kropkaa 27.05.22, 10:27 Serial już kilka lat ma, ale jakoś nie słyszałam o nim wcześniej. Rewelacyjna Gillian Anderson, niesamowita rola. 3 sezony po 5/6 odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:31 Oglądałam w trakcie chorowania na covid i niestety mocno mi nie podszedł. Pierwszy sezon jest jeszcze ok, ale trzeci to kpina z widza. Gillian rzeczywiście świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:38 Końcówka rekompensuje braki trzeciej serii Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:41 Dla mnie końcówka też mało satysfakcjonująca. No i zanik scenariusza to jednak konkretne braki 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:54 Chodzi mi nie o samo zakończenie, a o ostatnie przesłuchanie. Było mocno. Niestety, większość filmów i seriali powinna być o jakąś 1/3, no o 1/4 ostatecznie krótsza. Byłoby to z korzyścią dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:50 Dla mnie koncowka była totalnie od czapy, bez sensu, zero logiki i konsekwencji w tym było... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:54 Wyjaśniłam - nie zakończenie, tylko ostatnie przesłuchanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:46 Dokładnie tak, bez sensu, pomysłu i logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
sweterwkrate Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:36 Nie oglądałam, ale mój mąż oglądał i mi też go polecał. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:45 Tak, choc trzeci sezon nudził. Ciekawy jest tez francuski remake z Emmanuelle Seigner, która chyba bardziej niż Anderson pasuje mi do tej roli. Bardziej "ocieka seksem" Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 14:06 Tak, świetna była w tej roli, aż sobie może przypomnę w deszczowy weekend, może gdzieś znajdę. W ogóle wielbię francuskie seriale kryminalne. Widziałaś Modliszkę? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:55 Czy ktoś wie, skąd te boskie bluzki Gillian? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:11 Bluzka piękna. I płaszcz, chcę ten płaszcz. Lekki sweterek też mnie zauroczył. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 18:50 Ona wygląda w tych ciuchach tak, jakby się w nich urodziła. Jakby nigdy nie miała na sobie nic innego. Gapiłam się na nią jak cielę. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 21:59 Jak Wam się takie podobają to tutaj sobie poszperajcie😉 www.winserlondon.com/shop/clothing/coats-and-jackets/wool-swing-coat Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:00 Obejrzałam ten serial głównie dla Gillian, była tam boska. dla mnie absolutny top jeśli chodzi o wygląd, ciuchy. Sam serial też fajny, ale ja sie nie czepiam nieścisłości, oglądam bezrefleksyjnie, i dla osoby mało bystrej jak ja to czysta rozrywka Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:03 Gillian była tam rewelacyjna. Uwielbiam jej urodę i klasę. Dorman lepiej grał w "Turyscie". Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 14:10 A ja lubię oboje, więc była to czysta przyjemność. I fajna rozrywka. Zakończenie mi się nie podobało, bo nie ma szans na 4 serię w tej samej obsadzie😟 Jamie tu był bardziej charyzmatyczny i zmysłowy, w Turyscie z kolei zagubiony i refleksyjny. Mam nadzieję na drugą serię, z nim i konstabl, może awansuje na prawdziwego konstabla😋 Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 17:00 Jak ja tęsknię za panią konstabl na okresie próbnym... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:06 Wyszukało mi po "Prawniku z Lincolna", więc naprawdę byłam zadowolona 😀 Są momentami dłużyzny, ale Stella rekompensowała mi braki scenariusza. Jest po prostu boska. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:23 Serial imo bardzo rozczarowujący. Na Gillian Anderson mam alergię, nie trawię jej pod żadnym względem na czele z aktorstwem. Gra zawsze tak samo czyli nijako i z fochem na twarzy. Dłużyło mi się oglądanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:54 W takich przypadkach nie oglądam filmu/ serialu. Ja np. aktualnie nie mogę patrzeć na Cezarego Pazurę i nie ma siły, bym cokolwiek z nim dała radę przepchnąć. Podobnie Johnny Depp (od dawna, nie to, że teraz). Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:57 Uwielbiam seriale kryminalne, zwłaszcza z wątkiem seryjnego zabójcy. Problemem tego serialu była imo nie tylko moja antypatia do GA. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 14:12 Ja tak mam z Tomem Cruisem i również Pazura. No pasaran. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 15:47 Rozumiem, ja tak mam z tym gościem, ktory grał główną rolę w "Peaky Blinders". Budzil we mnie wręcz fizyczną odrazę i był tak aseksualny, że nie miał szans stać się wiarygodną postacią. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 16:06 A wiem. Cillian coś tam. We mnie budzi odrazę, bo mam wrażenie, że to psychol kanibal brrr. A też typują go podobno do Bonda. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 16:09 Te miękkie usteczka i rybie oczka w roli Bonda? Świąt się kończy, jak mawiał Popiołek. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 21:33 Czytałam, że jest jednym z kandydatów po kolejnych zmianach. Z Cavillem, Hardym, Elbą i jeszcze kimś, nie pamiętam. Pozostawię to bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 16:11 Cillian Murphy. Mam IDENTYCZNIE. Okropny, mam natychmiastowy odrzut. Na ematce pojawił się w wątku o przystojniakach i seksownych facetach, dla mnie - wyrób mężczyznopodobny. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 21:34 Ja bym się go bała. Serio. Te oczy.. Spodziewałabym się czegoś znacznie gorszego niż po mordercy w The Fall. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:35 W pierwszym sezonie biust wylewał jej się dekoltem, robiła za wyzwoloną seksualnie sucz. A w drugim sezonie zapieli ją pod szyję, "ugładzili" i zrobili z niej emocjonalnego wrazliwca. Zastanawiało mnie dlaczego takie zmiany w scenariuszu Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 12:54 Tam w ogóle był problem ze scenariuszem. Postacie pojawiały się i znikały niewykorzystane. Zaczęte wątki porzucano w połowie. W trzecim sezonie aktorzy już tylko smętnie snuli się po planie nie wiedząc co i jak grać. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 13:31 To prawda. Wątki z pierwszego odcinka dotyczące korupcji i układów rozpłynęły się we mgle. A szkoda. Wątki szpitalne - serial w serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 13:42 I jeszcze próbowali dramat prawniczy wprowadzić, ale też nie pykło i temat został zarzucony. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 14:00 O tak! Ascetycznie, ale na bogato. Tylko prawniczka coś poległa. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:50 Wspaniały to serial. Pamiętam, jak kiedyś oglądałam go po nocy w pustym mieszkaniu - nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
fabryka.lodow.napatyku Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 12:18 ogladalam juz dawno, nawet tu kilka razy polecalam, to jeden z moich top seriali, a nie ogladam wszystkiego jak leci, w sumie malo co mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 12:29 Pierwszy sezon ok, drugi ciągnął się jak flaki z olejem, trzeciego nie skończyłam - a w ciąży miałam pełne pokłady cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 12:44 Świetna jest tylko pierwsza seria Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 12:45 Czy któraś z oglądających była po stronie mordercy? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 12:55 Dlaczego ktokolwiek miałby być po stronie mordercy niewinnych kobiet 🥺 Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 13:02 Nie wiem. Pytam. Może nie tyle chciałby by dalej mordował, co nie został złapany i żył długo i szczęśliwie z niczego nieświadoma żona i dzieciakami. Swoją drogą, ona wizualnie do niego nijak nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 13:27 I tak nagle sam z siebie miałby przestać mordować i wrócić na łono rodziny. Przecież dla niego rodzina była tylko zasłoną dymną. Miał w dupie i żonę i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 13:32 Seryjny morderca raczej nie przestaje mordować. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 14:15 No raczej. Ale w pewnym sensie współczułam postaci, jednak nie można być po jej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 16:07 Może mieć ewentualnie okresy uśpienia, cykle. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 14:37 ale to z jakiego gatunku seria? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 15:09 Seryjny morderca grasuje w Belfaście. Ściągają Gillian, która kieruje ściągającym go zespołem. Przy czym od razu widomo, kto jest złoczyńcą. Odpowiedz Link Zgłoś
carriemat Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 16:48 1 sezon całkiem niezły. Drugi oglądałam z rozpędu czekając na COKOLWIEK CIEKAWEGO. porażka. Trzeci pominęłam. Nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 18:16 Oglądam aktualnie film nigeryjski pt. "Alter Ego" na Netfliksie i trochę mi się skojarzyła główna bohaterka z rolą Gillian z serialu. Tylko tu jest prawniczka, oskarżycielka w sprawach o przemoc seksualną, a jednocześnie kobieta wykorzystująca swoją pozycję do wykorzystywania seksualnego podległych jej mężczyzn. W tle chyba majaczy jakaś trauma, ale jestem po 1/3 filmu na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 22:04 Serial podobał mi się, ale chyba tylko za sprawą Gilian. Znakomita gra, doskonale ubrana, patrzyłam na nią jak zahipnotyzowana. Scena z przesłuchaniem świetna. Lubię takie filmy. Odpowiedz Link Zgłoś