Dodaj do ulubionych

pięćdziesiątka

12.02.25, 15:31
ematki, które już mają za sobą:
- robiłyście imprezę?
- jakie ciekawe prezenty dostałyście?

wchodzę+znajomi w tej etap.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 16:47
      Jeszcze 2 lata.
      Nie zrobię imprezy.
      • hrasier_2 Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 20:43
        primula.alpicola napisała:

> Jeszcze 2 lata.
        > Nie zrobię imprezy.
        Dlaczego nie. Piękna dojrzała kobieta- wie czego oczekuje od życia.
        • kamin Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 20:59
          Właśnie wie, że nie chce imprezy.
        • primula.alpicola Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 09:05
          hrasier_2

> Dlaczego nie. Piękna dojrzała kobieta- wie czego oczekuje od życia.

No właśnie. Nie oczekuję imprezy.
    • grey_delphinum Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 16:49
      Zadnej imprezy nie robilam, rodzinka przygotowala tort i kawę, w pracy bliska kolezanka tez mnie zaskoczyla tortem i zyczeniami.
      Co do prezentu - zagraniczna podróż i bizu od męża, a od dzieci pomniejsze podarunki (typu sluchawki itp.).
    • krwawy.lolo Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 16:52
      A co tu jest do świętowania?
      • anajustina Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 18:15
        Pewnie, lepiej stypę wyprawić.
        • krwawy.lolo Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 15:46
          Krychna, mnie chodzi o świętowanie w ogóle, czegokolwiek. Jakby nie można było się spotkać w gronie znajomych bez okazji. Bez pompy i celebry. smile
      • hrasier_2 Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 20:47
        krwawy.lolo napisał:

> A co tu jest do świętowania?
        Facet po 50 to sznur i kamień. Kobieta odwrotnie. Biją na głowę sflaczałych facetów. Jak nie zapite to homurzaste.
        • tanebo0001 Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 20:55
          Spróbuj urodzić po 50. Facet może być ojcem w wieku 100 lat.
          • beaucouptrop Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 22:08
            Tanebo, mam nadzieję, że w twoim wieku już wiesz, że żeby zostać ojcem musisz najpierw uprawiać seks. Na anonimowego dawce już niestety jesteś za stary.
            • tanebo0001 Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 11:57
              Tak. Ale wystarczy tylko raz.
          • beaucouptrop Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 11:49
            A i jeszcze musiałby tych 100 lat dożyć, a jak wiesz zapewne statystycznie mężczyźni żyją krócej od kobiet.
            • tanebo0001 Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 11:58
              Żyjemy krócej głównie przez samobójstwa po shit testach robionych przez kobiety...
              • beaucouptrop Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 12:32
                No to w sumie dobrze, że nigdy nie byłeś w związku co nie?
              • primula.alpicola Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 14:51
                tanebo0001 napisał:

> Żyjemy krócej głównie przez samobójstwa po shit testach robionych przez kobiety
                > ...

🤣🤣🤣
          • garmawita Re: pięćdziesiątka 22.02.25, 12:10
            Haha, to tylko w teorii. Zważywszy, że kobieta powinna urodzić powiedzmy max do 40-tki to ten stulatek musiałby uprawiać sex np z trzydziestoparoletnią kobietą, a która taka chciałaby pójść ze stulatkiem? big_grin
      • nangaparbat3 Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 15:17
        Pomyślałam: to już pół wieku. W tym jest moc.
    • tanebo0001 Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 16:53
      Zrobiłem
      Bilet ba Stuhra
    • mayaalex Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 16:58
      Bede obchodzic w listopadzie smile Nie lubie duzych imprez, mysle ze chetnie zaprosze kilka kolezanek na kawe i ciasto bo to jest moja ulubiona forma swietowania. No i wykorzystalam urodziny jako pretekst zeby kupic na zime bilety do Tajlandii bo jeszcze nie bylam.
      • krwawy.lolo Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 17:03
        Tajlandię polecam. Jakbyś miała pytania, daj znać na pocztę gazetową. Byłem co prawda ostatnio pięć lat temu, niemniej sądzę, że kilka pobytów jakichś tam praktycznych rzeczy mnie nauczyło.
        • mayaalex Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 17:33
          Bardzo Ci dziekuje, napisze jak juz bede cos organizowac!
          • krwawy.lolo Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 17:38
            👍
      • caponata75 Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 17:50
        Chyba się wproszęwink
        • mayaalex Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 09:06
          👍🧿
    • drilka Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 17:06
      Za rok z kawałkiem. Wybędę nad ocean mam nadzieję. Ale nie da się tak całkiem uciec więc pewnie poświętuję z rodziną a i kolezanki też nie odpuszczą
    • heca007 Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 17:49
      Imprezy nie robiłam. Dostałam laptopa od męża. Miał przyjść mój ojciec ale leżał z krztuścem. Teściowie przyszli po... mszy. Którą to zaplanowała szwagierka w mojej intencji dokładnie na dzień moich urodzin (akurat w sobotę wypadały) na godz 18.00 sciana O czym ja dowiedziałam się w czwartek tongue_out Nie prosilam też o żadną mszę ale szwagierka wykupiła roczny abonament na intencje i wszystkich próbowała ciągać do kościoła uncertain
      • heca007 Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 17:50
        Aaa potem pod koniec października z tej okazji poleciałam na ten wymarzony Tajwan. Co spełniło moje oczekiwania w 100% procentach smile
      • lilia.z.doliny Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 17:55
        Nie prosilam też o żadną mszę ale szwagierka wykupiła roczny abonament
        Gruba sztuczka big_grin
        I jak się bawiłaś na mszy w swojej intencji?
        • heca007 Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 18:03
          lilia.z.doliny napisała:

> Nie prosilam też o żadną mszę ale szwagierka wykupiła roczny abonament
          > Gruba sztuczka big_grin
          > I jak się bawiłaś na mszy w swojej intencji?
          >

A powiedziałam, że na żadną mszę nie idę. Ale oczywiście jak oni chcą to niech idą i się pomodlą tongue_out Mąż też powiedział żeby się nie wygłupiali a szczególnie jego siostra. To takie próby namawiania nas na chodzenie do kościółka.
          • anajustina Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 18:17
            W ten sposób to można Kościół do końca zohydzić.
          • lilia.z.doliny Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 10:50
            A powiedziałam, że na żadną mszę nie idę. Ale oczywiście jak oni chcą to niech idą i się pomodlą tongue_out
            I byli? Mogli ci nagrać big_grin
            • heca007 Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 12:37
              Ależ oczywiście, że byli wink Dobrze, że nie wpadli na nagrywanie tego bo jeszcze bym musiała w trakcie urodzin oglądać tongue_out
        • asia.sthm Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 08:16
          Lilia, czy ty kiedyś wpadniesz na ten genialny pomysł żeby zaznaczyć różnicę cytatu a własnym tekstem?
          Dla koleżanki pytam
      • anajustina Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 18:16
        Może to requiem było? (Sorry, czarny humor).
    • wrotek0 Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 17:58
      Cóż, już 11 lat minęło... Była impreza u nas w domu z przyjaciółmi i dziećmi naszymi. Fajnie było, bo mam przyjaciół, któych nie muszę obsługiwać. Przy okazji córka przyjacióki obchodziła swoją 40 -tkę (nasze daty urodzin dzielą tylko dwa dni).
    • bi_scotti Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 18:03
      Tak sie sklada, ze mam 3 coworkers urodzone w tym samym miesiacu co ja, a dziela nas kolejne 5 latki big_grin Wiec co 5 lat obchodzimy ktorejs X5 lub X0 - knajpe wybiera jubilatka (OMG, jak to slowo starczo brzmi surprised) & sie wzajemnie "swietujemy", "wspieramy" wink No other parties.
      Od rodziny zawsze dostaje cos "to be" (trip, theatre/concert tickets etc.) ale honestly nie pamietam co bylo na 50 urodziny - oni mnie znaja & sa zawsze creative wiec zawsze mam fun smile Cheers.
    • aguar Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 19:08
      Zdecydowałam się coś zorganizować późno, po długich wahaniach. Zrobiłam imprezkę popołudniową w knajpie na ok. 10 osób. Najpierw kawa, słodkie, potem kolacja na zimno - przekąski, sałatki, pieczywo itd. Do tego wino. Dostałam biżuterię. Nie noszę jej. Żałuję, że nie zażyczyłam sobie czegoś bardziej praktycznego, natomiast nie żałuję tego spotkania, mam z niego miłe wspomnienia i ładne zdjęcia.
    • agcerz Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 19:30
      Wyjechałam sobie na dwa dni do spa, sama. A gdy wróciłam, dostałam piękny obraz od dziecka, które chwilę wcześniej skończyło 18 lat.
      • pepsi.only Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 19:40
        O, jak fajnie,
        i bardzo w moim stylu, może właśnie coś takiego sobie zażyczę- spa, i obraz
        • alfa36 Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 20:41
          Nie robiłam imprezy ale siostra zrobiła mi mega miłą niespodziankę. Potem zrobiłam spotkanie znajomych, jak dokładnie rok dwa wcześniej, z okazji innych urodzin.
          • raczek47 Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 20:52
            Wynajęłam galar z cateringiem. Muzyka z głośnika własna.Plywanie po Odrze, jedzenie, integracja.
            Dostałam krzaczki na działkę i kasę na operację, na którą zbieram.
    • ageman Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 22:00
      Obchodziłam w covidzie, imprezy nie byłosad
      Gdyby nie covid to pewnie zaplanowalabym spotkanie w większym gronie na kręglach czy coś.

Aga
      • przepio Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 13:18
        ageman napisała:

> Obchodziłam w covidzie, imprezy nie byłosad
        > Gdyby nie covid to pewnie zaplanowalabym spotkanie w większym gronie na kręglac
        > h czy coś.
        >
        > Aga

A ja miałam 10-20 minutową niespodziankę, zorganizowaną w samym środku lockdownu- na tyłach centrum handlowego, z balonami, tortem i muzyką z głośnika. Potem wszyscy zgodnie doszli do wniosku, że to była najlepsza 50- tka nas wszystkich.
    • gorzka.gorycz Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 22:15
      Robiłam, duża. Dla znajomych plus część rodziny. Bardzo chciałam raz zrobić sobie imprezę na własną część. smile Jestem bardzo zadowolona z tego.
      • swiecaca Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 09:17
        gorzka.gorycz napisała:

> Robiłam, duża. Dla znajomych plus część rodziny. Bardzo chciałam raz zrobić sob
        > ie imprezę na własną część. smile Jestem bardzo zadowolona z tego.

no właśnie, ja nigdy nie miałam i brakuje mi. dzieciom zawsze urządzałam, mąż nigdy nie chciał i uszanowałam to
    • pytajacakinga Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 22:38
      Ja na moją 50 je to zamknę się w chacie i będę płakać a już nie dużo mi brakuje niestety
      • miaumia Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 23:46
        Jesteś tak świeża w przekazie, że myślałam, że możesz mieć 25/30+.
        50 to nie wyrok, będzie wyłącznie dobrze smile
    • hosta_73 Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 23:20
      Ile robiłam żadnej imprezy., ale 3 osoby wpadły z życzeniami (teoretycznie miało być zaskoczenie, ale mąż się wygadał)i. Kawa, ciasto, po zimnym piwie i tyle.
    • nuka_2 Re: pięćdziesiątka 12.02.25, 23:41
      Ja swoją pięćdziesiątkę obchodziłam dobre kilka miesiący, dzięki fantastycznym prezentom od rodziny, przyjaciół, koleżanek z pracy. Wśród prezentów były m.in warsztaty ceramiki, bilety na standup, do teatru, weekend na Podlasiu z przyjaciółkam, masaż i klub muzyczny z siostrą itp. Razem z koleżankami ze starej pracy zorganizowałyśmy też weekend w Hiszpanii, bo czwórka z nas miała pięćdziesiąte urodziny w tym samym roku.
    • anorektycznazdzira Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 07:53
      Na 40kę strasznie nie chciałam imprezy a i tak mi zrobili "bo trzeba". Wiem, że to przejaw dobrych chęci był, ale.
      Liczę na to, że na 50kę dotrze do rodziny i znajomych, że można nie chcieć, bo to już niedługo, w przyszłym roku.
    • przepio Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 08:08
      50- tki świętowaliśmy wśród najblizszych znajomych., jest nas 6. Zawsze dla jubilata miejsce było zaskoczeniem i choć, już przy końcu kolejki trudno było to zorganizować, bo każdy się spodziewal- to jednak był zaskoczony. I to było super. Zwlaszcza, ze urośliśmy w oczach naszych wszystkich dzieci, które nie spodziewały się takiej inwencji rodziców.
      • przepio Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 08:12
        U nas był po efekcie zaskoczenia tort, szampan, jakieś przekąski. Nie było hucznego świętowania.
        Clue programu miało być to zaskoczenie. Prezentem było samo przygotowanie spotkania przez pozostałych.
        Cała nasza szóstka wspomina te imprezki bardzo miło.
    • alex_vause35 Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 08:59
      Będę obchodzić w tym roku.
      Zaproszę tę część rodziny, która została w Sz-nie na tort, zimne przekąski, wino itp. - zamierzam sobie umilić ten dzień (18-tka mojej córy bardzo fajnie wypadła).
      Liczę na prezenty, czy to finansowe, czy rzeczowe big_grin.
    • princy-mincy Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 09:04
      Mam wsrod znajomych 5 osob, ktore sa po 50. 3 zrobily huczne imprezy w knajpie, 2 tylko rodzinny tort. To zalezy przeciez czy i jak sie chce swietowac.
    • swiecaca Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 09:14
      pytanie do tych, które robiły lub uczestniczyły w 'hucznych imprezach' - na ile osób były? marzy mi się taka, w knajpie z jedzeniem i tańcami ale nie wiem czy zdołam zapełnić salę. rodzinę mam bardzo małą, znajomych bliskich niewielu. dalszych sporo ale czy przyjdą?
      • heca007 Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 09:29
        Ja nie robiłam ale byłam niedawno u znajomej. Zrobiła imprezę na 25 osób (mogłam się pomylić o 2, 3 osoby). W tym ponad połowa to była rodzina od rodziców i kuzynów poczynając po dzieci rodzeństwa. Tańcow nie było wink Nie była to też osobna sala a długi stół w restauracji. Oczywiście wcześniej zarezerwowany i menu ustalone.
      • stasi1 Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 14:48
        Znajomą pod koniec ubiegłego roku robiła takie spotkanie w restauracji. Trochę więcej niż 10 osób. Za to inna znajomą rok wcześniej 60 robiła bardzo huczną, małe wesele
    • zona_mi Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 09:46
      Obchodziłam.
      Mam urodziny latem, więc zrobiłam imprezkę plenerową z grillem i tortem dla około 20 najbliższych.

Z prezentów najbardziej pamiętam biżuterię z motywem skrzydeł , ale były też inne rzeczy.

Ostatnio moja siostra kończyła 50, z pewnych przyczyn nie chciała imprezy, więc uknuliśmy niespodziankę - dokładnie w dniu jej urodzin umówiliśmy się z nią w pewnym miejscu, tam pierwsze życzenia złożył jej mój syn, po czym wskazał, dokąd ma się udać.
      Na końcowym przystanku czekaliśmy na nią i zabraliśmy na koncert jednego z jej ulubionych zespołów. Zorientowała się dopiero tuż przed wejściem na salę, widząc plakat.
      Bardzo się ucieszyła, a nie wiedziała co ja jeszcze czeka - w trakcie koncertu zespół złożył jej życzenia, całą sala zaśpiewała Sto lat i zagrali specjalnie dla niej jeden z utworów.
      Była bardzo szczęśliwa.
    • klaviatoorka3.0 Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 10:31
      Imprezy nie robiłam, ale w kilka miesięcy później wybrałam się w fajną, długą podróż po Włoszech- prezenty od najbliższych to były bony do galerii, gdzie zakupiłam wiele przydatnych rzeczy na te podróż
      W tamtym roku zafundowałam sobie kilka wizyt w medycynie estetycznej
      W sumie nawet nie celebrowałam szczególnie dnia tych urodzin- to nie jest tak, że dzień przed będziesz zupełnie inną osobą, niż dzień po big_grin. Praca, pasje, spotkania rodzinne w tym wieku to już najczęściej same dość przyjemne wydarzenia, codzienne życie ma się już poukładane.
      Kalendarz to rzecz umowna, na pęd kuli ziemskiej w kosmosie szczególnie nie zwracam uwagi, wkurza mnie celebrowanie wymyślonych przez kogoś dat w sposób dla innych odpowiedni, dla mnie niekoniecznie...
    • ajr27 Re: pięćdziesiątka 13.02.25, 12:22
      Zostały dwa lata. Z mężem obgadane, że zabiera mnie w podróż życia- Chiny lub Japonia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka