Dodaj do ulubionych

Nieobecnosc na weselu

• primula.alpicola Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 18:02
      Młodzi zachowali się jak totalne prostaki.
      Sąsiedzi mają głupi pomysł z tym oddawaniem. A kim są dla młodych prostaków, tak w ogóle?
      • primula.alpicola Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 18:02
        Totalni prostacy (?)
    • panna.nasturcja Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 18:21
      Ucięłabym kontakt z młodymi, to dorośli ludzie, powinni już wiedzieć na czym polega chamstwo.
      Ale jakoś nie chce mi się wierzyć w tę historię.
    • mandre_polo Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 18:45
      Bractwo. Inna historia: rodzina (2+ 2 dzieci wczesna podstawówka) nie mogła przyjechać z uwagi na nagłą chorobę jednego z dzieci - przekazują przez bliskich kartkę z życzeniami i kopertę z 800 zł po czym słyszę komentarz że strony matki młodych że nie zwróciło się za 4 osobny. Ludzie robią imprezy i mają tupet komentować
      • eriu Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 22:12
        Ale to jasno mówi po co te wielkie wesela. Nie po to żeby razem świętować i się cieszyć.
    • maslova Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 19:06
      Już abstrahując od buractwa młodych, to nie rozumiem, na czym stracili? Gdyby Twoi sąsiedzi poszli na wesele, daliby tyle samo pieniędzy w kopercie oraz zjedliby swoje porcje posiłków. Skoro nie przyszli na wesele, to nie dość, że młodzi dostali kopertę, to jeszcze zostało im jedzenie, które zapewne restauracja zapakowała im do domu.
      • mamkotanagoracymdachu Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 19:11
        maslova napisała:

> Już abstrahując od buractwa młodych, to nie rozumiem, na czym stracili? Gdyby T
        > woi sąsiedzi poszli na wesele, daliby tyle samo pieniędzy w kopercie oraz zjedl
        > iby swoje porcje posiłków. Skoro nie przyszli na wesele, to nie dość, że młodzi
        > dostali kopertę, to jeszcze zostało im jedzenie, które zapewne restauracja zap
        > akowała im do domu.

Może koperta był odpowiednio mniejsza? wink
        • maslova Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 19:13
          No ale tego młodzi nie mogą wiedzieć 😊
    • extereso Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 19:31
      Dla mnie też totalny odpał młodych. Zapraszasz gości to liczysz na ich obecność, o ile potwierdzą i koniec. Już zaproszenia z informacjami, że młodzi proszę o pieniądze ( jeszcze to ubrane w niby śmieszne wierszyki), wydają mi się grubym wykroczeniem przeciwko SV a takie komentarze... Chyba że to byli rodzice młodych( nieprawdopodobne) albo bardzo zaprzyjaźniona rodzina to można uznać że taki nieudany żart.
    • mikams75 Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 19:57
      jakby mnie nie wrylo po takim tekscie to bym powiedziala, ze dalam koperte i nic nie zjadlam i sie nie bawilam, wiec tez jestem stratna.
    • gama2003 Re: Nieobecnosc na weselu 20.05.22, 20:19
      Słowo talerzyk w kontekście wesel działa na mnie jak płachta na byka. Co to za wytwór chamski ?
      Zapraszam to zapraszam. Jak na imieniny tylko bardziej. Bo ludzi owych bardzo chcę mieć na slubie i imprezie.
      Na moje wesele( przed ostatnim zlodowaceniem parę) osób nie dotarło. W tym narzeczony kuzynki bo nogę w przeddzień złamał. Starsi ciocia z wujkiem, bo coś ich tam strzykło.
      No i trudno. Przykro nam było, ale do nikogo pretensji miec nie mogliśmy, bo i o co.
      A co do kopert to była jedna tajemnicza, bardzo hojnie wypełniona i do dziś nie wiemy kto tak zaszalał. Podejrzanych nie przesłuchiwaliśmy.

Na miejscu bohaterów historii startowej w zależności od mocy wkurzenia olałabym prychając z oburzenia, lub powiedziałabym, wysyczałabym, że przepraszam za kopertę z mniejszą kwotą.
      Na zaproszeniu nie było ceny za talerzyk i że płaci się za nieobecność z powodu nagłej choroby. Więc ile mam dopłacić ?
      Pytanie by padło przy staranie wybranej licznej publicznosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka