Dodaj do ulubionych

Problem skórny u dziecka

28.07.22, 16:46
Czy ktoś wie, co to może być? Pojawiło się u syna 11-letniego, wewnętrzna strona łokcia. Lekko swędzi.
Obserwuj wątek
    • bominka Re: Problem skórny u dziecka 28.07.22, 22:05
      Ciezko powiedzieć. Ponieważ moje dziewczynki przeszły bostonke w różnym nasileniu, mocniejszym i słabszym to może to wirus.
      Wygoglaj wirusa Bostonskiego.
    • kotejka Re: Problem skórny u dziecka 28.07.22, 22:08
      Mnie wygląda na silną atopie, mam trójkę alergicznych dzieci, znam niestety bardzo dobrze
      Bostonka idzie jak rękawiczki i skarpetki, nie od łokci
      Znoeu też biały pypeć może wygladac na mięczaka zakaźnego
      • notatki Re: Problem skórny u dziecka 28.07.22, 22:41
        Przy mięczaku nie ma takiego zaczerwienienia, tylko białe pypcie, a nawet nie białe tylko raczej w kolorze skory.
        • kotejka Re: Problem skórny u dziecka 28.07.22, 23:05
          No właśnie, czerwone podrażnienie na atopie wygląda, białe pypcie mięczaka występują na zdrowej skórze, tu jakby miks problemow
      • wkswks Re: Problem skórny u dziecka 28.07.22, 22:48
        Obstawiam alergie. Moj wrócił z podwórka z podobnie wyglądającym udem. To białe moze byc reakcja na rozdrapanie.
    • klaramara33 Re: Problem skórny u dziecka 28.07.22, 23:07
      W tym mijescu to wysypka alergiczna zazwyczaj. czy początki AZS. Mój mąż tak ma.
      • ayanna Re: Problem skórny u dziecka 29.07.22, 06:59
        Ok, dzięki wszystkim, jeśli to AZS, co mogę doraźnie bez recepty zastosować?
        Bostonka na pewno nie.
        Możliwe, że był sam mięsak na początku, dziecko zeznaje, że najpierw były te kulki.
        • wkswks Re: Problem skórny u dziecka 29.07.22, 07:16
          Niestety musisz próbować. Na mojego działa cetaphil. A na takie alergiczne wypryski mozesz dać fenistil w kropelkach.
          Na receptę mamy advantan ale otwartych ranek nie mozna nim smarować oraz tabletki do żucia.
        • anilorak174 Re: Problem skórny u dziecka 29.07.22, 07:44
          U mojego na zmiany skorne zawsze działał balsam aderma.
        • rozaliaolaboga Re: Problem skórny u dziecka 29.07.22, 19:26
          Musisz próbować. U mnie linomag i masc z jodyną (nie pamiętam nazwy, taka żółta, brudząca).
          • ayanna Re: Problem skórny u dziecka 29.07.22, 20:18
            Dziękuję za odzew smile Jestem na razie na wyjeździe, mam tu tylko Cremobaze z 30 proc. mocznikiem, jak myślicie jest ok?
            • rozaliaolaboga Re: Problem skórny u dziecka 29.07.22, 23:31
              Myślę, że może pogorszyć sytuację i podrażnić skórę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka