Dodaj do ulubionych

Nowy sezon Stranger Things

31.05.22, 16:55
Wątek dla fanów serialu. Spojlerujemy do woli! wink
Obejrzałam właśnie wszystkie wypuszczone odcinki i nie mogę doczekać się lipca! Jest genialnie. Jest poziom. Wiele się wyjaśnia. Wszystkie postacie są przemyślane, dobrze napisane i doskonale zagrane.
Obserwuj wątek
    • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 17:12
      Sto razy lepszy od poprzedniego sezonu smile Sympatyczna mlodziez z tych dzieciakow wyrosla, nawet Max polubilam- a wczesniej mnie wkurzala. Postac Jedynki bardzo fajna, chociaz jego historia jako poczatek hodowli dzieci z mocami mi tak srednio lezy. Ale ten aktor najs wink Aha i chcialabym, zeby Steve byl z Nancy.
      • eglantine Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 17:35
        Dziś obejrzę ostatni dostępny odcinek, więc do wątku do jutra nie zaglądam, napiszę tylko, że jest moc. Trzeci sezon mnie zmęczył, a ten ogląda się świetnie. Na ogromny plus przedstawienie relacji między nastolatkami, widać, że dojrzeli od poprzedniego sezonu, czego nie można powiedzieć o dorosłych bohaterach...
        Komediowy wątek rosyjski irytuje mnie niemożebnie, jest karykaturalny, postać Joyce jakaś taka infantylna, lepiej sprawdzała się w roli dramatycznej. Nawet mój ulubieniec Murray stracił trochę urok.
        Ale tak poza tym rewelacja.
      • grey_delphinum Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 17:38
        Rewelacyjny sezon, a ostani odcinek po prostu mega.

Jedynka wymiata (nie spodziewalam się, że to demon, który zabija w miasteczku).

Szkoda, że trzrba czekać do lipca, chlip chlip.

PS Był ktoś z forum 26 lipca pod Wawelem o 23.00? Bo ja tak 😉
        • leosia-wspaniala Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 18:27
          >PS Był ktoś z forum 26 lipca pod Wawelem o 23.00? Bo ja tak 😉

Nie wiedziałam o tym, widziałam w dzień przygotowania i myślałam, że to coś juwenaliowe jeszcze sad
    • leosia-wspaniala Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 18:25
      Myślę tak samo, nie domyślałam się, kim jest Vecna niemal do końca, kiedy pokazali powykrzywiane ciała w laboratorium. Dawno mnie serial nie zaskoczył no smile Fajnie, że wyprowadzili akcję z Hawkins przynajmniej częściowo. Jedyna rzecz razi - to ruskie więzienie z pojedynczymi celami i w ogóle takie to porządne tam, amerykańskie wink
      • grey_delphinum Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 18:34
        Tak, watek rosyjski imho najslabszy, choć scena z demogorgonem mrożąca krew w żyłach (przynajmniej moich 😉).
        • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 18:55
          Mnie tam rozsmieszyl Hopper z pochodnia kontra demogorgon wink A Winona i ten jej kumpel na zmiane zabawni i meczacy w byciu zabawnymi na sile- jakbym sie juz miala koniecznie do czegos przyczepic to do nich. Mlodziez duuuzo lepsza niz dorosli smile
          • agaagaaga123 Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 19:29
            Ja nie moglam przeżyć Hoopera, ktory wiekszosc czasu na Kamczatce spedzil na bosaka oraz biegajac i skaczac z polamanymi stopami. I chyba nadal chodzi.
            • 18lipcowa3 Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 19:35
              Ale jak ładnie schudl
              • aguar Re: Nowy sezon Stranger Things 11.06.22, 13:19
                Bardzo się wpatrywałam, czy rzeczywiście schudł od trzeciego sezonu.
    • 18lipcowa3 Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 19:03
      Ja tez lubię i mega mi się podoba.
    • kozowna_na_henrykowce Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 20:35
      Pierwszy odc był świetny. Przypominał mi poerwszg odc 1 sezonu. Paczka dzieciaków, tajemnica, groza, no super był. Wszystko takie od nowa nowe, niby znajome, a świeże.

Na plus:
      - znów powiało grozą, zwłaszcza w pierwszych odcinkach
      - cała historia No 1, jego ojca, rodziny
      - retrospekcje z lab i małą/dużą 11 i Papą-psychopatą
      - STEVE + Dustin (Robin trochę na minus w porównaniu do 3 sezonu. Tam była zabawniejsza, miała celniejsze riposty), kocham ten duet
      - nowe, do bólu stereotypowe postacie, ale świetnie napisane, na granicy kiczu (nerdy grające w D&d, cheerleaderki, koszykarze, wredne 'fajne' dziewczyny)
      - jak zwykle świetni rodzice, choć na 5 planie
      - wątek Max i Lucasa, lubię te postacie i młodzi aktorzy fajnie grają, zwłaszcza Max i podobał mi się bardzo jej list do Billego, Lucas też dostał trochę więcej do zagrania w porównaniu do poprzednich sezonów

Na minus:
      - wątek syberyjski, za dużo go, za długi, nudny (jedynie Jurij super!)
      - znów po macoszemu traktowany Will i póki co, zbędny w fabule
      - na siłę wrzucona dziewczyna Dustina i jej dziwna rodzinka, ale to mały drobiazg, bo oni też jak na razie 5 plan
      - trochę IMHO za dużo humoru w momentach grozy, np w tym nawiedzonym domu, po drugiej stronie. Ja wiem, że oni to niby już 4 raz przeżywają, ale jakoś tak zero strachu i stresu w tych postaciach widzę, nawet jak stają z tym przerażającym brzydalem twarzą w twarz
      - trochę takie droczenie się twórców z widzami pt. Nie zgadnijcie kogo zabijemy. Najpierw mocna kandydatura Max, potem Steve i nagle Nancy. A finalnie pewnie ktoś, kogo się nie spodziewamy czyli np Jonathan albo Dustin. Żeby było może zaskoczenie i zakończenie.

No i nie mogę się zdecydować czy Erica na plus czy na minus. Czy ona jest taaaaka wnerwiająca, czy tak dobrze gra big_grin
      • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 20:48
        A tak, szkoda, ze malo Willa.
    • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 20:49
      A "stare" nastolatki wam przezkadzaja? Np 27 latek grajacy licealiste? Mnie to jakos malo razi, przywyklam.
      • princesswhitewolf Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 23:07
        Ktory to? Bo ta. Jest starsza i mlodsza mlodziez. Jakby dwiw grupy wiekowe
        • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 23:10
          Jason- ten przywodca sportowcow. Pare ladnych lat temu go widzialam w roli nastolatka w "Kwiatach na poddaszu" wiec mi zgrzytnelo i wygooglalam wiek wink
          • kozowna_na_henrykowce Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 06:59
            fornita111 napisała:

> Jason- ten przywodca sportowcow. Pare ladnych lat temu go widzialam w roli nast
            > olatka w "Kwiatach na poddaszu" wiec mi zgrzytnelo i wygooglalam wiek wink

Mnie bardziej zgrzytał Eddie, aktor ma 29 lat. Mimo fryzury i stroju wygląda najstarzej z całej grupy. A ten sportowiec pasowałby mi idealnie na jakiegoś amerykańskiego nawiedzonego kaznodzieję.
            • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 07:07
              A tak, tego to nawet nie trzeba wyszukiwac, zeby widziec, ze to nie nastolatek wink
              • grey_delphinum Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 09:59
                Mnie wygląd Eddiego nawet pasował, bo przecież była mowa o tym, że kilka razy repetował I ciągle nie może skończyć liceum 😉

Miałam w podstawówce kolesia, ktiry co najmniej raz nie zdał chyba w każdej klasie. Kończąc podstawówkę, dawno był po dwudziestce, więc wątek Eddiego wydał mi się dość wiarygodny 😉
                • triss_merigold6 Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 12:41
                  To jest niemożliwe. Mógł nie zdać 2x, jeśli takie stało się to do VI klasy włącznie, to takie dzieci kierowano do OHP. Tak, w PRL.
                  • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 12:47
                    big_grin
                  • grey_delphinum Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 14:02
                    Triss, zdziwiłabyś się. To była mała wiejska szkółka, a ten "kolega" dość często zajeżdżał do szkoły furmanką. Nikt go nigdzie nie wysyłał, bo dyrekcja wiedziała, że jako najstarszy syn obrabiał pole dla calej rodziny (rodzice skrajna patologia). Gdyby go zabrakło, reszta drobiazgu poszłaby do bidula. I tak to się latami ciągnęło.
            • princesswhitewolf Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 10:10
              >Mnie bardziej zgrzytał Eddie, aktor ma 29 lat. Mimo fryzury i stroju wygląda najstarzej z całej grupy

no ale to ma byc wg scenariusza przerosniety mlodzian ktory nie moze szkoly skonczyc. Ma byc starszy niz kazdy inny
              • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 10:37
                A ok, to mi umknelo wink
              • kozowna_na_henrykowce Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 10:49
                princesswhitewolf napisała:

> >Mnie bardziej zgrzytał Eddie, aktor ma 29 lat. Mimo fryzury i stroju wyglą
                > da najstarzej z całej grupy
                >
                > no ale to ma byc wg scenariusza przerosniety mlodzian ktory nie moze szkoly sko
                > nczyc. Ma byc starszy niz kazdy inny

Pamiętam, że mówili w tej scenie na stołówce, że on już zdaje się 3 rok z ostatniej klasy nie może wyjść. Ale ogólnie twarz tego aktora + peruka i ogólny outfit sprawiały wrażenie 40 latka, który robi cosplay Ozziego Osbourna (tak, pamiętam że Ozziego też wspominali w serialu). Ale mi po prostu ta postać jakoś nie 'zagrała', dla mnie poprawny, ale bez jakiegoś WOW, jak np Robin w 3 sezonie albo Billy w 2.
            • kryzys_wieku_sredniego Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 14:06
              Amerykanski nawiedzony kaznodzieja to Robert Pattison w Diable cielonym - cóż za porabany film - bardzo mi się podobał.
              • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 14:12
                Swietny ten film byl!
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 14:02
        Niestety, mnie trochę przeszkadzają. Jeszcze bardziej po obejrzeniu materiałów promocyjnych, gdzie towarzystwo jest odpicowane, umalowane, zrobione i nawet Millie Bobby Brown, która ma 18 lat, wygląda tam na 25.

Najgorzej wypadają niestety Robin i Steve.
    • aguha Re: Nowy sezon Stranger Things 31.05.22, 23:49
      Przed chwilą skończyłam oglądać. Zaskakujące zakończenie tej serii. 🥵
      • princesswhitewolf Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 10:12
        ale to nie jest zakonczenie tej serii tylko jej polowy. W lipcu ma byc druga polowa
        • grey_delphinum Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 10:48
          W lipcu chyba tylko dwa odcinki, niestety.
          • aguha Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 10:54
            Wiem. smile Zostały dwa odcinki z tej serii. Tak czy inaczej, wątek 1 i 11 zaskakujący.
          • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 10:55
            Dwa?? Ja myslalam, ze z 7 sad
    • kiddy Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 00:03
      Nie podoba mi się pójście w stronę body horror. Nie znoszę tego typu filmów, obrzydza mnie to strasznie. Obejrzałam dwa odcinki i na razie mnie znudziły. Może dalej będzie lepiej.
      • hanusinamama Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 10:56
        U mnie o tyle rozczarowanie , ze wczesnijesze sezony oglądała moja córka...a ten zdecydowanie jest nie dla niej
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 12:22
        Tak, realizmu obrzydliwego jest zdecydowanie za dużo (ciała Chrissy i tego chłoptasia w okularach, Hopper zdejmujący sobie kajdany), sorki, zaliczyłam w życiu masę horrorów i filmów naprawdę obrzydliwych, tu musiałam odwracać wzrok momentami.
        • kiddy Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 17:36
          Ja tego okropnie nie lubię. Jakoś duchów, nawiedzonych domów czy kończyn odcinanych piłą tak nie przeżywam, ale jak komuś nogi się łamią w połowie, oczy zapadają itd. to mnie odrzuca i mdli. Kojarzy mi się to z filmami o opętaniach, tam też są dziwnie powyginane ludzkie sylwetki. W Wiedzminie w jednym odcinku była demonica, która chodziła po suficie jak pająk, a potem wykręciła głowę o 180 stopni. Myślałam, że puszczę pawia.
    • la_mujer75 Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 07:06
      Miałam poczekać jak będzie już całość.
      Pomyślałam sobie : "Oj, tam. Włączę na chwilę, zobaczę, czy warto".
      No, i zobaczyłam wszystko !
      Nie byłam wstanie dawkowac sobie tej przyjemności!!! Słaba jestem.
    • palacinka2020 Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 10:48
      Bardzo mi sie podobal poza watkiem Hopper/Joyce. Watek 11 i 1 fenomenalny. Czekam na ostatnie 2 odcinki w lipcu z utesknieniem.
    • palacinka2020 Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 11:18
      Tak mi sie przypomnialo- czy gdzies w poprzednich sezonach El nie spotyka przypadkiem innych dzieci z laboratorium? Pamietam ze gdzies pojechala, odnalazla matke a potem dolaczyla do grupy innych dzieci z wytatuowanymi numerami. Tymczasem w tym sezonie wszystkie dzieci zabito, nie zgadza mi sie.
      Mozna przyjac, ze po morderstwach program wznowiono i wytatuowano te same numery, ale wiemy ze Papa nie chcial powtarzac tatuazy. Nigdy nie stworzyl drugiej "jedynki" choc twierdzil, ze nr 1 nie istnieje.
      • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 11:26
        Sluszna uwaga. Moze Jedynka nie zdazyl wymordowac wszystkich a tych, ktore przezyly nie pokazano wink
      • aguar Re: Nowy sezon Stranger Things 11.06.22, 13:36
        W tej grupie wyrzutków była tylko jedna dziewczyna z laboratorium - Ósemka. Była starsza od El. Mogła uciec przed masakrą.
      • lily_evans011 Re: Nowy sezon Stranger Things 02.07.22, 22:50
        To była ósemka, uciekła dużo wcześniej, bo była starsza.
    • aga_sama Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 11:23
      Obejrzałam 2 odcinki. Wizualnie jest genialny. Scenografia, kostiumy, rekwizyty, auta, wnętrza, oprawa muzyczna i montaż - rewelacja.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Nowy sezon Stranger Things 01.06.22, 13:51
        Owszem, wizualnie niezły (no, do wnętrz i kostiumów można by się przyczepić, bo czasem widać, że projektował ktoś, kto nie pamięta tych czasów). Montaż piękny. Nie wiem, czy zauważyliście: często jest tak, że w scenie zaczyna się jakiś ruch, następuje cięcie, mamy inną scenę, w której coś się porusza w tym samym kierunku (inny przedmiot, inny człowiek).
        • aguar Re: Nowy sezon Stranger Things 11.06.22, 13:39
          Zauważyłam jedną wpadkę - zegarek elektroniczny Ediego zatrzymał się o godzinie, w której został zalany wodą i pokazywał tę godzinę. No przecież elektroniczny by całkiem zgasł po zalaniu!
    • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 06.06.22, 10:57
      Tak sobie teraz mysle, ze na drugim sezonie mogli poprzestac. Zwlaszcza, ze koncowka byla naprawde ladna (Dustin i Nancy- poplakalam sie na tej scenie wink ) i z takim mrocznym smaczkiem.
    • tanebo001 Re: Nowy sezon Stranger Things 11.06.22, 13:27
      oko.press/sobota-wydrazona-ziemia-teoria-dziwniejsza/
    • martini.n Re: Nowy sezon Stranger Things 20.06.22, 00:08
      Wreszcie obejrzałam całość. Super sezon, mroczniejszy od poprzedniego i chyba mój ulubiony ze wszystkich. Ja lubię takie horrorowe klimaty, więc na straszność nie narzekam.
      Na jednego z moich ulubionych bohaterów wyrósł Steve, zarówno w duecie z Dustinem, jak i z Nancy. Poza tym koleś ma w sobie tyle uroku, że niech ta Nancy kopnie w tyłek rozmemłanego Jonathana, no naprawde, nie ma nad czym sie zastanawiać.
      Poza tym Murray - ❤. Wątek 1 i 11 bardzo dobry, chociaż moim zdaniem ogólnie wątek laboratoryjny najsłabiej, ale poza tym na chłopaku miło oko zawiesić. Na plus też Dustin, Max i Erica, świetnie grają. I jeszcze Eddie i Antonov całkiem udani.
    • kozowna_na_henrykowce Re: Nowy sezon Stranger Things 01.07.22, 16:29
      Widziałyście już finał? Dla mnie dobry, ale przegadany. Liczyłam na większą 'śmiertelność'. No i wątek sowiecko-łagrowy nuda, nuda, nuda. Max, Nancy, Lukas, Steve i Dustin perełki tego sezonu. Will w końcu dostał coś do zagrania i świetnie to wyszło, szkoda że dopiero w 2 ostatnich odcinkach. Joyce, Mike, Jonathan moim zdaniem mocno na minus w porównaniu do poprzednich sezonów. Mike zagrał słabo, Jonathan właściwie nie miał nic do zagrania, a gra Winony Ryder na granicy pastiszu, przerysowana (podobnie jak aktora grającego Murraya), już wolałam jej rozpacz i nadopiekunczość w I i II sezonie. Ale ogólnie sezon bardzo dobry. Czekam na 5, ostatni.
      • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 02.07.22, 22:32
        Obejrzalam! Za duzo lzawych scen jak dla mnie. Ale Hoper bez koszulki- ulala, sie chlop wylaszczyl wink I zginela postac, ktorej nie lubilam, to na plus. Ogolnie taki se ten final, wczesniejsze odcinki byly duzo lepsze.
        • hanusinamama Re: Nowy sezon Stranger Things 05.07.22, 14:23
          Finał zrobiony tylko po to aby zrobic 5 sezon. Te 2 odcinki w sumie o niczym. O ile pierwsza część 4 sezonu trzymała poziom ...to te dwa odinki tragedia. I długie niemiłosiernie....na siłę.
          • grey_delphinum Re: Nowy sezon Stranger Things 05.07.22, 14:46
            8 odcinek beznadziejny, ale 9 trochę lepszy, więc I tak będę oglądać finałowy sezon.

Wg mnie rozdzielenie tego sezonu na dwie części to jakas kosmiczna pomyłka.
            • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 05.07.22, 17:29
              Tak, rozdzielenie sezonu na dwie czesci bylo fatalnym posunieciem. Bo pierwsza byla dobra, oczekiwania wobec drugiej napompowala- a potem lipa. No i skoro ciag dalszy nastapi, to naprawde te wszystkie sentymentalne sceny i wyznania nie byly konieczne wink
              • kozowna_na_henrykowce Re: Nowy sezon Stranger Things 05.07.22, 18:57
                No właśnie te wszystkie wyznania brzmiały tak, jakby albo to był ostatni sezon, albo jedna osoba z pary miała zginąć. A tu ani jedno, ani drugie. Chyba, że sezon piąty skrócą do 4, 5 odcinków i napakują samą akcją i zabraknie czasu na rozmowy i wyznania. Ale wątpię, bardzo wątpię.
                • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 05.07.22, 19:12
                  Hmmm. Gdybym wierzyla, ze to jeszcze serial dla dzieci i mlodziezy, to bym powiedziala, ze to mial byc akcent wychowawczy. "Rozmawianie o uczuciach jest wazne i potrzebne, bla, bla, bla"- takie przeslanie wink
              • martini.n Re: Nowy sezon Stranger Things 06.07.22, 12:33
                > Tak, rozdzielenie sezonu na dwie czesci bylo fatalnym posunieciem. Bo pierwsza
                > byla dobra, oczekiwania wobec drugiej napompowala- a potem lipa.

Moim zdaniem mogli zrobić np. 12 krótszych odcinków i puścić ciągiem.
                Tak, dylematy emocjonalne Willa, Mike'a i Eleven to najsłabszy punkt sezonu.
            • spearmint0700 Re: Nowy sezon Stranger Things 06.07.22, 14:13
              mnie się to akurat podobało, przez to oczekiwanie można się trochę dłużej poekscytować tym świetnym serialem big_grin

-------------------
              zegarownia.pl/zegarek-meski-timex-stranger-things-atlantis-tw2v51000
        • aguar Re: Nowy sezon Stranger Things 05.07.22, 19:11
          "Ale Hoper bez koszulki- ulala, sie chlop wylaszczyl "
          To był największy hit finału!
          • martini.n Re: Nowy sezon Stranger Things 06.07.22, 12:31
            > "Ale Hoper bez koszulki- ulala, sie chlop wylaszczyl "
            > To był największy hit finału!

Oj, tak 🙂
      • fornita111 Re: Nowy sezon Stranger Things 02.07.22, 22:43
        * aha, Mike mnie w tym sezonie wnerwial. Dupa taka a nie "serce druzyny".
    • barattolina Re: Nowy sezon Stranger Things 02.07.22, 22:44
      Kurcze. Obejrzałam.
      Nie nudzi Was po raz czwarty ta sama historia ?
      Zło się budzi, zostaje pokonane, potem budzi się jeszcze większe i jeszcze bardziej zostaje pokonane…i tak w koło.

Dwa pierwsze sezony były super, ale trzeci i czwarty miał za dużo dłużyzn.
      Czwarty sezon ratuje właściwie Kate Blush.
      • barattolina Re: Nowy sezon Stranger Things 02.07.22, 22:45
        Bush ! Faksejk.
        • rozwiane_marzenie Re: Nowy sezon Stranger Things 02.07.22, 23:55
          Tak, kocham tą piosenkę Kate. Kojarzy mi się z młodością smile.
      • kozowna_na_henrykowce Re: Nowy sezon Stranger Things 02.07.22, 23:18
        barattolina napisała:

> Dwa pierwsze sezony były super, ale trzeci i czwarty miał za dużo dłużyzn.
        > Czwarty sezon ratuje właściwie Kate Blush.

W 4 najbardziej dłużył się i nic nie wnosił wątek rosyjski. No i przegadany trochę finał. Każdy sobie coś wyjaśnia i już widz myśli, że skoro sobie coś wyjaśniają, prawie miłość wyznają, umawiają się, to najpewniej jedno zginie, a tu jednak nie tym razem.
      • asia_i_p Re: Nowy sezon Stranger Things 03.07.22, 01:28
        No ale to jest zasadniczo podstawowa fabuła każdego horroru. To tak jakby miłośnika kryminałów spytać, czy nie nudzi mu się, że ktoś na początku umiera, a potem przez cały czas poszukują zabójcy.
    • riskylea Re: Nowy sezon Stranger Things 03.07.22, 01:03
      Dopiero teraz się zorientowałam że Dymitij to Jaqen H’ghar 😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka