Dodaj do ulubionych

Sportowiec Roku

08.01.23, 12:41
Przeglądu Sportowego.
E-matka oglądała, głosowała?
Ja głosowałam na Fajdka..i ręce mi opadły jak zobaczyłam wyniki.
Iga - super, Zmarzlika nie komentuje ale Lewandowski na 3 miejscu? Za co?
Za nazwisko i reklamy w TV?
Runc mi opadł
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 12:43
      No tak. Za popularność. Jak w każdym tego typu konkursie.
    • koko8 Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 12:50
      Kuriozalne nagrody to: Kulesza, Obajtek i Lewandowski.
      Za to ja nie skomentuję zachowania Fajdka na gali i wypowiedzi medialnych po.
      Wygrała zasłużenie wspaniala tenisistka.
    • angazetka Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 14:46
      Naprawdę zdziwiło cię to, że najpopularniejszy sportowiec w kraju, reprezentant najpopularniejszej dyscypliny, znalazł się tak wysoko?
      • koko8 Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 14:50
        Czyli kto?
        • angazetka Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 14:53
          A o kogo pyta autorka?
          • koko8 Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 16:10
            Mam wrażenie, że to ty sugerujesz, ze Lewy jest najpopularniejszym sportowcem w kraju( nie jest, co pokazuje najnowszy plebiscyt, nie jest nawet vice). Watpię też, żeby pilka nożna była najpopularniejszą dyscypliną w Polsce. Podejrzewam, ze wiecej kibiców ma siatkówka, a do niedawna jeszcze skoki.
            Dlatego dopytałam o kim te "oczywistosci".
            • angazetka Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 16:25
              Piłka nożna od dekad jest najpopularniejszym sportem nie tylko w Polsce, ale w większości Europy. Tak wynika z badań. Zresztą wystarczy spojrzeć, jaka jest celebra po byle wygranym meczu w nogę, a jaka - po mistrzostwie świata siatkarzy.
              A plebiscyt nie był jednak na najpopularniejszego sportowca, tylko najlepszego w danym roku. Iga ma wybitne osiągnięcia. A Lewy i tak trzy lata wygrywał, niezależnie od sukcesów (realnych) przedstawicieli innych dyscyplin.
              • koko8 Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 16:34
                Pokaż te badania i wyniki. A potem zapoznaj sie z historią plebiscytu, nominowanymi i zwycięzcami, ilu wśród nich jest kopaczy na przestrzeni lat.
                • angazetka Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 16:55
                  faktopedia.pl/532697
                  Przykłądowa mapka.
                  Dowód anegdotyczny: kilka lat temu Polska wygrała z Niemcami w piłkę nożną. Alejami sunął pochód pijanych ze szczęścia ludzi, okrzyki, feta. W tym samym czasie siatkarze zdobyli złoto MŚ. Reakcja narodu "no fajnie".
            • volta2 Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 23:59
              może nie uwierzysz, ale lewy jest również najpopularniejszym sportowcem polskim na świecie. ostatnie 2-3 lata przemieszczam się między 3 kontynentami i wszystkie rozmowy na temat tego skąd jestem rozjaśniał lewandowski. wszyscy od razu mieli zajawkę w oku, że jak bolanda, to lewy. o idze może padło hasło raz, czy dwa. w kraju też jest najpopularniejszy, tyle że kto ma trochę obiektywizmu to w tym roku na niego nie głosował.
      • jowita771 Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 15:03
        Mnie nieustająco zadziwia popularność tej dyscypliny. Jeszcze w kraju, który ma jakieś sukcesy, ok, rozumiem. Ale u nas? Mamy o wiele więcej do pokazania w innych dyscyplinach, mamy się czym jarać. Tymczasem ciągle upieramy się, żeby ekscytować się tą dyscypliną, w której jesteśmy średniakami oraz sportowcami akurat tę dyscyplinę uprawiającymi.
        • marta.graca Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 22:02
          Nie jesteśmy nawet średniakami.
          • hanusinamama Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 00:22
            Dno. Noga to dno u nas.
            Mamy doskonałych lekkoatletów, siatkarzy i siatkarki, szczypiornistów...większość dyscyplin ma sukcesy. Tylko nie noga
      • hanusinamama Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 00:21
        NO tak dziwi mnie niesamowicie, ze od czasu kiedy zyję (40 lat) - nasza reprezentacja w tej dziedzinie nie osiągneła nic.
        W tym roku nawet, nawet wyszli z grupy (szok!!!), to lewy musiał dramy odstawiać, że on nie miał fanu na boisku.
        A na koniec kopacze olali fanów czekających na nich na lotnisku.
        Nie mają żadnych osiągnięć jako reprezentacja od dawna. Bo to ze lewy strzela gole dla obcego kraju mam w nosie
    • miodowa2 Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 15:30
      Kibicowałam naszym lekkoatletkom (Skrzyszowska, Kiełbasińska, Sułek), niestety nie zostały docenione. A szkoda.
      • bominka Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 16:44
        Idze należy się pierwsze miejsce,ale Robert powinien zająć 2. To były moje typy. Mówcie co chcecie.
        • angazetka Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 16:56
          Dlaczego powinien zająć drugie? Za co?
        • kolteta Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 07:02
          Za co to drugie miejsce niby miał mieć Lewandowski? Chyba faktycznie za reklamy! Zmarzlik jest mistrzem świata, nie pierwszy raz tak na marginesie. Pewnie nawet nie za bardzo wiesz kto to Zmarzlik i jaką dyscyplinę uprawia.
    • panna.nasturcja Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 16:58
      Przecież ti jest konkurs popularności a nie wyników sportowych. Wygrywa ten kogo ludzie znają i lubią.
    • sophia.87 Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 22:40
      Komentarze p. Fajdka żenujące, to jest konkurs popularności, a wiele osób nawet kojarzacych jego nazwisko nie wie jaki sport on uprawia albo nigdy nie oglądało zawodów.
      Jak mu się nie podoba wynik głosowania kibiców to następnym razem powinien podziękować za udział w plebiscycie.
      • panna.nasturcja Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 22:43
        Póki co to jest komentarz Hanusinej, która chyba w tym konkursie nie startowała?
        • sophia.87 Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 23:29
          Może na emamie jest komentarz hanusinej, w necie można znaleźć komentarz p. Fajdka ☺
    • arthwen Re: Sportowiec Roku 08.01.23, 23:17
      Przecież to plebiscyt, tu nie liczą się osiągnięcia tylko popularność, albo może nawet bardziej "widoczność".
      Trudno też porównać sukcesy w zupełnie odrębnych dyscyplinach, zwłaszcza jak w grę wchodzą te niszowe.
      Do tego głosujesz tylko na jedno nazwisko (jakby można było wybrać 10, albo chociaz 3, nawet nierówno, np z określoną wagą, to też pewnie byłyby inne wyniki).
      Na Lewandowskiego nie zagłosowałabym nawet po moim trupie wink Ale ludzie głosują, bo piłka nożna ma u nas jakiś totalnie niezasłużony status sportu narodowego, zupełnie od czapy, bo nie mamy w tej dyscyplinie praktycznie żadnych sukcesów, tym niemniej ponownie - w plebiscycie nie liczą się mierzalne sukcesy.
      • hanusinamama Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 00:24
        No ale jakie sukcesy?
        Lewy strzela gole dla obcego kraju.
        Nasza reprezentacja nie ma od lat kilkudziesięciu żadnych osiągnieć.
        Najbardziej niszowe dyscypliny mają osiagniecia, medale, mistrzostwa...a kopacze nic.
        Jak jadą na Euro to wilekie świeto ze z grupy wyjdą...
        • angazetka Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 00:30
          Nie strzela dla obcego kraju, tylko dla klubu ze światowej czołówki, tego czy innego. Dla polskiej kadry strzela jak najbardziej (choć niekoniecznie na mundialach).
          • droch Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 00:35
            W Katarze to Lewy akurat miał udział dokładnie przy każdym golu Polski...
            • iwles Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 07:31
              droch napisał:

> W Katarze to Lewy akurat miał udział dokładnie przy każdym golu Polski...

Szczególnie przy karnych.
              • droch Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 11:24
                Gola z karnego w końcu strzelił...
        • arthwen Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 14:39
          Żadne sukcesy własnie - sukcesy nie w piłce nożnej, czy też ich brak, w ogóle nie mają znaczenia.
    • volta2 Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 00:00
      panu fajdkowi należy wyszukać lepszego pijarowca, też będzie wtedy liczył się w plebiscycie, niszowym sportem jak widać plebiscytu wygrać się nie da.
      • clk Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 00:17
        A dziękowanie Orlenowi w obecnym kryzysie to kolejny gwóźdź do trumny PR
      • droch Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 00:37
        Oczywiście, że da się - Anita Włodarczyk (2016). Ale, faktycznie, należy mieć coś więcej niż tylko dobry rzut...
    • zlota-klamka Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 07:17
      Mi nic nie opadło bo tu przecież nie chodziło o wyniki sportowe tylko aktywność fanów. Duża aktywność fanów w głosowaniu=wyższa pozycja. A głosować można było wielokrotnie.

Wycinanie i wysyłanie kuponów kosztuje, ale online można było głosować co 12 godzin z jednego IP, jak ktoś ma VPN i/lub dostęp do wielu komputerów (w domu, pracy, przez sieci komórkowe) to hulaj dusza zwłaszcza jak fani się zorganizowali na forach i mediach społecznościowych.
      • zlota-klamka Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 07:29
        Aha, zgadzam się, że jeśli chodzi o osiągnięcia sportowe to Fajdek powinien być dużo wyżej, ale dyskwalifikuje go niezrozumienie istoty tego plebiscytu. Nie sądziłam, że gość jest tak mało inteligentny.
    • evening.vibes Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 07:36
      No ale co? Zaskoczona, że kibice sportowi to niezbyt bystry gatunek, który kieruje się reklamową papką a nie rzeczywistymi osiągnięciami?
      • sophia.87 Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 11:31
        Ale tak serio, jak wielu znasz kibiców rzutu młotem? ☺
    • littlesquirrel Re: Sportowiec Roku 09.01.23, 23:38
      To festiwal popularności, a nie dokonań sportowych. 3 miejsce dla Lewandowskiego może być zaskoczeniem, zwłaszcza, że na wyróżnienie jako piłkarz w roku 2022 zasłużył bardziej Wojtek Szczęsny.
    • afro.ninja Re: Sportowiec Roku 10.01.23, 10:21
      Nigdy nie glosowalam, mało mnie ta nagroda interesuje. O Fajdku słyszę wyłącznie z okazji tej nagrody. Tak szczerze, słabo go kojarzę. Mam w pamięci jak wygląda ten dwukrotny olimpjczyk od rzutu kulą, ale nazwiska nie pamiętam. Lekkoatletyka, może i jest królową sportu, ale niejako zdetronizowaną.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka