Dodaj do ulubionych

Nylonowa torebka 🤔

16.05.22, 23:03
W necie fason fajnej torebki Wittchen i Ochnik. Paski materiałowe. Torebka typu crossbody . Patrzę tylko,że materiał to nylon. Czy taka torebka jakościowo i ogólnie będzie ok? Nie widzialam na zywo wiec bym musiala zaryzykowac. Czy lepiej brać te skórkowe.
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Nylonowa torebka 🤔 16.05.22, 23:23
      To, moim zdaniem, inny rodzaj torebki (skórzana i nylonowa) i nie są zastępowalne.

Mam nylonową i bardzo sobie chwalę kiedy muszę dłużej chodzić - jest lekka i to jest niezaprzeczalna zaleta. (Da się też zwinąć i schować do małej walizki). Ostatnio chodziłam godzinami z torebką "normalną" skórzaną, taką, która mi się bardzo podoba ( i kilka razy nawet byłam zaczepiana pytaniem gdzie kupiłam) i to był dramat bo torebka ciężka "sama w sobie" plus różne skarby w środku. Wracam więc do torebki brzydszej, ale lżejszej kiedy mam w planach włóczenie.
      • mysiulek08 Re: Nylonowa torebka 🤔 16.05.22, 23:36
        waga skorzanej torebki zalezy od gatunku i obrobki skory

mam torbiszcze z zary, jest ciezka a skora w miare cienka, torba kupiona w indiach ciezka cholernie, skora gruba, ponad 30letni gucci mimo solidnej skory w miare lekki, a najlzejsza jest torebka, do ktorej laptop sie miesci, miekka, cienka skora i ta torba jest lzejsza od nylonowej samsonita, ktora jest mniejsza

teraz szukajac torebki, nadal 😋, patrze na wage
        • chococaffe Re: Nylonowa torebka 🤔 16.05.22, 23:42
          Wiem, ale ta moja skórzana bardzo mi się podoba i naprawdę ją lubię chociaż skóra obrabiana tak, że torebka wazy chyba więcej niż krowa (jak uroczo nazywa ja mój partner "kotwica") . A nie chcę mnożyć bytów i kupować następnej skórzanej.

Dodam - czasami lecę z bagażem typu jedna mała walizeczka i finito, a nie będę w miejscu docelowym chodzić z walizką po ulicy. Taką nylonową zwijam w rulonik, wrzucam do walizki a na miejscu wkładam co potrzebne.

Na marginesie - walizek też szukam najlżejszych i często są to najtańsze. I wcale się nie rozwalają, nawet po latach.
    • 3-mamuska Re: Nylonowa torebka 🤔 17.05.22, 01:19
      Mam jedna już kilka lat. Używam latem, chodząc po parkach i na dłuższe wycieki z młodym po Londynie.
      Na wakacjach żeby wsadzić portfel klucz telefon jakieś chusteczki.
      Jak jest brudna wrzucam do pralki. Jest lekka właśnie crossbody, z zamkami
      Coś takiego.
    • evee1 Re: Nylonowa torebka 🤔 17.05.22, 02:02
      Ja sobie chwale jako torebki sportowo-wakacyjne. Lekkie, dobrze sie piora. Mam nawet taki patent - taka torebke (a raczej torbe, bo duza jest) uzywam jako torby do pakowania kosmetykow na podroz, a po przyjezdzie na miejsce uzywam jako torby codziennej na plaze, zakupy, czy chodzenia po miescie (zalezy gdzie jestem).
    • yennefer.00 Re: Nylonowa torebka 🤔 17.05.22, 08:31
      Teraz torebki nylonowe są dość popularne i jest duży wybór ładnych i często tanich
      www.parfois.com/pl/pl/torebki/nylonowa-torebka-na-ramie/196351.html?dwvar_196351_color=_GN&dwvar_196351_size=M&cgid=2#lastIndex=14&cgid=2&start=1&sz=20
      Tutaj na szybko parfois
      Ale są wszędzie gładkie, pikowane, małe, duże, w różnych kolorach. Ja mam trochę większa pikowaną czarna i bardzo ją lubię. Jest wygodna

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka