Dodaj do ulubionych

The Fall/ Netflix polecam

27.05.22, 10:27
Serial już kilka lat ma, ale jakoś nie słyszałam o nim wcześniej. Rewelacyjna Gillian Anderson, niesamowita rola. 3 sezony po 5/6 odcinków.
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:31
      Oglądałam w trakcie chorowania na covid i niestety mocno mi nie podszedł.
      Pierwszy sezon jest jeszcze ok, ale trzeci to kpina z widza. Gillian rzeczywiście świetna.
      • kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:38
        Końcówka rekompensuje braki trzeciej serii wink
        • borsuczyca.klusek Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:41
          Dla mnie końcówka też mało satysfakcjonująca.
          No i zanik scenariusza to jednak konkretne braki 😉
          • kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:54
            Chodzi mi nie o samo zakończenie, a o ostatnie przesłuchanie. Było mocno.

Niestety, większość filmów i seriali powinna być o jakąś 1/3, no o 1/4 ostatecznie krótsza. Byłoby to z korzyścią dla wszystkich.
        • memphis90 Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:50
          Dla mnie koncowka była totalnie od czapy, bez sensu, zero logiki i konsekwencji w tym było... uncertain
          • kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:54
            Wyjaśniłam - nie zakończenie, tylko ostatnie przesłuchanie.
          • jolie Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:46
            Dokładnie tak, bez sensu, pomysłu i logiki.
    • sweterwkrate Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:36
      Nie oglądałam, ale mój mąż oglądał i mi też go polecał.
    • kurt.wallander Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:45
      Tak, choc trzeci sezon nudził.

Ciekawy jest tez francuski remake z Emmanuelle Seigner, która chyba bardziej niż Anderson pasuje mi do tej roli. Bardziej "ocieka seksem" smile
      • ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 14:06
        Tak, świetna była w tej roli, aż sobie może przypomnę w deszczowy weekend, może gdzieś znajdę. W ogóle wielbię francuskie seriale kryminalne. Widziałaś Modliszkę?
    • kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 10:55
      Czy ktoś wie, skąd te boskie bluzki Gillian?
      • kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:11
        Bluzka piękna. I płaszcz, chcę ten płaszcz. Lekki sweterek też mnie zauroczył.
        • atoness Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 18:50
          Ona wygląda w tych ciuchach tak, jakby się w nich urodziła. Jakby nigdy nie miała na sobie nic innego. Gapiłam się na nią jak cielę.
          • damartyn Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 21:59
            Jak Wam się takie podobają to tutaj sobie poszperajcie😉
            www.winserlondon.com/shop/clothing/coats-and-jackets/wool-swing-coat
    • aagnes Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:00
      Obejrzałam ten serial głównie dla Gillian, była tam boska. dla mnie absolutny top jeśli chodzi o wygląd, ciuchy. Sam serial też fajny, ale ja sie nie czepiam nieścisłości, oglądam bezrefleksyjnie, i dla osoby mało bystrej jak ja to czysta rozrywka smile
      • grey_delphinum Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:03
        Gillian była tam rewelacyjna. Uwielbiam jej urodę i klasę.

Dorman lepiej grał w "Turyscie".
        • ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 14:10
          A ja lubię oboje, więc była to czysta przyjemność. I fajna rozrywka. Zakończenie mi się nie podobało, bo nie ma szans na 4 serię w tej samej obsadzie😟 Jamie tu był bardziej charyzmatyczny i zmysłowy, w Turyscie z kolei zagubiony i refleksyjny. Mam nadzieję na drugą serię, z nim i konstabl, może awansuje na prawdziwego konstabla😋
          • pani_tau Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 17:00
            Jak ja tęsknię za panią konstabl na okresie próbnym...
            • ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 21:30
              I ja też, i ja tez😟
      • kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:06
        Wyszukało mi po "Prawniku z Lincolna", więc naprawdę byłam zadowolona 😀 Są momentami dłużyzny, ale Stella rekompensowała mi braki scenariusza. Jest po prostu boska.
    • jolie Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:23
      Serial imo bardzo rozczarowujący. Na Gillian Anderson mam alergię, nie trawię jej pod żadnym względem na czele z aktorstwem. Gra zawsze tak samo czyli nijako i z fochem na twarzy. Dłużyło mi się oglądanie.
      • kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:54
        W takich przypadkach nie oglądam filmu/ serialu. Ja np. aktualnie nie mogę patrzeć na Cezarego Pazurę i nie ma siły, bym cokolwiek z nim dała radę przepchnąć. Podobnie Johnny Depp (od dawna, nie to, że teraz).
        • jolie Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:57
          Uwielbiam seriale kryminalne, zwłaszcza z wątkiem seryjnego zabójcy. Problemem tego serialu była imo nie tylko moja antypatia do GA.
        • ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 14:12
          Ja tak mam z Tomem Cruisem i również Pazura. No pasaran.
          • grey_delphinum Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 15:47
            Rozumiem, ja tak mam z tym gościem, ktory grał główną rolę w "Peaky Blinders". Budzil we mnie wręcz fizyczną odrazę i był tak aseksualny, że nie miał szans stać się wiarygodną postacią.
            • ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 16:06
              A wiem. Cillian coś tam. We mnie budzi odrazę, bo mam wrażenie, że to psychol kanibal brrr. A też typują go podobno do Bonda.
              • grey_delphinum Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 16:09
                Te miękkie usteczka i rybie oczka w roli Bonda?

Świąt się kończy, jak mawiał Popiołek.
                • ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 21:33
                  Czytałam, że jest jednym z kandydatów po kolejnych zmianach. Z Cavillem, Hardym, Elbą i jeszcze kimś, nie pamiętam.
                  Pozostawię to bez komentarza.
              • jolie Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 16:11
                Cillian Murphy. Mam IDENTYCZNIE. Okropny, mam natychmiastowy odrzut. Na ematce pojawił się w wątku o przystojniakach i seksownych facetach, dla mnie - wyrób mężczyznopodobny.
                • ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 21:34
                  Ja bym się go bała. Serio. Te oczy.. Spodziewałabym się czegoś znacznie gorszego niż po mordercy w The Fall.
    • dramatika Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:35
      W pierwszym sezonie biust wylewał jej się dekoltem, robiła za wyzwoloną seksualnie sucz. A w drugim sezonie zapieli ją pod szyję, "ugładzili" i zrobili z niej emocjonalnego wrazliwca. Zastanawiało mnie dlaczego takie zmiany w scenariuszu tongue_out
      • borsuczyca.klusek Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 12:54
        Tam w ogóle był problem ze scenariuszem. Postacie pojawiały się i znikały niewykorzystane. Zaczęte wątki porzucano w połowie. W trzecim sezonie aktorzy już tylko smętnie snuli się po planie nie wiedząc co i jak grać.
        • kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 13:31
          To prawda.
          Wątki z pierwszego odcinka dotyczące korupcji i układów rozpłynęły się we mgle. A szkoda.
          Wątki szpitalne - serial w serialu.
          • borsuczyca.klusek Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 13:42
            I jeszcze próbowali dramat prawniczy wprowadzić, ale też nie pykło i temat został zarzucony.
            • kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 14:00
              O tak! Ascetycznie, ale na bogato. Tylko prawniczka coś poległa.
    • angazetka Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 11:50
      Wspaniały to serial. Pamiętam, jak kiedyś oglądałam go po nocy w pustym mieszkaniu - nie polecam big_grin
    • fabryka.lodow.napatyku Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 12:18
      ogladalam juz dawno, nawet tu kilka razy polecalam, to jeden z moich top seriali, a nie ogladam wszystkiego jak leci, w sumie malo co mi sie podoba
    • thank_you Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 12:29
      Pierwszy sezon ok, drugi ciągnął się jak flaki z olejem, trzeciego nie skończyłam - a w ciąży miałam pełne pokłady cierpliwości.
    • sueellen Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 12:44
      Świetna jest tylko pierwsza seria
    • sueellen Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 12:45
      Czy któraś z oglądających była po stronie mordercy?
      • borsuczyca.klusek Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 12:55
        Dlaczego ktokolwiek miałby być po stronie mordercy niewinnych kobiet 🥺
        • sueellen Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 13:02
          Nie wiem. Pytam. Może nie tyle chciałby by dalej mordował, co nie został złapany i żył długo i szczęśliwie z niczego nieświadoma żona i dzieciakami. Swoją drogą, ona wizualnie do niego nijak nie pasuje.
          • borsuczyca.klusek Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 13:27
            I tak nagle sam z siebie miałby przestać mordować i wrócić na łono rodziny. Przecież dla niego rodzina była tylko zasłoną dymną. Miał w dupie i żonę i dzieci.
          • kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 13:32
            Seryjny morderca raczej nie przestaje mordować.
            • ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 14:15
              No raczej. Ale w pewnym sensie współczułam postaci, jednak nie można być po jej stronie.
            • ladymercury Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 16:07
              Może mieć ewentualnie okresy uśpienia, cykle.
    • princesswhitewolf Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 14:37
      ale to z jakiego gatunku seria?
      • kropkaa Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 15:09
        Seryjny morderca grasuje w Belfaście. Ściągają Gillian, która kieruje ściągającym go zespołem. Przy czym od razu widomo, kto jest złoczyńcą.
    • carriemat Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 16:48
      1 sezon całkiem niezły. Drugi oglądałam z rozpędu czekając na COKOLWIEK CIEKAWEGO. porażka. Trzeci pominęłam.
      Nie warto.
    • kurt.wallander Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 18:16
      Oglądam aktualnie film nigeryjski pt. "Alter Ego" na Netfliksie i trochę mi się skojarzyła główna bohaterka z rolą Gillian z serialu. Tylko tu jest prawniczka, oskarżycielka w sprawach o przemoc seksualną, a jednocześnie kobieta wykorzystująca swoją pozycję do wykorzystywania seksualnego podległych jej mężczyzn. W tle chyba majaczy jakaś trauma, ale jestem po 1/3 filmu na razie.
    • bluea.nne Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 21:39
      Też polecam. Świetny
    • aurinko Re: The Fall/ Netflix polecam 27.05.22, 22:04
      Serial podobał mi się, ale chyba tylko za sprawą Gilian. Znakomita gra, doskonale ubrana, patrzyłam na nią jak zahipnotyzowana. Scena z przesłuchaniem świetna. Lubię takie filmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka