Dodaj do ulubionych

Suple na cerę

28.07.23, 23:56
Czy suplementy na skórę mogą działać, w sensie poprawić wygląd cery?
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Suple na cerę 29.07.23, 09:43
      Jeszcze nie wiem, zaczęłam brać ze 2 tygodnie temu i poprawy cery nie ma, ale na opakowaniu jest napisane, że trzeba brać co najmniej miesiąc. No cóż, będę brać, skoro kupiłam.
      Podbijam wątek, bo też mnie to interesuje.
    • alicia033 Re: Suple na cerę 29.07.23, 11:18
      Zależy, na czym polega problem.
      • mama-ola Re: Suple na cerę 29.07.23, 12:17
        Na wieku smile
        • gaskama Re: Suple na cerę 29.07.23, 12:25
          Jeśli tylko wiek, nie zadziałają. Suplement ma jakiekolwiek szanse zadziałać, jeśli uzupełni ci brali czegoś, czego albo nie dostarczasz w diecie, albo słabo przyswajasz (i tu pytanie, czy jeśli słabo przyswajasz z diety, to czy będziesz z suplementu). Ja jednak jestem zwolenniczka ewentualnego przebadania się i uzupełniania braków po konsultacji z lekarzem. Suplementacja w ciemno i łykanie czegoś, co nawet nie jest przebadane uważam za ryzykowne.
        • majenkirr Re: Suple na cerę 02.08.23, 16:53
          No to botoks wink.
      • kozaki_za_kolano Re: Suple na cerę 30.07.23, 00:19
        alicia033 napisała:

> Zależy, na czym polega problem.
        >

Szarość, brak witalności na obliczu. Wyniki badań ok.
        • alicia033 Re: Suple na cerę 30.07.23, 00:40
          kozaki_za_kolano napisała:

> Szarość, brak witalności na obliczu. Wyniki badań ok.

to raczej aktywność fizyczna, masaże kobido, medycyna estetyczna. No, kosmetyczka (kwasy, dermabrazja).
          Suplementacja pomaga na problemy typu zajady.
    • ardzuna Re: Suple na cerę 29.07.23, 13:22
      Na cerę to przede wszystkim nie palić, nie jeść dużo słodyczy i tłuszczów zwierzęcych, nie zarywać snu i nie nadużywać alkoholu.
      • mama-ola Re: Suple na cerę 29.07.23, 14:39
        Nie palę, nie piję alkoholu, słodycze odstawiłam parę tygodni temu prawie całkowicie. Tłuszcze zwierzęce - co masz na myśli, masło też? Bo mięsnego tłuszczu nie jem, ale masło tak.
        To powinnam mieć super cerę?
        • kozaki_za_kolano Re: Suple na cerę 30.07.23, 00:18
          Żeby to było takie proste wink
        • ardzuna Re: Suple na cerę 30.07.23, 01:37
          Supercerę?
          "Nie jeść dużo tłuszczów zwierzęcych" = "nie jeść dużo" (a nie "nie jeść w ogóle" albo "nie jeść wielu rodzajów") + "tłuszczów zwierzęcych" (masło to też tłuszcz zwierzęcy, nie jest pochodzenia roślinnego).
          A "przede wszystkim" to "przede wszystkim", nie "wyłącznie". I zapomniałam jeszcze o aktywności fizycznej, która też jest ważna. I o nieprzesadzaniu z opalaniem, także 20 lat wcześniej.

To wszystko nie gwarantuje supercery, bo np. nie gwarantuje wiecznej młodości ani nie leczy z zaburzeń hormonalnych.
    • taje Re: Suple na cerę 30.07.23, 01:12
      Mnie naprawdę pomógł Oligo Elite (ekstrakt z owoców liczi i zielonej herbaty) - moja przesuszona skóra stała się po nim zdecydowanie bardziej nawilżona. Po innych suplementach żadnych większych zmian w wyglądzie skóry nie zaobserwowałam.
      • ania357 Re: Suple na cerę 02.08.23, 16:46
        Po jakim czasie zauwazylas efekty?
        • taje Re: Suple na cerę 02.08.23, 17:12
          Dość szybko, mniej więcej po miesiącu. A miałam bardzo przesuszoną skórę.
    • bakis1 Re: Suple na cerę 30.07.23, 08:57
      Ja od jakiegoś czasu biorę duże ilości witaminy D, cynku - zalecenia lekarza, kwas omega 3 i olej z wiesiołka. Dwie pierwsze pomogły mine czasie dwóch miesięcy uporać się z nawracającymi kurzajkami… efekt uboczny, który tez widzę to mocniejsze paznokcie i trochę lepsza cera. Ale też dobrze dobrane dermokosmetyki i lato mogły zrobić swoje…
      • alfa36 Re: Suple na cerę 30.07.23, 09:05
        Olej z wiesiołka w płynie czy tabletki z olejem?
        • bakis1 Re: Suple na cerę 31.07.23, 08:52
          Tabletki.
          • primula.alpicola Re: Suple na cerę 31.07.23, 09:11
            Trochę nonsens z tabletkami czy kapsułkami właściwie, skoro można kupić tłoczony na zimno olej i polewać nim sobie sałatę.
            • alpepe Re: Suple na cerę 31.07.23, 09:13
              A jak się nie lubi sałaty i oleju?
              • primula.alpicola Re: Suple na cerę 31.07.23, 14:05
                alpepe napisała:

> A jak się nie lubi sałaty i oleju?
                >

To faktycznie pozostają kapsułki.
              • chococaffe Re: Suple na cerę 04.08.23, 19:14
                to zostaje pesto i jego wariacjesmile
            • mama-ola Re: Suple na cerę 31.07.23, 09:23
              > można kupić tłoczony na zimno olej i polewać
              > nim sobie sałatę.

I tak dzień w dzień? Kto tak robi? Dużo prościej i wygodniej jest zażywać codziennie tabletki.
              • primula.alpicola Re: Suple na cerę 31.07.23, 14:09
                mama-ola napisała:

> I tak dzień w dzień? Kto tak robi? Dużo prościej i wygodniej jest zażywać codzi
                > ennie tabletki.

Na przykład ja. Codziennie jem jakieś surowe warzywa, i polewam je olejem, oraz sokiem z cytryny albo octem (oleje kupuję na zmianę z wiesiołka, lniany, z migdałów, bo te mi najbardziej smakują. Ten z czarnuszki jest obrzydliwy)
            • petit-kitty Re: Suple na cerę 31.07.23, 13:23
              A olej z wiesiołka jest w miare smaczny? Kupiłam kiedyś olej na cerę i włosy Estro Vita. Była to rzecz absolutnie obleśna i nie do przelkniecia.
    • taki-sobie-nick Re: Suple na cerę 01.08.23, 01:13
      Yhy. Podobno picie pokrzywy. Najpierw wywali ci sto krost, a potem oczyści cerę.

• taki-sobie-nick Re: Suple na cerę 01.08.23, 01:15
        Wywalenie stu krost oznacza, że cera się oczyszcza.
        • kk345 Re: Suple na cerę 03.08.23, 08:20
          Średniowieczne bzdury.
    • mamkaantka Re: Suple na cerę 01.08.23, 11:55
      Sen, woda, zdrowego odżywianie z dużą ilością warzyw
    • youngagain Re: Suple na cerę 02.08.23, 09:13
      Tak.
      Polecam kolagen, w tym roku już pojawiły się badania rozwierające wątpliwości. Polecam posłuchanie krotkiego filmiku lekarza med estetycznej:
      youtu.be/Av8YDQME5VM?si=uOi9cF6GYpIGHLDm

W tym tygodniu wrzuciła też o suplementach Q10 i sobie wczoraj zamówiłam. Zobaczymy

• mandre_polo Re: Suple na cerę 03.08.23, 08:26
        Trzeba tu podkreślić że kolagen przez skórę nie wchłania się a z wiekiem organizm go mniej produkuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka