martunia.z.wielunia 06.03.25, 20:25 Jak myślicie czy zabranie Thermomixa na wakacje to dobry pomysł? Zawsze ułatwiłoby to gotowanie sobie obiadów/kolacji i byłoby więcej czasu na wypoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turkusowozlota Re: Thermonix na wakacje 06.03.25, 20:36 Moja koleżanka tak jezdzi co roku, zabiera TM na wakacje i w nim gotuje. Dla mnie opcja po moim trupie (ogólnie gotowanie na wakacjach bez różnicy, czy w garze czy w TM) dla niej oczywista oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Thermonix na wakacje 06.03.25, 20:43 Tym sposobem załatwiłaś wątek. A miało być wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Thermonix na wakacje 06.03.25, 20:46 na wakacje się jedzie odpoczywać a nie gotować, po to jest all inclusive Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Thermonix na wakacje 06.03.25, 20:50 Nie wiem, czy ktoś doceni ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Thermonix na wakacje 06.03.25, 22:25 Ja na wakacje zabieram męża albo dzieci. Ale jak kto tam woli... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Thermonix na wakacje 06.03.25, 22:28 To spróbuj raz z termomiksem. Nie marudzi, nie chrapie, nie trzeba mu wymyślać wycieczek i rozrywek. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Thermonix na wakacje 06.03.25, 22:35 Moj mąż też nie chrapie... w przeciwieństwie do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 12:56 Ja na wakacje zabieram Kubeczek.... Czasami mnie dzieci zabierają i wtedy tez zabieram Kubeczek 😁🌞☕️ Odpowiedz Link Zgłoś
terazkasia Re: Thermonix na wakacje 06.03.25, 22:35 Nie, w siedmiogwiazdkowym hotelu w Dubaju Thermomix nie będzie potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 20:26 terazkasia napisała: > Nie, w siedmiogwiazdkowym hotelu w Dubaju Thermomix nie będzie potrzebny A widzisz, z Thermomiksem w apartamencie w wypasionym hotelu na końcu świata miałabyś szansę wyróżnić się wśród tłumu podobnych sobie bardzo zamożnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Thermonix na wakacje 06.03.25, 22:37 Oczywiście. Bez termusia i kiciusia nie należy ruszać się z domu dłużej niż na 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 12:20 U, cudowna jest, chyba dokupię do niej Termimixa Ciekawe, czy mój Lidlomix będzie pasował... Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 12:21 Do Autorki: więcej czasu na wypoczynek jest, jak się NIE gotuje. Nie dziękuj, dobre rady to moje hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 12:22 W zyciu bym sie nie wlokla z tym gdzies. Jak wyjeżdżam to chce poznac lokalna kuchnie i poza sniadaniem praktycznke nie gotuje Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 12:30 Nie masz prywatnej kucharki? Peasants. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 13:24 Straszny pomysł. Jeszcze gorszy od zabierania ekspresu do kawy. Tam gdzie jeżdżę na szczęście da się dobrze zjeść i napić dobrej kawy zrobionej przez kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
zbytomia100 Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 13:32 Wole zabrac prodiz. Rano, jak jeszcze wszyscy spia, to robie szybciutko np golabki, czy leczo, nastawiam i cyk! Jak wracamy z plazy to obiadek juz gotowy. Potem jeszcze szybko nastawie jakis serniczek do kapucziny i tak mozna zyc! Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 17:32 No i bigos, oczywiście! Bo jak inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczkachili Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 13:32 Mam tm6 ale na wakacjach nigdy, przenigdy nie gotuję więc go nie zabieram. Ale jak ktoś musi gotować to jak najbardziej to jest dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
martunia.z.wielunia Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 14:10 Pisałam to po pijaku. Wątek do usunięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 17:33 Dawno nie było nowego wątku o Thermomixie. Dziękuję 😆😁😆 Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 17:34 Muszę dokupić do wakacji, bo wakacje zaplanowane, a Thermomixa jak nie było, tak nie ma. I jak tu żyć, drogie Bravo? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 17:41 Raz spotkałam parę, która na podróż po Meksyku wiozła… ekspres do kawy, bo tylko ich kawa jest dobra. Najśmieszniejsze było, że prąd meksykański był nie taki i ekspres nie dawał rady podgrzać wody (napięcie?). W każdym razie to naprawdę się zdarzyło, więc - choć to wątek dla śmiechu - wierzę, że istnieje ktoś, kto ciąga TM na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 17:42 A tak poważnie, to moja znajoma jeździ na wakacje z TM, ale ona ma mega restrykcyjną dietę i nie może jadać w klimatycznych knajpkach dla lokalsów. Oczywiście wakacje krajowe, nie, że do samolotu pakuje sprzęt Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Thermonix na wakacje 11.07.25, 20:36 Samo gotowanie to jest proste. Czasochlonna jest calosc poczawszy od planowania, przez zakupy i zmywanie i sprzatanie kuchni. Do tego na wyjazdach ciezko sie gotuje, bo ciagle czegos brakuje - a to dobrego noza, odpowiedniej tarki czy sitka, przypraw i mnostwa drobiazgow, ktore sie zawsze ma w domu i sie nie mysli, ze nalezy kupic. Ostatecznie na wakacjach ograniczam sie do prostego spaghetti lub jajecznicy itp. Podsumowujac - czasu nie bedzie wiecej dzieki termomiksowi. Odpowiedz Link Zgłoś