taki-sobie-nick 20.09.23, 23:25 słowo esencjonalnie w kontekście esencjonalnie dbamy o dobro należących do siebie kobiet? To znaczy w jaki sposób dbają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taje Re: Wątek językowy - co oznacza 20.09.23, 23:31 Esencjonalnie to w kulinariach. Mnie bardziej zastanawiają te należące do autora wypowiedzi kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Wątek językowy - co oznacza 20.09.23, 23:33 To znaczy, że dbają o kobiety, które należą do samych siebie, a do tego dbania używają jakichś esencji. Może zapachowych. Zastanawiam się tylko, jakie inne kobiety istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wątek językowy - co oznacza 20.09.23, 23:36 Nieee, te kobiety w domyśle należą do facetów, bo to fundacja patriarchat, więc albo ja niedokładnie zacytowałam, albo facet źle się wyraził. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0011 Re: Wątek językowy - co oznacza 20.09.23, 23:41 Przetłumaczył "essentially" dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Wątek językowy - co oznacza 20.09.23, 23:44 A to trzeba by się zdecydować. W cytacie kobiety zdecydowanie należą do samych siebie. Co mnie nie zdziwiło, bo autorami tych rewelacji są debile. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wątek językowy - co oznacza 21.09.23, 00:31 atoness napisała: > A to trzeba by się zdecydować. W cytacie kobiety zdecydowanie należą do samych > siebie. Co mnie nie zdziwiło, bo autorami tych rewelacji są debile. Cóż, nastroje w społeczeństwie są różne. A z wyzywaniem od debili radzę uważać, bo kiedy liberałowie wyzywali źle zarabiających i niewykształconych od nieudaczników, to PiS zajął się tymi wyzywanymi i efekty macie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick [...] 21.09.23, 00:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Wątek językowy - co oznacza 21.09.23, 00:48 Ktoś, kto uważa mnie za niewolnicę, jest debilem. Nie ma tu na co uważać. Nie ma też sensu doradzać, żebym uważała. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wątek językowy - co oznacza 21.09.23, 00:50 atoness napisała: > Ktoś, kto uważa mnie za niewolnicę, jest debilem. Nie ma tu na co uważać. Nie m > a też sensu doradzać, żebym uważała. Ale jeśli ten debil będzie kandydował do sejmu i zostanie wybrany przez innych debili i będzie wpływał na prawodawstwo polskie, będzie to miało na ciebie wpływ. I o to mi chodzi. Rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ell.czupakabra Re: Wątek językowy - co oznacza 21.09.23, 01:12 taki-sobie-nick napisała: > Ale jeśli ten debil będzie kandydował do sejmu Można by pójść na kompromis i wypisać aktywiszcze z list KO, może zwolennik wprowadzania do kultury polskiej tradycji islamskich nie będzie miał ambicji politycznych Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Wątek językowy - co oznacza 21.09.23, 08:17 Rozumiem. Wszystko to nie sprawia, że osobnik przestaje być debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wątek językowy - co oznacza 21.09.23, 20:43 Tak, ale nazywanie na każdym kroku jego i jego wyborców debilami raczej zachęci ich do głosowania na niego czy zniechęci? Jak sądzisz? Bo ja sądzę, że osobnik wyśmiewany i nieakceptowany, a zrozumiany tylko przez pewnych polityków, zagłosuje właśnie na tych, którzy go akceptują. A historia "nieudaczników" i PiS-u tylko to potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Wątek językowy - co oznacza 21.09.23, 23:00 Z czego wnosisz, że robię to na każdym kroku? Z nieudacznikami było inaczej: wystarczy mieć absolutnie podstawową wiedzę o ekonomii, żeby rozumieć, że nie wszyscy mogą być bogaci. Taką najbardziej podstawową z podstawowych. Ci, którzy wyjeżdżali z nieudacznikami, albo byli głupi, albo robili to w złej wierze. Ci, którzy uważają mnie za niewolnicę, są debilami, i to niebezpiecznymi. Obowiązkiem każdego, kto nie chce, żebyśmy skończyli i skończyły w kraju od początku do końca faszystowskim, jest głośno o tym mówić. To nie są chłopcy, którym z szacunkiem powinnyśmy pozwolić sobie porządzić. To nie ten rodzaj zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wątek językowy - co oznacza 21.09.23, 23:06 atoness napisała: > Z czego wnosisz, że robię to na każdym kroku? Z niczego. Antycypuję. Jak widać niesłusznie. > Z nieudacznikami było inaczej: wystarczy mieć absolutnie podstawową wiedzę o ek > onomii, żeby rozumieć, że nie wszyscy mogą być bogaci. Taką najbardziej podstaw > ową z podstawowych. Ci, którzy wyjeżdżali z nieudacznikami, albo byli głupi, al > bo robili to w złej wierze. > Ci, którzy uważają mnie za niewolnicę, są debilami, i to niebezpiecznymi. Obowi > ązkiem każdego, kto nie chce, żebyśmy skończyli i skończyły w kraju od początku > do końca faszystowskim, jest głośno o tym mówić. To nie są chłopcy, którym z s > zacunkiem powinnyśmy pozwolić sobie porządzić. To nie ten rodzaj zabawy. Ależ oczywiście. Należy typów obserwować. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Wątek językowy - co oznacza 21.09.23, 23:29 Nie tylko obserwować! Należy głośno nazywać to, co robią. Bo istnieją ludzie, którzy sami mogliby nie zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Wątek językowy - co oznacza 21.09.23, 08:20 Chyba zasadniczo, taki anglicyzm dla ubogich. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wątek językowy - co oznacza 21.09.23, 09:58 Ktoś się popisuje nic nie znaczącym bełkotem mającym robić wrażenie na odbiorcy że mądrze gada. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wątek językowy - co oznacza 21.09.23, 20:47 Brzmi jak bełkot z google translatora 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Wątek językowy - co oznacza 22.09.23, 10:17 > To znaczy w jaki sposób dbają? składową tego sposobu jest esencjonalne pustosłowie Odpowiedz Link Zgłoś