Dodaj do ulubionych

Bez ostrzeżenia

11.05.25, 20:15
Co mają w głowie osoby wysyłające zdjęcie ciała zamordowanej siekierą kobiety.
Takie zdj.dostal M od znajomego. Nie wypikselowane zdjęcie z +/-59cm , nie wiem kto to robił policja, świadek... chore.
Obserwuj wątek
    • wrota.do.lasu Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 20:16
      *+/-50cm
    • ritual2019 Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 20:18
      Ale to chyba nalezy zglosic na policje bo tego raczej nie wolno robic
      • wrota.do.lasu Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 20:20
        Przecież takie zdjęcia w,I dobie fruwały po internetach.
        • ritual2019 Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 20:39
          A to znaczy ze to legalne?
    • wrota.do.lasu Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 20:22
      Albo z tego filmu z ujęcia wyjęli kadry...nie wiem. Poszło od razu do skasowania żeby syn nie zobaczyl
    • angazetka Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 20:25
      Niech spyta znajomego.
    • anajustina Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 20:29
      Dałabym sobie spokój z tym znajomym.
    • alexis1121 Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 20:36
      Szczerze? Zgłosiłabym taką osobę na policję. Sam morderca podobno był zainteresowany przemocą, więc uważam że ktoś, kto ogląda tego typu filmy/zdjęcia, posiada je w swoich archiwach, jest sam zdolny do zabójstwa.
      • johana741924 Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 20:54
        Zgłosić koniecznie, i poinformować syna że tak właśnie należy. Nawet jak nic z tym nie zrobią to przynajmniej będziesz miała poczucie, że zachowałaś się przyzwoicie.Ale jak skasowałaś to może za późno
    • malia Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 20:54
      niech zgłosi znajomego na policję
    • livia.kalina Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 20:57
      niech Twój M spyta się znajomego, po co mu to wysłał. Serio jestem ciekawa jego odpowiedzi.
    • magdulecp Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 22:29
      Siano albo pustkę. Gdyby mi znajomy coś takiego wysłał w dodatku bez ostrzeżenia to by dlugo się pukał w swój pusty łeb. Po solidnym opier... zablokowała bym na amen.
      • marecky81 Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 22:32
        Przecież ten wątek to podpucha.
        • login.na.raz Re: Bez ostrzeżenia 12.05.25, 06:19
          Poducha czy nie, z tego co widziałam w komentarzach na fb., to film z tego morderstwa fruwal po internecie. Więc sytuacja z wątku jest jak najbardziej możliwa. Dla mnie to tak obrzydliwe zachowanie, że nawet nie wiem, jak to komentować, jakim trzeba być po.ebanym ch.jem, by takie zdjęcia chcieć oglądać i przekazywać dalej. Nie wiem w ogóle, co trzeba mieć w głowie.
          • wrota.do.lasu Re: Bez ostrzeżenia 12.05.25, 12:53
            Nie było filmu z samego morderstwa. Ale był film z tego jak pracownicy uw jarali się "widowiskiem", przekrzykiwanie kto ma lepszy tel aby kręcić film i komentarze co ty robisz.
            I nie byly to głosy przerażenia ale chora podnieta bo " się dzieje"
    • abria Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 22:46
      najgorsze jest to, że robiło zdjęcia dosłownie kilka osób i wszystkie o 6 rano powinny mieć nalot z konfiskatą telefonów, a po udowodnieniu że wrzucli zdjecia do netu, co będzie latwe, wszystkim tym fajnym studenom, my czyli spoleczenstwo, powinnismy zlamac kariere prawnicza
      • jowita771 Re: Bez ostrzeżenia 12.05.25, 06:59
        Tak właśnie myślę.
      • 1matka-polka Re: Bez ostrzeżenia 12.05.25, 10:30
        abria napisała:

> najgorsze jest to, że robiło zdjęcia dosłownie kilka osób i wszystkie o 6 rano
        > powinny mieć nalot z konfiskatą telefonów, a po udowodnieniu że wrzucli zdjecia
        > do netu, co będzie latwe, wszystkim tym fajnym studenom, my czyli spoleczenstw
        > o, powinnismy zlamac kariere prawnicza

Zgadzam się.
    • dreg13 Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 22:57
      Nic nowego.
      Kiedys ludzie oglądali publiczne egzekucje, specjalnie dobre miejsca wybierali.
      Super Ekspees na pierwszej stronie opublikował kiedyś zdjęcie Milewicza.
      Przypominam również 2010 rok i wyszukiwanie zdjęcia ciała Lecha Kaczyńskiego uncertain
      • homohominilupus Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 23:09
        dreg13 napisała:

> Nic nowego.
        > Kiedys ludzie oglądali publiczne egzekucje, specjalnie dobre miejsca wybierali.

Gdyby teraz przywrócili publiczne egzekucję i tortury jak się niektórym roi, to byłoby tak samo. Jeszcze dzieci by sobie na barana sadzali.
        >
        > Super Ekspees na pierwszej stronie opublikował kiedyś zdjęcie Milewicza.

Pamiętam tę okładkę 😠

> Przypominam również 2010 rok i wyszukiwanie zdjęcia ciała Lecha Kaczyńskiego uncertain
        • dreg13 Re: Bez ostrzeżenia 12.05.25, 07:03
          Mozna znalezc archiwalne wątki, tych zdjęć ciała szukały ematki.
      • login.na.raz Re: Bez ostrzeżenia 12.05.25, 09:11
        Kiedyś ludzie mieli mniej rozrywek, publiczne egzekucje może spełniały taka rolę? Teraz jest mnóstwo innej rozrywki, chęć obejrzenia makabry jesli ktos na taką potrzebę, chęć poczucia emocji, można zaspokoić na tyle innych sposobów.

Nie mieści mi się po prostu w głowie jak współcześni ludzie mogą być takimi zje.ami. To że jakiś procent ludzi jest mordercami, socjopatami - to rozumiem, zawsze tak było. Ale żeby "normalny", przeciętny człowiek podniecał się zdjęciem prawdziwej ofiary, przesyłał dalej jej zdjęcia... Makabra.
        • beataj1 Re: Bez ostrzeżenia 12.05.25, 13:12
          Kilka lat temu zakładałam tu podobny wątek. To było przy okazji sprawy Małej Madzi. I ciężko zszokował mnie widok zbieraniny ludzi w momencie gdy policja odnajdywała ciało tego dziecka.
          To co mną wstrząsnęło to gapie z małymi dziećmi (na oko kilkulatkami) którzy jeszcze podnosili te dzieci by lepiej widziały (!). Napatoczyłam sie na te obrazy na tvn24, które wtedy zwykle u mnie leciało w tle.
          Zostałam zrugana, że się wywyższam, że sama oglądam TVN24 i że ludzie chcą wiedzieć i nie mozna im tego prawa odbierać.

Nic mnie już nie zdziwi.
          A kanałów informacyjnych już od jakiegoś czasu zupełnie nie oglądam.
    • obrus_w_paski Re: Bez ostrzeżenia 11.05.25, 23:51
      Zgłosić. Ja kiedyś dostałam zdjęcie martwego terrosrysty z Barcelony z 2018/19, tego który rozjechał ludzi na rambla. Opierdolilam równo wysyłającego i do teraz kontakt jest bardzo ograniczony, jakoś po tej akcji zaczęłam widzieć tego dobrego znajomego jako kompletnego idiote. Nie zgłosiłam a pewnie powinnam.
    • kaki11 Re: Bez ostrzeżenia 12.05.25, 13:06
      Zapytałabym osoby która to wysyła co ma w głowie, bo mnie to się za bardzo w głowie nie mieści, więc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka