mariola233 11.06.23, 09:08 Witam, pod koniec czerwca będę w Mielnie, co warto tam zwiedzić i czy tam cały czas wieje i jest zimno???nad morzem będę pierwszy raz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamkaantka Re: Mielno 11.06.23, 09:22 Mieszkam nad morzem - wieje częściej i bardziej oraz jest chłodniej niż w głębi lądu. Co do Mielna, to najbardziej imprezowe miejsce nad polskim morzem, pełne hałaśliwej młodzieży i nocnych klubów Odpowiedz Link Zgłoś
wesolazolza Re: Mielno 11.06.23, 13:32 Co się dzieje w Mielnie zostaje w Mielnie 🤣 Na pierwszy wypad nad morze ciekawa opcja Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Mielno 11.06.23, 09:43 >i czy tam cały czas wieje i jest zimno??? Oczywiscie, że jest zimno, nawet jak kilka km dalej jest upał nie do zniesienia to w Mielnie mróz... Nie jedź! Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Mielno 11.06.23, 09:45 Podobno to najbardziej wysunięta na polnoc dzielnica Poznania. Cos jak Powidz, Skorzecin i Manieczki w jednym w sezonie razy dwa tyle ze nad morzem. Czyli stada młodych ludzi i hałaśliwych obiektów imprezowych Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Mielno 11.06.23, 14:19 Boszkowo się popsuło. Zrobili Sulkowski ekskluzif, prywatne plaże, drogie apartamentowce - nie ma już żadnej dyskoteki dudniącej do 6 nad ranem ani poboczy zastawionych pojazdami z mocno nawalonym nadzieniem, trzezwiejącym z wolna aż do niedzielnego południa… Nuda i emeryci… Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Mielno 11.06.23, 15:02 Rano widziałam foty na którymś z portali. Masakra. Żadnej ekskluzywności. Ale osobiście wieki nie byłam i raczej nie planuje. Nie mój klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Mielno 11.06.23, 16:29 No nie zartuj… To prawie jak Malediwy! Wiesz jak trudno zaleźć takie oczojebne turkusowe pleksy??? Jedyne 500zl/noc, wiec ja się dziwie, ze Ty sie luksusowo nie czujesz w takim otoczeniu. Jak dodasz opłate za plaże bez leżaka, kebaba u Kaski, piwo i lody, to tysiak dziennie pęknie spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Mielno 11.06.23, 17:02 Boszkowo i exclusive - to przeciwstawnie przecież brzmi! Boszkowo to przecież mekka taniej i młodej wakacyjnej rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Mielno 12.06.23, 07:45 25 lat temu… Teraz dawni bywalcy spierniczeli… Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Mielno 12.06.23, 08:05 Spierniczeli czy spierniczyli z Boszkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Mielno 11.06.23, 09:52 Nie jestem sobie w stanie wyobrazić ze dorosła osoba nigdzu wcześniej nie była nad morzem..... ?????? Ale jeśli to faktycznie pierwszy wyjazd to wybór miejsca kontrowersyjny, delikatnie powiedziawszy. Mielno to imprezowy kurwidól (pardą) Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Mielno 11.06.23, 17:06 No ja jestem dorosła i nie byłam, zresztą ja mało gdzie byłam, ale moj ojciec przed 60 też nie był. Znam jeszcze parę doroslych co też nie byli co w tym dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Mielno 11.06.23, 18:02 Jest to dosc dziwne, zwlaszcza ze nawet z Krakowa do Gdanska mozna dojechac szybkim pociagiem w 5h. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Mielno 11.06.23, 18:27 Ale ze wsi do miasta z którego jadą pociagi już trzeba dłużej a z miasta większego bliżej mnie co jedzie w tamte strony to jedzie się pociagiem/autobusem 10/ 11 godzin z przesiadkami. A część osób ma prawo jazdy i samochód. Te osoby były w górach, bo bliżej. A przez to taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Mielno 11.06.23, 18:41 z miasta większego bliżej mnie co jedzie w tamte strony to jedzie się pociagiem/autobusem 10/ 11 godzin z przesiadkami. Serio, mieszkasz w miejscu z ktorego jedziesz 10-11h do wiekszego miasta z dworcem kolejowym? To w ogole mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Mielno 11.06.23, 18:50 Nie do większego miasta tylko z tego miasta nad morze. Do większego miasta trochę ponad godzinę do wojewodzkiego miasta 2,5 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Mielno 11.06.23, 19:05 Nawet jesli sie mieszka w takiej odizolowanej dziurze zabitej dechami to przez mija 20 lat zycia ani razu nie pojechac ma morze to dla mnie jest dziwne. Mieszkajac w Polsce mialam blisko more a daleko gory ale jednak kilka razy w zyciu bylam przez 20 lat gdy w pl mieszkalam. Obecnie zreszta wiekszosc ma auta, sa tez niedrogie loty. Tak czy inaczej trzeba chciec. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Mielno 12.06.23, 02:00 Moja babka nigdy nie była nad morzem ale to jednak były inne czasy, plus nigdy nie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Mielno 12.06.23, 08:45 Ojciec może nie chce, ja mam za mało pieniędzy i na razie zwiedzam okolicę, a wiosna, lato, jesień to zawsze był czas że pracowałam, zima się boję jechać, w ogóle boję się sama tak daleko, może w przyszłości, jak nie będę się bać lub będę miała towarzystwo. Nie wiem jak wszyscy Ci ludzie o których wiem, ale czesc mówiła: -Że za daleko, za długa podróż, że zmarnują cały dzień na jechanie. - Że dzieci za małe żeby jechać tak daleko. Wcześniej może nie mieli jak. -Bo mieli za mało wolnych dni i pojechali w góry, ona miała normalnie urlop, a on nie miał wcale, znaczy urlop wpisują jak nie ma pracy zimą, a ona urlop latem, bo pomoc w przedszkolu. -Bo mąż nie chciał To osoby z którymi ja pracowałam w dorywczej lub znajomi rodziców ze wsi i okolicy i jeden z taty pracy w wieku 35- 44. Rozmowa była wtedy części tych osób, bo rozmawiali o tych bonach turystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Mielno 12.06.23, 08:49 I te niedrogie loty to są z tych wsi zabitych dechami 2,5 godziny drogi do miasta wojewódzkiego? Nie bierzesz pod uwagę możliwości finansowych i organizacyjnych niektórych ludzi. Oraz motywacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Mielno 12.06.23, 13:45 little_fish napisała: > I te niedrogie loty to są z tych wsi zabitych dechami 2,5 godziny drogi do mias > ta wojewódzkiego? > Nie bierzesz pod uwagę możliwości finansowych i organizacyjnych niektórych ludz > i. Oraz motywacji. Bez przesady, w ciagu 20 lat zycia czy ponad nie mozna sie z dziury wydostac zeby more zobaczyc? Oczywiscie, na ematce jak szczyty absurdu. Jesli ktos chce to pojedzie. Rozumiem dawno temu ale obecnie to nie jest wyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Mielno 12.06.23, 14:00 No też właśnie jedzie. Wcześniej nie miała okazji lub możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Mielno 12.06.23, 14:13 little_fish napisała: > No też właśnie jedzie. Wcześniej nie miała okazji lub możliwości. Autorka jedzie, w tej galezi dyskusji zdaje sie to problem nie do przejscia. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Mielno 12.06.23, 14:29 Dla niektórych jest to po prostu zbyt wiele zachodu/zbyt duże koszty Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Mielno 13.06.23, 08:06 Nie napisałam tego że to nie do przejścia tylko ze jest możliwe nie być gdzieś będąc dorosłym i to dorosłym od dawna bo można mieć swoje powody i kiedyś można pojechać pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Mielno 15.06.23, 21:06 Ale ten szybki pociąg to od 5 lat dopiero jeździ. Jeszcze całkiem niedawno jechało się 10h i to o ile czlowiek miał szczęście i nie było opóźnień. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-klamka Re: Mielno 12.06.23, 06:10 >>>Nie jestem sobie w stanie wyobrazić ze dorosła osoba nigdzu wcześniej nie była nad morzem..... ?????? A co w tym dziwnego? Ja pierwszy raz byłam nad polskim morzem dopiero jako osoba dorosła jak pojechałam na delegację do Trójmiasta. Wychowałam się na Mazurach, wody wokół pełno więc zero zainteresowania Bałtykiem. Rodzice zawsze woleli morza ciepłe, więc zanim pojechałam nad Bałtyk, to jeździłam do Bułgarii, Grecji i Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Mielno 12.06.23, 13:46 zlota-klamka napisała: Rodzice zawsze woleli m > orza ciepłe, więc zanim pojechałam nad Bałtyk, to jeździłam do Bułgarii, Grecji > i Hiszpanii. OJP czyli bylas nad morzem tyle ze nie Baltykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Mielno 15.06.23, 21:01 Ja byłam nad morzem po raz pierwszy mając 26 lat. Nikt mnie nigdy nie zabrał, sama se pojechałam po dorosłemu, ale nie uważam żebym stała się przez to lepszym człowiekiem że w końcu byłam ;p Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Mielno 12.06.23, 07:31 Ot. Miałam w pracy koleżankę, mieszkamy nad morzem. Dziewczyna lat ok.30, nigdy nie była w górach. Nawet w Krakowie nie była. Ani razu. Ani z rodzicami, ani na koloniach, ani na szkolnej wycieczce, ani samodzielnie. Nigdy. Ale...od liceum musiała pracować, bo w domu biednie. Musiała zarobić na książki do szkoły, na bilet na dojazd do liceum, na ubrania, na przybory papiernicze. Rodzice zapewniali jej tylko dach nad głową i podstawowe jedzenie. Więc pracowała praktycznie od 15 roku życia, w każde wakacje i dni wolne od szkoły. Na studiach utrzymywała się całkowicie samodzielnie, zresztą zaczęła je rok po maturze, bo musiała zarobić na utrzymanie na pierwszym roku. Dziewczyna przestała mieć jakiekolwiek potrzeby podróżnicze. Gdy pojechałyśmy na szkolenie do Zakopanego, nawet nie chciała zatrzymać się w Krakowie na jedną noc, żeby go zobaczyć. Uważała to za stratę pieniędzy, choć zarobki miała już bardzo przyzwoite (pracowaliśmy na tym samym stanowisku z takimi samymi zarobkami). Po prostu życie pozbawiło ją chęci zwiedzania czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Mielno 12.06.23, 09:08 Gdyby nie szkolne wycieczki, to też bym nie była nigdy nad morzem. Dopiero jako młoda dorosła. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Mielno 11.06.23, 09:56 Nie jedź. Zimno strasznie, deszcz pada częściej niż w Bergen a morze jest okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Mielno 11.06.23, 13:13 homohominilupus napisała: > Myślisz, że w Bergen już była? 🤭 op Zoom? Odpowiedz Link Zgłoś
wesolazolza Re: Mielno 11.06.23, 13:33 Weź sobie plaże, bo na parawan to miejsca nie będzie...🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Mielno 11.06.23, 17:01 Byłam w Mielnie wczoraj, pizdzialo jak w kieleckim, pewnie pizga tak codziennie 😅 Miejscówka jak każda nad polskim morzem, wszędzie pełno straganów z chińskimi kiczem. Plaża ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Mielno 11.06.23, 18:59 Jesli kiedys pojde do piekla, to spokojnie mozna mi je urzadzic w postaci Mielna w sezonie. Waska plaza, pelno ludzi, ryczy muzyka, nie ma gdzie recznika polozyc.... Ale odpowiadajac na pytanie: nie, nie zawsze jest zimno. Czasem jest wrecz goraco. I tak nie polecam, zwlaszcza jesli ma to byc twoj pierwszy pobyt nad morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Mielno 12.06.23, 14:29 No akurat w Mielnie plaża nie jest taka wąska. Poza tym niedaleko jest Unieście, a nad kanałem jest zwykle mniej ludzi. Wąską plażę widziałam w Gąskach 😃. Odpowiedz Link Zgłoś
yoko765 Re: Mielno 12.06.23, 01:47 Mielno stolica imprez wszelakich! Dlatych co bawią się do rana i spis do dwunastej. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Mielno 15.06.23, 21:05 Mnie by się podobało. Byliśmy w zeszłym roku w Międzywodziu, naszła mnie ochota na imprezę letnią o 22, i nigdzie nic. Cisza, cała wioska spała, nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Mielno 12.06.23, 09:19 Raz będąc nad morzem, ale w innej miejscowości, wybraliśmy się na spacer do Mielna, tam o godzinie 11 rano widziałam ludzi polewających wódkę na kocyku na plaży... Także tego... szybko zawróciliśmy do naszej kwatery Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Mielno 12.06.23, 10:28 specyficzny wybór. ale nie martw się, cały czas nie jest zimno i wietrznie. jak przestaje wiać, to robi się ciepło i pada deszcz. a jak przestaje padać, to zaczyna wiać i jest zimno. poza tym jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Mielno 15.06.23, 08:54 Teraz boję się tam jechać bo ja kocham ciepło,mamy w tym czasie rocznicę ślubu i co teraz robić, zaliczka wpłacona Odpowiedz Link Zgłoś
huexido Re: Mielno 15.06.23, 20:42 W Mielnie nie ma co zwiedzać. Fajna jest ścieżka rowerowa nad Jamnem i plaża dla naturystów za kanałem. Ze sklepów w razie potrzeby jest biedronka, polo, rossman, dwie apteki. A poza tym w sezonie makabryczny tłum ludzi i wieczny korek samochodowy na jednej głównej ulicy. Luźniej na plaży jest albo właśnie w stronę Unieścia (a już za kanałem w rejonie plaży nudystów są naprawdę pustki), lub w stronę Mielenka. Jestem tam co roku i co roku bardzo się cieszę, że dom moich dziadków jest na wsi oddalonej o 5 km, gdzie koleny sąsiad jest 200 metrów dalej. Dla mnie Mielno to przedsionek piekła, ale znam takich co lubią. Podobnie zaczyna być w niedalekim Sarbinowie, kiedyś dziura, a w sezonie piekło. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Mielno 15.06.23, 21:06 Polskie morze jest piękne ,owszem, ja tam kocham nasze plaże, ale na ciepło to nie licz, toż to istna ruletka Odpowiedz Link Zgłoś