sol_13 Re: Franciszek Pieczka 25.09.22, 12:17 No bardzo szkoda. Jeden z niewielu ostatnich prawdziwych aktorów z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Franciszek Pieczka 29.09.22, 13:46 Pogrzeb Franciszka Pieczki ma charakter państwowy, uczestniczy Andrzej Duda i wiceminister kultury. Że wiceminister kultury - rozumiem. Nawet uważałabym, że minister kultury powinien się pojawić, ale nie o tym. Co tam robi ten żałosny pajac. Przepraszam, nie mogłam zmilczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Franciszek Pieczka 29.09.22, 15:10 A weśśśś, pół osiedla od rana wypchane policją, łażą nawet po lesie, dwa samochody stoją nawet pod moim domem, 500 metrów od kościoła. Ludzie szli jak na pochód pierwszomajowy już przed 11.00 chociaż nabożeństwo w kościele odbywało się od 12.00. W życiu nie widziałam aby tyle osób na raz wysiadało z 521 obok stacji kolejowej i to z kwiatami. Pół Falenicy się stawiło, niektóre klasy ze szkoły obok też, w całości z nauczycielami. Trójka wnucząt Pieczki tam chodziła. Myślę, że drugiego takiego pogrzebu w Falenicy i Aleksandrowie już nie dożyję. Autobus na Aleksandrów od chwili powstania prawie 40 lat temu NIGDY nie był tak pełny. Wszystkie uliczki zastawione prywatnymi autami, widziałam też delegację górników. Ale fakt, tutaj był bardzo lubiany. Zwykły człowiek, chodził po bazarze, miał ulubione stoiska, ulubione sklepy, wszyscy go znali. Falenica go kochała i wszystkim smutno. Należy mu się pożegnanie jak nikomu innemu. Tylko ten prezydent taki jakiś... Odpowiedz Link Zgłoś