na te 5 dni darowac sobie plywanie czy tez ogolnie sport. nie mam jakiejs ulubionej marki podpasek,stosuje bella ,raczej unikam zapachowych aby nie podrazniac miejsc intymnych zwlaszcza w upal. akurat mam okres wiec podziele sie nazwa podpasek -bella perfecta ultra green.nie przemakaja ,nie brudza bielizny ,sa ok. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Podpaski - jakie? 12.05.22, 18:12 ja na noc, na piewsze 2-3 dni używam podkłady urologiczne Satessa- takie o największej chłonności, są w ciemnoniebieskim opakowaniu. Jedyne, które wytrzymują potop bez najmniejszego problemu. Są do kupienia w Aldim, kiedyś kupiłam przez pomyłkę i to był strzał w dziesiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczka.chili Re: Podpaski - jakie? 12.05.22, 21:18 Ja używam. Zazwyczaj bella, tych na noc, cienkich i długich. Odpowiedz Link Zgłoś
gdanskamarylka Re: Podpaski - jakie? 12.05.22, 22:27 Bella niebieska. To nie jest mój ideał, ale mimo wszystko - dla mnie są najlepsze z dostępnych na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
n3tka18 Re: Podpaski - jakie? 02.08.22, 23:40 Polecam gorąco z całego serduszka następujące podpaski: 1. Femina ULtra czarne z Biedronki (poszerzany tył podpaski, chłonność taka sama lub lepsza od alwaysow, tańsze sporo niż alwaysy, nieco sztywne, minus to małe skrzydełka, na plus szata graficzna na podpasce, materiał nie odparza az tak jak alwaysy, na prawdę godne polecenia!! Dla mnie najlepsze na pierwsze noce, obfite krwawienie) 2. Facelle ultra extra Nachtschutz 4 z Rossmanna polecam gorąco zarówno na noce jak i na dzień (meeega miękkie, mimo że niby ciut sztywne, grubsze zdecydowanie niż wszystkie znane mi podpaski z gatunku ultra, cena spoko, często są w promocji, ładne wzorki - niebiskie gwiazdki na podpasce, poszerzany tył, ale są też dostępne beż poszerzanego tyłu jako podpaski opatrzone nr 3, na orawde godne polecenia!). Podpaski Facele (a już zwłaszcza linia Facelle so free! są jednymi z lepszych podpasek jeśli chodzi o ekologię, o użyte materiały i wgl o Podlaski torę są na orawde dobrej jakości!!! 3. Bella Perfecta Ultra Maxi Blue /Green - szeroko znane, szeroko dostępne, idealne na obfite krwawienia na dzień.. na noc u mni3 odpadają ze względu na brak poszerzonego tyłu i raz czy dwa przeciekły. W dzień ni3 mam z nimi tego problemu!! W dzień są idealne, nieco sztywne ale dla mnie to na plus akurat, mimo to i tak są dość miękkie,są cieniutkie, dobrze chłoną. Green z siateczką nie odparzają jak alwaysy! Również szczerze polecam! I na tym oglądam skończyć ranking mój osobisty ;D Szczerze alwaysow używałam meeega dlugo, dopiero teraz wodze jakie to były "ceraty" odparzające niemiłosiernie zwłaszcza latem a do tego ta siateczka się przecierała i dziurawiła mega szybko, a i z nimi czasem zaliczałam wpadkę, ot co. Komu mige temu odradzam alwaysy, ale to tylko moja personalna opinia. Jednak cena i to co oferują nie zachęca, tak samo jak cuchnąca rumiankiem na kilometr Naturella która z naturą to nie ma za wiele wspólnego. Jeśli chodzi o podpaski organiczne, zdrowe, niebielone chlorem.. moze I są okej, ale ich nie mogę za barfzo używać, bo mi przeciekają, a wypróbowałam ich cale mnóstwo. Jedynym wyborem moim są właśnie Facelle Rossmanowskie. Tych z Vuokkoset (chyba tak się pisze), Masmi, Your Kaya, Bella bio based, cleanic.. niestety nie używam, choć probowalam.. ehhh.. najgorzej jak miesiączki obfite.. Kiedyś używałam takich podpasek jak Matte. Ale to było meeega dawno temu. Ktoś słyszał/ używał w ostatnim czasie? Jakość lepsza jak te kilkanaście lat temu?? XD Odpowiedz Link Zgłoś