Dodaj do ulubionych

Wątek na piątek

• srubokretka Re: Wątek na piątek 27.04.24, 01:43
      Pojechalam dzis ze znajomym kupowac samochod. Czegos takiego jeszcze nie przezylam. Nie wiemy co jest grane. Firmy ubezpieczeniowe oferuja mu ubezpieczenie za 14tys $ rocznie. Czegos takiego w zyciu nie slyszalam. Zeby sprzedawca nie byl na glosnomowiacym, to bysmy mu nie uwierzyli. Bylismy tam 10h. Samochod kupiony, a wrocilismy starym, bo nie zalatwilismy ubezpieczenia. Jestem tak zamulona, ze w weekend bede sie resetowac.
      • majenkirr Re: Wątek na piątek 27.04.24, 12:30
        Chyba znajomy bardzo młody, a auto bardzo drogie wink.
        • srubokretka Re: Wątek na piątek 27.04.24, 14:54
          70K, kierowca 69lat. 35lat w Usa z prawkiem, jeden wypadek 6lat temu (rowerzysta wjechal w otwierane drzwi przez pasazera) wiec teoretycznie nie powinien byc juz brany pod uwage. Poprzedni samochod ubezpieczony na 4k, w obie strony. Pozniej zrobie na siebie quote online i zobacze co mi wyjdzie. Napewno jest jakies drugie dno.
    • eliszka25 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 02:22
      Na weekend to głównie mam nadzieję, że będzie wreszcie ciepło i cały śnieg z ogrodu stopnieje, żebym mogła oszacować straty. Już teraz widzę, że tulipany i narcyzy w dużej części połamane, mięta przyklepana do ziemi. Mam nadzieję, że kwiatki i zawiązki owoców na pożeczkach, agreście i borówkach nie zmarzły pod śniegiem, ale to będzie widać dopiero jak wszystko odtaje. No i musimy posadzić dwa drzewka wiśni, które udało mi się zdobyć w tym tygodniu i czekają w garażu na odejście zimy.

Majówki u nas nie ma teraz. Długi weekend mam na zielone świątki 18-21 maja, wolne mam też 9 i 30. W niedzielę przyjeżdża do nas syn męża na polską majówkę, więc muszę odgruzować tzw. gaming room, żeby miał gdzie spać. A poza tym mam zamiar się wyspać.
    • primula.alpicola Re: Wątek na piątek 27.04.24, 06:56
      Wczoraj- po pracy przemiłe spotkanie towarzyskie połączone z obiadem (burger gigant), potem trening, wyjątkowo udany, żelastwa paliły mi się w rękach.
      Za chwilę jadę na jogę nad jeziorem, później upieczemy z córkami babkę migdałową i planuję przejażdżkę rowerową.
      Jutro chcę gdzieś z mężem jechać, ale na razie nie mam pomysłu, dokąd

Majówka u znajomych, leniwe rozmowy, proseczko, jedzonko i opalanko.
    • heca7 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 07:14
      My już od godziny w trasie smile
      Mój mąż spakował się w granatową kabinowke ma tydzień 🤦‍♀️ wszystkie żółte są moje 😜
      • majenkirr Re: Wątek na piątek 27.04.24, 12:31
        Faceci jednak czasami maja fajnie.
      • igge Re: Wątek na piątek 28.04.24, 02:23
        Ładne te Twoje walizki. Też takie chcę.
    • szarmszejk123 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 07:19
      Zimno, szaro, śnieg, deszcz, grad i depresja totalna.
      Młoda właśnie zaczęła wakacje majowe i chyba się spakujemy i pojedziemy do teściowej.
      Co prawda tam też narzekają, że zimno, ale ich zimno to 18 stopni a moje zimno to stopni 4 🥶
    • sandy_cheeks Re: Wątek na piątek 27.04.24, 07:25
      My zaraz wyjeżdżamy na weekend na Podlasie, starsza córka pierwszy raz zostaje sama w domu, bo podobno już się wcześniej z kimś umówiła i nie chce jechać. Trochę się w związku z tym stresuję, no ale kiedyś musi być ten pierwszy raz 🙄
      A nasze plany są grilowo-relaksacyjne, konkubin chce ocenić straty w jeżynach i winogronach, ważne żeby pogoda była.
      Potem wracamy do Warszawy, bo pon-wto tyramy, a dzieciaki mają szkołę. Na majówkę wybieramy się do Karpacza w środę rano, już mi ściągnęli kasę za rezerwację, więc musimy jechać. Kot jedzie z nami, trochę się obawiam 6-7 h jego darcia papy, ale może jakoś damy radę 😁
      • heca7 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 07:30
        W takim razie bezpiecznej podróży! smile
        • sandy_cheeks Re: Wątek na piątek 27.04.24, 07:42
          Dzięki i nawzajem 🙂
          Najgorsze są korki, bo mimo że mamy już niezłą sieć dróg, to jak wiara rusza w trasę i tak się korkują. Niestety mamy taki tryb życia, że zawsze z narodem jeździmy popularnymi drogami 🙃

Btw, jeszcze z planów alkoholowych, to w duchu rozpijania narodu lidl zrobił promocję na browara puszkowego 6+6 gratis i to taką, że rabat jest na każda puchę oddzielnie, a nie od najtańszych.
          My już zatankowaliśmy 🍻😁
          • heca7 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 08:03
            Dzięki smile
            My w tej chwili na A2 i jest pusto...nie licząc tirów. Oby tak dalej.
    • thea19 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 09:28
      dziś ogarnę taras bo się przykurzył, ma nie padać, więc meble staną w docelowym miejscu. Trochę podziobię w ogródku, ciasto upiekę bo rabarbar kupiłam. Jutro trening i urodziny. Na majówkę grill, hamak i treningi. Forma sama się nie zrobi.
      • igge Re: Wątek na piątek 28.04.24, 02:29
        No ja właśnie dzisiaj ogarnęłam taras. A wczoraj jeszcze czytałam o balkonie Danieli ( fotki znam na pamięćsmile) I planach balkonowych Nasturcji ...I myślałam, że mnie to się w tym roku jakoś nie chce ..I że nie czułabym takiej radości z samego kwiatowego planowania...
        A dzisiaj piękne słońce syszło po południu i wzięło mnie. I owszem roślinki to radość.
        Choć mój taras w porównaniu do balkonu Danieli jest bardzo skromny. Nie zamieszczę zdjęć.
    • szarmszejk123 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 13:15
      Wyszłam żeby nie siedzieć i teraz siedzę tam, gdzie wyszłam :p
      • majenkirr Re: Wątek na piątek 27.04.24, 13:22
        Ojej😍🥰
        • szarmszejk123 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 13:41
          Ktoś próbuje wzbudzić we mnie poczucie winy ( córka obok trawą karmi a ta bida nie ma siły przebicia)
          • szarmszejk123 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 13:51
            Oraz muuuu
    • eliszka25 Re: Wątek na piątek 27.04.24, 16:56
      Dzisiaj u nas piękna pogoda, pranie suszy się na słońcu. Za to w domu wali czosnkiem, bo właśnie wyjęłam z pieca chleb czosnkowy. Wieczorem będziemy śmierdzieć rodzinnie 😄
    • raphidophora_tetrasperma Re: Wątek na piątek 27.04.24, 20:19
      Miałam bardzo pracowity tydzień, a teraz zbieram się do nadrabiania ematki i przeprowadzki. No ale to już na spokojnie. W ramach nagrody wybraliśmy się na najlepszą rybę na świecie. Jeszcze przed sezonem, bez tłumów.
      1.Zrobiłam wam zdjęcie knajpianego kociątka, on jest kwadratowy!
      2. Moja ulubiona witryna sklepowa. Marmurowy ołtarz ofiarny u rzeźnika.
      3. Zakwitła mi hoja 🌸
      • igge Re: Wątek na piątek 28.04.24, 02:35
        Aż zapytam przyjaciółkę co to jest za kwiatek. Ona ma setki doniczek.Ta hoja wygląda jak zabawka. Dekoracyjna bardzo. Masz dobrą rękę do kwiatów skoro zakwitła.
        Kot niezływink
        Obiad zjadłabym taki jutro ale u mnie ryż. Niestety wege.
    • srubokretka Re: Wątek na piątek 29.04.24, 05:13
      > Jakie plany na weekend?
      Mialam sie resetowac, ale zapomnialam, ze bylam umowiona. Potwornie mi sie nie chcialo, bo jeszcze trzeba bylo umyc glowe brrrrr Zamiast odpoczywac meczylam sie na Manhattanie,
      Rano poszlam nad ocean, a tam plaga lodek. Jeszcze tyle na raz tam nie widzialam.
    • szarmszejk123 Re: Wątek na piątek 29.04.24, 09:55
      Wstałam dziś z powiększoną dolną warą, lol 🤣 ( opryszczka, psia ją mać 😩)
      • piataziuta Re: Wątek na piątek 29.04.24, 09:59
        🤣
        Dzięki za info. Wzbogaciło moje życie wewnętrzne.
        • szarmszejk123 Re: Wątek na piątek 29.04.24, 10:03
          Cieszę się.
          Miłego dnia życzę:p
          • piataziuta Re: Wątek na piątek 29.04.24, 10:04
            Wzajemnie! I pysznej kawusi! :p
        • piataziuta Re: Wątek na piątek 29.04.24, 10:03
          Piecze mnie paluszek, bolą mnie cycki i lędźwia.
          Zdjęcie za zdjęcie. :p
          • szarmszejk123 Re: Wątek na piątek 29.04.24, 10:07
            Ojojam zatem znad pysznej kawusi!
            • szarmszejk123 Re: Wątek na piątek 29.04.24, 10:11
              Ps. Gupio się pije z tym dziobem, usta mi się nie domykają....
              • piataziuta Re: Wątek na piątek 29.04.24, 10:15
                Zovirax Duo kup. Co prawda najlepiej działa jak się smaruje jak tylko opryszczka się zaczyna, ale teraz też coś Ci tam pomoże.
                • szarmszejk123 Re: Wątek na piątek 29.04.24, 10:16
                  Nie wiem czy u mnie to jest, zobaczę co w aptece mają. Lata całe mi ten syf nie wyskakiwał, wzięło mnie z totalnego zaskoczenia.
    • szarmszejk123 Re: Wątek na piątek 29.04.24, 10:57
      💚💚
      • piataziuta Re: Wątek na piątek 29.04.24, 12:02
        Ale zielono!

A ja jutro nad morze jadę. Morze mnie może ojoja.
        • szarmszejk123 Re: Wątek na piątek 29.04.24, 13:04
          Po tych tonach deszczu jakie spadły w ostatnich miesiącach? Jeszcze tego by brakowało, żeby nie było zielono ..
          A dziś spotkałam badacza ziemi :p
          Koleś kopie dziury w trawniku miejskim pod drzewami i bada, bo słabo rosną:p
      • igge Re: Wątek na piątek 30.04.24, 20:03
        Zielono majówkowo, w radiu puszczają wiersze Tuwima o maju. Jeszcze Wierzyńskiego brakuje. Oby reszta majówki podobna była. Jutro ognisko mam, niestety bez psów bo gospodarze mają niańczyć nowego psiego rozrabiakę.
        Białe wino na tarasie z małżonkiem dziś wypiliśmy. Kolejne lody. Bratki niestety mi padły, no cóż.
        Czekam aż pelargonie zakwitną.
        Zaopatrzyłam się w południe w stosik książek o muzyce i tańcu. Oraz kilka nowyt płyt. Wczoraj byłyśmy z koleżanką na świetnym spektaklu. Po drodze zakupy. Przyjaciółka nabyła dużą fajną torebkę w wiosennym kolorze oraz sukienkę w drobne kwiatki. Ja jakieś drobiazgi.
        Zielono miwink

• igge Re: Wątek na piątek 30.04.24, 20:05
          PS
          Koleżanka poskarżyła się, że w ogrodzie coś ( nornica??) wyżera jej kwiatki od dołu. Cebulki, korzenie i takie tam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka