kozaki_za_kolano 28.07.23, 23:56 Czy suplementy na skórę mogą działać, w sensie poprawić wygląd cery? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-ola Re: Suple na cerę 29.07.23, 09:43 Jeszcze nie wiem, zaczęłam brać ze 2 tygodnie temu i poprawy cery nie ma, ale na opakowaniu jest napisane, że trzeba brać co najmniej miesiąc. No cóż, będę brać, skoro kupiłam. Podbijam wątek, bo też mnie to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Suple na cerę 29.07.23, 12:25 Jeśli tylko wiek, nie zadziałają. Suplement ma jakiekolwiek szanse zadziałać, jeśli uzupełni ci brali czegoś, czego albo nie dostarczasz w diecie, albo słabo przyswajasz (i tu pytanie, czy jeśli słabo przyswajasz z diety, to czy będziesz z suplementu). Ja jednak jestem zwolenniczka ewentualnego przebadania się i uzupełniania braków po konsultacji z lekarzem. Suplementacja w ciemno i łykanie czegoś, co nawet nie jest przebadane uważam za ryzykowne. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_za_kolano Re: Suple na cerę 30.07.23, 00:19 alicia033 napisała: > Zależy, na czym polega problem. > Szarość, brak witalności na obliczu. Wyniki badań ok. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Suple na cerę 30.07.23, 00:40 kozaki_za_kolano napisała: > Szarość, brak witalności na obliczu. Wyniki badań ok. to raczej aktywność fizyczna, masaże kobido, medycyna estetyczna. No, kosmetyczka (kwasy, dermabrazja). Suplementacja pomaga na problemy typu zajady. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Suple na cerę 29.07.23, 13:22 Na cerę to przede wszystkim nie palić, nie jeść dużo słodyczy i tłuszczów zwierzęcych, nie zarywać snu i nie nadużywać alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Suple na cerę 29.07.23, 14:39 Nie palę, nie piję alkoholu, słodycze odstawiłam parę tygodni temu prawie całkowicie. Tłuszcze zwierzęce - co masz na myśli, masło też? Bo mięsnego tłuszczu nie jem, ale masło tak. To powinnam mieć super cerę? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Suple na cerę 30.07.23, 01:37 Supercerę? "Nie jeść dużo tłuszczów zwierzęcych" = "nie jeść dużo" (a nie "nie jeść w ogóle" albo "nie jeść wielu rodzajów") + "tłuszczów zwierzęcych" (masło to też tłuszcz zwierzęcy, nie jest pochodzenia roślinnego). A "przede wszystkim" to "przede wszystkim", nie "wyłącznie". I zapomniałam jeszcze o aktywności fizycznej, która też jest ważna. I o nieprzesadzaniu z opalaniem, także 20 lat wcześniej. To wszystko nie gwarantuje supercery, bo np. nie gwarantuje wiecznej młodości ani nie leczy z zaburzeń hormonalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Suple na cerę 30.07.23, 01:12 Mnie naprawdę pomógł Oligo Elite (ekstrakt z owoców liczi i zielonej herbaty) - moja przesuszona skóra stała się po nim zdecydowanie bardziej nawilżona. Po innych suplementach żadnych większych zmian w wyglądzie skóry nie zaobserwowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Suple na cerę 02.08.23, 17:12 Dość szybko, mniej więcej po miesiącu. A miałam bardzo przesuszoną skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
bakis1 Re: Suple na cerę 30.07.23, 08:57 Ja od jakiegoś czasu biorę duże ilości witaminy D, cynku - zalecenia lekarza, kwas omega 3 i olej z wiesiołka. Dwie pierwsze pomogły mine czasie dwóch miesięcy uporać się z nawracającymi kurzajkami… efekt uboczny, który tez widzę to mocniejsze paznokcie i trochę lepsza cera. Ale też dobrze dobrane dermokosmetyki i lato mogły zrobić swoje… Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Suple na cerę 30.07.23, 09:05 Olej z wiesiołka w płynie czy tabletki z olejem? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Suple na cerę 31.07.23, 09:11 Trochę nonsens z tabletkami czy kapsułkami właściwie, skoro można kupić tłoczony na zimno olej i polewać nim sobie sałatę. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Suple na cerę 31.07.23, 14:05 alpepe napisała: > A jak się nie lubi sałaty i oleju? > To faktycznie pozostają kapsułki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Suple na cerę 31.07.23, 09:23 > można kupić tłoczony na zimno olej i polewać > nim sobie sałatę. I tak dzień w dzień? Kto tak robi? Dużo prościej i wygodniej jest zażywać codziennie tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Suple na cerę 31.07.23, 14:09 mama-ola napisała: > I tak dzień w dzień? Kto tak robi? Dużo prościej i wygodniej jest zażywać codzi > ennie tabletki. Na przykład ja. Codziennie jem jakieś surowe warzywa, i polewam je olejem, oraz sokiem z cytryny albo octem (oleje kupuję na zmianę z wiesiołka, lniany, z migdałów, bo te mi najbardziej smakują. Ten z czarnuszki jest obrzydliwy) Odpowiedz Link Zgłoś
petit-kitty Re: Suple na cerę 31.07.23, 13:23 A olej z wiesiołka jest w miare smaczny? Kupiłam kiedyś olej na cerę i włosy Estro Vita. Była to rzecz absolutnie obleśna i nie do przelkniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Suple na cerę 01.08.23, 01:13 Yhy. Podobno picie pokrzywy. Najpierw wywali ci sto krost, a potem oczyści cerę. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Suple na cerę 01.08.23, 01:15 Wywalenie stu krost oznacza, że cera się oczyszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkaantka Re: Suple na cerę 01.08.23, 11:55 Sen, woda, zdrowego odżywianie z dużą ilością warzyw Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Suple na cerę 02.08.23, 09:13 Tak. Polecam kolagen, w tym roku już pojawiły się badania rozwierające wątpliwości. Polecam posłuchanie krotkiego filmiku lekarza med estetycznej: youtu.be/Av8YDQME5VM?si=uOi9cF6GYpIGHLDm W tym tygodniu wrzuciła też o suplementach Q10 i sobie wczoraj zamówiłam. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Suple na cerę 03.08.23, 08:26 Trzeba tu podkreślić że kolagen przez skórę nie wchłania się a z wiekiem organizm go mniej produkuje Odpowiedz Link Zgłoś