Dodaj do ulubionych

Męskie bodypositive

08.06.24, 21:44
Myślicie że kobiety mają ciężko??? Mężczyźni mają gorzej. Oto ideał męskiej sylwetki
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/Tony_Breznik%2C_2008.jpg
ale żeby ją osiągnąć trzeba się zabić. Nie da się tego osiągnąć bez tony prochów.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 21:50
      Chyba twój ideał.
    • borsuczyca.klusek Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 21:51
      To twój ideał? 🙄
      • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 21:59
        Nie. Ale sporej części mężczyzn, Jeśli jako mężczyzna chcesz rywalizować w męskim świecie to tak.
        • borsuczyca.klusek Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 22:03
          A to ty mężczyzn teraz szukasz?
          • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 22:06
            A ty szukasz kobiet gdy się malujesz?
            • borsuczyca.klusek Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 22:10
              Nie maluję się, bo mnie to nie bawi
            • memphis90 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:58
              Żeby realizować się w „kobiecym świecie” nie musisz mieć żadnego makijażu. Serio.
              • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:01
                Powiedz to Brodce...
                • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:03
                  Mylisz kobiecy świat ze światem celebrytów. Ja się bardzo rzadko maluję i nie mam problemu z funkcjonowaniem ani w kobiecym ani w męskim świecie
                • anka_one_and_only Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:58
                  A bo Ty aspirujesz do celebryctwa? A to powodzenia.
    • aankaa Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 21:58
      omatkoicurko...
    • straszliwywypadek Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 22:00
      Ten pan na zdjęciu ma zatwardzenie czy wręcz odwrotnie?
    • turbinkamalinka Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 22:02
      Lubisz takich panów? Tak szczerze mówiąc nie znam kobiety której podobają się aż takie mięśnie.
      • kotejka Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 07:51
        turbinkamalinka napisała:

> Lubisz takich panów? Tak szczerze mówiąc nie znam kobiety której podobają się a
        > ż takie mięśnie.

Dla mnie on wygląda jak eksponat tego niemieckiego nekrofila, co ludzi preparuje
        Ale biorąc pod uwagę, że chłop zyje - fascynujące
        Podziwiam wytrwałość w procesie
        Btw nie wydaje mi się, żeby faceci mieli jakikolwiek problem z akceptacją własnego ciała. Im większy troll, tym bardziej w sobie zakochany 😀
        • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:15
          Zeusie, czytasz i nie grzmisz?!!!! Faceci nie mają kompleksów? A kompleks wzrostu? Ile razy wypowiedziałaś zdanie: "facet zaczyna się od 180 cm"??? I w ten kompleks wpędzają nas kobiety. Ale spróbuj powiedzieć bez ochraniaczy przy którejś że kobieta zaczyna się od miseczki C. Podobnie jest resztą męskiego ciała. Mężczyźni bez mięśni, bez pięciopaku określani są jako brzydcy. I mówi to wprost większość kobiet.
          A taka kulturystyka zabija. Nie wiem czy wiecie ale sporo z tych koksów nosi pieluchy pod tymi majtasami

• marta.graca Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:25
            Ja ani razu nie wypowiedziałam tego zdania, ba- jeden z moich chłopaków miał 170 cm.
          • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:46
            Nigdy w życiu nie powiedziałam, że facet zaczyna się od 180 cm wzrostu. A wiesz ile razy słyszałam uwagi na temat wielkości piersi u kobiet? Albo wprost do mnie, że mam krzywe nogi i nie powinnam chodzić w krótkich sukienkach? No i klasyk: jak już facet naprawdę chce dopiec kobiecie w dyskusji i brakuje mu argumentów to mówi, że jest brzydka
            • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:50
              Nigdy nie powiedziałem inteligentnej kobiecie że jest brzydka.
              • maslova Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:03
                tanebo001 napisał:

> Nigdy nie powiedziałem inteligentnej kobiecie że jest brzydka.
                >
                A nieinteligentnej?
                • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:07
                  Najwyżej że jest głupia.
              • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:06
                Dajesz kobietom testy na inteligencję i w zależności od wyniku jesteś chamem lub nie?
                • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:08
                  To widać, słychać i czuć.
              • anka_one_and_only Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:23
                A rozmawiałeś w ogóle kiedyś z jakąs kobietą? Bo tak bredzisz, że mam wątpliwości.
                • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:29
                  Tak.
                • runny.babbit Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 11:10
                  anka_one_and_only napisał(a):

> A rozmawiałeś w ogóle kiedyś z jakąs kobietą? Bo tak bredzisz, że mam wątpliwoś
                  > ci.
                  Bo kobiety i tak kłamią, prawdę usłyszysz jedynie od kolegów z internetu co wiedzą lepiej czego chcą kobiety.
          • 4sycje Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:55
            Ja lubię wysokich facetów, ale nigdy nie wypowiedziałam zdania "facet zaczyna się od 180 cm".
            Faceta mówiącego "kobieta zaczyna się od miseczki C" uznalabym za a) buraka (co nie znaczy, że nie można lubić dużego biustu, każdy ma prawo do swoich preferencji - ale co innego "podobają mi sie", a co innego "kobieta/facet zaczyna się od..."), b) niedoinformowanego (bo sama mam maly biust i miseczkę C/D).
          • maslova Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:11
            > Ile razy wypowiedziałaś zdanie: "facet zaczyna się od 180 cm"???

Nigdy. Mój mąż ma 175 cm wzrostu (tyle samo, co ja). Mało tego, mam prawie 50 lat, żyłam przez ten czas w otoczeniu mnóstwa kobiet i w życiu nie słyszałam, aby któraś z nich to powiedziała.

> Podobnie jest resztą męskiego ciała. Mężczyźni bez mięśni, bez pięciopaku określani są jako brzydcy. I mówi to wprost większość kobiet.

Co za bzdury 🤦 Wśród mojej rodziny i znajomych (licznych) znam tylko dwóch umięśnionych facetów. Reszta jest zwykłymi, o różnych sylwetkach, facetami. Wszyscy mają partnerki, żony, i na pewno nie są określani jako brzydcy.
            Masz jakieś chore wyobrażenia nt. gustu kobiet, no ale w twoim przypadku nie dziwi nic.
            • anka_one_and_only Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:25
              On pierd*li jakieś bzdety z Reddit, kompletnie wyprany mózg.
              • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:38
                forum.gazeta.pl/forum/w,567,175419246,175419246,Niski_facet_moze_byc_przystojny_.html
                • komunia23 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:04
                  Wiesz co, ja miałam takiego na studiach, max 172 cm, ale miał bardzo ładną twarz m, zęby i pochodził z rodziny dentystów. Wszystkie dziewczyny go chciały, mimo że zbudowany był średnio, do tego dziwny z charakteru.
                • maslova Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:04
                  No i gdzie w tamtym wątku widzisz stwierdzenie, że facet zaczyna się od 180 cm?
          • memphis90 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:02
            > Ile razy wypowiedziałaś zdanie: "facet >zaczyna się od 180 cm"???
            Zero razy….

>Mężczyźni bez mięśni, bez pięciopaku >określani są jako brzydcy
            Zdradzę Ci teraz sekret - mężczyzna ma nie cuchnąć z japy, ma mieć wszystkie zęby i to bez kwitnącej próchnicy, nie mieć brudu za paznokciami, nie pluć i nie charkac. Na tym głównie zasadza się obleśność.
            • komunia23 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:04
              Tak! Ma mieć też obcięte na krótko te paznokcie.
          • turzyca Re: Męskie bodypositive 10.06.24, 09:32
            > "facet zaczyna się od 180 cm"??? I w ten kompleks wpędzają nas kobiety.

>Oto ideał męskiej sylwetki
            upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/Tony_Breznik%2C_2008.jpg

Breznik ma 175 centymetrów wzrostu.

I to by było na tyle w kwestii spójności argumentacji.
      • samanta1010 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:19
        mnie się podobają tacy panowie
      • ichi51e Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:30
        Ale on nie mówi o tym co się kobietom podoba tylko jaki jest ideał męskiej sylwetki dla mężczyzn.
        Dokładnie tak samo jak z kobietami mało któremu mężczyźnie się podobają omdlewające kobiety ważące 40kg przy 170 a jednak masa kobiet do takiej sylwetki dąży.
        • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:36
          Dokładnie. Nie ma nic gorszego od takiej która bierze sałatkę z wodorostów i podjada twojego steka. A potem idzie go zwymiotować.
          • memphis90 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:05
            To takie bardzo polskie - te sałatki z wodorostów i steki… Widać, że mówisz tak prosto z życia, a nie z filmów hamerykanskich…
            • ichi51e Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 11:05
              Zamień na kurczaka i brokuly
        • samanta1010 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:53
          to było do Turbinki, że nie zna kobiety, której się podobają takie mięśnie. Mnie się bardzo podobają
        • 4sycje Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:57
          Następna mentalnie zatrzymała się na początku lat dwutysiecznych. 🙄
          Teraz raczej dąży sie do rozmiaru 44 wciśniętego w 38
        • maslova Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:14
          ichi51e napisała:

> Ale on nie mówi o tym co się kobietom podoba tylko jaki jest ideał męskiej sylw
          > etki dla mężczyzn.

tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:15
          Zeusie, czytasz i nie grzmisz?!!!! Faceci nie mają kompleksów? A kompleks wzrostu? Ile razy wypowiedziałaś zdanie: "facet zaczyna się od 180 cm"??? I w ten kompleks wpędzają nas kobiety. Ale spróbuj powiedzieć bez ochraniaczy przy którejś że kobieta zaczyna się od miseczki C. Podobnie jest resztą męskiego ciała. Mężczyźni bez mięśni, bez pięciopaku określani są jako brzydcy. I mówi to wprost większość kobiet.
          • 4sycje Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:21
            Ja mam takie techniczne pytanie, czym się różni pięciopak od szesciopaku?
            • maslova Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:05
              To po prostu różnica jednego piwa 😏
    • sueellen Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 22:03
      A tak na poważnie , co ematki na to gdyby panowie zatrąbili body positive i zaczęli masowo zapuszczać brzuszki piwne. A nie czekaj, w jukeju ogłoszono jeremiego Clarksona najprzystojniejszym mężczyzną 🙄. Polscy mężczyźni są piękni.
      • straszliwywypadek Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 22:12
        sueellen napisała:
        > A tak na poważnie , co ematki na to gdyby panowie zatrąbili body positive i zac
        > zęli masowo zapuszczać brzuszki piwne.

Janosik tak zrobił. Bez żadnego trąbienia.
        https://bi.im-g.pl/im/e1/41/1c/z29626593IH,Marek-Perepeczko.jpg
        • sueellen Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 22:19
          Miał piękną żonę. Wstyd że tak się przy niej zapuścił.
        • anorektycznazdzira Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 18:29
          Przecież zapuszczają.
          Przecież jakiego bębna by nie zapuścili to uważają się za upoważnionych do komentowania kobiet i wygłaszania oczekiwań co one w kwestii wyglądu "powinny".
          Absolutnym symbolem tego stanu męskich umysłów została ulana bambaryła Czarnek moralizujący jak to źle, że dzieci "a szczególnie dziewczynki" nie trzymają linii i trzeba temu przeciwdziałać.
      • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 23:31
        Ponad 50 procent mężczyzn ma nadwagę lub otyłość
        • sueellen Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 23:47
          A kobiety nie mają? Też mają. Żona perepeczko była zawsze zadbana i dość szczupła. Dziwne że "pozwoliła" mężowi który w młodości był wysportowany tak zdziadziec i w konsekwencji przedwcześnie umrzeć na zawał. Zazwyczaj w związkach jak jedno trzyma reżim, dietę i ćwiczenia to drugie nawet gdy mu się nie chce, jednak podąża. Tutaj wyraźnie się rozjechali.
          • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 00:18
            Kobiety mają trochę lepsze statystyki. Natomiast obciążanie kogoś odpowiedzialnością za to, że dorosły człowiek jest gruby i nie ćwiczy jest kuriozalne.
            • sueellen Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 00:44
              Nie obwiniam. Chodzi mi bardziej o to że ( zazwyczaj) w małżeństwach ludzie mają podobny styl życia i podobna dietę więc najczęściej podobne problemy z tusza ( lub ich brak), że aż dziwne że żyjąc 40 lat pod jednym dachem aż tak bardzo się rozjechali.
              • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:16
                Oni mieszkali osobno.
                • sueellen Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:15
                  tanebo001 napisał:

> Oni mieszkali osobno.
                  >
                  To wszystko wyjaśnia!
              • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:38
                Zazwyczaj może i tak, choć nie jestem przekonana, ale jeśli tak nie jest to przecież każdy sam odpowiada za swoje wybory dotyczące stylu życia
                • sueellen Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:23
                  grruu2.0 napisała:

> Zazwyczaj może i tak, choć nie jestem przekonana, ale jeśli tak nie jest to prz
                  > ecież każdy sam odpowiada za swoje wybory dotyczące stylu życia

Nie chodzi o to że żona jest odpowiedzialna za męża tylko o to że gdy ludzie żyją razem jedno wpływa na drugie ( pozytywnie lub negatywnie). Tu wyszło że Perepeczko w ogóle nie mieszkał z żoną, więc zagadka się wyjaśniła.
                  • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:28
                    No właśnie niekoniecznie wpływają. Na przykład u mnie tak nie było, ja jestem aktywna - dla faceta sport tylko w tv, ja dbająca o to co jem - on niekoniecznie.
                    • sueellen Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 11:14
                      grruu2.0 napisała:

> No właśnie niekoniecznie wpływają. Na przykład u mnie tak nie było, ja jestem a
                      > ktywna - dla faceta sport tylko w tv, ja dbająca o to co jem - on niekoniecznie
                      > .

Rozumiem, że się rozstaliście? Nie dziwi mnie to.
              • maslova Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:17
                sueellen napisała:

> Nie obwiniam.

Nie, skądże:

> Dziwne że "pozwoliła" mężowi który w młodości był wysportowany tak zdziadziec
              • jolie Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 11:31
                sueellen napisała:

> Nie obwiniam. Chodzi mi bardziej o to że ( zazwyczaj) w małżeństwach ludzie maj
                > ą podobny styl życia i podobna dietę więc najczęściej podobne problemy z tusza
                > ( lub ich brak), że aż dziwne że żyjąc 40 lat pod jednym dachem aż tak bardzo s
                > ię rozjechali.

Przypomniał mi się odcinek "Świata wg Bunndych" , w którym Pegg w miesiąc zmieniła Najzdrowszego Człowieka Ameryki w kanapowca oglądającego talk-show Oprhy i jedzącego chipsy😀. Myślę, że na to rozjechanie wpływają różne czynniki i to zarówno zewnętrzne, jak i osobowościowe. Wspomniany Perepeczko roztył się, gdy przestał trenować zapasy, do tego miał problemy z pracą i rolami, chyba przez wiele lat depresję i później stresy jaki dyrektor teatru. A Agnieszka Fitkau była modelką i od zawsze dbała o urodę, to ją definiowało. No i chyba dosyć szybko wyjechała z Polski, bo oni mieli coś w rodzaju związku otwartego.
          • marta.graca Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:27
            No tak, znów mężczyznę uważamy za niższą formę życia, co nie jest w stanie sam o siebie zadbać, tylko żona musi go karmić, podawać leki i za rączkę prowadzić na siłownię? 🙈
            • 4sycje Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:40
              I paradoksalnie lub nie, takie uważanie mężczyzn za niższą forme życia nie uderza w mężczyzn, tylko w kobiety (z czego kobiety tak uważające nie zdają sobie sprawy). No bo przecież ona musi za niego zrobić, bo on nie umi, ona musi za niego myśleć. A dodaj do tego obowiązujące jeszcze niedawno, że za męża odpowiada żona I jeśli mąż ma np. niewyprasowaną koszule, to jak ona mogła go tak wypuścić z domu.
              • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:47
                Uderza w obie strony, bo robienie z dorosłego człowieka bezwolnej kukły mu nie służy.
                • 4sycje Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:59
                  Ale bywa wygodne i wpisuje się w tradycyjny podział obowiązków, przed którym sporo mężczyzn nie broni się rękami i nogami.
                  • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:01
                    Tak samo jak wygodne jest bycie niunią która nie zawraca sobie ślicznej główki finansami. Ale to nie znaczy, że to finalnie nie jest szkodliwe.
                    • 4sycje Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:07
                      Myślę, że jednak taka niunia więcej ryzykuje.
                        • 4sycje Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:15
                          Zafiksowanie tematem każe podejrzewać, że to nie kobietom podobają się tacy faceci.
                • marta.graca Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:21
                  Otóż to, później żona wyjedzie albo umrze, a biedny miś pralki nie włączy, jedzenia nie przygotuje i nie będzie wiedział, jakie leki bierze.
            • sueellen Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:25
              Zupełnie nie zrozumiałaś. Gdyby to on trzymał formę a ona się zaniedbała moje zdziwienie byłoby podobne ( zakładając że w ogóle mieszkaliby razem bo ta para była w separacji).
              • marta.graca Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:28
                To to tak samo mnie dziwi twoje zdziwienie. Serio, małżonek dorosłej, zdrowej, nieubezwłasnowolnionej osoby ma odpowiadać za to, czy ona o siebie dba? Ma przed nią lodówkę na klucz zamykać, fajki wyrzucać, a piwo wylewać do zlewu?
                • sueellen Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 11:17
                  Guruu wyżej napisała że jej facet też nie dbał o to co jadl ani jak wyglądał a ona owszem. Napisała to w czasie przeszłym więc albo się ogarnął albo już nie są razem. Jeśli dwoje ludzi tak bardzo się rozjeżdża, to związek się zazwyczaj rozpada.
                  • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 11:19
                    Nie jesteśmy razem ale nie z tego powodu bo ten rozdźwięk był od początku, choć może z czasem przybrał na sile
                    • sueellen Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 14:55
                      grruu2.0 napisała:

> Nie jesteśmy razem ale nie z tego powodu bo ten rozdźwięk był od początku, choć
                      > może z czasem przybrał na sile

Twój przypadek tylko potwierdza te teorię. Jak się ludzie mocno rozjeżdżają ( psychicznie czy fizycznie) to związek umiera.
                      • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 19:52
                        Ale ta różnica była od początku
                • sueellen Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 14:57
                  marta.graca napisała:

> To to tak samo mnie dziwi twoje zdziwienie. Serio, małżonek dorosłej, zdrowej,
                  > nieubezwłasnowolnionej osoby ma odpowiadać za to, czy ona o siebie dba? Ma prze
                  > d nią lodówkę na klucz zamykać, fajki wyrzucać, a piwo wylewać do zlewu?
                  >

Albo się małżonek ogarnie i zacznie trzymać standard albo małżeństwo będzie fikcja na papierze jak u Perepeczko...
                  • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 15:12
                    Bo śmiał utyć? Fakt. W drugą stronę to też działa?
                    • sueellen Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 21:52
                      tanebo001 napisał:

> Bo śmiał utyć? Fakt. W drugą stronę to też działa?
                      >

Oczywiście! Ileż to mężów zdradza żony bo się roztyly i przestały być atrakcyjne? Trochę inaczej jest kiedy oboje sflaczeja a co innego gdy tylko jedno. Istnieje bardzo wysokie prawdopodobieństwo, że osoba która gustuje w szczupłych i zadbanych zatraci pociąg do partnera który się zaniedba bez względu na płeć. A wtedy już równia pochyła.
    • melisananosferatu Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 22:33
      Absolutnie nie moj ideal. Moim idealem jest moj maz a on baaaardzo odbiega od tego pana.
    • princy-mincy Re: Męskie bodypositive 08.06.24, 23:55
      Nie znam osobiście ani jednej kobiety ani mężczyzny którzy uważali by to za ideal męskiej sylwetki.
      Dla mnie tacy ludzie to freaki i karykatura kulturystyki.
      • straszliwywypadek Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 00:10
        princy-mincy napisała:
        > Nie znam osobiście ani jednej kobiety ani mężczyzny którzy uważali by to za ide
        > al męskiej sylwetki.
        > Dla mnie tacy ludzie to freaki i karykatura kulturystyki.

Jako mężczyzna mogę dodać, że to samo dotyczy żeńskich "ideałów" sylwetki.
        https://s3.wizaz.pl/newsy/-852609415-4_3.png
      • 4sycje Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:44
        > Nie znam osobiście ani jednej kobiety ani mężczyzny którzy uważali by to za ideal męskiej sylwetki.

Ja też nie. Ale mam taką smutną konkluzję, że w tym aspekcie mężczyźni są jednak bardziej ogarnięci od kobiet. Poza piwniczakami raczej nie dadzą sobie wmówić, że tak ma wyglądać ideał męskiej urody. A kobiety dały sobie wmówić, że ideałami są pokraki typu Kardashianki, wielkie dupska, napompowane wary, rzęsy jak firanki, itp.
        • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:49
          A to jest akurat łatwe do wytłumaczenia - żeby mieć taką sylwetkę jak kulturysta trzeba się narobić. Jasne, ze wspomaganiem, ale to jest ciężka robota. A kobiecy ideał niczego nie wymaga, każda może sobie od ręki machnąć karpia i firanki. A ludzie są leniwi
          • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:52
            Dokładnie. Idziesz na siłownię, podnosisz sztangę i mówisz: 'pie...ę to, akceptuję swoje ciało"
          • 4sycje Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:01
            Chciałam napisać, że to kosztuje, ale tego typu "poprawianie" urody akurat jest tanie. Co innego powiekszanie różnych czesci ciała.
            • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:03
              Kosztuje o wiele mniej niż kulturystyka która dodatkowo wymaga pracy. Poza tym od czego koleżanka, która zrobi kursik i wszystkich ostrzyknie.
              A powiększanie można ogarnąć w Turcji i na kredyt.
              • 4sycje Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:10
                Turcja na kredyt i koleżanka po kursie - podtrzymuję, że w tym aspekcie kobiety bywają głupie aż furczy,
                • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:12
                  Jak widzę 20-latki, które jadą do Turcji na liposukcję zamiast ruszyć tyłek to stwierdzam, że głupie i leniwe.
                  Natomiast koleżanka po kursie to jest lepsza opcja. Ostatni hit to zamówienie kwasu przez internet i wstrzykiwanie sobie samodzielnie na podstawie tutoriali
                  • 4sycje Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:16
                    Ech, a mnie samodzielne podcinanie sobie włosów dziwiło...
                • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:13
                  Hmmm - chiński rolnik mieszający składniki koksu w wiaderku po pestycydach...
    • anka_one_and_only Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 07:42
      To jest ideał? Ty masz coś z głową?
    • 4sycje Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 07:47
      Ty naprawdę nie masz kontaktu z realem.
    • m_incubo Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 07:50
      Dla ciebie jednak nie ma nadziei.
      Gdzie jest Józek? Bylibyście idealnymi współlokatorami.
      • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:24
        Ale ja twierdzę że to szkodliwa przesada.
        • ichi51e Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:35
          Niestety wątek boleśnie potwierdza post startowy.
          Jesteśmy na etapie że kobiety nawet nie chcą sobie wyobrazić że ideał męskości dla mężczyzn może być inny niż ten który one mają.
          Mężczyźni są w spół oceniani bardzo surowo wymagania są z kosmosu, emocjonalnie są słabi a społeczeństwo wcale nie chce zmian - akceptuje się alkoholizm bo lepiej być pijakiem niż baba.
          Smutne to wszystko ale będzie lepiej tylko że my nie dozyjemy
          • marta.graca Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:36
            W jakiej galaktyce akceptuje się alkoholizm? I dlaczego mężczyźni nie szukają pomocy u psychiatry, psychologa?
            • ichi51e Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:52
              „ Głównym powodem picia mężczyzn jest potrzeba poradzenia sobie z emocjami, których z pewnych względów nie mogą albo nie potrafią okazać. Nie mogą, bo normy kulturowe mówią, że nie wypada mężczyźnie przyznać się, że jest smutny albo się boi. Ujawnienie takich uczuć oznacza słabość, a to bardzo niemęska cecha. Przecież o tym faceci nie mówią... ale wspólnie napić się można. Piją więc, bo tak się nauczyli. Brali przykład ze swoich ojców i dziadków. W końcu na własnej skórze przekonali się, często jeszcze przed osiągnięciem pełnoletności, że wystarczy wypić, a problemy się oddalą. "Oddalą" nie znaczy jednak, że "znikną".”

Niestety nie mogę wbić linka bo piszczy ze spam. Jak ktoś zainteresowany niech sobie wrzuci „dlaczego mężczyźni piją facet wp”
          • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:41
            Znam wielu trenujących facetów i pomijając wąskie środowisko ludzi startujących w zawodach to jednak oni dążą do innej sylwetki. Jasne, umięśnionej, dobrze przypakowana klata, solidny biceps, kaloryfer na brzuchu, ale nie taka sylwetka. Raczej klimat trenera personalnego niż kulturysty
            • ichi51e Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:49
              Niby tak a jednak zdziwiłaby się. Oczywiście że nikt nie chce TAK wyglądać ale mimo wszystko - mężczyźni są tutaj dokładnie tacy sami jak kobiety tylko cele mają inne
              • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:54
                W jakim sensie są tacy sami? Że chcą dobrze wyglądać? Jasne. Ale teza jest taka że chcą wyglądać jak kulturyści, a tak jednak nie jest. Co więcej, trenujący faceci się trochę z tej napinki w stringach nabijają
                • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:01
                  Oj nie nabijają się. Męska siłownia to bardzo toksyczne środowisko. A podobieństwa? Nie akceptacja wyglądu, sztucznie zawyżone ideały i dochodzenie do nich za pomocą farmakologii.
                  • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:04
                    Twierdzą że to pedalskie. Co do farmakologii jasne, ale nie do takiej sylwetki tylko żeby łapa rosła
              • anka_one_and_only Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:28
                ichi51e napisała:

> Niby tak a jednak zdziwiłaby się. Oczywiście że nikt nie chce TAK wyglądać ale
                > mimo wszystko - mężczyźni są tutaj dokładnie tacy sami jak kobiety tylko cele m
                > ają inne
                >

Pan z pierwszego zdjęcia jest celem dla niewielkiej grupki zburzonych chłopców, reszta woli tak jak ggrruu pisze. Masz w ogóle jakichś mężczyzn wokół siebie?
                • ichi51e Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 15:14
                  Fajnie jest jak się na wszystko zna odpowiedź i nigdy nie wątpi w swoje własne najnowsze zdanie?
                  • ichi51e Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 15:14
                    *najmojsze
            • sueellen Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:31
              grruu2.0 napisała:

> Znam wielu trenujących facetów i pomijając wąskie środowisko ludzi startujących
              > w zawodach to jednak oni dążą do innej sylwetki. Jasne, umięśnionej, dobrze pr
              > zypakowana klata, solidny biceps, kaloryfer na brzuchu, ale nie taka sylwetka.
              > Raczej klimat trenera personalnego niż kulturysty

Ale gdyby taki z solidnym bicepsem i kaloryferem się nasmarował brązowym kremem , naolejkowal, założył stringi i zaczął dziwnie wyginać i napinać tak że aż by mu żyły wyszły też by wyglądał bardzo dziwnie.
              • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:34
                Nie, bo to jest inna definicja mięśni, do zawodów jest bardzo specyficzne przygotowaniem i jednak inna budowa ciała
              • dreg13 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:02
                Nie wyglądałby, bo na żywo tak nie wyglàda.
                Miałam szansę kilka razy zobaczyć na żywo męża Skrzyneckiej i on bardzo zwraca uwagę nienaturalnym, przerysowanym i karykaturalnym wręcz wyglądem. Nie zwróciłam na niego uwagi, bo kojarzę twarz, a dlatego, że jego ciało zwraca uwagę, negatywnie mocno. I dopiero wtedy rzut na twarz robiłam.

Jednoczesnie sama znam sporo trenujących facetów, w dodatku mieszkam obok siłowni, na której często bywam i takich typów jak na tym zdjęciu czy mąż Skrzyneckiej tam nie widuję nigdy.

Sama wolę niewysokich i szczupłych, strasznie nie lubię wielkich barów u facetów.
    • ayelen40 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:19
      I te dodatkowo wyrośnięte plecy z boku, bleee.
    • fogito Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:25
      🫣 jakiego ma malutkiego. A jak ktoś lubi mięso to na kotlety się nada.
      • marta.graca Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:28
        Takich naszprycowanych kotletów bym nie zjadła 🤷
        • fogito Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:46
          W Lidlu się opchnie.
          • sueellen Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 11:21
            fogito napisała:

> W Lidlu się opchnie.

Jak się zgubi w Ikei przerobią go na meatballsy
            • fogito Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 15:24
              Ufff dobrze, że już mięsa nie jem.
    • yokai Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:37
      No nie, jednak nie. Żaden ideał. Nie lubię napakowanych mężczyzn.
    • komunia23 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 08:55
      Nie w temacie, ale prócz Lola żaden forumowy dżentelmen nie wstawiał nigdy swoich fotek. Tanebo, może wstawisz skrawek siebie? Heniu? Riki? Bywalec?
      • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:02
        Ja wstawiałem.
      • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:05
        Jestem za. Wątek fitnessowy - edycja męska
      • maslova Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:21
        Tanebo wstawił.kiedys zdjęcie swojej stopy.
        • komunia23 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:26
          Jezu, mam alergię na facetów fotografujących stopy 😅 brrr. Już lepiej dłonie.
        • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:34
          Bzdura. Te które chciały to zobaczyły.
          • maslova Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:10
            Przecież wstawiłeś normalnie w wątek, kilka lat temu jakąś forumka założyła taki o stopach. Nie chce mi się teraz szukać.
      • heniek.8 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:43
        komunia23 napisała:

> Nie w temacie, ale prócz Lola żaden forumowy dżentelmen nie wstawiał nigdy swoi
        > ch fotek. Tanebo, może wstawisz skrawek siebie? Heniu? Riki? Bywalec?

Ja jestem w trakcie transformacji, z ulańca 98kg idę na 85, jeszcze z 5 zostało , na razie nie ma czego pokazywać :p
    • yenna_m Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:02
      Nie, nie, nie. Preferuję normalsów. Idealnie: misiowatych z sylwetki.
    • bene_gesserit Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:35
      Błędna interpretacja. Ci mężczyźni nie pakują, żeby się podobać kobietom, tylko żeby być w czymś najlepszym. Akurat z takich czy innych powodów wybrali taka drogę

Jeśli uważasz, że większości kobiet podobają się faceci o takich sylwetkach, to powwolaj się na statystyki. Samo twoje "bo taki mi pasuje do mojej teorii" nie ma rangi argumentu. Tym bardziej, że przeczy życiowemu doświadczeniu.
        • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:50
          To jest super sylwetka
          • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:51
            Ale wiesz że to straszny koks?
            • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:59
              Pewnie tak, ale wygląda super.
              Zresztą znam naturalsów o naprawdę fajnych sylwetkach
              • ichi51e Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 15:12
                Ale koleś ze zdjęcia tanebo jak nie jest na zawodach to pewnie dość podobnie wygląda. Jest bardzo duża różnica między „forma” na zawody a zwykłym wyglądem - a ten pewnie zbliżony do Rock Johnsona.
    • la_mujer75 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 09:54
      E, tam.
      Jaki ideał???
      I patrząc na swoich kolegów, facetów koło 50, to oni nie maja problemów z samoakceptacją.
      Ba, wręcz uważają, że nadal sa piekni i młodzi, co niezmiernie mnie śmieszy.
      I nie, większośc jest jeszcze niska. Czyli poniżej tego 1.8 m.
      Mój osobisty mąż jest wysoki (tak, nigdy mi się nie podobali faceci niewysocy, bom nigdy do drobnych bab nie należała i wizja spotykania się z kolesiem, który waży prawie tyle samo co ja, mnie przerażała wink ), ale daleko mu do ideału. Ma brzuch - zawsze miał- ma taką budowę, że bardzo krótki tułów i pewno jakoś źle zbudowana klatka piersiowa. Nie wnikam. Nawet ważąc 80 kg (przy wzroście 1.89) miał wystający brzuch, a przynajmniej takie to sprawiało wrażenie.
      I widzę, jak on sobie się przygląda w lustrze smile Wciągnie na maksa brzuch, ustawi się i mówi: "Gdzie ja mam brzuch, Zośka głupoty gada" smile smile smile
      Jest taki satyryczny rysunek, gdzie facet się przeglada w lustrze i widzi Adonisa, a niezła baka, jak się przeglada, to widzi potwora.
      I przynajmniej z pokolenia moich rówieśników, w większości przypadków tak to wygląda.
      • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:07
        Ale już w pokoleniu facetów 10 lat młodszych jest inaczej i oni mają duże wymagania wobec siebie
        • la_mujer75 Re: Męskie bodypositive 10.06.24, 09:05
          Nie mam znajomych tak młodszych. Być może.
          CO nie znaczy, że ci moi nie łażą na siłownie, nie biegają, nieć wiczą.
          Oni to robią i obiektywnie wyglądają na pewno lepiej niż Karwowski, kończący 40.
          ALe nie są tak atrakcyjni, jak myślą smile
      • jolie Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 11:41
        To chyba zależy, mój mąż w kryzysie wieku średniego zaczął szaleć z bieganiem i półmaratonami. Do tego dużo jeździł na rowerze. W krótkim czasie schudł 7 kg i tak naprawdę dla mnie za bardzo się wyszczurzył (bo wyjściowo nie miał nadwagi, a ja nie lubię chudych). Później zmienił rodzaj aktywności. Wysoki nie jest, twierdzi, że ma 179 cm, i że tak mu wyszło w Centrum Nauki Kopernik 😛, ja obstawiam, że ma 177 cm, najstarszy syn już go dawno przerósł.
        • la_mujer75 Re: Męskie bodypositive 10.06.24, 09:03
          Oni są wszyscy szczupli, bo już koło 40 wpadli w amok sportów.
          Chyba tylko jeden z naszych znajomych to sobie pozwolił na roztycie. On juz we wczesnej młodości miał skłonności do przybierania na wadze.
          Ale oni wszyscy (łącznie z tym podpasionym) nadal uważają sie za Adonisów smile
          Im się wydaje, że są mega atrakcyjni smile
    • cegehana Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:06
      Mężczyźni też odczuwają presję społeczną, ale uważam, że wybrałeś kiepski przykład 😃
      • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:31
        Owszem. Tu skupiłem się na wyglądzie. Ale mężczyźni podlegają głównie innej presji - muszą odnieść sukces. Głównie zawodowy. Czyli zarabiać więcej niż inni. A to uda się może promilowi. Ale także zdobyć piękną kobietę. Ten rodzaj sukcesu a raczej presja z nim związana jest gorsza bo współgra z popędem. Stąd Andrew Tate i jego klony typu Moda wysoka czy Warszawski. Mężczyźni nie znajdując odpowiedzi dlaczego nie spełniają wymagań zwracają się w ich kierunku.
    • memphis90 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 10:15
      Jak sobie pomyślę, że to jeden z tych panów, którzy „nie mają przywileju” efektywnego podtarcia sobie tyłka…

🤮🤮🤮
    • jolie Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 11:18
      Myślę, że Twoim problemem nie jest to, że tak nie wyglądasz. O wiele większym jest zakładanie wątków z czterech liter, bo facet ma spore możliwości nadrobienia osobowością. A Ty z tego chyba już nigdy nie skorzystasz, bo od lat się powtarzasz i siedzisz na ematce. Facet ze zdjęcia jest karykaturalny, może bez odwodnienia i napinania nie byłoby tak źle. I piszę to jako kobieta, która woli mocniejszą budowę. Natomiast kaloryfera nie wymagam i chyba nigdy nie wymagałam.
    • kaki11 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 15:03
      Czy to ideał?
      Dla większości ludzi to wygląda raczej karykaturalnie.
      • eglantine Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 15:11
        Żeby nie powiedzieć monstrualnie… 🙄
    • anorektycznazdzira Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 18:42
      Ale wiesz, że ten Twój post wygląda, jakbyś pragnął się naczytać odpowiedzi, jaki ten typ jest paskudny i że kobiety nie lubią?
      • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 19:19
        Powiem Ci że ematki mnie zaskoczyły. Nie sądziłem że tyle woli grubasów. Niech no która założy teraz wątek o oblechach bez koszulek...
        • suki-z-godzin Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 19:38
          tanebo001 napisał:

> Powiem Ci że ematki mnie zaskoczyły. Nie sądziłem że tyle woli grubasów. Niech
          > no która założy teraz wątek o oblechach bez koszulek...
          >

jak założy, to sprawdź łaskawie, czy udzielała się w tym wątku.
        • marta.graca Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 21:08
          Nie ma nic pomiędzy grubasem a mięśniakiem?
        • anorektycznazdzira Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 21:15
          Takie wątki już były! (o mięśniakach)

Jestem też przekonana, że panie piszące, że ten mięśniak im się nie podoba nie mają na myśli, że powinien mu wisieć tłusty i spocony brzuch piwny
        • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 21:29
          Dlaczego grubasów? Ja bardzo lubię umięśnionych facetów, ale takich, po których widać że używają mięśni do czegoś więcej niż wyglądania
          • tanebo001 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 21:37
            A jak to widać? Ale macie wymagania...
            • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 21:40
              A dlaczego mamy nie mieć wymagań?
          • marta.graca Re: Męskie bodypositive 10.06.24, 09:19
            A ja takich, którzy nie poświęcają większości życiowej energii na robienie tych mięśni.
            • grruu2.0 Re: Męskie bodypositive 10.06.24, 09:30
              Dla niektórych to jest element pracy po prostu. Wyobrażasz sobie na przykład policjanta z BOA który ma tłusty brzuch i dostaje zadyszki jak wchodzi na trzecie piętro?
    • dwa_kubki_herbaty Re: Męskie bodypositive 09.06.24, 21:07
      On biedny bez wody przez 3 dni, po saunie gdzie wypocił z 2 kg, po mocnej rozgrzewce mięsni przed występem, po zejsciu ze sceny pewnie zemdlał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka