Dodaj do ulubionych

Wybielanie zebow

20.04.23, 18:12
Czy warto? U dentysty oczywiscie. Jakimis kwasami. Wiec wplyw na zeby jest.
Co do koloru to u mnie tragedie nie ma. Zawsze mialam ladne zeby. Ale wiadomo ze jakby sie dalo jasniej to czemu nie.
Tylko czy warto ryzykowac pogorszeniem jakosci?
Ktora e matka robila? Jakie przemyslenia?
Obserwuj wątek
    • karomaciaro Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 15:27
      Ja wybielałam u dentysty, bo piję dużo kawy i czarnej herbaty i zrobił mi się brzydki nalot. Ogólnie jestem zadowolona, chociaż to też może kwestia nowej szczoteczki bo zaczęłam używać philipsa sonicare i zęby są bielsze o kilka tonów. Mam też wrażenie, że po tym całym wybielaniu zęby są jakby bardziej wrażliwe na zimno i ciepło.
      • jammer1974 Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 18:32
        Tak mi lekarz powiedzial ze to sa kwasy ktore zeby moga oslabiac. Wiec mi troche entuzjazm opadl bo teraz nie wiem czy ryzykowac.
    • eriu Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 16:49
      Jakie zęby? Na dentystę szkoda pieniędzy w Polsce. Jak się zepsuje to się wyrwie. Lepiej zbierać na ginekologa na poród jak już się pójdzie ten 2 czy 3 razy w życiu, bo trzeba prezent dać dochtórowi żeby się dobrze zajął. Ty na tej imigracji kontakt z rzeczywistością straciłaś. My w Polsce to ciągle o poranku się myjemy w zimnej wodzie z koryta a Ty pytasz o jakiej fimfarifa wybielanie zębów. Kto to słyszał?

😜
      • majenkirr Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 17:33
        Coś mnie ominęło? 😳
        • eriu Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 17:52
          Zobacz wątek „na weselu na luzie”. My w Polsce w życie nie umiemy.
    • ida_listopadowa Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 18:24
      Zacznij od porzadnej higienizacji, scaling, piaskowanie i pokerowanie, a moze sie okazac, ze juz wiecej nie potrzebujeszsmile

Puerwsza metoda to metoda nakladkowa - spisz w nakladkach z zelem wybielajacym, tak ok dwa tygodbie, oczywisvie pod opieka dentysty i nakladki sa indywidualbe, z wyciskow. Najskuteczniejsza i najmniej niszczaca, ale czasochlonna.

Kolejna metoda to lampa - dentysta naklada zel - silniejszy niz w nakladkach - i siedzisz pod lampa. W zaleznosci od czlowieka, jest to albo nieprzyjemne albo przerazliwie bolesne. Mnie bolalo bardzo, takie nagle uklucia bolu. Nie polecam, bo cierpialam a efekt utrzymal sie tylko 6 mcy. Znacznie dluzej byl efekt po nakladkach.
      Niektorzy do wybielania lampa robia znieczulebie, wiec hm. Boli!

Ze swojej strony polecam te nakladki. Dodatkowo po kuracji te nakladki juz masz, raz na jakis czas mozesz dokupic zel i podtrzymac efekt
      • jammer1974 Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 18:31
        Ok. Dzieki. Dobrze wiedziec.
      • mrs.solis Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 20:21
        Tylko raz wybielalam u dentysty ,a pozniej wszystkie zeby bolaly mnie jak po kanalowym leczeniu, az do nastepnego dnia. Nigdy wiecej sie na takie cos nie zdobede. Fakt byly znaczaco bielsze, ale efekt utrzymuje sie tylko kilka miesiecy.
        • jammer1974 Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 23:43
          mrs.solis napisała:

> Fakt byly znaczaco bielsze, ale efekt utrzymuje sie tylko kilka miesiecy.

A to w takim razie zupelnie nie warto. Myslalam ze to staly efekt.
          • taniarada Re: Wybielanie zebow 26.04.23, 06:10
            To nie jest stały efekt .Po co Ci taka biel na zębach i szkoda kasy .Szkliwo też się niszczy .
    • kocynder Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 20:27
      Wybielone nie będą ci pasować do turkusowej bluzeczki i panterki. Lepiej nie.
      • rosapulchra-0 Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 20:32
        😄😄😄
      • hanusinamama Re: Wybielanie zebow 26.04.23, 09:42
        Jak nie jak tak. Bluzeczka w turkus i lamparta, oplenizna a'la Jen Lopez i świecące na biało zęby. Bosko będzie
        • kocynder Re: Wybielanie zebow 26.04.23, 11:12
          I tenisówki. Nie zapominaj o tenisówkach!
        • chloe30 Re: Wybielanie zebow 26.04.23, 11:22
          hanusinamama napisała:

> Jak nie jak tak. Bluzeczka w turkus i lamparta, oplenizna a'la Jen Lopez i świe
          > cące na biało zęby. Bosko będzie
          >

Zęby jak Ross w Przyjaciołach 😂
    • taniarada Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 20:34
      Żadne nakładki ,żele i inne wynalazki .Zgłoś się się do stomatologa on Ci zleci bezpieczne wybielanie bez uszkodzenia szkliwa .
      • rosapulchra-0 Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 21:13
        Tani, umiesz czytać ze zrozumieniem? big_grin
      • jammer1974 Re: Wybielanie zebow 25.04.23, 23:44
        taniarada napisał:

> Żadne nakładki ,żele i inne wynalazki .Zgłoś się się do stomatologa on Ci zleci
        > bezpieczne wybielanie bez uszkodzenia szkliwa .

Tylko u stomatologa. Nie zamierzam sama nic robic. Chodzi o to ze stomatolog powiedzial ze robi to jakimis kwasami co ma przelozenie na zeby.
        • taniarada Re: Wybielanie zebow 26.04.23, 06:14
          To powiedział Ci prawdę. Tu masz wszystko .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://impladent.pl/wybielanie-zebow-u-dentysty/&ved=2ahUKEwjTtKr61sb-AhU08rsIHWn_D-gQFnoECAwQAQ&usg=AOvVaw0q2JiJG9BFUvgCGaiXgLID
    • mid.week Re: Wybielanie zebow 26.04.23, 07:29
      Oczyeiscie, ze warto szczególnie z okazji wesela. Kreacje wygodna do tańca juz masz teraz sobie wybielisz zęby, odbyt i bedzie szał!
    • qwirkle Re: Wybielanie zebow 26.04.23, 17:45
      Nie warto, szkoda zębów.
      • jammer1974 Re: Wybielanie zebow 26.04.23, 18:04
        qwirkle napisał(a):

> Nie warto, szkoda zębów.

Tego sie obawiam. W koncu lepiej miec zeby niz miec je biale ale przez chwile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka