primula.alpicola Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 18:02 Młodzi zachowali się jak totalne prostaki. Sąsiedzi mają głupi pomysł z tym oddawaniem. A kim są dla młodych prostaków, tak w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 18:21 Ucięłabym kontakt z młodymi, to dorośli ludzie, powinni już wiedzieć na czym polega chamstwo. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć w tę historię. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 18:45 Bractwo. Inna historia: rodzina (2+ 2 dzieci wczesna podstawówka) nie mogła przyjechać z uwagi na nagłą chorobę jednego z dzieci - przekazują przez bliskich kartkę z życzeniami i kopertę z 800 zł po czym słyszę komentarz że strony matki młodych że nie zwróciło się za 4 osobny. Ludzie robią imprezy i mają tupet komentować Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 22:12 Ale to jasno mówi po co te wielkie wesela. Nie po to żeby razem świętować i się cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 19:06 Już abstrahując od buractwa młodych, to nie rozumiem, na czym stracili? Gdyby Twoi sąsiedzi poszli na wesele, daliby tyle samo pieniędzy w kopercie oraz zjedliby swoje porcje posiłków. Skoro nie przyszli na wesele, to nie dość, że młodzi dostali kopertę, to jeszcze zostało im jedzenie, które zapewne restauracja zapakowała im do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 19:11 maslova napisała: > Już abstrahując od buractwa młodych, to nie rozumiem, na czym stracili? Gdyby T > woi sąsiedzi poszli na wesele, daliby tyle samo pieniędzy w kopercie oraz zjedl > iby swoje porcje posiłków. Skoro nie przyszli na wesele, to nie dość, że młodzi > dostali kopertę, to jeszcze zostało im jedzenie, które zapewne restauracja zap > akowała im do domu. Może koperta był odpowiednio mniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 19:13 No ale tego młodzi nie mogą wiedzieć 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 19:31 Dla mnie też totalny odpał młodych. Zapraszasz gości to liczysz na ich obecność, o ile potwierdzą i koniec. Już zaproszenia z informacjami, że młodzi proszę o pieniądze ( jeszcze to ubrane w niby śmieszne wierszyki), wydają mi się grubym wykroczeniem przeciwko SV a takie komentarze... Chyba że to byli rodzice młodych( nieprawdopodobne) albo bardzo zaprzyjaźniona rodzina to można uznać że taki nieudany żart. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 19:57 jakby mnie nie wrylo po takim tekscie to bym powiedziala, ze dalam koperte i nic nie zjadlam i sie nie bawilam, wiec tez jestem stratna. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 20:19 Słowo talerzyk w kontekście wesel działa na mnie jak płachta na byka. Co to za wytwór chamski ? Zapraszam to zapraszam. Jak na imieniny tylko bardziej. Bo ludzi owych bardzo chcę mieć na slubie i imprezie. Na moje wesele( przed ostatnim zlodowaceniem parę) osób nie dotarło. W tym narzeczony kuzynki bo nogę w przeddzień złamał. Starsi ciocia z wujkiem, bo coś ich tam strzykło. No i trudno. Przykro nam było, ale do nikogo pretensji miec nie mogliśmy, bo i o co. A co do kopert to była jedna tajemnicza, bardzo hojnie wypełniona i do dziś nie wiemy kto tak zaszalał. Podejrzanych nie przesłuchiwaliśmy. Na miejscu bohaterów historii startowej w zależności od mocy wkurzenia olałabym prychając z oburzenia, lub powiedziałabym, wysyczałabym, że przepraszam za kopertę z mniejszą kwotą. Na zaproszeniu nie było ceny za talerzyk i że płaci się za nieobecność z powodu nagłej choroby. Więc ile mam dopłacić ? Pytanie by padło przy staranie wybranej licznej publicznosci. Odpowiedz Link Zgłoś