Dodaj do ulubionych

Queen umarła

08.09.22, 19:32
Właśnie podano, jakby ktoś chciał wiedzieć.
Obserwuj wątek
    • sueellen Re: Queen umarła 08.09.22, 19:32
      Niech spoczywa w spokoju
    • rozwiane_marzenie Re: Queen umarła 08.09.22, 19:34
      Tak, słyszałam sad
    • alicjamagdalena Re: Queen umarła 08.09.22, 19:35
      Szkoda....to był symbol.
    • arwena_11 Re: Queen umarła 08.09.22, 19:37
      Pisałam już w innym wątku. Koniec epoki, koniec monarchii takiej jaką znaliśmy. Karol tego nie uciągnie.
      • znowu.to.samo Re: Queen umarła 08.09.22, 19:56
        powinien ustąpić miejsca Williamowi
    • arthwen Re: Queen umarła 08.09.22, 19:38
      Już na onecie tez napisali, pewnie pozostałe serwisy również.
      Dożyła naprawdę pięknego wieku i to w kondycji, której tylko zazdrościć.
    • mojave Re: Queen umarła 08.09.22, 19:40
      Koniec pewnej epoki sad RIP
    • mika_p Re: Queen umarła 08.09.22, 19:42
      Usłyszałam w radiu...
    • heca7 Re: Queen umarła 08.09.22, 19:45
      Mimo wszystko troszkę nagle. Jeszcze we wtorek była na nogach a dziś nie żyje. Myślę, że wiele osób chciałoby tak długo żyć we względnie dobrym zdrowiu. I bez miesięcy czy lat męczarni w chorobie.
      • kot_filemon88 Re: Queen umarła 08.09.22, 19:46
        O tym samym pomyślałam. Chyba dobre miała życie.
      • niemcyy Re: Queen umarła 08.09.22, 19:50
        Tak, może miała dobrą śmierć.
      • no_easy_way_out Re: Queen umarła 08.09.22, 19:55
        Dokladnie tak.
        70 lat temu Churchill byl premierem za jej premierem za jej panowania.
        Odwiedzali ja Truman , Eisenhower, Kennedy , Bush senior, Bush junior, Barack Obama, inni prezydenci USA.

Rok 2022, wrzesien , doslownie 2 dni temu wypelnia swoje zadania: przyjmuje rezygnacje Borysa Johnsona, wyznacza nowa Pania Premier Liz Truss.

Krolowej juz nie ma.
        Teraz jest Krol
        • damartyn Re: Queen umarła 08.09.22, 20:03
          Tak, na oficjalnym profilu Williama i Kate jest informacja , ze Królowa odeszła w spokoju , a Król i Królowa małżonka pozostaną na noc w Balmoral i dopiero jutro wrócą do Londynu.
          Umarł król …
          Życie nie znosi pustki.
          Co za dziwny rok.
        • manon.lescaut4 Re: Queen umarła 08.09.22, 20:04
          Tak.
          Właśnie widzę na pasku coś takiego „The King and The Queen consort will return to London…” a moja relacja to mniej więcej: wtf? Jaki król? W UK nie ma żadnego króla, jest przecież Królowa…
          RIP Her Majesty
          • manon.lescaut4 Re: Queen umarła 08.09.22, 20:13
            *reakcja
          • glasscraft Re: Queen umarła 08.09.22, 20:20
            Karol jest krolem, czy go lubisz czy nie. Zostal krolem w momencie jej smierci.
            • leosia-wspaniala Re: Queen umarła 08.09.22, 20:34
              Chodziło jej o pierwsze skojarzeni przecież! Myślę, że Brytyjczycy też jeszcze długo będą śpiewać God save the Queen.
            • manon.lescaut4 Re: Queen umarła 08.09.22, 21:28
              Rany, przecież wiem! Chodziło o nieosluchanie się jeszcze z tym terminem, dla mnie jak i dla wszyskich w wieku -80 lat.
            • no_name33 Re: Queen umarła 10.09.22, 22:43
              glasscraft napisała:

> Karol jest krolem, czy go lubisz czy nie. Zostal krolem w momencie jej smierci.
              >
              >
              Przecież nie o to jej chodzi 🙄🙄🙄
      • ichi51e Re: Queen umarła 08.09.22, 19:58
        ona chyba jednak była chora - to zdjęcie dłoni co ostatnio było raczej świadczyło ze złe się dzieje
        • heca7 Re: Queen umarła 08.09.22, 20:01
          Oczywiście, że musiała być chora, przecież nie położyła się i nie powiedziała- dobra, to teraz będę umierać tongue_out Ale w porównaniu do milionów innych ludzi umierających latami z rakiem, w pampersach, sparaliżowanych, po operacjach, podłączonych do aparatury ona trzymała się do końca.
          • pasquda77 Re: Queen umarła 08.09.22, 20:13
            Już pisałam o tym w swoim wątku o królowej - moja babcia tak zmarła, po prostu jednego dnia zrobiła się słabsza, dużo spała, drugiego dnia zmarła, nie chorowała, umarła ze starości, tu pewnie było tak samo
            • lilia.z.doliny Re: Queen umarła 08.09.22, 20:18
              No ręka raczej odcwenflonu była siną
              Coś musiała dostać, żeby jeszcze namaścić Premierke
              • spirit_of_africa Re: Queen umarła 08.09.22, 21:02
                niekoniecznie od wenflonu. Starzy ludzie tak czasem mają. Dziadek mojego męża i jego wujek mieli takie dłonie bez wenflonów.
                • ichi51e Re: Queen umarła 08.09.22, 23:43
                  mo to tez na wylew po wenflonie wygladalo
            • rosapulchra-0 Re: Queen umarła 09.09.22, 22:21
              Moja babcia zjadła obiad i.. umarła.
          • sasha_m Re: Queen umarła 09.09.22, 07:44
            heca7 napisała:

> Oczywiście, że musiała być chora, przecież nie położyła się i nie powiedziała-
            > dobra, to teraz będę umierać tongue_out

Niekoniecznie musiała być chora. Moja babcia zmarła w takim samym wieku i do końca trzymała się dobrze, także umysłowo. Była po prostu coraz słabsza, coraz mniej jadła, schudła, organizm spowalniał, aż w końcu pewnego dnia się zatrzymał. Rano normalnie zjadła śniadanie, jak zwykle położyła się na drzemkę i już się nie obudziła. Przez dłuższą chwilę próbowaliśmy ją jeszcze cucić, zanim zdaliśmy sobie sprawę, że umiera, odpuściliśmy, odeszła spokojnie. Oprócz typowych dolegliwości podeszłego wieku nic jej nie było. Na dłoniach miała podobne wylewy, wystarczyło, że lekko się o coś uderzyła. W przypadku królowej rzeczywiście mogli podawać jej kroplówki na wzmocnienie, ale tego momentu nie da się odkładać w nieskończoność. I tak dożyła pięknego wieku, w dobrym zdrowiu.
          • kochamruskieileniwe Re: Queen umarła 09.09.22, 07:50
            no wiesz Heco, moja osobista prababka tak zrobiła. Kazała wezwać swoją córkę i powiedziała: "Ludwisiu - ja dzisiaj będę umierać" No i umarła tego samego dnia.
            Wiekowa była, trzeźwość umysłu zachowała, podobnych numerów (będę umierać) wcześniej nie odstawiała. Tyle z relacji osób, które ja znały.
            • heca7 Re: Queen umarła 09.09.22, 08:15
              Jak się teraz zastanowię to babcia mojego męża podobnie w sumie odeszła. Jednego dnia powiedziała , że czuje się baaardzo zmęczona. Drugiego położyła się do łóżka i już nie wstała. Trzeciego po prostu zamknęła oczy i umarła.
    • attiya Re: Queen umarła 08.09.22, 19:49
      A dopiero co przyjmowała nową panią premier...
      I wyglądała całkiem dobrze
      • forumologin Re: Queen umarła 08.09.22, 19:54
        Liz Truss sie juz zapisala w historii
        • znowu.to.samo Re: Queen umarła 08.09.22, 19:57
          dokładnie, była taka rześka i uśmiechnięta
          • veryvery Re: Queen umarła 09.09.22, 00:07
            znowu.to.samo napisała:

> dokładnie, była taka rześka i uśmiechnięta
            >

Pewnie naćpali ją jakimiś prochami, miała paskudnego siniaka na dłoni
            • sueellen Re: Queen umarła 16.09.22, 07:50
              Siniak od wenflonu. Też takie miewałam.
        • angazetka Re: Queen umarła 08.09.22, 20:04
          > Liz Truss sie juz zapisala w historii

Nie jest to wymarzony początek bycia premierką.
          • niemcyy Re: Queen umarła 08.09.22, 20:09
            Putin chyba może bardziej jej skomplikować rządy niż nowy król.

O, akurat wychodzi do prasy.
      • sylwus34 Re: Queen umarła 10.09.22, 22:15
        Szczególnie z tymi plamami opadowymi na dłoniach.
        • little_fish Re: Queen umarła 15.09.22, 21:22
          Sugerujesz że podczas tego spotkania była w stanie agonalnym, czy że już nie żyła?
    • taje Re: Queen umarła 08.09.22, 19:49
      Rządziła przez 69 lat, niemalże 1/3 okresu istnienia USA...
      • marzeka11 Re: Queen umarła 08.09.22, 20:08
        A to jedno z jej ostatnich zdjęć, z wtorku z nową panią premier
    • znowu.to.samo Re: Queen umarła 08.09.22, 19:54
      Skończyła się pewna epoka.....niech spoczywa w pokoju
    • bi_scotti Re: Queen umarła 08.09.22, 19:54
      Long live the King, eh ... Peace.
    • forumologin Re: Queen umarła 08.09.22, 19:55
      smutne. To niewiarygodne czego ona byla swiadkiem, kogo poznala...
      • znowu.to.samo Re: Queen umarła 08.09.22, 19:59
        Piękne życie miała pomimo kilku rys
    • ichi51e Re: Queen umarła 08.09.22, 19:57
      Zawsze żal człowieka ale tak to często bywa w długowiecznych parach - jedno ściąga drugie.
      • bi_scotti Re: Queen umarła 08.09.22, 20:02
        ichi51e napisała:

> tak to często bywa w długowiecznych parach - jedno ściąga drugie.
        >

Agree. Nawet jesli Philip nie byl krysztalowym mezem & Elizabeth swoje przez niego przezyla, trwal przy niej/obok niej/2 kroki za nia przez tyyyyyle lat. I nagle nie ma uncertain Loneliness na starosc bywa zabojcza nie tylko dla nas, maluczkich, eh ... Peace.
      • veryvery Re: Queen umarła 09.09.22, 00:12
        Możliwe, Elżbieta zaczela podupadac na zdrowiu jakis czas po jego śmierci, a w tym roku mocna schudla i zaczela chodzic o lasce, zaczęto też odwoływać spotkania z jej udzialem. Ale I tak miała długie I zdrowe życie
    • barattolina Re: Queen umarła 08.09.22, 20:07
      Trudno uwierzyć w to jak bardzo Wielka Brytania zmieniła sie podczas jej panowania.
      Ciekawe jak oceni ją historia.
      • bi_scotti Re: Queen umarła 08.09.22, 20:13
        Jak wlasnie wyglosila Liz Truss "the Second Elizabethan Era is over" - zmiana warty, new reality. Peace.
    • krwawy.lolo Re: Queen umarła 08.09.22, 20:11
      Jak to Niemcy wymawiają, "kfiin".
    • krwawy.lolo Re: Queen umarła 08.09.22, 20:16
      Jaka epoka? Czy ta kobieta była twórcą, niechby współautorką jakiejkolwiek epoki? Ot, piastowała anachroniczną funkcję impotentnego na pół papieża, na pół prezydenta, w operetkowym sztafażu.
      • forumologin Re: Queen umarła 08.09.22, 20:21
        byla. czy ci sie to podoba,czy nie. O niej beda sie uczyc twoje praprapraprawnuki, jak juz o tobie nikt nie bedzie pamietal.
      • bi_scotti Re: Queen umarła 08.09.22, 20:23
        krwawy.lolo napisał:

> Jaka epoka? Czy ta kobieta była twórcą, niechby współautorką jakiejkolwiek epok
        > i?

A no byla. Studiowanie historii nie boli aczkolwiek takes time uncertain
        For posterity, eh ...
        Life.
        • krwawy.lolo Re: Queen umarła 08.09.22, 20:27
          A co to za fotomontaż?
          • bi_scotti Re: Queen umarła 08.09.22, 20:34
            No widzisz ... a ja Ci dalam benefit of the doubt ... silly me suspicious Musisz samo niesc swoj krzyz. Life.
            • arthwen Re: Queen umarła 08.09.22, 20:49
              Przecież to interesujące tylko dla Kanadyjczyków, kogo innego to obchodzi kto i kiedy podpisał ten papierek?
              Nie podjerzewam, że znasz takie informacje dotyczące np danych na temat uzyskania niepodległości ja wiem, Jemenu powiedzmy - nie bez szukania w googlu.
              • bi_scotti Re: Queen umarła 08.09.22, 21:04
                Przeciez to bylo za "naszych" czasow (Yemen!), same as ... the Wall falling, eh. A z czym Ci sie kojarzy np. Tiananmen albo data November 30, 2021? Ja jestem news junkie to fact, ale niektore wydarzenia na swiecie po prostu sie zna ... just because ... Cheers.
                • krwawy.lolo Re: Queen umarła 08.09.22, 21:07
                  Co ma wspólnego Elżbieta z upadkiem Berlińskiego Muru? Abstrahując od niezrozumiałej histerii, którą to wydarzenie u niektórych wzbudza.
                • arthwen Re: Queen umarła 08.09.22, 21:13
                  No nie, nie za naszych, nawet ty nie jesteś tak stara, mało tego, nawet zmarła własnie Elżbieta nie była tak stara, bo Jemen uzyskał niepodległość w roku 1918. Tiananmen to owszem jest raczej hasło kojarzące się jednoznacznie, ale 30 listopada 2021 nie mówi mi kompletnie nic. A upadku muru berlińskiego tez nie kojarzę inaczej niż tylko z książek/artykułów, byłam zbyt mała, żeby to miało mieć dla mnie znaczenie.
                  Tym niemniej uzyskanie niepodległości przez jakiś tam kraj (czy to Kanadę, czy Jemen), w którym nie mieszkam i z którym nic mnie nie wiąże, to data w grupie ciekawostek, a nie dat istotnych.
                  • ichi51e Re: Queen umarła 08.09.22, 21:24
                    zaskakujące ze ludzie nie maja oporów żeby popisywać się ignorancja.
                    • m_incubo Re: Queen umarła 09.09.22, 09:06
                      Bo brakuje im wiedzy, którą mogliby się popisać.
                  • bi_scotti Re: Queen umarła 08.09.22, 21:25
                    Strasznie upraszczasz Yemen's history - jak zapewne wiesz, process pozyskiwania niepodleglosci trwal dziesieciolecia a zakonczyl sie definitely "na naszych ekranach TV" - just for the record!
                    I skoro np. 30 listopada 2021 nic Ci nie mowi to czemu w ogole bierzesz udzial w watku o tzw. sprawach swiatowych? You don't care - masz pelne prawo, po co sie wlaczac? Cheers.
                    • arthwen Re: Queen umarła 08.09.22, 21:29
                      Owszem, trwał. Ale zaczął się właśnie wtedy i nie było to na naszych oczach.

A biorę udział, bo mogę. I to, że jakaś tam data nic mi nie mówi, nie oznacza akurat, że "sprawy światowe" mnie nie obchodzą w ogóle.
                    • niemcyy Re: Queen umarła 08.09.22, 22:36
                      Po to samo, po co ty się włączasz na polskojęzyczne forum produkując z czystej niedbałości 1/3 tekstu po angielsku łącznie z rzeczami brzmiącymi tak samo.
                    • taje Re: Queen umarła 09.09.22, 00:28
                      Czyżby Barbados? W europejskich mediach, poza UK rzecz jasna, przeszło to bez większego echa.
                • evee1 Re: Queen umarła 09.09.22, 00:17
                  A tak z czystej ciekawości, co ma mi mówić data 30 listopada 2021. Nawet goggle (i to po angielsku) podaje mi rozliczne wydarzenia i nie wiem, które masz na myśli. Choćby tutaj november-30-2021
                  • sueellen Re: Queen umarła 16.09.22, 07:52
                    Też mnie zaciekawiło to 30 listopada. Niczego ważnego przypomnieć sobie nie mogę ani z kraju ani że świata 🙄
                    • taje Re: Queen umarła 16.09.22, 20:28
                      Barbados!
      • eliksir_czarodziejski Re: Queen umarła 08.09.22, 20:27
        krwawy.lolo napisał:

> Jaka epoka? Czy ta kobieta była twórcą, niechby współautorką jakiejkolwiek epok
        > i? Ot, piastowała anachroniczną funkcję impotentnego na pół papieża, na pół pre
        > zydenta, w operetkowym sztafażu.

Mam identyczne zdanie.
        • krejzi.agusia.lajtova.gerek Re: Queen umarła 08.09.22, 20:41
          True. Kim ona była przy Lewym Kilmisterze?
        • krejzi.agusia.lajtova.gerek Re: Queen umarła 08.09.22, 20:41
          Lemmym
      • hummorek Re: Queen umarła 08.09.22, 21:11
        🤦 Oj Boże, jak Ty nic nie rozumiesz.
      • sylwus34 Re: Queen umarła 08.09.22, 21:20
        I skąd ta histeria? Ileż to lat można żyć??
        • bi_scotti Re: Queen umarła 08.09.22, 21:26
          sylwus34 napisała:

> I skąd ta histeria? Ileż to lat można żyć??

Define "histeria"!
          Cheers.
      • princesswhitewolf Re: Queen umarła 09.09.22, 09:57
        >funkcję impotentnego na pół papieża, na pół prezydenta, w operetkowym sztafażu.

Jak idziesz do muzeum to też mówisz że to operetka?
        Dworki królewski to niezwykle dochodowy biznes dla skarbu państwa.
    • gaga-sie Re: Queen umarła 08.09.22, 20:23
      Zawsze była, jak coś niezmiennego, stałego. Dziwnie bez niej będzie. Ważne, że do końca zachowała sprawność umysłową.
      • krwawy.lolo Re: Queen umarła 08.09.22, 20:32
        Co się zmieni? Krowy przestaną dawać mleko? Anglia upadnie i podda się Lesoto?
        • forumologin Re: Queen umarła 08.09.22, 20:49
          ale wez tak serio powiedz o co ci do kurly nedzy chodzi? nie obchodzi cie to, to odlacz sie od intwrnetu i innyc mediow i daj ludziom przezywac jak chca.
          • arthwen Re: Queen umarła 08.09.22, 20:55
            Nie wiem jak lolo, może ma trochę inne odczucia, ale jeśli o mnie chodzi, to dziwią mnie emocje ludzi. Bo u mnie zero. Jasne, królowa angielska, wszyscy kojarzą, ale mnie to osobiście w ogóle nie dotyka, przecież jej nie znałam, nie jest dla mnie ważna. Umarła, to umarła, dożyła naprawde sędziwego wieku i to w bardzo dobrym zdrowiu.
            Konsekwencje tej zmiany zapewne będą, ale monarchia w WB to obecnie tylko produkt marketingowy, na politykę międzynarodową nie ma żadnego wpływu.
            Przy czym odpowiadam, bo tak emocjonalnie zareagowałaś na zwykłe lolowe mędzenie. Mnie nie rusza, że ktośtam przeżywa śmierć królowej Elżebiety, ale dziwi, owszem. Nie, żeby bardzo, bo już to przerabiałam przy Papaju i w paru innych przypadkach, więc nic nowego.
            • yuka12 Re: Queen umarła 08.09.22, 21:08
              Dla niektórych na forum np. dla mnie, jest ważne, kto jest głową jego państwa. Elżbieta była spoiwem Królestwa, kto wie, co się teraz stanie.
              Nie mówiąc o wszystkich innych zmianach np. wizerunku na banknotach.
              W dodatku Królowa była też twarzą UK, symbolem. I znacznie dłużej panowała niż JPII był papieżem, jest zdecydowanie bardziej rozpoznawalna na świecie, zupełnie inna liga.
              • arthwen Re: Queen umarła 08.09.22, 21:15
                Ale to jest jednak polskie forum wink To nie jest głowa naszego państwa tongue_out
                • gama2003 Re: Queen umarła 08.09.22, 21:31
                  Toteż nie szlochamy/ nie skaczemy z radości
              • krwawy.lolo Re: Queen umarła 08.09.22, 21:29
                I po jej śmierci Królestwo się rozpadnie? Nie sądzę. Ale niechby, niechby Wielka Brytania ogłosiła się republiką. To co? Krowy przestaną dawać mleko?
                • buuenos Re: Queen umarła 08.09.22, 22:36
                  Wiekszego glupka na forum to ze swieczka szukac.
                • dr.amy.farrah.fowler Re: Queen umarła 08.09.22, 23:15
                  Zamknij się, bucu.
              • rosapulchra-0 Re: Queen umarła 10.09.22, 09:47
                Yuka, mam dokładnie tak samo. I jest mi smutno z powodu śmierci królowej. Ludzie, których mijałam wczoraj na spacerze z psem mówili tyko o królowej i byli smutni oraz zaniepokojeni przyszłością z Karolem III.
            • black_halo Re: Queen umarła 10.09.22, 12:43
              To samo. Podobnie nie rozumialam histerii w momencie kiedy umarl najpierwszy polak, bialy papa. Nie moglam pojac w jakie k..wa powodu wstep na wieze widokowa w Palacu Kultury jest zakazny, dlaczego nie mozna wyjsc i napic sie piwa i dlaczego moja wlasna przyjaciolka histeryzuje jakby conajmniej cala rodzina jej zginela w zamachu terrorystycznym.
              • wioskowy_glupek Re: Queen umarła 14.09.22, 21:12
                to przykre
    • eliszka25 Re: Queen umarła 08.09.22, 20:24
      Szok, nagle nie ma kogoś, kto był zawsze. Koniec pewnej epoki.
    • aagnes Re: Queen umarła 08.09.22, 20:35
      Wydawało się, że jest wieczna...
    • tt-tka Re: Queen umarła 08.09.22, 20:36
      Cholera, no... wszystkich nas to czeka, ale jakos nie umiem sobie wyobrazic jukeja bez Elzbiety.

Dlugo zyla, na chodzie niemal do ostatnich chwil, umysl sprawny i umarla w dobrym czasie, jak glupio by to nie brzmialo. Ciezko jest byc ostatnia ze swego pokolenia.
      • asia.sthm Re: Queen umarła 08.09.22, 21:35
        Tu śliczna Królowa, niezwykła kobieta
    • mid.week Re: Queen umarła 08.09.22, 20:49
      Zrobiło mi się bardzo smutno. Elżbieta była od zawsze, wydawało się że na zawsze. Była częścią świata, takiego który był mi znany od dzieciństwa. Skonczyła się jej era.
      • aqua48 Re: Queen umarła 08.09.22, 21:11
        mid.week napisała:

> Zrobiło mi się bardzo smutno. Elżbieta była od zawsze, wydawało się że na zawsz
        > e. Była częścią świata, takiego który był mi znany od dzieciństwa. Skonczyła si
        > ę jej era.

Odczuwam podobnie. Dla wielu ludzi na całym świecie była symbolem trwałości i pewnego poczucia bezpieczeństwa.
        • gama2003 Re: Queen umarła 08.09.22, 21:14
          Mam tak samo.
          Jakiś taki unikalny spokój miała w sobie.
          Silna kobieta i ciekawe życie.
          • krejzi.agusia.lajtova.gerek Re: Queen umarła 08.09.22, 21:19
            Cysorz to ma klawe życie big_grin
            • ichi51e Re: Queen umarła 08.09.22, 21:22
              naprawdę maiła szczęście - Anglia w jej panowaniu spokojna bogaciła się (nawet Irlandia ze Szkocja jakieś ciche i pogodzone z losem) mąż podpora mimo wszystko kasy nigdy nie brakło matka żyła 101 lat dzieci w sumie tez bez jakiś dramatów nikt nie zmarł przedwcześnie wnuczki śliczne i zdrowe z siostra w przyjaźni - tak to jest życie.
        • ichi51e Re: Queen umarła 08.09.22, 21:19
          i kto teraz będzie na znaczkach sad
          • kandyzowana3x Re: Queen umarła 08.09.22, 21:43
            Znaczkach, monetach, banknotach, ręcznikach kuchennych, kubeczkach i talerzykach porcelanowych. Drukarnie pewnie już się grzeją
            • mysiaapysia Re: Queen umarła 08.09.22, 22:16
              OMG. Ja w następne wakacje tam jadę i będę wymieniać w Londynie stare banknoty na nowe. Jak już będą z Karolem, to będzie dziwne uczucie. I w ogóle obawiam się, że akurat wtedy będzie koronacja. Londyn będzie oblężoną twierdzą. Dobrze, że tylko 3 dni, gorzej gdy to będą akurat te dni.
      • sasha_m Re: Queen umarła 08.09.22, 21:31
        mid.week napisała:

> Zrobiło mi się bardzo smutno. Elżbieta była od zawsze, wydawało się że na zawsz
        > e. Była częścią świata, takiego który był mi znany od dzieciństwa. Skonczyła si
        > ę jej era.

Dokładnie tak.
        Król Karol? Dziwnie brzmi.
        Nie lubię zmian, to zaburza moje poczucie bezpieczeństwa Ten rok nie jest dobry...
        • schiraz Re: Queen umarła 08.09.22, 21:46
          Mam tak samo. Elżbieta nie była królową mojego kraju ale była pewnym symbolem i trwałością, była jak się rodziłam, była jak rodziły się moje dzieci, była jak rodzili się moi rodzice.. Była od zawsze. Jest mi dziś smutno i przykro. Nawet mój 19 letni syn stwierdził, że co prawda była starszą osobą ale jednak zawsze była , on też nie zna świata bez Królowej Elżbiety gdzieś tam w tle.
        • ichi51e Re: Queen umarła 08.09.22, 23:46
          jeszcze dziwniejsze ze William to teraz książę Walii...
          • al_sahra Re: Queen umarła 09.09.22, 00:08
            ichi51e napisała:

> jeszcze dziwniejsze ze William to teraz książę Walii...

William nie jest księciem Walii. Tego tytułu nie dziedziczy się automatycznie, jest przyznawany przez panującego. Obecnie jest wakat.
            • princesswhitewolf Re: Queen umarła 09.09.22, 00:25
              Prawdopodobieństwo że to nie będzie mieć miejsca jest tak samo prawdopodobne jak spekulacje że Charles zrzeknie się korony...
    • celandine Re: Queen umarła 08.09.22, 21:23
      Szkoda. Była niesamowitą kobietą i wiele przeżyła, ciekawe życie i do końca się świetnie trzymała.
        • znowu.to.samo Re: Queen umarła 08.09.22, 22:36
          Właśnie u nas w Tv to leci

Odjechana babka z niej jednak była smile
              • princesswhitewolf Re: Queen umarła 09.09.22, 00:32
                No ale w tym to nie sama królowa wystąpiła. Ona ma sobowtórke aktorkę
                • princesswhitewolf Re: Queen umarła 09.09.22, 00:32
                  Mówię o tym co krwawy wkleil
    • pupu111 Re: Queen umarła 08.09.22, 22:53
      Smutno, nie wyobrazam sobie jak nie będzie Królowej. Świat ostatnio się zmienia na coraz gorsze. Uwielbiam oglądac na yt ten filmik na którym wystapiła z Bondem...
      • sylwus34 Re: Queen umarła 10.09.22, 21:47
        OJP , ty tak na serio???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka