Dodaj do ulubionych

P.Smaszcz stalkerka??

22.11.22, 12:17
Jak zakłądała e-matka Smaszcz się rozkręca...ale idzie to w dość niebezpiecznym kierunku.

Nachodziła matkę Kurzajewskiego (jak to nazwała swoją byłą teściową), w domu Kurzajewskiego (jej byłym domu, teraz domu jej byłego męża..) aby sprawdzić jak się czuje jej...były pies.
Kurzajewski zawiadomił policję. Nie dziwię się.

Swoją drogą jakie porzucenie psa? Wyjechał na urlop, zostawił psa pod opieką matki ( która tego psa dobrze zna i pies ją) w jego domu ( czyli też domu psa). Gdzie tu porzucenie?

www.plotek.pl/plotek/7,154063,29167100,paulina-smaszcz-bedzie-sie-tlumaczyc-maciej-kurzajewski-naslal.html#s=BoxOpImg9
I tak, przeglądałam sobie plotka. Po rozmowie z polonistką córki musiałam się odmóżdżyć żeby nie oszaleć.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:19
      Już o tym napisano w dużym wątku
      • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:36
        Duży wątek jest za duży i już przestał być czytelny.
    • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:19
      Nawet nie musiałaś plotka przeglądać. W pewnym momencie było na głównej smile przeczytałam i z tej okazji nawet podniosłam poprzedni wątek o P. Smaszcz. Dziewczyny miały nosa, pisząc po nagraniu tego filmiku, że pani Petarda nachodzi eks teściową.
      • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:30
        Ale chyba policja nie będzie tutaj mała niczego do roboty? Zakładam, że się nie włamała, starsza pani nie kazała jej się wynosić, zakazu zbliżania nie ma, a odwiedzać można kogo się chce. Więc o czym to zawiadomienie właściwie jest? Chyba że Kurzajewskiemu chodziło o danie byłej do zrozumienia, że ma dosyć i jest gotów podjąć drastyczniejsze środki.
        • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:33
          Ja nie wiem, czy będzie, czy nie będzie, bo przecież nie widziałam przebiegu wydarzeń. Widziałam filmik nakręcony już po wyjściu z domu. Kurzajewski zgłosił naruszenie miru, a czy zasadnie, czy niezasadnie, tego nie wiemy.
          • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:37
            Kto ten film nagrywał?? Smaszcz?
            • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:39
              Tak, wrzuciła filmik nakręcony jak schodziła po schodach i wychodziła za ogrodzenie domu, opowiadając przy tym o losie Bono, który wrócił już do domu i wspominając, że rozmawiała z teściową. Co było przedtem chyba nie wiemy, przynajmniej ja nie widziałam.
              • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:42
                Tam jeszcze była bardzo ładna analiza, z której wynikało, że starsza pani musiała PSz trzymać na progu, bo PSz zmarznięta jakaś wink Ja bym starszej pani gaz zakupiła. I najeżyła kolcami płot wink Może się zrobić grubo.
                • kropkaa Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 20:27
                  Paulina Smaszcz, inicjały PS, skąd Ci się to PSz bierze?
                  • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 20:35
                    Bo jak piszę PS, to mnie to kłuje w oczy postskriptumem wink
          • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:42
            Zasadniczo to zdaje się nikt nie widział. Będzie najwyżej słowo przeciwko słowu, czyli wielkie nic.
            • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:45
              Pytanie, czy dom jednak nie ma monitoringu. A słowo przeciwko słowu to niekoniecznie zawsze nic, po prostu- pozostaje pytanie, czyim słowom wierzą organy ścigania.
              • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:00
                Mogą mieć też asa w rękawie w postaci zaniepokojonego sąsiada, który wyjrzał z chaty sprawdzić co się dzieje.
        • merces Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:53
          Odwiedzać można kogo się chce, pod warunkiem, że ten ktoś chce być odwiedzany.
        • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:57
          Nie, nie można "odwiedzać kogo się chce".
          • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 21:46
            Można, jeśli osoba odwiedzana nie ma nic przeciwko temu. Teraz lepiej? Jak było tutaj - nie wiemy a świadków chyba nie ma, w każdym razie na tę chwilę trudno wyrokować.
            • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 21:59
              No, dużo lepiej.
              Bo nie można odwiedzać kogo się chce, można odwiedzać tylko tego, który chce być odwiedzany, a to zupełnie co innego i po innej stronie jest chcenie.
              • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:52
                "to zupełnie co innego i po innej stronie jest chcenie." - Ale brak tego chcenia musi być wyrażony przez odwiedzanego. Masz pewność, że starsza pani mimo że wizyta jej była niemiła, jako dobrze wychowana kobieta na herbatę synowej nie zaprosiła?
                • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 05:15
                  Mam pewność tylko co do tego, że to nie jest jej synowa.
                  Reszta szybko wyjdzie praniu, poczekaj big_grin
                  • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:36
                    Stracisz tę pewność, jak sobie sprawdzisz kodeks rodzinny i opiekuńczy art.61(8) paragraf 1 i się dowiesz, że powinowactwo nie wygasa mimo rozwodu.
                    • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:09
                      A to prawda, dzięki za przypomnienie.
        • tt-tka Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 16:05
          balladyna napisała:

> Ale chyba policja nie będzie tutaj mała niczego do roboty?

Bo ? zgloszenie przyjete, czynnosci podjete

Zakładam, że się nie
          > włamała, starsza pani nie kazała jej się wynosić,

Skad wiesz, ze nie kazala, wzglednie na jakiej podstawie tak zakladasz ?

zakazu zbliżania nie ma, a o
          > dwiedzać można kogo się chce.

Nie, nie mozna. Odwiedzac mozna tylko kogos, kto nie ma nic przeciwko odwiedzinom odwiedzajacego.

>Więc o czym to zawiadomienie właściwie jest?

Czarno na bialym stoi - o naruszenie miru domowego. A co sie pod tym pojeciem kryje, sprawdz sobie.
          • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 21:55
            balladyna napisała:

> Ale chyba policja nie będzie tutaj mała niczego do roboty?

Bo ? zgloszenie przyjete, czynnosci podjete

Zakładam, że się nie
            > włamała, starsza pani nie kazała jej się wynosić,

Skad wiesz, ze nie kazala, wzglednie na jakiej podstawie tak zakladasz ?

zakazu zbliżania nie ma, a o
            > dwiedzać można kogo się chce.

Nie, nie mozna. Odwiedzac mozna tylko kogos, kto nie ma nic przeciwko odwiedzinom odwiedzajacego.

>Więc o czym to zawiadomienie właściwie jest?

Czarno na bialym stoi - o naruszenie miru domowego. A co sie pod tym pojeciem kryje, sprawdz sobie.

1.No i co z tego, że zgłoszenie przyjęte? Nie piszę przecież o samym zgłoszeniu, ani nawet o wyjaśnieniu sprawy, tylko o konsekwencjach, czyli o przekazaniu sprawy dalej. W tym sensie policja nie będzie miała dużo do roboty.
            2. Nie nie wiem, ale nawet Pauliny nie posądzam o włam do mieszkania.
            3. Nie muszę sprawdzać, bo wiem. Pod tym pojęciem kryje się to, że nawet jak kogoś się nie lubi, to jego odwiedziny nie są jeszcze naruszeniem miru domowego. A czy starsza pani nie chciała Pauliny wpuścić, albo prosiła ją o opuszczenie domu, tego nie wiemy. I z tego co słyszałam, świadków tego wydarzenia nie było.
            • tt-tka Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 23:18
              balladyna napisała:

> 1.No i co z tego, że zgłoszenie przyjęte? Nie piszę przecież o samym zgłoszeniu
              > , ani nawet o wyjaśnieniu sprawy, tylko o konsekwencjach, czyli o przekazaniu s
              > prawy dalej. W tym sensie policja nie będzie miała dużo do roboty.

Bedzie miala. sama dokumentacja wyczynow smaszcz to robota na kilkanascie godzin. A dalej to juz rutynowow, jak kodeks przewiduje, wzglednie jak sad orzeknie.

> 2. Nie nie wiem, ale nawet Pauliny nie posądzam o włam do mieszkania.
              > 3. Nie muszę sprawdzać, bo wiem. Pod tym pojęciem kryje się to, że nawet jak ko
              > goś się nie lubi, to jego odwiedziny nie są jeszcze naruszeniem miru domowego.

Nie wiesz i to widac. wystarczy, ze nieproszony niedomownik odmowi wyjscia. Wlam to inna kategoria, wypadaloby odrozniac.

> A czy starsza pani nie chciała Pauliny wpuścić, albo prosiła ją o opuszczenie d
              > omu, tego nie wiemy. I z tego co słyszałam, świadków tego wydarzenia nie było.

A zatem zeznania stron. Chyba ze w domu jest kamerka, wzglednie przy wejsciu monitoring. Ale nawet gdy tylko zeznania, wiarygodnosc ocenia sad, a nie smaszcz.
              • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 00:41
                Z tego co wiem, zawiadomienie dotyczyło naruszenia miru domowego, więc inne wyczyny Smaszcz nie mają tu nic do rzeczy, nie rozpędzaj się. A do sądu to też jeszcze droga daleka, najpierw policja musi zbadać, czy rzeczywiście do jakiegoś naruszenia doszło.
                Naruszeniem miru domowego nie jest sama niechciana wizyta. Ta niechęć musi zostać przez odwiedzanego wyrażona. A więc odwiedzany albo odmawia wpuszczenia, a osoba odwiedzająca mimo to wchodzi (użyłam w tym celu słowa "włam", nie w dosłownym, kodeksowym sensie, ale widzę, że cię to przerosło, więc przepraszam), albo odwiedzany wprost prosi o opuszczenie domu, a odwiedzający odmawia. I wyraźnie to napisałam: "A czy starsza pani nie chciała Pauliny wpuścić, albo prosiła ją o opuszczenie domu, tego nie wiemy". Bądź więc łaskawa nie zarzucać mi niewiedzy. Tak czy inaczej, będę bardzo zdziwiona, jeśli ta sprawa trafi do sądu, nie wydaje mi się też, żeby P.S. to zawiadomienie otrzeźwiło. Choć może się mylę, zobaczymy.
                • tt-tka Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 02:11
                  Slusznie przepraszasz, bo snujesz bezpodstawne przypuszczenia i wyrazasz sie nieprecyzyjnie, a oczekujesz w zamian prawniczego wywodu.
                  Tym razem przeprosiny przyjete.

Obstawiam, ze jesli interwencja policji (co najmniej musza ja przesluchac) i ewentualne pismo od prawnika nie powstrzyma smaszczowania, a raczej nie powstrzyma, to sprawa, owszem, trafi do sadu.
                  • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:54
                    Bezpodstawne przypuszczenia to snują osoby, które znają sprawę z Plotka i już są przekonane, że sprawa jest przesądzona, bo Kujarzejewski twierdzi, że Smaszcz mir domowy naruszyła. Jeśli nie było świadków, monitoringu, to ciężko może być udowodnić, że Paulina u teściowej siedziała wbrew jej woli, że domu opuścić wbrew jej żądaniom nie chciała. I owszem, również nie sądzę, żeby Paulinę to zgłoszenie powstrzymało, bo uważam, że tym razem żadnych większych konsekwencji z tego nie będzie. Cały czas o tym właśnie piszę. A co będzie w przyszłości, to zobaczymy, co ona jeszcze wykręci.
                    Co do precyzji wypowiedzi itd. to sorry, nie mam ochoty na dalsze słowne przepychanki, jeśli wprowadziłam cię w błąd nieprecyzyjna wypowiedzią, to przepraszam raz jeszcze i zapewniam, że żadnych prawniczych wywodów od nikogo nie oczekiwałam.
                    • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:11
                      balladyna napisała:

> Bezpodstawne przypuszczenia to snują osoby, które znają sprawę z Plotka

Czy Ty znasz sprawę z innego źródła? smile
                      • elenelda Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 18:40
                        annaboleyn napisała:

> balladyna napisała:
                        >
                        > > Bezpodstawne przypuszczenia to snują osoby, które znają sprawę z Plotka
                        >
                        > Czy Ty znasz sprawę z innego źródła? smile

Może to Paulina?
                        • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 18:49
                          elenelda napisała:

> annaboleyn napisała:
                          >
                          > > balladyna napisała:
                          > >
                          > > > Bezpodstawne przypuszczenia to snują osoby, które znają sprawę z Pl
                          > otka
                          > >
                          > > Czy Ty znasz sprawę z innego źródła? smile
                          >
                          > Może to Paulina?

No ale serio, zakładam, że wszyscy tu znamy sprawę z mediów, niekoniecznie wysokiej klasy. Jeżeli ktoś zna skądinąd, to istotnie jest o czym dyskutować smile
                        • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 20:21
                          Ależ z ciebie sprytna bestia, przejrzałaś mnie.
        • ichi51e Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 17:57
          a chciałabyś żeby ciebie albo twoja stara matkę nachodzili np sprzedawcy garnków? no z wizyta i garnuszkami wpadli...
          • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 21:45
            Odwiedzać można, kogo się chce, pod warunkiem, że osoba odwiedzana nie ma nic przeciwko temu. Samo odwiedzanie karalne nie jest. Chyba że osoba odwiedzana sobie tego nie życzy, to oczywiście zmienia postać rzeczy. Jak było w tym przypadku, trudno powiedzieć i może się okazać, że sprawa pozostanie nierozstrzygnięta. Przepraszam, że nie napisałam tego wprost, dosłownie, ale założyłam, że aż takich oczywistości tłumaczyć ematce nie trzeba.
            • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:22
              Ja tylko cichutko dodam, że "wtargnięcie" to jest termin w prawie całkiem ściśle określony. Więc jeżeli zawiadomienie wspomina o wtargnięciu, to nie o odwiedzinach.
              • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:49
                Owszem, może Kurzajewski zawiadamiać o wtargnięciu, ale jak było, to się okaże. Albo i nie okaże, bo świadków chyba nie było? Dlatego nie podniecałabym się tym zawiadomieniem, uważam, że nic z całej sprawy nie wyniknie i Petarda jeszcze długo eksowi będzie tak życie umilać: tak właśnie na granicy prawa. Chyba że P. S. straci instynkt samozachowawczy do cna. W sumie przykra sprawa dla wszystkich.
                • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 00:44
                  big_grin Wow.
                • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 05:19
                  Chcesz powiedzieć, że jeśli dziś w porze obiadowej wtargniesz mi do domu i naruszysz mir, ja to zgłoszę, to policja nic nie zrobi, bo nie było świadków?
                  • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 07:17
                    M_incubo, dzięki, znów mi spłoszyłaś sad(
                    • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:29
                      Nie spłoszyła, tylko ja w nocy śpię. Będziemy się miały okazję przekonać, czy pani Smaszcz przed oblicze sądu trafi. Jak trafi, to dopiero będzie wow!
                  • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:27
                    Chcę powiedzieć, że będziesz musiała jakoś uprawdopodobnić to, że siedziałam tam wbrew twojej woli. Przy czym o ile w naszym przypadku byłoby to łatwe, o tyle w tutaj nie jest to już takie pewne. Chyba że był monitoring albo świadkowie. Panie się znały całe lata, łączą je synowie-wnuki. Masz pewność, że teściowa Pauliny herbatą nie poczęstowała? Masz pewność, że nie chciała jej wpuścić, albo kazała natychmiast dom opuścić? A tylko to jest naruszeniem miru domowego. Nawet najpaskudniejszy gość, który został wpuszczony i który doprowadza do szału gospodarza nie narusza miru domowego, jeśli został tam wpuszczony i nie odmawia wyjścia, bo gospodarz tego nie zażądał.
                    • jasnoklarowna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:49
                      Nie wiem jak było, bez powodu zawiadomienie by nie poszło.

Ale widząc całokształt działań Pauliny, to MOGŁO być też tak, że ona w ogóle do drzwi nie zapukała, weszła na schody i filmowała ten swój filmik. A jak Maciek zobaczył to w necie to mu gul skoczył i zawiadomienie złożył.
                      Mnie by też skoczył jak bym zobaczyła w necie, że ktoś sobie na mojej posesji filmiki nagrywa i je publikuje.
                      • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 10:01
                        Ależ oczywiście, że mogło tak być, dlatego ja bym sprawy nie przesądzała nawet jeśli samo zawiadomienie o naruszeniu miru poszło. Maćkowi się nie dziwię, że usiłuje coś zrobić, żeby kobietę powstrzymać, niezależnie od tego, czy Paulina kręciła ze schodów czy z teściową rozmawiała.
                    • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:21
                      Nie mam pewności oczywiście, ale mocno podejrzewam.
    • azalee Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:20
      Wytlumaczenie Petardy jak zawsze logiczne : To jest dom jej ex-meza wiec wlasciwie jej, a poza tym DZIECI jej kazaly tam isc big_grin

A tak na serio to naprawde zaczynam wspolczuc Kurzajewskiemu, on sie nigdy tej baby nie pozbedzie.
      • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:45
        Jakby "dzieci" nie mogły same ojca zapytać co tam u psa suspicious Tylko 25 letni koń miałby wysyłać mamusię do własnej... babci z takim pytaniem?!? Ktoś w to uwierzył?
        • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:10
          Dorosłe dzieci wiedzą, ze piesek był we własnym domu pod opieką babci, która to sie pieskiem zajmuje od małego...nie było o co pytać.
          • gaga-sie Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 14:28
            Teraz tylko czekać, aż dzieci nie wytrzymają i się wypowiedzą.
    • simply_z Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:26
      Pewnie tez taka mocna z polskiego jak mamusiabig_grin. Wygaszam cie hanusina. adio
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:29
        No przecież ona teraz musi pilnować by on nie stracił szacunku do ich 23-letniego małżenstwa.
        • memphis90 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:31
          Nie, nie, zle to rozumiesz. To neksia ma okazywać ten szacunek na kroku każdym, a przy portrecie eksi w domu swojego actualsa świece stawiać (te z personalizowanym zaklęciem!) i pokłony bić.
          • kabaret234 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:43
            actualsa <3 smile))
      • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:41
        simply_z napisała:

> Pewnie tez taka mocna z polskiego jak mamusiabig_grin. Wygaszam cie hanusina. adio

big_grin big_grin big_grin
    • dwa_kubki_herbaty Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:30
      Ogólnie lubię życie proste i nieskaplikowane.
      Na miejscu Cichopek bym rzuciła faceta.
      Nie jego wina, że ma dziwną ex, ale czy "ja to muszę" znosić?
      • balladyna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:32
        Może Cichopek nie lubi, jak jej ktoś inny życie urządza.
      • gr.ruuu Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:32
        Szkoda tracić fajnego faceta przez pieprznietą ex
        • bergamotka77 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 19:28
          gr.ruuu napisała:

> Szkoda tracić fajnego faceta przez pieprznietą ex

On ma być tym fajnym? Serio?
          • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 19:30
            Dla Katarzyny - najwyraźniej. I chyba był tym fajnym dla PSz smile
          • gr.ruuu Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 19:43
            Nie wiem, nie znam faceta przecież. Ale dwa kubki jako jedyny powód potencjalnego rozstania podaje rąbnietą byłą żonę, czyli zakładam, że poza tym reszta jest ok. Cichopek chce z nim być, najwyraźniej jej odpowiada.
      • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:37
        Cichopek na tym na razie nieźle zyskuje, więc będzie się raczej go trzymać pazurami.
        • black.imak Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:41
          Już tu parę razy ktoś zwracał uwagę, że po tym co się dzieje to Cichopek powinna szybko zadbać o ochronę swoją i dzieci.
          • gr.ruuu Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:42
            Możliwe, że zadbała, ale takie rzeczy robi się dyskretnie
            • kubek0802 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:48
              Nie żebym kogoś broniła, ale chyba taranem nie weszła. Pani mama to też zdaje się nie zdemenciała staruszka, a 74 latka, wdowa z cukrzycą. Otworzyła, pogadały miło lub nie i tyle.
              • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:54
                To są tylko słowa Pauliny. Na nagraniu nie widzimy niczego co by to potwierdzało.
                • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:55
                  Uściślę żeby nie było. Nagranie zaczyna się chwilę później i niczemu nie zaprzecza ani nie potwierdza jeśli chodzi o potencjalną wcześniejszą rozmowę teściowej z Pauliną.
              • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 12:55
                A wiemy, że mama otworzyła i pogadały skąd?
                • kubek0802 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:05
                  Chyba nie wiemy, ale zakładam że mogła otworzyć i przeprowadzić krótki small talk albo powiedzieć spadaj na szczaw. Psa chyba widziała to stąd przypuszczenie, że była przynajmniej w progu z otwartymi drzwiami.
                  • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:10
                    A ja nie zakładam niczego, bo zwyczajnie nie wiemy, jak przebiegało zdarzenie.
                  • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:16
                    Smaszcz ten small talk?
                    • memphis90 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:33
                      To był smaszcz talk.
                      • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:56
                        NO ale smaszcz talk nie ma szans być small smile
                        • memphis90 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:40
                          Bo to wysoka, postawna kobieta, nie jakiś kurczak!
                      • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 16:10
                        memphis90 napisała:

> To był smaszcz talk.
                        >
                        AUĆ big_grin big_grin
              • aqua48 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:04
                kubek0802 napisała:

> Nie żebym kogoś broniła, ale chyba taranem nie weszła. Otworzyła, pogadały
                > miło lub nie i tyle.

Piszą o tej wizycie tak: "Mama Maćka jest zdana tylko na niego, ponieważ kilka lat temu zmarł jej mąż, a siostry Maćka mieszkają na stałe za granicą. One były przerażone, że Paulina wtargnęła do jej domu i poprosiły brata, aby ją chronił. Mama Maćka jest chora, ma zaawansowaną cukrzycę i bardzo przeżyła to najście."
                Wcale się tej pani nie dziwię, ja też byłabym przerażona.
                • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:08
                  Z tego opisu wynika, że cała rodzina postawiona na nogi. Widocznie doskonale muszą wiedzieć z czym to się je 🙄
                • kubek0802 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:12
                  Siostry będące za granicą widziały wtargnięcie i się przeraziły. Ja myślę jak to wtargnięcie miałoby wyglądać technicznie.
                  • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:15
                    Serio watpisz aby Smaszcz potrafiła odwalić taki numer?? Nie mówie ze tak było ale ona jest niezrównoważona.
                    • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:17
                      Przeraziła je relacja matki. A że to pewnie nie pierwszy odpał pani S. to postanowiły działać nie zwlekać.
                  • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:17
                    Nie ma stwierdzenia, że siostry widziały, a jedynie, że były przerażone. A wtargnięcie może wyglądać na przykład tak, że jedna osoba uchyla drzwi, żeby powiedzieć "proszę odejść" a druga wpycha stopę w szparę i wchodzi do pomieszczenia. Uprzedzając zarzuty, NIE TWIERDZĘ, że tak było, ale technicznie jest to wykonalne.
                  • memphis90 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:36
                    Siostry mogły rozmawiać z mamcią przez telefon i dowiedzieć się, ze mamcia się przeraziła bardzo, serce jej łomotało i w ogole to się na jej zdrowiu odbiło. Głos jej przez telefon drżał i córki radziły wezwać pogotowie natychmiast. Mamcia mogła tez przez telefon wyrażać obawy co do swojego bezpieczeństwa. Córki wszyściutko to mogą zeznać w sądzie, nieprawdaż?
                  • evolventa Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:19
                    Wystarczyło, że roztrzęsiona po wizycie ex synowej matka, im zadzwoniła i opowiedziała co i jak.
                • fredzia098 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 14:34
                  Ojoj, nie dobrze, siostry się ryzykownie wmieszały, zaraz więc zacznie się wyciąganie brudów byłych szwagierek. Dobrze że za wczasu za granicę zwiały.
              • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:07
                NO ja też zdemenciałą staruszką nie jestem...ale jakbym panią Paulinę spotkała na ulicy, to bym chyba przeszła na drugą strone na wszelki wypadek.
    • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:07
      Skopiowałam dla potomności najlepsze podsumowanie tej sprawy z Pudelka. Gdyby, któraś była w tyle z historią Kurzopki contra Smaszcz to prosz...

ABC napisał:
      No ja ją rozumiem! Kurzajewski ją zostawił, gdy sama odeszła, bo on ją zostawił - w szpitalu, gdzie chorowala na to na co choruje od tego roku i odszedł do Cichopek 3 lata temu, chociaż romans trwa od pięciu, a zaczął się parę miesięcy temu, wtedy gdy przestał dogadywać się z Paulina. Paulina zaś zaprasza na warsztaty wszystkie kobiety, bo każda jest wspaniała, panią Kasię też zaprasza, szanuje i pozdrawia. Tego kurczaka wstrętnego. A i media niech przestaną pokazywac te okropne rzeczy o Paulinie (które sama pisze), bo jej małe dzieci, które są dorosłe to widzą!!!!
      • princy-mincy Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:41
        Komentarz zacny! Jeszcze brakuje informacji o doktoracie wink
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 14:40
        Cudne! big_grinbig_grinbig_grin
      • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 16:05
        Ten tekst jest bezbłędny i pięknie oddaje szaleństwo Paulinki.
      • segregatorwpaski Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 20:23
        W punkt xD
      • jasnoklarowna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:32
        No właśnie też widziałam ten komentarz i nawet mi przeszło przez myśl czy go tu nie wkleić.
        Cudnie to ktoś ujął.
        Pod tym komentarzem była cała masa zachwytów, i chyba słusznie. Bo ogląd sprawy tak dowcipnie podsumować jednocześnie grzecznie, nie obraźliwe a tak dosadnie. Prawdziwie
    • black.imak Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:08
      Podobno starsza pani była przerażona wizytą byłej synowej i córki poprosiły brata aby zgłosił sprawę na policję. A przy okazji jaki piękny komentarz "obserwatorki" zamieściła pani Paulina o gwiazdce jednego serialu która liże d.pę Kurskiemu:
      "Wymienił na młodszą, ale na gorszy model, bo pani jest piękna, wysoka, postawna, inteligentna, a Kaśka to kurczak taki. Przyklejony i sztuczny uśmiech - śmieje się w każdej sytuacji nie wiadomo z czego. Zasłania uśmiechem swoją głupotę i nikt nie darzy jej sympatią. Pracuję z klientami i każdy, jak ją widzi na okładce, to mówi, że jej nie lubi. Jeszcze rozbiła rodzinę, gwiazda jednego serialu (...) beznadziejna dziewucha. Pani jest z klasą i zasługuje na kogoś super - brzmiał komentarz obserwatorki, który udostępniła Smaszcz."

www.plotek.pl/plotek/7,154063,29163129,paulina-smaszcz-wspiera-hejt-na-cichopek-i-nie-odpuszcza-opublikowala.html
      • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:27
        Biorąc pod uwagę ilość zdjęć Pauliny z wielkimi wyszczerzonymi zębami to ja bym tej kwestii Kasi nie wypominała suspicious tongue_out
        A już , niezależnie od sytuacji komentowanie czyjegoś wyglądu (wzrostu, aparycji, twarzy itd) , na który wpływu nie mamy jest bardzo słabe. Niewiele się różni od rasizmu. Bo co ta za różnica powiedzieć gorszy bo czarnuch od skomentowania brzydsza ( w sensie gorszej jakości) bo niska?
      • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 16:07
        Pewnie pisała to sama Smaszczowa lub któraś jej kolezaneczka na zlecenie Smaszczowej. Swoją drogą, w życiu nie chciałabym mieć takiej koleżanki.
    • lauren6 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:17
      Ciekawe co takiego musiałaby odjaniepawlić, żeby skierowano ją na przymusowe leczenie.
      • 35wcieniu Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:22
        Wszyscy wiemy co i niezależnie od sympatii nikt tego chyba Kurzajewskiemu i Cichopek nie życzy.
        Natomiast uważam że Smaszcz ochlonęłaby chociaż trochę gdyby nie media, którymi ona się wyraźnie nakręca. Ma widownię, jest teatr.
        • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:25
          Pewnie by ochłonęła, gdyby nie media i gdyby nie głosy poparcia w stylu tych zacytowanych wyżej.
          • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:28
            Cześć tych pochwalnych głosów to trolle nakręcające dramę.
            • triismegistos Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:30
              Mam podejrzenia że część z nich to sama Paulinka 🙄
              • lauren6 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:36
                Ludzie w komentarzach na pudlu piszą, że ona pozakładała multikonta i sama ze sobą rozmawia w komentarzach na IG. Ten komentarz o Cichopek pewnie też sama wymyśliła.
                W polskim show-biznesie jeszcze nie było aż tak zaburzonej osoby.
                • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:39
                  Jest też wysyp podejrzanych komentarzy na Pudlu. Jakby je wynajęte boty pisały.
            • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:32
              Bardzo prawdopodobne, ale też pani Smaszcz nie jest zdolna do dostrzeżenia, że wpisy o kurczaku produkują osoby, które może niekoniecznie należy cytować. Specjalistka od PR, która nie rozpoznaje trolli?
              • 35wcieniu Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:43
                Przecież ona nie ma na tym etapie żadnych zdolności krytycznego myślenia, w ogóle ledwo ma kontakt z logiką. Nie wiem jakim jest specjalistą do PR, może i dobrym ale w tej fazie odjazdu, w której się znajduje nie ma to specjalnego znaczenia. Chora osoba i tyle.
              • aqua48 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:45
                Ona jest taka specjalistka od PR jak ja od tańca nowoczesnego.
        • angazetka Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:37
          Trochę przykre, że nie ma nikogo, kto by jej powiedział: Paulina, przystopuj.
          • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:40
            To też może być skutek, a nie przyczyna-może być tak, że wszyscy, którzy nie klaszczą już dawno się usunęli, bo jak nie klaskali to obrywali. Przecież, powiedzmy sobie szczerze, Janachowska nie powiedziała niczego specjalnie napastliwego, jakiegoś ostrego, bardzo krytycznego, a Smaszcz wytoczyła najcięższe działa.
          • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 14:14
            MIała byś odwagę?
          • azalee Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 14:16
            Paulina nie wyglada na osobe, ktora dalaby sobie powiedziec "Przystopuj".
            Z drugiej strony, moze jakby Dzieci sie zebraly na odwage i opublikowaly oswiadczenie wzywajace Matke-Petarde do opamietania sie...
            • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 14:18
              Bardzo trudno jest wystąpić przeciwko własnej matce. To są lata uwikłania, które nawet mocno dojrzałym ludziom dają się we znaki.
            • aqua48 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 14:25
              Podejrzewam, że dzieci mają już po kokardy tego medialnego hałasu.. a poza tym one były przez nią wychowywane..
              • azalee Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 14:35
                Obaj synowie mieszkaja za granica w zupelnej anonimowosci, wiec szum medialny ich omija.
                Z tego co o nich pisano, przy rozwodzie bardzo wspierali ojca, moze wiec maja jako tako przepracowana relacje z matka i potrafia sie od niej odciac.
                • panna.nasturcja Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:15
                  Obaj? A ten młodszy nie jest niepełnoletni?
                  • azalee Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:17
                    Mlodszy mieszka w Holandii, chodzi tam do liceum. Nie wiem na jakich zasadach.
                  • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:19
                    Podobno młodszy uczy się w liceum w Holandii
                  • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:32
                    Młodszy jest rocznik 2006. Czyli ma około 17 lat.
            • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:57
              Ja nie wiem czy ona nie była toksycznym rodzicem. W takiej sytuacji ci synowie mogą być. I szczerze nic by to nie dało oprócz "nawet dzieci przeciw mnie nakręcił"
              • eliksir_czarodziejski Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 21:40
                hanusinamama napisała:

> Ja nie wiem czy ona nie była toksycznym rodzicem. W takiej sytuacji ci synowie
                > mogą być. I szczerze nic by to nie dało oprócz "nawet dzieci przeciw mnie nakrę
                > cił"
                >

Ależ jak najbardziej była toksycznym rodzicem. Widziałyście jak starszy syn nie odstępował podczas rozwodu ojca na krok? Pooglądajcie zdjęcia z pudla.
                • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:44
                  eliksir_czarodziejski napisała:

> hanusinamama napisała:
                  >
                  > > Ja nie wiem czy ona nie była toksycznym rodzicem. W takiej sytuacji ci sy
                  > nowie
                  > > mogą być. I szczerze nic by to nie dało oprócz "nawet dzieci przeciw mnie
                  > nakrę
                  > > cił"
                  > >
                  >
                  > Ależ jak najbardziej była toksycznym rodzicem. Widziałyście jak starszy syn nie
                  > odstępował podczas rozwodu ojca na krok? Pooglądajcie zdjęcia z pudla.

No i dlatego musiał zwiać za granicę... suspicious
                  • eliksir_czarodziejski Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 20:27
                    heca7 napisała:

> eliksir_czarodziejski napisała:
                    > > Ależ jak najbardziej była toksycznym rodzicem. Widziałyście jak starszy s
                    > yn nie
                    > > odstępował podczas rozwodu ojca na krok? Pooglądajcie zdjęcia z pudla.
                    >
                    >
                    > No i dlatego musiał zwiać za granicę... suspicious
                    >

A młodszy jako pachole też zwiał zagranicę... Kto puszcza dziecko licealne zagranicę? Studia rozumiem jak najbardziej ale liceum? Co tam się odjaniepawlalo że wszystkie dzieci Paulinki uciekły tak daleko jak tylko się dało?
                    • gr.ruuu Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 20:36
                      Każdy kto ma kasę i wie, jak wygląda system edukacji w Polsce...
                      • kropkaa Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 20:42
                        Nie do końca. Na poziomie średnim to raczej szkoły międzynarodowe, jednak LO w Holandii to nie jest powszechna praktyka.
                        Zważywszy, że po rozwodzie młodszy został z ojcem, to faktycznie jest to zastanawiające.
                        • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 20:55
                          Skąd wiesz, że został z ojcem?
                          • kropkaa Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 21:02
                            A skąd mogę wiedzieć? Z plotko-pudelko-podobnych źródeł. Przewijało się tu i ówdzie.
                            • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 21:04
                              No właśnie nigdy się nie natknęłam, a to by faktycznie było zaskakujące. W Polsce, o ile matka nie jest Godzillą - dziecko zostaje z ojcem?? Yy.
                              • kropkaa Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 21:09
                                Ręki sobie uciąć nie dam, żeto prawda, ale faktycznie kilka razy padło tu i tam.
                                Zresztą z tego domu wyprowadziła się ona, ale to akurat nic dziwnego, skoro w pobliżu dom teściów.
                              • tt-tka Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 22:13
                                annaboleyn napisała:

> No właśnie nigdy się nie natknęłam, a to by faktycznie było zaskakujące. W Pols
                                > ce, o ile matka nie jest Godzillą - dziecko zostaje z ojcem?? Yy.

Zdarza sie. Sporadycznie, bo ojcowie wcale tacy wyrywni do tego nie sa, ale mozliwe jest jak najbardziej. Gdy rozwodzacy sie dogadali sie w tej kwestii, to w ogole bez problemu (smaszcz miala nowego amanta i dziecko obok moglo jej byc nie na reke).
                                A dziecko, ktore ukonczylo 13 lat tez ma prawo glosu w temacie smile
                                • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 22:23
                                  No właśnie, fakt, że dziecko (przy deklarowanej codziennie do wyrzygu szalonej milosci) jest jej "nie na rękę" mnie nieco rozkłada, ale tu mogę być nienowoczesna, fakt wink
                                  • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 22:30
                                    Mogło też być i tak, że pacholę zwyczajnie wolało zostać z ojcem albo wolało zostać w dotychczasowym domu (jeżeli faktycznie tak jest, że to on sprawuje opiekę nad młodszym) i matka nie oponowała. Jeśli tak było to bardzo popieram takie szanowanie decyzji dziecka.
                                    • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 22:31
                                      I wszyscy mamy nadzieję, że wynikło to z "nie chce mi się przeprowadzać" a nie z: "trochę się boję mamusi", to prawda.
                                      • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 22:42
                                        Tak. Zresztą zdjęcia z sądu wygladaja tak, jakby starszy też przyszedł z ojcem.
                                        • gama2003 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 22:49
                                          Tak wyglądają, młody cały czas daleko od matki. Dosyć dziwnie to wygląda na tych kilku dostępnych zdjęciach. Ona skamieniała a syn z dystansem. W sumie sytuacja taka, że może trudno kontrolować zachowanie a dla tego chłopaka podwójnie chyba trudna. Plus flesze. Może powiedziała, żeby jej nie dotykać, nie gadać do niej ?
                                          • tt-tka Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 23:23
                                            gama2003 napisała:

> Tak wyglądają, młody cały czas daleko od matki. Dosyć dziwnie to wygląda na tyc
                                            > h kilku dostępnych zdjęciach. Ona skamieniała a syn z dystansem.

O ile dystans rozumiem, to tej skamienialosci ni cholehy - w koncu to ona wnioskowala o rozwod i dostala go szybko, sprawnie i grzecznie, bez przeszkod.
                                            • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 23:27
                                              No właśnie, prawda? A wygląda, jakby się jej świat zawalił.
                                              Może to było takie: BO SKOCZĘ Z MOSTU!
                                              I wielkie, smutne zdumienie na słowa: - A to se skacz.
                                            • gama2003 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 24.11.22, 23:01
                                              Teraz chyba zaczynam myśleć, że chciała i wnosiła o rozwód na fali - ach jak cudownie to można poukładać. Zakochana w kimś innym. Kochała cały świat. Maćka też za to jak chętnie ten rozwód chce dać.

A termin rozwodu już przypadł na zjazd.
                                              I dotarła nieodwołalność.

A potem znowu, jak jest wspaniale, niby osobno a jednak razem. Wychowujemy dzieci i psa i niech nam wszyscy zazdroszczą, że można być najcudowniejszą eks w galaktyce.
                                              W sumie nadal żoną i wszystko jest w zasadzie doskonale. A rozwód co tam.
                                              I tak od nowa raz po raz.
                                        • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 22:54
                                          Kurczę, usiluję się dobrze bawić, ale jakoś smutno.
                                          • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 22:58
                                            Ona wygląda na totalnie zrozpaczoną, przede wszystkim.
                                  • tt-tka Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 23:20
                                    annaboleyn napisała:

> No właśnie, fakt, że dziecko (przy deklarowanej codziennie do wyrzygu szalonej
                                    > milosci) jest jej "nie na rękę"

To tylko przypuszczenie, moglo byc tez calkiem inaczej.
                                    w kazdym razie przeszkod prawnych do sprawowania opieki przez ojca czy ustalenie stalego pobytu dziecka przy ojcu nie ma.
                                    • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 23:28
                                      Żeby nie było, ja jestem gorącą rzeczniczką opieki sprawowanej przez ojców przed rozwodem, po rozwodzie i w trakcie!
                                      Oraz podążąnia za wolą i swobodą małoletniego.
                    • gama2003 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 22:30
                      A któraś z ciotek Kurzajewskich de domo nie siedzi czasem w Holandii ?
                      Bo faktycznie dziwne, może to jakaś wymiana na pół roku, rok ? Nie całe liceum ?
                      Dosyć smarkaty na takie samodzielne emigracje. 16 lat ?
                      • koko8 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 24.11.22, 00:14
                        gama2003 napisała:

> A któraś z ciotek Kurzajewskich de domo nie siedzi czasem w Holandii ?

Ciotki mieszkają za granicą, ale nie w Holandii ( dwóch różnych krajach).
      • sophia.87 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:25
        Całkiem możliwe, że wkrótce się przekonamy.
        Ona się rozkręca
    • primula.alpicola Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:32
      To wszystko przez to, że on nie ma szacunku do ich byłego małżeństwa i do niej, matki jego dzieci. Oraz Katarzyna nie ma! Teraz dopiero Paulutek zacznie prawdziwą walką o Prawdę!
    • ania_z_zielonymii Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 13:55
      E tam Smaszcz, zakładaj lepiej wątek o polonistce😏
      • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 14:19
        O co chodzi z tą polonistką? 🙄
        • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:31
          borsuczyca.klusek napisała:

> O co chodzi z tą polonistką? 🙄
          >

Hanusinamama napisała w poście startowym:

...I tak, przeglądałam sobie plotka. Po rozmowie z polonistką córki musiałam się odmóżdżyć żeby nie oszaleć...
        • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:58
          BYłam na rozmiwie z polonistką córki. Pisałam w czerwcu chyba ze skoro jestem niewierząca, to się modlić nie mogę ale moze jakąś ofiarę złożę, aby córce się ta flądra nie trafiła...no i się trafiła. Ale muszę ochłonąć
    • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 14:52
      Pani Paulina nie pozwoli okraść synów:

www.pudelek.pl/paulina-smaszcz-twierdzi-ze-uratowala-kurzajewskiego-przed-zwolnieniem-z-tvp-pozostal-mu-tylko-ten-wykreowany-wizerunek-usmiechnietego-klamczucha-6836700460726976a
      • gaga-sie Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:00
        Właśnie przeczytałam. Matka Polka cała gębą, ona zniesie wszystko, ale dzieci będzie bronić. I tak się poświęca. Najlepsze są komentarze w stylu: zaraz się okaże, że własnym ciałem osłaniała dinozaury przed meteorytami.
        • tanebo001 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:03
          To gdzie one są, pytam się?
          • tt-tka Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:08
            Nie wytrzymaly smaszczowania...
            • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:59
              Zostały smaszczone smile
          • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:32
            tanebo001 napisał:

> To gdzie one są, pytam się?
            >

Dinozaury? Nie klaskały jak chciała z szacunkiem to je zjadła big_grin
            • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:34
              Niektóre miały krótkie łapki to im pewnie było ciężko klaskać 🙄
              • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:38

> Niektóre miały krótkie łapki to im pewnie było ciężko klaskać 🙄
                >

Ale te zęby to mi się z kimś kojarzą suspicious
        • princy-mincy Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:10
          ;Dbig_grin
        • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:21
          Edzię Górniak przed dinozaurami wink Ej, ale przy tych okradanych synach zgłupiałam. Żądam glosy do smaszczowania, bo już nic nie rozumiem!
          • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:29
            Może mały Kurzopek jest w drodze? Albo tak sama sobie uroiła 🤷‍♀️
      • mdro Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 15:44
        Eee, a na czym polega to okradanie? I kim są "pseudo jego znajomi"? Osobami, które udają znajomych Kurzajewskiego? Osobami, które są znajomymi Kurzajewskiego i udają znajomych kogoś innego? Osoba z doktoratem powinna się precyzyjniej wyrażać (chyba).
        • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 16:00
          Ona jest polonistką a nie umie pisać...a ty byś chciała, żeby się precyzyjnie wypowiadała...
          • mama-ola Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:47
            Ty nie krytykuj polonistki córki, bo Ci ją na Smaszczową podmienią! W szkołach braki kadrowe, a ona właśnie wyleciała z roboty. Tak że ten, uważaj.
            • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:40
              Aj nie strasz....
      • eliksir_czarodziejski Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 21:47

> Pani Paulina nie pozwoli okraść synów:
        >
        > www.pudelek.pl/paulina-smaszcz-twierdzi-ze-uratowala-kurzajewskiego-przed-zwolnieniem-z-tvp-pozostal-mu-tylko-ten-wykreowany-wizerunek-usmiechnietego-klamczucha-6836700460726976a

To wygląda tak jakby dosłownie oskarżała go o to, co sama robi.
    • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 17:48
      Ło...teraz wymiana ciosów na LinkedIn...
      www.pudelek.pl/paulina-smaszcz-tym-razem-kloci-sie-na-linkedin-z-byla-szefowa-pr-anny-lewandowskiej-skontaktuje-sie-z-pania-moja-kancelaria-6836738613430976a
      • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 17:52
        Boże coś Polskę
        • memphis90 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:04
          Ale ciekawe jak nagle wszedł z przytupem wątek „problemu onkologicznego”, a zaraz za nim - kopanie kobiety na wózku w trumnie…
          • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:07
            Tylko mnie to odwracanie kota ogonem i oskarżanie o coś, co się samej robi - przypomina najlepsze ematkowe jatki w wykonaniu pewnego odłamu forumowego? wink
            • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:11
              Taaaaa. To jest piękne- jak się pojawia komunikat "ej, bo chyba przeginasz" to zaraz jest "ja jestem biedna, chora i na wózku a ty nienawidzisz kobiet, hejterko ty!" A ktoś się zastanawiał, dlaczego nikt z otoczenia jej nie powie, że przegina.
              • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:19
                Also: " - Ej, Paulina, wyciągasz ploty i publikujesz obrzydliwe komentarze. - MOJA KANCELARIA DOJEDZIE WAS ZA TE OBRZYDLIWE KOMENTARZE, SĄDZICE NA PODSTAWIE PLOTEK!!". No i nie podyskutujesz z taką postawą wink
                • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:21
                  No nie, nie pogadasz. Pani będzie do upadłego twierdzić, że ocenianie na podstawie tego co SAMA NAPISAŁA to bazowanie na obrzydliwych plotkach. No i co zrobisz jak nic nie zrobisz?
                  • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:24
                    Może to taka samokrytyka? wink CZYNNY ŻAL? wink
                    • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:32
                      Taaa. Moja wina, moja wina, uciekła mi do komina, a ja za nią po drabinie, złapałam ją przy kominie
                      • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:38
                        big_grin big_grin big_grin
                        • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:40
                          (Prawa autorskie: matka Danieli)
                          • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:41
                            Nieustające uklony dla!
                            • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:44
                              Dziękuję najserdeczniej 😁
                      • tokyocat Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:24
                        👍🏻
          • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:15
            Znowu grozi swoją kancelarią. Podejrzewam, że w tym zespole adwokackim właśnie zapanowała atmosfera typu- pożar w burdelu big_grin Nikt nie wie co dalej wymyśli ich klientka wink Muszą być przerażeni.
            • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:20
              No naprawdę, nie uronię łezki, ta konkretna kancelaria wlazła w te chaszcze doskonale znając ich naturę wink
              • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:22
                Sam tego chciałeś Grzegorzu Dyndało!
                • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:24
                  Wrzuciłam Ci kolejną sprawę dla tej kancy big_grin big_grin
                  • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:33
                    Nie wyrobią na zakrętach. Aplikanci będą się zderzać, biegając do kserokopiarki
                    • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:38
                      Noo. Toż jak sprawa Siódemki z Chicago, fejm do grobu i dalej!
                    • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:39
                      Żeby tylko była wypłacalna...
                      • aqua48 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 12:10
                        aniani7 napisała:

> Żeby tylko była wypłacalna...

Ej, ej, jaka tam wypłacalna, czy biedną, skrzywdzoną od lat i ciężko chorą kobietę, którą eksmąż notorycznie okrada, z torbami puszczą? No chyba nie...
            • tokyocat Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:25
              Jacy przerazeni ? Smaszcz poda do sadu pol Polski, kasa z tego bedzie niesamowita. Maja utzymanie do emerytury.
              • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:56
                O ile bedzie wypłacalna. Własnie straciła prace...kolejną. Jako PRowiec jest spalona na wieki wieków amen.
                Na te szkolenia dla kobiet to nie wiem kto przyjdzie. Ciekawa plotek o niej Grazynka?? Raczej nie
      • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:14
        Zastanawiam się czy z nią zawsze było coś niehalo czy może po tej historii z bliźniętami jej tak totalnie siadła psycha.
        W każdym razie nie dziwię się Kurzajowi, że tak ochoczo przystał na rozwód i trochę nie dziwię się też, że przez tyle lat nie odważył się pozwu złożyć sam.
        Ma sa kra.
        • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:40
          Zawsze było coś nie tak. Poznałam ją w zamierzchłych czasach. Dziwiłam się, że ten dobroduszny Kurzaj ją chce, ale może dlatego chciał, że taki dobroduszny. Ona potrafi udawać też normalną.
          • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 20:16
            W takim razie myślę, że to nie z dobroduszności, tylko z obawy, co ona może odpalić.
            • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:01
              Nie wiem, jego nie poznałam, ale pamiętam, że już wtedy zrobiło mi się go żal, że nieźle wdeptuje.
            • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:43
              Moze sie bał ze jak odejdzie wczesniej to ona dzieci przejmie. Dla ich dobra w tym tkwił...jak sie rozwodzili oni juz byli dorośli.
          • koko8 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 23:12
            A on jest dobroduszny? Skąd ci to przyszło do głowy?
            • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 15:32
              A tak przyszło.
              • koko8 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:09
                Kobieta jest ewidentnie w stanie manii, albo innej psychozy, ale akurat Kuzio to cwaniak na 4 nogi kuty. Wiele można o nim powiedzieć, ale na pewno nie jest "dobroduszny".
                • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:13
                  Skoro znasz go tak dobrze?
                  • koko8 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:21
                    aniani7 napisała:
                    > Skoro znasz go tak dobrze?

Nie rozumiem, to jest pytanie?
                    • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:36
                      Nie zamierzam bronić Kurzaja, ale musiał czuć, kiedy ją poznał, że z nią coś jest nie tak, a Ty piszesz, że to cwaniak, no nie sądzę, każdy cwaniak uciekałby od patardy w podskokach, dlatego pytam, skąd tak śmiały wniosek, że on "na 4 nogi kuty"?
                      • aqua48 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:53
                        aniani7 napisała:

> Nie zamierzam bronić Kurzaja, ale musiał czuć, kiedy ją poznał, że z nią coś je
                        > st nie tak, a Ty piszesz, że to cwaniak, no nie sądzę, każdy cwaniak uciekałby
                        > od patardy w podskokach,

Oni podobno stracili trójkę dzieci, jeśli już przedtem kobieta była labilna emocjonalnie (a takie chodziły pogłoski) i nie przepracowała tych traum, lub gdy po rozwodzie nie miał już kto pilnować by regularnie brała leki, to możliwe że jej się rozwinęła choroba psychiczna. W każdym razie współczuję - jej, jej rodzinie i wszystkim z kim ona ma do czynienia.
                        • shellyanna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:04
                          Sęk w tym, ze codziennie dawkują nam słowa z jednego chyba wywiadu. słowa które maja sens w szerszym kontekście, a poszczególne akcje i teksty faktycznie można odebrać jako reakcje psycholki.

Z tym, ze może warto pamiętać, ze narcyzi bardzo często robią z partnerów psychicznie chorych, kiedy tylko zachodzi ryzyko, ze zostaną zdemaskowani.

Ja to widzę tak, ze eksia się wkurzyła za ściemy i ujawniła romans. I nagle kurzaj już nie mógł się wycofać, bo wizerunek rozmodlonej kochanki leglby w gruzach. Wstyd by był. Wiec poszedł w to po całości.

On jest taki mdły i kojarzy mi się z bezwolnym na maksa misiem.
                          • alexa0011 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:08
                            Ale on raczej nie robi z niej psychicznie chorej? Sama sobie daje radę doskonale.
                          • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:16
                            shellyanna napisała:

> Sęk w tym, ze codziennie dawkują nam słowa z jednego chyba wywiadu. słowa które
                            > maja sens w szerszym kontekście,

Otóż nie. Od miesiąca pani S. po wszelkich możliwych mediach, podcastach i dziennikarzem i za każdym razem przedstawia inną wersję tych samych wydarzeń. Chyba już sama się w tym pogubiła co komu naplotła.

> Z tym, ze może warto pamiętać, ze narcyzi bardzo często robią z partnerów psych
                            > icznie chorych, kiedy tylko zachodzi ryzyko, ze zostaną zdemaskowani.

Tylko że to nie Kurzaj chodzi po Plotkach i Pudelkach robiąc z kogokolwiek wariata.

> Ja to widzę tak, ze eksia się wkurzyła za ściemy i ujawniła romans. I nagle kur
                            > zaj już nie mógł się wycofać, bo wizerunek rozmodlonej kochanki leglby w gruzac
                            > h. Wstyd by był. Wiec poszedł w to po całości.
                            >

Ale jakie ściemy? Były mąż nie ma prawa do ułożenia sobie życia z nową partnerką? Przypominam, że Kurzajewscy nie są małżeństwem od marca 2020. A mamy końcówkę 2022 jakby ktoś nie wiedział 🙄
                            • shellyanna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:23
                              Kurzaj po pudelkach nie chodzi, ale Smaszcz tez sama na tym pudelku się nie publikuje tylko ktoś to robi.

Były ma prawo. Oczywiście. Tylko jeśli pozostawali w przyjaźni przez te kilka lat od rozwodu, a on nagle zamiast wprost zakomunikować: „stara, kaśka nie chce mieć z tobą i synami kontaktu, a mi na niej zależy, wiec ograniczmy relacje do minimum” uprawia jakieś lawirowanie i ściemy (nie wierze ze Paulina wkurzyła się tak z niczego), to kobieta się wqrwila. Na jej nieszczęście na swoim insta i fb nie ma samych znajomych, tylko jest osoba publiczna.

Czy robi ok? Nie! Będzie żałować swojej furii.
                              Ale działa na fali emocji. Dla mnie jest prawdziwa. W przeciwieństwie do robokopowej pyzy.
                              • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:37
                                shellyanna napisała:

> Kurzaj po pudelkach nie chodzi, ale Smaszcz tez sama na tym pudelku się nie pub
                                > likuje tylko ktoś to robi.
                                >

Smaszcz sama poszła do redaktora Plotka, w celu ulania sobie na byłego. Wcześniej była m. in. u Jaruzelskiej i Ibiszowej. W dodatku codziennie publikuje coś na insta.

> Były ma prawo. Oczywiście. Tylko jeśli pozostawali w przyjaźni przez te kilka l
                                > at od rozwodu, a on nagle zamiast wprost zakomunikować: „stara, kaśka nie chce
                                > mieć z tobą i synami kontaktu, a mi na niej zależy, wiec ograniczmy relacje do
                                > minimum"

Tylko widzisz ani razu nie padł żaden konkret co to dokładnie była za ściema. Same ogólniki i ciągle nowe wersje wydarzeń.

> Czy robi ok? Nie! Będzie żałować swojej furii.
                                > Ale działa na fali emocji. Dla mnie jest prawdziwa. W przeciwieństwie do roboko
                                > powej pyzy.

Dla mnie jest przerażająca i współczuję każdemu kto musi na codzień znosić podobnie usposobione osoby.
                                • shellyanna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:45
                                  No może. Może… nie znam ich osobiście.
                                  Ale kurzaj nie wzbudza zaufania.
                                  • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 18:37
                                    A ona wzbudza? big_grin
                                  • thank_you Re: P.Smaszcz stalkerka?? 25.11.22, 11:04
                                    Hmm, w sumie poza tym, że czasami widziałam go jako prowadzącego jakieś studio sportowe przed meczem, to nic o gościu nie wiem. Cisza w mediach. Nawet gdy szukałam notowań giełdowych na Pudełku, to nie atakowały mnie artykuły na jego temat.
                                    Dla odmiany to, co smaszczuje jego żona jest odmieniane przez wszystkie przypadki na wszystkich portalach.

Ale to Kurzaj nie wzbudza zaufania a prawda leży po środku.

Aha. big_grin Logiczne. big_grin
                              • sumire Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 18:15
                                No to niech założy sobie profil prywatny i tam te gorzkie żale leje - uprawianie takich rzeczy publicznie jest bardzo, bardzo słabe.
                                Działanie "na fali emocji", niezależnie od poziomu prawdziwości tychże emocji, przeważnie obraca się przeciwko ludziom, bo nikt nie chce mieć do czynienia z histerykami. Jeśli ktoś w tych emocjach wystąpi raz, to okej, publika zrozumie, ale to już trochę trwa i robi się nieco creepy.
                                • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 18:22
                                  Oraz w tych emocjach jednak wypadałoby być konsekwentną i nie obarczać innych winą za własne słowa i czyny- już 2 razy to zrobiła, raz w przypadku Janachowskiej poprzez swoją prawniczkę i dziś-mediom się zerwało za to, co ona sama udostępnia na temat Cichopek. Really?
                                  • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 18:28
                                    I jeszcze, bo mi za szybko wysłało, gdyby pani Smaszcz napisała: "sorry, przegięłam, bo rządzą mną EMOCJE" to można by było próbować zrozumieć i współczuć. Ale ona szuka dookoła kogoś, na kogo mogłaby wskazać palcem "jego wina, jego wina." Oczywiście, portale typu pudełek publikują i podgrzewają, bo z tego żyją, ale doprawdy, ani nie kazały jej pisać, że przyjaźni się z Jabłońskim i omawia z nim jego małżeństwo, ani udostępniać wpisu o kurczaku.
                          • aqua48 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:25
                            shellyanna napisała:

> może warto pamiętać, ze narcyzi bardzo często robią z partnerów psychicznie chorych,

Ale on się w ogóle nie wypowiada na jej temat prócz jednej suchej informacji o oddaniu na policję sprawy o naruszenie miru domowego matki..
                            Ona robi całą robotę.
                            • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:34
                              W sumie tym jej durnym zachowaniem wygrał przekaz nowego związku, Katarzyna Jerozolimska nie popisała się i plotkarskie media eksploatowałyby ten temat do oporu, a tak wszyscy skupiają się na tym, czym jeszcze zaskoczy petarda. Też na jego miejscu siedziałabym cicho i tylko pilnowała bezpieczeństwa najbliższych.
                          • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:30
                            Ale kto tu robi z kogoś psychicznie chorego, bo raczej nie Kurzaj?
                          • gr.ruuu Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 19:48
                            Przecież to nie były mąż kogokolwiek z niej robi tylko ona sama własnymi słowami się prezentuje - w tym na Instagramie, więc nie można oskarżyć mediów o manipulacje.

W ogóle sam pomysł "ujawnienia romansu BYŁEGO męża" jest wyjątkowo kuriozalny. Podobnie jak oczekiwanie, że po rozwodzie był mąż jest jej winien jakąś szczerość odnośnie do swojego życia intymnego.
                            Sekwencja zdarzeń "rozwod z jej inicjatywy - przyjacielskie uściski w sadzie - opowieści o rozstaniu w zgodzie - nowy partner i opowieści w mediach o wielkiej miłości - rozstanie z nowym partnerem - amok bo ex jest w nowym związku " pokazuje, że kobieta ma ostre problemy i jest niestabilna.
                            • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 19:55
                              gr.ruuu napisała:

Sekwencja zdarzeń "rozwod z jej inicjatywy - przyjacielskie uściski w sadzie -
                              > opowieści o rozstaniu w zgodzie - nowy partner i opowieści w mediach o wielkiej
                              > miłości - rozstanie z nowym partnerem - amok bo ex jest w nowym związku " poka
                              > zuje, że kobieta ma ostre problemy i jest niestabilna.

Jeszcze pomiędzy dodajmy - obsmarowanie nowego/byłego partnera w gazetach.

• gr.ruuu Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 20:02
                                Tak to jest z petardami - wydaje się że fajna zabawa, a tak naprawdę zostaje tylko smród spalenizny i jeszcze rękę może upier...ić
                        • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:05
                          Jak widać dobro jej własnych dzieci kompletnie nie jest w sferze jej zainteresowań, dlatego co za różnica, ile ich ma? Podejrzewam, że poronienia są dla tego narcyza tylko chwytliwym tematem pod publikę i bez nich znalazłaby coś innego, żeby odstawiac teraz tę szopkę.
                      • koko8 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:58
                        aniani7 napisała:

> Nie zamierzam bronić Kurzaja, ale musiał czuć, kiedy ją poznał, że z nią coś jest nie tak,

I co? Przez 23 lata bił sie z myślami? Będąc dobrodusznym (cytuję)?
                        Serio, zadziwiający kierunek obrała ematczyna analiza tej dramy.
                        • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:07
                          Nie zapominaj, że mieli wspólne dzieci.
                          • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:31
                            Przecież nadal je mają.
                            • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 25.11.22, 10:38
                              Ale dzieci były małe. Moze facet sie bał, ze opieke po rozwodzie dostanie Paulina a nie wszystkie klepki miała na swoim miejscu. Moze zwyczajnie bezpieczniej dla dzieci było przeczekać wspólnie ten czas.
                          • aqua48 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:34
                            aniani7 napisała:

> Nie zapominaj, że mieli wspólne dzieci.

Którym potrzebny był przynajmniej JEDEN zrównoważony rodzic..
                        • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:31
                          Być może czekał aż dzieci się usamodzielnią. To nie jest wcale takie nieprawdopodobne.
                          • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:35
                            Też tak sądzę.
                        • geez_louise Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:31
                          koko8 napisała:

> aniani7 napisała:
                          >
                          > > Nie zamierzam bronić Kurzaja, ale musiał czuć, kiedy ją poznał, że z nią
                          > coś jest nie tak,
                          >
                          > I co? Przez 23 lata bił sie z myślami? Będąc dobrodusznym (cytuję)?
                          > Serio, zadziwiający kierunek obrała ematczyna analiza tej dramy.

Jako samozwańcza specjalistka od takich typów i typiar, powiem Wam, że ten narcyz, co po rozstaniu (a bardziej po ułożeniu dobie życia bez niego) robi taką oborę, potrafi przez 20 lat być ideałem partnera, może minimalnie zaborczym, ale ciut. Komplementy, wspieranie, jesteś najzdolniejsza i najpiękniejsza, o 3 nad ranem odbiera z pociągu, o 7 robi kanapki do pracy, pyłki spod stóp zmiata i 5 godzin poprawia Ci prezentacje i referaty.
                        • princy-mincy Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 21:17
                          To przecież często się zdarza, że małżeństwo trwa dopóki dzieci się nie usamodzielnia. Kiedyś czytałam, że pozew o rozwód często zbiega się ze kolejnym etapem edukacji dziecka- poszło do przedszkola, po podstawówki, średniej na studia- i to uświadamia małżonkom, że dziecko nie jest już takie małe.
      • eliksir_czarodziejski Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 21:51
        hanusinamama napisała:

> Ło...teraz wymiana ciosów na LinkedIn...
        > www.pudelek.pl/paulina-smaszcz-tym-razem-kloci-sie-na-linkedin-z-byla-szefowa-pr-anny-lewandowskiej-skontaktuje-sie-z-pania-moja-kancelaria-6836738613430976a

To już nawet nie na exa wyprojektowuje swoje chore jazdy, tylko na wszystkich wokół.
    • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:36
      A pomyślałyście, że ona tropiąc tak wszystkie komentarze na swój temat może wpaść na ematkę i zacząć miotać pozwami? suspicious
      • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:37
        Kto to miotał płodami w geparda, bo mi się jakoś skojarzyło? Samica jakiego gatunku to była?
        • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:37
          Kuoka smile
          • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:16
            Podobno to tylko brzydkie plotki 🙄
        • jasnoklarowna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:49
          Jessssu, o czym piszesz?
          Ominęło mnie rzucanie w geparda czy nieoczytana jestem a powinnam wiedzieć?
          • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:56
            animalistka.pl/2020/05/09/kuoka-niekoniecznie-matka-roku/

A na ematce pojawiło się kiedyś w wątkach aborcyjnych, tylko już nie pamiętam, kto o tym pisał.
            • jasnoklarowna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 23:14
              No ominęłam. Dzięki. Z zainteresowaniem przeczytałam.
              Ale to chyba ewenement, zazwyczaj samice bronią młodych do końca, a tu taka sytuacja.
              • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 23:32
                Ten pan dementuje. I komu tu wierzyć?

www.google.pl/search?q=quokka+throwing+baby+video&sxsrf=ALiCzsbEkviVRIjEeaziJPM2cvXKAZGSqQ%3A1669156148106&source=hp&ei=NE19Y6rkAsGNxc8Prt6ZuAE&iflsig=AJiK0e8AAAAAY31bRPQyykLfU-OXJtOSJh9Uj0bMUZGy&oq=quokka&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYAjIECCMQJzILCC4QgwEQsQMQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIECAAQQzIFCAAQgAQyBwgAEIAEEAoyBQgAEIAEMgUIABCABDIICAAQgAQQywE6BwgjEOoCECdQmh1Ymh1g5ShoAXAAeACAAVWIAVWSAQExmAEAoAECoAEBsAEK&sclient=gws-wiz#fpstate=ive&vld=cid:71a83c50,vid:skcAvyMBOwE
            • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 23:26
              😁
      • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:37
        O, za pozwoleniem, wpadłam na to trzy smaszczoburze temu!
        • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:39
          Ja też. Sue me! 😁😁😁
          • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:46
            Ooo, oglądałabym!
      • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:37
        Ależ czekamy, to będzie nawet zabawne. Nikt nie pisze niczego, czego ona sama nie ujawniłaby mediom.
      • gama2003 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:47
        Obawiam się, że na ematce to może zęby połamać !
        • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:09
          gama2003 napisała:

> Obawiam się, że na ematce to może zęby połamać !

Fakt, mogłaby uciec z płaczem wink Kurzopki powinny nas zatrudnić.
      • chloe30 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 18:55
        heca7 napisała:

> A pomyślałyście, że ona tropiąc tak wszystkie komentarze na swój temat może wpa
        > ść na ematkę i zacząć miotać pozwami? suspicious
        >

Mi się trochę nudziło i chciałam jej nawet ostatnio ten długaśny podesłać. Byłoby śmiesznie 🙈🙈😁😁
        • mama-ola Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:17
          > Mi się trochę nudziło i chciałam jej nawet ostatnio ten długaśny podesłać. Było
          > by śmiesznie 🙈🙈😁😁

Marzy Ci się życie na krawędzi!
          • chloe30 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:24
            mama-ola napisała:

>
            > Marzy Ci się życie na krawędzi!

Mam niewykorzystane zapasy popcornu 🤣🤣
      • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:21
        Poszłabym na pierwszy ogień 😫
        • heca7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:34

> Poszłabym na pierwszy ogień 😫
          >

Masz już prawnika? Wiesz Daniela prawdopodobnie ma długie terminy wink Ale obiecuję, że jak cię wsadzą to będę wysyłać paczki! Cała ematka się dołoży! mam nadzieję...
          • azalee Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:42
            Będziemy wysyłać torty z pilnikami w środku !
          • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:44
            Dziękuję bardzo to doceniam 🙄

Podobno w kobiecych więźniach można paznokcie malować, więc może tak źle nie będzie 😒
            • black.emma Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:27
              Myśle, ze zrobiłabyś tam karierę 😂
            • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:44
              Właśnie sobie wyobraziłam, ze my ci wysyłamy pilnik żebyś uciekła...a ty tam siedziesz grzecznie w tym pasiaku i piłujesz nim pazury smile
              • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:59
                😎
              • aqua48 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 12:15
                No, jak by Borsuczyca dostała pilnik to inne współtowarzyszki niedoli już by jej nie wypuściły..musiałaby im też takie pazury zrobić.
    • rosapulchra-0 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 19:33
      Hanusina, ty to lubisz po swojemu tłumaczyć świat, prawda? suspicious

Nie nachodziła, tylko była RAZ.

A rozmowa z polonistką powinna cię raczej zmobilizować to używania języka ojczystego poprawnie w mowie i w piśmie, a nie usprawiedliwiać do interesowania się plotkami uncertain
      • princy-mincy Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 20:06
        Raz to nagrała filmik. Nie wiesz ile razy była, tylko ona i ta biedna kobieta wie.
      • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 20:14
        A ty oczywiście wlazłaś w plotkarski wątek, bo nie interesujesz się plotkami?
        • rosapulchra-0 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 01:15
          A gdzie napisałam, że nie interesuję się plotkami?
          • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 05:26
            A jakie masz usprawiedliwienie?
            • rosapulchra-0 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 18:07
              Nie widzę powodu do usprawiedliwiania się.
              • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 18:40
                Toteż od innych i zakładanych przez nich wątków się odpimpaj.
                • rosapulchra-0 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 20:18
                  Zabronisz mi? big_grinbig_grinbig_grin
      • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:45
        Oł. Widzę, ze znalazła się Fanka Szmaszczowej.
        • rosapulchra-0 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 18:07
          Jak zwykle nie zrozumiałaś.
          • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 20:30
            Ciebie?? Jak żyć??
    • mid.week Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 20:10
      Wg tego co mówi choruje neurologicznie i onkologicznie, może ten szał powodują jakieś zmiany chorobowe? To co wyprawia i wypisuje nie jest normalne
      • bye-bye Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 21:53
        Racja. Coś jest mozno nie tak. Teraz na pudlu pojawiło się nowe info. Paulutek twierdzi, ze od początku wspiera związek byłego męża 😳
        • gr.ruuu Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:30
          Chroń nas boże od przyjaciół 😁
    • tokyocat Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:09
      Ona naprawde powinna sie leczyc. Widzialam jej ostatni wpis na Insta. Zalosne. Bierze caly czas za pretekst wlasne dzieci, to jest chore, doprawdy.
      • latarnia_umarlych Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:34
        Ja dotąd z przymrużeniem oka czytałam komentarze w stylu "ona przejdzie do rękoczynów" albo "na miejscu Cichopek bym się wycofala".
        Teraz to już mam ciary. Ta kobieta usilnie i konsekwentnie prezentuje swoją alternatywną rzeczywistość. Nie dlatego, że chce kogoś oszukać - dla niej to właśnie jest prawda. W jej wyobraźni wszystko się mieści i żadna nowa wersja nie kłóci się z poprzednią.
        Bardzo źle to wygląda, oby nie skończyło się tragedią, po której wszyscy będą powtarzać "Ale to było oczywiste, w końcu każdy widział, jak jej bije".
        • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 22:40
          Każde słowo, niestety, popieram.
          • merynoskablekitna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 23:03
            annaboleyn napisała:

> Każde słowo, niestety, popieram.

Ja też. Zresztą parę tygodni wcześniej też to tu napisałam. Oby tylko nie doszło do jakiejś tragedii, bo ta kobieta jest zdolna do tego. Podejrzewam, że oblanie kwasem Kaśki czy Kurzajewskiego nie stanowiłoby dla niej problemu. Zresztą p. Smaszcz miałąm nieprzyjemność poznać kiedyś i jej sposób bycia, zachowywania się, jest dla mnie nie do przyjęcia. A to co ona teraz odpier... la to już w ogóle.
        • gama2003 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 23:01
          Wy lepiej idźcie na pudla znowu.
          Zwrot akcji jest.

Czas chyba na rozrysowanie wyznań Paulinki. Albo chociaż tabelka z datami, bo bierze się człowiek i gubi.
          Kurzaj chodził i się zwierzał z nowego związku ?
          Czy jest na sali psych..., tfu, grafik ?
          • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 23:05
            Weź, strach się śmiać...
          • merynoskablekitna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 23:09
            gama2003 napisała:

> Wy lepiej idźcie na pudla znowu.
            > Zwrot akcji jest.
            >
            > Czas chyba na rozrysowanie wyznań Paulinki. Albo chociaż tabelka z datami, bo b
            > ierze się człowiek i gubi.
            > Kurzaj chodził i się zwierzał z nowego związku ?
            > Czy jest na sali psych..., tfu, grafik ?

Chodzi o to jej oświadczenie, że ona oskarzenia Macieja przyjmuje z godnością?
            • gama2003 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 23:57
              Nie.
              Że ona wiedziała i kibicowała związkowi Kurzaja od początku. I że Kurzaj do niej latał się zwierzać i radzić. ( z wydźwiękiem, że była ważniejsza od nowej relacji )
              • gama2003 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 00:00
                Paulina Smaszcz nieoczekiwanie zmienia narrację w sprawie Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego: "WSPIERAŁAM ICH OD POCZĄTKU"

Nie chce mi przez telefon link wejsc- taki tytuł ma ten pudlowy news
                • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:52
                  Kurzaj jej sie zwierzył, ze chce zerwać z Kaśką...ale musi meic na to czas.
          • mdro Re: P.Smaszcz stalkerka?? 22.11.22, 23:20
            Czy to ten artykuł, w którym twierdziła, że gdyby była dziewicą, to byłaby walkirią? (Nie czytałam, mignęła mi tylko przed południem jakaś zajawka na gazecie).
    • alexa0011 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 07:54
      www.plotek.pl/plotek/7,154063,29171170,paulina-smaszcz-twierdzi-ze-kurzajewski-chcial-zakonczyc-zwiazek.html

Grubo.
      • princy-mincy Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 08:50
        O kurde, aż mnie zatkało!
      • evolventa Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 08:59
        Ło matko...... grubo jest....... Pani doktor od PR nie odrobiła lekcji....... nie wie, że takimi spowiedziami sama się zaoruje...... ja naprawdę zaczynam wierzyć, że Ci synowie, to wszystko ukrywają przed mamusią, żeby nie było jazd, ale niestety tym razem nie udało się i petarda wybuchła.
      • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:02
        "Walczę o to, co wniosłam przez 23 lata do tego związku. I mam do tego prawo" 😳
        • aga.doris Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:09
          Nie było podziału majątku po rozwodzie?wink
          • misiamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:47
            ona chyba zakładała, że wszystko co wziął Maciej, i tak potem odziedziczą ich synowie. Zaczynam wierzyć w ciążę Cichopek smile
            • daniela34 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:52
              Bardzo mnie wzrusza pytanie o to, dlaczego media próbują ją antagonizować z p.Cichopek. A to jakieś tajemnicze "media" udostępniły na jej ig wpis o kurczaku??? Samo się zrobiło czy jak?
              • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 10:01
                Mnie nie wzrusza. Ona się tak zakreciła w swoich kłamstwach, ze ciary przechodzą.
                Najpierw była na stałych łączach z męzem janachowskiej ( której to mąż za plecami żony zwierzał się Paulinie)
                Teraz pisze, ze była w stałym kontakcie z Kurzajem, który zwierzył sie jej i ich wspólnej rodzinie (sic!!! co jest ich wspólna rodzina, no chyba tylko dzieci są wspólną rodziną...), ze chce zerwać z Kaśką ale musi mieć na to czas. I wisienka na torcie: zrywa z Kaśką, bo Kaśka jest głosna w sieci i on tego nie lubi...
                • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:28
                  Ja podejrzewam, że ona nie kłamie z premedytacją, tylko sama w to wierzy, jak w globalny spisek, wszystko będzie pasować jej do teorii, nawet jeśli kupy ni d... się nie trzyma.
                  • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:37
                    NO i dlatego uważam, że ona jest niebezpieczna. Własnie dlatego, że wierzy we wszystko co sama wymyśla.
              • thank_you Re: P.Smaszcz stalkerka?? 25.11.22, 10:53
                Ależ znam takich ludzi - należy trzymać się od nich z daleka. Jeśli rzeczywistość nie jest taka jakiej sobie życzą - tym gorzej dla rzeczywistości, bo jej nie akceptują. Rozmawiasz z taką osobą (dorosłą, dodam) i po prostu, @#$%@, nie wierzysz, w poziom oderwania od tej rzeczywistości. Już więcej osadzenia w realiach było w "Baśniach" braci Grimm.

To niebezpieczni, toksyczni ludzie, którzy wykorzystają każdą szansę, aby cię kopnąć w kostkę lub odgryźć łeb. Umówmy się - przecież ona nie chciała "prawdy" a medialnego linczu i końca M.K. Nawet gdyby miała spłonąć razem z nim to się nie cofnie.
                Mójborze i ten gość miał taki rollercoaster przez 23 lata.
                Szacun.
                • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 25.11.22, 10:56
                  Co nie?
      • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:50
        To się źle skończy. Serio ..tu będzie jakaś tragedia. Współczułam Kurzajowi...teraz nawet nie chce myśleć jakie życie miały ich dzieci z taką wariatką w domu. Pani widać nie leczona od lat...a tego wymagał jej stan.
        • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 10:04
          Możliwe, że jak byli małżeństwem to on jakoś potrafił ją trzymać w pionie. Przecież ona wiele lat funkcjonowała w obrębach rodzimego shołbizu. A sądząc po reakcji rodziny Kurzaja to nie pierwszy jej odpał, tylko poprzednie były bardziej lokalne. Wierzę nawet, że po rozwodzie ją nadal doglądał wiedząc do czego jest zdolna.
          Ale gdy zajął się własnym życiem i zaczął być szczęśliwy no to mamy efekt.
        • krypteia Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:51
          hanusinamama napisała:

> To się źle skończy. Serio ..tu będzie jakaś tragedia.
          Mam przeczucie że możesz mieć rację. Albo ona zaatakuje Kaśkę albo byłego męża albo kurzaj ją albo będzie może jakaś próba samobójcza.
          • alexa0011 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:05
            Musi znaleźć nowego żywiciela- pracę lub faceta. Skupić uwagę na czymś innym. I ujowe chyba szanse na to na ten moment.
      • mama-ola Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 11:11
        alexa0011 napisała:

> www.plotek.pl/plotek/7,154063,29171170,paulina-smaszcz-twierdzi-ze-kurzajewski-chcial-zakonczyc-zwiazek.html
        >
        > Grubo.

Boziu mój! Ta kobieta oszalała w tej swojej "walce o prawdę".
        I żałosne jest to, jak zapewnia, że ma z tym i owym super relacje i jest wspierana. Głośno krzyczy "wielu ludzi uważa tak jak ja i mówią mi o tym" - cóż, głośno nie mówią. Istnieje w ogóle ktoś kto ją głośno wspiera?
        Jak to się wszystko skończy?
        No bo jakiś punkt kulminacyjny musi być.
        • jasnozielona_roslinka Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:02
          A może on rzeczywiście utrzymywał z nią kontakt, okłamywał ( pożyczał samochód, pieniądze czy co tam jeszcze) i ona teraz się wścieka że była naiwna. Może ona myślała że się zejdą ? Może rzeczywiście jakiś makaron na uszy wszystkim nawijał, obiecał np synowi samochód ( serio już wymyślam ), dzwonił do niej i zapewniał że się rozejdzie z Cichopek. Tylko nie rozumiem dlaczego pisze posty publiczne, bo nic jej to nie da.
          Miałam jako 19 latka chłopaka który chorobliwie kłamał, istnieją tacy ludzie serio (a sprawiał na ludziach świetne wrażenie jako sympatyczny facet). Myślę że np mój exchlopak nadal kłamie co do swojego wykształcenia ( tak mi się skojarzyło z tym że Kurzaj miał nakłamać dzieciom że jest prawnikiem).
          Czy to możliwe że sobie wymyśla o tym że synom coś tam kłamał?
          To jest taka telenowela, ale już chciałabym żeby się skończyła bo serio ktoś tam może sobie/ komuś zrobić krzywde
          • aqua48 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:30
            Sądząc po jej obecnych reakcjach, to tam cala rodzina zapewne nie mówiła jej prawdy..i słusznie.
            Przypominam zapominającym o tym znamiennym fakcie, że to ONA wystąpiła o rozwód. A powodem (według jej własnych słów) nie była wcale żadna jego zdrada, tylko fakt, że nie chciał uczestniczyć w jej wykładach ani przeczytać jej doktoratu...A po rozwodzie pani ochoczo (po kilku tygodniach) rzuciła się w ramiona innego faceta.
            • thank_you Re: P.Smaszcz stalkerka?? 25.11.22, 10:55
              Może to było słynne, ciążowe "kłamstwo opozdowskie". Jak nie powiedział (nie pochwalił się nowym związkiem) to znaczy, że okłamał. big_grin Jakby był obowiązek mówienia o CZYMKOLWIEK.
              Też bym trzymała w tajemnicy przed taką kretynką.
              • gr.ruuu Re: P.Smaszcz stalkerka?? 25.11.22, 11:21
                Sam pomysł oczekiwania od byłego męża spowiadania się z życia osobistego świadczy, że pani ma nie po kolei w głowie
          • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:42
            Dla większości zdrowych na umyśle ludzie rozwód oznacza zakończenie pewnego etapu i zamknięcie relacji. Oczekiwanie, że może kiedyś się zejdziemy jest aberracją.
            Dodajmy jeszcze do tego, że pani wielka obrończyni pierwszych żon, sama po rozwodzie prowadzała się z żonatych kochankiem. To jej było wolno a jemu już nie?
          • alexa0011 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:48
            Nie wiem czy kłamał. Wiem na pewno, że z wariatami narcyzami trzeba jak z psycholami, nie mówić "prawdy", bo zagryzą.
            • ta Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:43
              alexa0011 napisała:

> Nie wiem czy kłamał. Wiem na pewno, że z wariatami narcyzami trzeba jak z psyc
              > holami, nie mówić "prawdy", bo zagryzą.

Czasem kłamstwo jest jedyną formą obrony przed atakami narcyza i niewykluczone, że nie tylko pan Maciej, ale i ich synowie kłamią. Synowie mogą mowić to, co sądzą, że matka chce usłyszeć.

Narcyz wpada w szał ( mówiąc językiem potocznym), gdy traci kontrolę nad obiektem, wpada w psychozę, czego zdaje się jesteśmy świadkami. Zrobi wszystko, by za zerwanie łańcucha mścić się na zuchwalcu, niszczy jego życie prywatne i zawodowe bez skrupułów, nigdy nie zapomina, nigdy nie przestaje.
              Pan Maciej z pania Katarzyną mają jedną tylko drogę.
              Uciekać jak najdalej i jak najszybciej inaczej ich życie będzie koszmarem z na zawsze obecną panią Pauliną za plecami. Niemożliwe do wykonania, bo p.Cichopek ma tutaj małe jeszcze dzieci. Dlatego nie wróżę szczęścia tej parze, szalejący narcyz zniszczy tę relację.
              • gama2003 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 18:43
                Identycznie oceniam narcyza.

Jest w stanie wywlec w szale wszystko, manipulując przy tym genialnie tak, by ofiarę szału ( niesubordynowaną, bo przestającą wielbić, probującą krytykować, czy nie daj Bóg udowadniającą błąd, czy kłamstwo) wdeptać w ziemię.
                To mogą być maile długości papirusów, sraczka smsowa czy podobne. Byle mieć ostatnie triumfujące słowo.

• annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:49
            Wiesz co, dla mnie to brzmi mniej więcej tak:
            Kurzaj: - Paulina, zapewniam cię, że jeżeli jakiś związek będzie zagrażał moim relacjom z chłopakami, to go skończę, nawet jeżeli zajmie mi to dużo czasu i energii.
            PSz: - MACIEK MÓWI ŻE ZAMIERZA SKOŃCZYĆ ZWIĄZEK Z KASIĄ!
            Kurzaj: - No, powiem ci, młodszy synu, że chciałem studiować prawo, ale życie mi się inaczej ułożyło. Czasem żałuję, dawaj, idź w to, spróbuj!
            PSz: - MACIEK OKŁAMUJE SYNÓW, ŻE STUDIOWAŁ PRAWO!!
            Kurzaj: - wyjezdza na wakcje, psa zostawia pod opieką matki.
            PSz: - MACIEK WYDAŁ PSA MOICH DZIECI W OBCE RĘCE!!!
            Kurzaj: - oddaje zdjęcia rodzinne do oprawy pod nowy kolor ścian -
            PSz: - MACIEK Z POWODU ROMANSU Z KASIĄ USUNĄŁ ZDJĘCIA DZIECI Z DOMU!!!
            • alexa0011 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:59
              Przecież jej się pier.oli fikcja z rzeczywistością, jej zdarzenia i cudze zdarzenia itp. Tak, jak piszesz, to również. I wierzy we wszystko, to jest najgorsze, no z tym się nie wygra. Spieprzac pod kamień trzeba, tylko czasem nie można 🙈. A wiem, co mówię, z narcyzem interakcja, jezu, run Maciej, ruuuuun......
              • jasnozielona_roslinka Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:49
                Mam matkę narcyza i rzeczywiście ona ignoruje to co ludzie do niej mówią oraz rzeczywistość , dosłownie jak coś jest inaczej niż ona wymyśli to tak jakby nie usłyszała. Przedziwne to jest. A i nigdy nie przeprasza, przynajmniej nigdy ja nie usłyszałam żeby szczerze przepraszała. Przepraszam w jej ustach Jet pięknie puste, taki frazes ( a też nawet takie puste to jej się zdarzyło powiedzieć może pare razy). Jeśli Szmasz jest narcyzem to jedyne co jej synowie mogą to unikać kontaktu, a otoczenie pewnie jej przytakuje bo inaczej się nie da, inaczej to ona zamęczy.
                Tylko że narcyzi manipulują po cichu a ta ma ewidentnie jakiś kryzys, jakiś publiczny zjazd.
                Narcyzi rzadko trafiają na psychoterapię ( bo część terapeutów nie zawiele może im pomóc, a też sami narcyzi nie widzą potrzeby). Tylko jakiś kryzys ich tam zagania, może jakoś się uda i ona pójdzie po pomoc.
                • alexa0011 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 18:25
                  Tylko że narcyzi manipulują po cichu a ta ma ewidentnie jakiś kryzys, jakiś publiczny zjazd

Widziałaś kiedyś narcyza w tzw narcystycznym szale? Ja kilku, od teściowej, przez byłą szefowá, dwie wariatki z pracy i bliska kolezanke, jeszcze pewnie ktoś się znajdzie. Każda w innym natężeniu, ale cechy wspólne - sałatka słowna, pierdolec totalny, zapowietrzanie sie, to jest prawdziwy napad z rozpalona twarzą . Nawet dziś jeden z klientów, oczywiście CEO, prawie poplynal. Musiał trzymać fason przy podwładnych i się uspokoił, ale było grubo. Więc manipulacje po po cichu tak, ale do czasu odbezpieczenie petardy, a długo nie trzeba przy nich czekać, wystarczy iskra. I zero refleksji potem. Nienawidzę, uciekam, mam ochotę zatłuc, zżerają całą energię.
                  • jasnozielona_roslinka Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 18:38
                    No właśnie moja matka kąsa i absolutnie zawsze musi być tak jak chce, nigdy jednak w szale jej nie widziałam, a może wyparlam
                    Ojciec po prostu musiał przyjąć jej aktualna wizję rzeczywistości, całe życie przytakiwał. Domyślam się że Kurzaj też przez te 23 lata jej przytakiwał a teraz już dotarło do niego że nie musi.
                    Natomiast świadkiem czegoś takiego co robi Smasz to nigdy nie byłam, w ogóle nie stopuje i zastanawiam kiedy skończy, może wtedy jak media znajdą nowy temat. Jak się klikalności skończy, nie będą o niej pisać to ona się nie będzie nakręcać
                  • rosapulchra-0 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 22:34
                    alexa0011 napisała:

> Tylko że narcyzi manipulują po cichu a ta ma ewidentnie jakiś kryzys, jakiś
                    > publiczny zjazd

>
                    >
                    > Widziałaś kiedyś narcyza w tzw narcystycznym szale? Ja kilku, od teściowej, prz
                    > ez byłą szefowá, dwie wariatki z pracy i bliska kolezanke, jeszcze pewnie ktoś
                    > się znajdzie. Każda w innym natężeniu, ale cechy wspólne - sałatka słowna, pie
                    > rdolec totalny, zapowietrzanie sie, to jest prawdziwy napad z rozpalona twarzą
                    > . Nawet dziś jeden z klientów, oczywiście CEO, prawie poplynal. Musiał trzymać
                    > fason przy podwładnych i się uspokoił, ale było grubo. Więc manipulacje po po c
                    > ichu tak, ale do czasu odbezpieczenie petardy, a długo nie trzeba przy nich cze
                    > kać, wystarczy iskra. I zero refleksji potem. Nienawidzę, uciekam, mam ochotę
                    > zatłuc, zżerają całą energię.

Opisałaś właśnie moją tfutesciową. Jakie to szczęście, że jej już tu nie ma.
                    • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 22:41
                      Czy to jest ta, która jest w urnie??
                      • rosapulchra-0 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 24.11.22, 00:28
                        Tak.
                • ta Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 20:12
                  jasnozielona_roslinka napisała:

> […] Tylko że narcyzi manipulują po cichu a ta ma ewidentnie jakiś kryzys, jakiś pub
                  > liczny zjazd.

Manipulują w sposób, który w danej sytuacji i w ich ocenie będzie skuteczny. Ciszej, głośniej, bardziej i mniej widocznie i w zależności od ich inteligencji i możliwości.

Kiedy tracą zródło dostaw potrzebnego im jak powietrza paliwa ( uznania, poklasku, podziwu, posłuszeństwa, poddaństwa, by mieli poczucie władzy) doznają dekompensacji psychicznej i mogą zachowywać się psychotycznie.
                  Wtedy mogą dokonywać otwarcie czynów zabronionych i brutalnie nie patyczkować się z domniemanym
                  „ krzywdzicielem”, czyli tym, który spod ich władzy się wyrywa, lub już wyrwał.

> Narcyzi rzadko trafiają na psychoterapię

Jeśli, to po to, by zmanipulować terapeutę, odwrócić sytuację i przedstawić partnera, którego dręczy jako wyłącznie winnego problemów w relacjach. Gdy terapeuta wyczuje te intencje i nie jest podatny na manipulacje, narcyz więcej na spotkania nie przychodzi, natomiast zaczyna kampanię oszczerczą przeciw terapeucie.
            • mdro Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:52
              Kurzaj do synów - dajcie znać, kiedy przyjeżdżacie.
              PSz. - moje dzieci muszą się zapowiadać, JAKBY TO BYŁ DWÓR KRÓLEWSKI!

(ale Plotek to przegina z tymi "ekskluzywnymi szczerymi wywiadami" z Kobietą-Petardą-Walkirią i tylko ją nakręca).
              • annaboleyn Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 18:47
                To.
          • shellyanna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 16:56
            Ja mam podobny odbiór.
          • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:33
            Taaaaa...tak samo jak utrzymywała bliskie kontakty z mężem Janachowskiej za plecami Janachowskiej....Bajki baba opowiada i sie juz gubi.
            • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:39
              Ona się od samego początku gubi.
        • shellyanna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:13
          Uważam, ze prawda leży pośrodku i oboje są siebie warci.

A tak poza tym nie zdziwiłabym się gdyby pan okazał się gejem.

mama-ola napisała:

> alexa0011 napisała:
          >
          > > www.plotek.pl/plotek/7,154063,29171170,paulina-smaszcz-twierdzi-ze-kurzajewski-chcial-zakonczyc-zwiazek.html
          > >
          > > Grubo.
          >
          >
          > Boziu mój! Ta kobieta oszalała w tej swojej "walce o prawdę".
          > I żałosne jest to, jak zapewnia, że ma z tym i owym super relacje i jest wspier
          > ana. Głośno krzyczy "wielu ludzi uważa tak jak ja i mówią mi o tym" - cóż, głoś
          > no nie mówią. Istnieje w ogóle ktoś kto ją głośno wspiera?
          > Jak to się wszystko skończy?
          > No bo jakiś punkt kulminacyjny musi być.
          • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:18
            Prawda nie leży po środku tylko dokładnie tam gdzie leży. Po prostu my jej całej nie znamy i pewnie nie poznamy.
          • m_incubo Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:23
            Możesz uważać, ale prawda leży tam, gdzie leży i niezwykle rzadko bywa to akurat pośrodku.
          • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 17:35
            Czy ty jesteś poważna??
          • gr.ruuu Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 19:57
            A dlaczego akurat gejem?
    • pitupitt Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 09:56
      Powiedzieć, że ta osoba jest chora z nienawiści to nic nie powiedzieć. Może sobie nienawiść maskować ładnym uśmiechem czy ciepłym, przepełnionym empatią głosem, ale ją i tak widać. Najgorsze jest to, że ta pani mówi innym, jak żyć...🤦🤦🤦
    • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 10:37
      Na pudlu jest wpis o Cichopek. Nic sensacyjnego, ot wyszła w puchatej kurtce ze studia TV. To jaki jad jest w komentarzach i w jakiej ilości...sorry nie wierzę, ze nagle tyle ludzi jej nienawidzi.
      Paulina zainwestowała chyba zmasowany atak na Cichopek.
      I dla jasności. Nidy nie byłam fanką Cichopek jako aktorki, prowadzącej. Fakt dobrze dziewczyna tańczy i tyle.
      • merynoskablekitna Re: P.Smaszcz stalkerka?? 23.11.22, 11:03
        hanusinamama napisała:

> Na pudlu jest wpis o Cichopek. Nic sensacyjnego, ot wyszła w puchatej kurtce ze
        > studia TV. To jaki jad jest w komentarzach i w jakiej ilości...sorry nie wierz
        > ę, ze nagle tyle ludzi jej nienawidzi.
        > Paulina zainwestowała chyba zmasowany atak na Cichopek.
        > I dla jasności. Nidy nie byłam fanką Cichopek jako aktorki, prowadzącej. Fakt d
        > obrze dziewczyna tańczy i tyle.

Albo sama zasiadla do kompa i tłucze ile wlezie, albo wykupiła z 500 negatywnych komentarzy w farmie komentarzy i lajków. Albo jedno i drugie. Obrzydliwa, chora kobieta.
    • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 24.11.22, 15:04
      Kolejna odsłona dramatu. Tym razem głos zabrała siostra. I jest tak jak podejrzewałam, że rodzina już pewnie nie jedno widziała i to nie pierwsza krzywa akcja ze strony pani S.

www.pudelek.pl/siostra-macieja-kurzajewskiego-ma-dosc-wywodow-pauliny-smaszcz-ten-festiwal-mitomanii-uderza-w-nasza-rodzine-my-znamy-prawde-6837397678533312a
      • purchawkapuknieta Re: P.Smaszcz stalkerka?? 24.11.22, 15:30
        znaleziono w sieci. z dzieciątkiem chyba. To ten obecnie żonaty?
        • aniani7 Re: P.Smaszcz stalkerka?? 24.11.22, 19:46
          Weź, myślałam że to kochanek.
        • black.imak Re: P.Smaszcz stalkerka?? 24.11.22, 23:59
          Nooo, grubo....
        • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 25.11.22, 10:41
          Ja pamietam to zdjęcie. uz wtedy ona mi sie wydawała bardzo toksyczną osobą.
          Moim zdaniem tam juz dawno jej odjechał pociąg. Kurzaj bał sie, ze wariatka dostanie prawa do dzieci. Czekał az sie dzieci usamodzielnią.
          Zauważcie, ze jeden przeprowadził sie za granicę, drugi uczy się w LO w innym kraju.
          Tam na serio musiało być grubo w domu.
          Pani babcia nie bez powodu wystarszona dzwoniłą do córek jak ją paulina naszła
        • li_lah Re: P.Smaszcz stalkerka?? 25.11.22, 21:16
          Niesmaczny widok, dorosly syn tak leżący na matce.
    • hanusinamama Re: P.Smaszcz stalkerka?? 25.11.22, 10:45
      Nie pamiętam afery z Canal+ ale pracowała tam wtedy znajoma. Nie była bezpośrednio związana ze Szmaszcz. Oni też mieli troche zakaz rozmawiania o tym poza zespołem.
      Teraz mi powiedziałą, ze to co Smaszczowa pisze o Kurzaju to jest kropka w kropkę o Canal+. Tam też ona się poświęcała, dawała z siebie wszystko, sama dbała, oddała całą siebie.
      Normalnie w aktualne żale do Kurzaja w miejsce Maciek - wstawić Canal + i będą żale sprzed lat.

O takie:
      Mój pracodawca pokazał mi, że jak zaczyna się problem zdrowotny to ja, moja praca, osiągnięcia, nagrody, nadgodziny, przepracowane weekendy, święta, urlopy kompletnie się nie liczą. Mimo, że miałam najlepsze wyniki, byłam najwyżej ocenianym dyrektorem, menagerem, który z zespołem dostawał najwięcej nagród - przez 23 lata PR Canal+ nie dostał tyle nagród za działania public relations, co przez trzy lata mojej kadencji - mimo tego, wszyscy mają cię w dupie- mówi Paulina Smaszcz-Kurzajewska w wywiadzie dla dwutygodnika Viva!

- Walczysz miesiącami by stanąć na nogi, by wrócić w dobrej formie, ledwo chodzisz, ale wciąż czujesz tę cholerną odpowiedzialność za ludzi, za obowiązki, za projekty, za relacje, ale nikt z twoich ludzi z pracy do ciebie nie przyjedzie, nie zadzwoni. Nikt cię nie zapyta jak się czujesz, ale już z rynku donoszą, że szukają dla mnie zastępstwa bo przecież nie wiadomo jak skończy się moja choroba więc mogę za chwilę być bezużyteczna. Zaczynają się insynuacje, konflikty w zespole, podważanie mojego autorytetu, szykany moich ludzi. Obcy ludzie są przyjemniejsi, życzliwsi, bardziej empatyczni niż ci, których kształtujesz, uczysz, promujesz, dajesz im szansę na rozwój lub przynosisz im nagrody, chronisz w sytuacjach kryzysowych i zmagasz się z efektami ich arogancji lub braku kompetencji na rynku - dodaje Smaszcz-Kurzajewska.

NO przecież to są te same żale co do Kurzaja dzisiaj.
      • kropkaa Re: P.Smaszcz stalkerka?? 25.11.22, 15:10
        Taaa i jeszcze opowiadanie, jak to milionowe kontrakty negocjowała.
        A z ta "chorobą" to naprawdę miała szczęście - takie poważne konsekwencje zdrowotne jej groziły, a tu proszę - jakby jej nigdy nie było 😉
        Gdy ją wreszcie wywalili to było święto.
        A schemat był taki jak na IG - jak tylko ktoś jej nie uwielbiał, to od razu wróg.
    • conena Re: P.Smaszcz stalkerka?? 25.11.22, 14:11
      ej, chcialam zobaczyc fotki z ich rozwodu, ale nie znalazłam, trafilam za to na takie fajne podsumowanie małżeństwa Kurzajewskich:
      plejada.pl/zdjecia-gwiazd/paulina-smaszcz-kurzajewska-i-maciej-kurzajewski-rozwodza-sie-historia-milosci-slub/3yvpb4y
      i najlepsze są cytaty z Pauliny Szablozębnej:
      1. Zakopane, noc, puste lodowisko i my dwoje. Ja miałam wtedy chłopaka, patafiana, Maciek dziewczynę,
      2. "Pierwsza ciąża, z Frankiem, była dla mnie bardzo ciężka, musiałam całą przeleżeć w domu, a końcówkę na patologii ciąży. Nie miałam pracy w telewizji, bo pewna wredna suka, która do tej pory nie ma dzieci i nigdy nie wyszła za mąż, kiedy zaszłam w ciążę, po prostu wykreśliła mnie z grafiku.

baba od zawsze jest agresywna i niezrównoważona. pewnie jakby poczytac jej stare wywiady więcej takich kwiatków by było.
      • borsuczyca.klusek Re: P.Smaszcz stalkerka?? 25.11.22, 17:05
        Tu masz foty z rozwodu:

www.pudelek.pl/megapokojowy-rozwod-kurzajewskich-oryginalna-stylizacja-pauliny-i-buziak-w-policzek-na-pozegnanie-zdjecia-6473277933811329g
    • przepio Re: P.Smaszcz stalkerka?? 25.11.22, 21:45
      www.google.com/amp/s/www.se.pl/wiadomosci/exclusive/rozwod-kurzajewskich-na-przywitanie-w-sadzie-dali-sobie-buziaka-aa-v2Qy-eZf1-yLkV.html%3fformat=amp

Juz wcześniej czytalam, ze starszy syn byl przy ojcu podczas sprawy rozwodowej... myślę, że tam działo się różnie i nie zawsze było ciekawie.
      Z tym, że jak wcześniej mnie to śmieszyło, to teraz mam coraz bardziej mieszane uczucia. Sama juz nie wiem komu mam bardziej współczuć.
    • mama-ola Re: P.Smaszcz stalkerka?? 26.11.22, 11:05
      Taki nius, a ematka śpi smile Synowie poprosili matkę, aby zaprzestała swych medialnych akcji. A matka od razu oznajmiła w mediach, że synowie ją poprosili, by zaprzestała swych medialnych akcji, więc niniejszym zaprzestaje. Choć ma jeszcze dużo prawd do ujawnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka