ayanna 28.07.22, 16:46 Czy ktoś wie, co to może być? Pojawiło się u syna 11-letniego, wewnętrzna strona łokcia. Lekko swędzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bominka Re: Problem skórny u dziecka 28.07.22, 22:05 Ciezko powiedzieć. Ponieważ moje dziewczynki przeszły bostonke w różnym nasileniu, mocniejszym i słabszym to może to wirus. Wygoglaj wirusa Bostonskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Problem skórny u dziecka 28.07.22, 22:08 Mnie wygląda na silną atopie, mam trójkę alergicznych dzieci, znam niestety bardzo dobrze Bostonka idzie jak rękawiczki i skarpetki, nie od łokci Znoeu też biały pypeć może wygladac na mięczaka zakaźnego Odpowiedz Link Zgłoś
notatki Re: Problem skórny u dziecka 28.07.22, 22:41 Przy mięczaku nie ma takiego zaczerwienienia, tylko białe pypcie, a nawet nie białe tylko raczej w kolorze skory. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Problem skórny u dziecka 28.07.22, 23:05 No właśnie, czerwone podrażnienie na atopie wygląda, białe pypcie mięczaka występują na zdrowej skórze, tu jakby miks problemow Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Problem skórny u dziecka 28.07.22, 22:48 Obstawiam alergie. Moj wrócił z podwórka z podobnie wyglądającym udem. To białe moze byc reakcja na rozdrapanie. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Problem skórny u dziecka 28.07.22, 23:07 W tym mijescu to wysypka alergiczna zazwyczaj. czy początki AZS. Mój mąż tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ayanna Re: Problem skórny u dziecka 29.07.22, 06:59 Ok, dzięki wszystkim, jeśli to AZS, co mogę doraźnie bez recepty zastosować? Bostonka na pewno nie. Możliwe, że był sam mięsak na początku, dziecko zeznaje, że najpierw były te kulki. Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Problem skórny u dziecka 29.07.22, 07:16 Niestety musisz próbować. Na mojego działa cetaphil. A na takie alergiczne wypryski mozesz dać fenistil w kropelkach. Na receptę mamy advantan ale otwartych ranek nie mozna nim smarować oraz tabletki do żucia. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Problem skórny u dziecka 29.07.22, 07:44 U mojego na zmiany skorne zawsze działał balsam aderma. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Problem skórny u dziecka 29.07.22, 19:26 Musisz próbować. U mnie linomag i masc z jodyną (nie pamiętam nazwy, taka żółta, brudząca). Odpowiedz Link Zgłoś
ayanna Re: Problem skórny u dziecka 29.07.22, 20:18 Dziękuję za odzew Jestem na razie na wyjeździe, mam tu tylko Cremobaze z 30 proc. mocznikiem, jak myślicie jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Problem skórny u dziecka 29.07.22, 23:31 Myślę, że może pogorszyć sytuację i podrażnić skórę... Odpowiedz Link Zgłoś