Dodaj do ulubionych

Śmierć Kirka a Candance Owens

12.09.25, 21:47
Byli bliskimi przyjaciółmi. W wielu kwestiach się zgadzali. Ona prowadzi aktualnie śledztwo dziennikarskie na temat Macronów ( swiatowa siatka pedofilska, Brigitte urodzona jako facet, powiązania z Rodshildami) i dostaje pogróżki i pozwy- notabe ciekawie skonstrupwane. Sam Trump do niej dzwonił po wizycie Macrona w Białym Domu. Czy to było ostrzeżenie dla niej?
Obserwuj wątek
    • srubokretka Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 05:29
      >Czy to było ostrzeżenie dla niej?

Niestety tak.
      • abria Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 08:51
        a dla ciebie to tez ostrzezenie zeby tu nie pisac?
        • srubokretka Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 13:40
          bo szambo z mozgu sie robi? Dlatego tak rzadko juz zagladam. Piszcie do woli, ja wole produktywne zajecia.
          • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 13:50
            Mam nadzieje, że nie przestraszy to Candance. To tylko kolejny dowód, że ma rację.
            • srubokretka Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 13:53
              Przestraszy. Machina zbyt potezna. Powinna bardziesz szygrowac. Tak jak wielu to robi.
              • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 14:38
                Co robić?
                • srubokretka Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 14:43
                  szyfrowac. sorki
                  • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 16:46
                    Ale wtedy nie wszyscy by zrozumieli a o to chodzi, żeby to się rozeszło.
            • pursuedbyabear Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 14:18
              Jeśli już chcesz siać fejki, to chociaż naucz się imienia paskudnej trollicy, której bronisz.
              • piwoniawpiwnicy Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 16:00
                Candace to ciekawa postać - czarnoskóra, prawicowa i przeciwko BLM, działa w Blexit.
                Nie zauważyłam, żeby była trollicą.
                • pursuedbyabear Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 16:16
                  Jest jedną z największych pok*rwieńców w internecie.
                  Nie dziwię się, że ją lubisz, szesnastolatko jedząca surowe mięso i popierająca rosyjskiego spadochroniarza Majciaka.
                  • piwoniawpiwnicy Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 17:47
                    Nie popieram od dawna Maciaka.
                    .Candace wystąpiła przeciwko BLM z logicznych, czytelnych powodów.
                    A jaki jest Twój zarzut wobec CO?
              • piwoniawpiwnicy Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 16:01
                Oj tam, szubi dubi Can Dance wink
          • livia.kalina [...] 13.09.25, 22:49
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • srubokretka Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 03:20
              no i? Zablyslelas big_grin jak zwykle.
          • engine8t Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 23.09.25, 20:24
            srubokretka napisał:

> bo szambo z mozgu sie robi? Dlatego tak rzadko juz zagladam. Piszcie do woli, j
            > a wole produktywne zajecia.

W sumie to przykro ze rodaczki sa takie prozne.
    • alicia033 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 06:15
      karmelek83 napisała:

> Brigitte urodzona jako facet,

niezły odlot w tej szurii!
      • motooto0 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 27.09.25, 19:38
        alicia033 napisała:

> karmelek83 napisała:
        >
        > > Brigitte urodzona jako facet,
        >
        > niezły odlot w tej szurii!
        >
        >

Urffa ale Kirk.
        To musi przez te wiatraki , chemitrainsy i czipy w szczepionkach. Kisiel w głowach po tym się robi.
        Batyrowa też po zmianie jak Macronowa ?

-------
        sutenerzytrojmiasta.pl/
    • iwles Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 07:25

Ty lepiej zorientuj się, do kogo dzwonił twoj Trump po śmierci Kirka.
      • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 13:20
        Tylko jakie to ma znaczenie?
    • kadfael Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 08:37
      To by było nawet zabawne, gdyby Trump był np. burmistrzem Buska Zdroj A ona redaktorką dajmy na to Dnia Buska. A Macronowa żoną lokalnego piekarza. A tak to tragedia.
      • chocolate_dog123 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 08:52
        kadfael napisała:

> To by było nawet zabawne, gdyby Trump był np. burmistrzem Buska Zdroj A ona red
        > aktorką dajmy na to Dnia Buska. A Macronowa żoną lokalnego piekarza. A tak to t
        > ragedia.

Nie lepszy Makow Podhalański?
    • angazetka Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 08:46
      O Chryste.
    • abria Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 08:51
      i co? Legia Cudzoziemska ją odstrzeli czy nie?
    • lella_two Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 09:07
      Urodzenie dziecka przez nietkniętą dziewicę to pikuś w porownaniu do rzeczy, w które niektórzy potrafią uwierzyć🤷‍♂️
      Ps. Jeżeli komuś się wydaje, że ktoś normalny odpala te linki, to niech się puknie w czółko.
      • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 14:39
        Gdzieś Cię w zamknięciu trzymają? Mogę pomóc. Dasz radę!
        • mateusz.urbanski Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 15.09.25, 20:14
          Piwonia w piwnicy trzymana 🤣
      • po_godzinach_1 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 15:02
        lella_two napisała:

> Urodzenie dziecka przez nietkniętą dziewicę to pikuś w porownaniu do rzeczy, w
        > które niektórzy potrafią uwierzyć🤷‍♂️
        > Ps. Jeżeli komuś się wydaje, że ktoś normalny odpala te linki, to niech się puk
        > nie w czółko.
        >

no właśnie smile

• danaide2.0 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 09:01
        A to się nie wiąże?

Przekartkowałam wczoraj "Chłopców" Kąckiego. Opowieść Dominiki od Korwina jest tak strasznie smutna i tak strasznie "niedzisiejsza", "niemiejska". Jakby ją wyjęli z XX wieku. Rozmowa z Karolem i Weroniką przypomniało mi o Mormonach, robienie wody z mózgu ludziom to chyba ich specjalność. I chodzą tak sobie po Polsce od tych 30 lat w tych swoich garniturkach i białych koszulach. Młodzi, ładni, nie narzucający się... Teraz mogą nie tylko chodzić. Na świeżo jestem po "The Laramie Project", tam też Mormoni trochę za mocno wpłynęli na prosty umysł.
    • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 13:16
      I co tam jest bo mi się nie otwiera?
      • srubokretka [...] 13.09.25, 13:42
        • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 13:49
          No tak. Chociaż są ludzie, którzy jeszcze bardziej żydów krytykują.
        • chocolate_dog123 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 15:44
          srubokretka napisał:

> powiedzial glosno prawde o zydach. Za to sie placi...

Oraz o sprawie Epsteina.
          • alicia033 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 12:52
            chocolate_dog123 napisała:

> Oraz o sprawie Epsteina.

a to jest jeszcze w USA ktoś, kto o tym nie mowi? o_o
    • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 14:45
      Że wampirów nie trzeba będzie odstraszać czy jak?
    • srubokretka [...] 13.09.25, 14:46
      • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 14:49
        A kim są Twoim zdaniem Ci ktorzy to robią?
      • piwoniawpiwnicy Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 14:55
        Smutne ale prawdziwe..
    • po_godzinach_1 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 14:50
      w USA nigdy czubów nie brakowało
      • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 14:58
        Nie sądzę, żeby to był przypadkowy czub
        • po_godzinach_1 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 15:04
          karmelek83 napisała:

> Nie sądzę, żeby to był przypadkowy czub

ta cała Owens nie jest przypadkowa? no nie jest, jest wytworem Ameryki jak ten człowiek-bizon
        • pursuedbyabear Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 15:50
          Czy Owens opuublikowała już dowody na to, że prezydent Francji ma męża?
          • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 19:02
            Tak
            • pursuedbyabear Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 04:43
              Gdzie?
              Przeprowadziła badanie tym samym sposobem, co kiedyś u papieży?
              • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 11:21
                Na jej kanale. Polecam posłuchać. Dyskusja wtedy będzie zbędna.
                • pursuedbyabear Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 15:55
                  Nie zamierzam wchodzić na kanał kogoś, kto zarabia na hejcie i szczuciu.
                  Ale możesz streścić.
                  • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 16:47
                    Streścić dowody? Przecież chcesz je zobaczyć.
                    • pursuedbyabear Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 17:08
                      Mówiłaś, żeby słuchać, nie oglądać...
      • engine8t Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 23.09.25, 23:34
        po_godzinach_1 napisała:

> w USA nigdy czubów nie brakowało

No a jesli zabraklo to zawsze mozna bylo siegnac po tych z polskimi korzeniami.
    • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 14:57
      Ale to odnośnie mojego pytania kto to robi?
    • piwoniawpiwnicy [...] 13.09.25, 15:19
    • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 17:43
      Rodshildami? Hmmm.
      Notabe? Hmmm.
      Skonstrupwane... Hmmm.
      Jedynie "trup" ewentualnie się zgadza
    • feniks_z_popiolu Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 13.09.25, 17:52
      No niezły odpał 😀
    • paskudek1 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 08:52
      Ja tylko w kwestii formalnej - a jakie ma znaczenie że Brogitte urodziła się jako mężczyzna? Zakładając że to święta prawda a nie gówno prawda oczywiście? 😁
      • danaide2.0 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 09:04
        Pociągnę kwestię formalną - nawet gdyby się urodziła i zmieniła płeć, przecież Francja umożliwia zmianę dokumentów więc formalnie jest kobietą.

Kurczę, trafi ci się mniej ładna twarz i już cię biorą za chłopa. To takie proste, żeby nie rzec - prostackie.
        Tylko czemu ona się tak przejęła?
        • paskudek1 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 09:31
          No właśnie próbuję zrozuiec tok rozumowania 😁. Ok, ja wiem że w tym przypadku rozumoeanie to poejcie na wyrost 🤣
        • karmelek83 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 16:48
          Posłuchaj na kanale CO dlaczego twierdzi, że B jest mężczyzną i co jeszcze mówi o związku tych dwojga i nie tylko.
          • piwoniawpiwnicy Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 17:26
            Poruszyła bardzo śmierdzącą sprawę.
            Dlatego tak bulgocze w tym kotle.
          • paskudek1 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 14.09.25, 17:26
            karmelek83 napisała:

> Posłuchaj na kanale CO dlaczego twierdzi, że B jest mężczyzną i co jeszcze mówi
            > o związku tych dwojga i nie tylko.

Ale ja mam w dupie co ta osoba twierdzi. Nie znam jej, nie wiem kto to. Pttam się grzecznie CO Z TEFO gdyby nawet zona Macrona urodziła się jako mężczyzna?
            • nigolla Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 15.09.25, 18:57
              Zwolennicy tej teorii po prostu bełkoczą, że całe "elity" (cokolwiek to słowo znaczy) to siatka gejów, pedofilów i zboczeńców. I pani B. z Francji i Michelle O. z USA to podobno faceci przerobieni na babki, coby mydlić tym bardziej konserwatywnym oczy, a tak na prawdę starzy faceci-geje powiązani z tymi całymi pizza gate itd.
              • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 15.09.25, 19:39
                Ale, że Michelle O. to stary facet? W życiu bym nie powiedziała. Teraz może już nie dzierlatka, ale dojrzała i całkiem atrakcyjna kobieta.
                Brigitte też na faceta nie wygląda. Bardzo porównywalnie do Camilli. Obie mają swoje lata.
                Swoje lata przyjdą na każdego.
                Pizza gate. Hmmm. Nie wątpię, że konserwatyści tak bardzo podniecają się tym fake newsem. Zdecydowanie pedofilia bardzo ich pociąga. Jako temat do walki z nim oczywiście. Tak bardzo walczą, że zgwałconym dziewczynkom każą rodzić dzieci zboków. Ale mają wtedy uciechę. Tak jak ten bidny kirk. No ale łon taki bidny, taka łofiara niewinna, janiołek skrzydlaty.
                Ale dziesięciolatka, która padła ofiarą zboczeńca, ma się dostosować i donosić ciążę, i urodzić.
                Ale ile tu łez tępe prawactwo wylało nad zbokiem. Ło mamuś kochana. Niejedno jezioro się napełni.
      • taje Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 18:29
        Owens twierdziła nie tylko to, że Brigitte urodziła się jako mężczyzna, także, że pozostaje w związku kazirodczym z Macronem, że Macron został prezydentem Francji dzięki akcji CIA i że uczestniczy w programie kontroli umysłu i jeszcze kilka innych. Przynajmniej tych twierdzeń dotyczy pozew Macronów.
        • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 18:42
          "Owens twierdziła nie tylko to, że Brigitte urodziła się jako mężczyzna, także, że pozostaje w związku kazirodczym z Macronem, że Macron został prezydentem Francji dzięki akcji CIA i że uczestniczy w programie kontroli umysłu i jeszcze kilka innych. Przynajmniej tych twierdzeń dotyczy pozew Macronów."

I rozumiem, że to Macronowie mają udowodnić, że Brigitte nie urodziła się jako mężczyzna, że nie pozostają w związku KAZIRODCZYM z Macronem (ciekawe, jak? A co, jeżeli po dogłębnym przeanalizowaniu drzew genealogicznych obojga, znaleźliby wspólnego przodka? Tak w XVII wieku? Abominacja. Apage.)
          Akcja CIA i program kontroli umysłu pozostawiam poza komentarzem. Ale to oni mają udowodnić, że nie są wielbłądami, bo ponoć hamerykańskie prawo oczekuje od ofiar pomówień udowodnienia, że dopuszczający się pomówienia kłamie.
          W sumie proste. Idziesz do CIA i na portierni mówisz coś w tym stylu: "Potrzebuję zaświadczenia, że nie zostałem prezydentem Francji w wyniku waszej akcji i że nie uczestniczę w programie kontroli umysłu".
          A portier podaje odpowiedni formularz i mówi: "Proszę wypełnić. Za dwa tygodnie dostanie pan list z zaświadczeniem".
          Macron na to: "Dziękuję. Czekam z utęsknieniem".
          Absurd??? No absurd.
          • taje Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 18:46
            Przeczytaj sobie ich pozew, który linkowałam niżej to zobaczysz jak podeszli do kwestii dowodowej.
            • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 19:03
              No to przeczytałam, jak podeszli do kwestii dowodowej. Tak hamerykańsko, spróbuję udowodnić ci, że nie jestem wielbłądem. I dalej mało, aby skazać oszczerczynię, która wygaduje idiotyzmy dla idiotów, bo wtedy kaska będzie większa z oglądalności? Czego jeszcze chcecie od tej 72-letniej kobiety, Brigitte?
              Miała romans z uczniem, miała. Poślubiła go? Poślubiła. Skandal był? Był. Ale chyba za mało dla niektórych.
        • piwoniawpiwnicy Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 27.09.25, 20:06
          To wszystko prawda, o czym mówi Owens.
          Inaczej nie baliby się zainteresowani i nie byłoby takiego szumu.
          Badań DNA i społecznego dna nie chcą przedstawić w tym przypadku, bo mógłby pokazać incest.
          • piwoniawpiwnicy Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 27.09.25, 20:06
            Mogłyby*
            • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 27.09.25, 20:22
              "piwoniawpiwnicy
              Re: Śmierć Kirka a Candance Owens
              27.09.25, 20:06
              To wszystko prawda, o czym mówi Owens.
              Inaczej nie baliby się zainteresowani i nie byłoby takiego szumu.
              Badań DNA i społecznego dna nie chcą przedstawić w tym przypadku, bo mógłby pokazać incest."

No odlot coraz lepszy. Jaki incest? W jakim stopniu są ze sobą spokrewnieni? Dawaj dowody. Skoro oskarżasz ich o kazirodztwo, to miej odwagę przedstawić dowody, a nie żądaj od nich udowadniania, że nie są moimi kotami, albo psami pana Smitha z 47th Street w New York.
              Piwonia, ogranicz to co tam sobie w piwnicy zapodajesz, bo to już groźne się robi.
              • piwoniawpiwnicy Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 27.09.25, 20:37
                Cytuję, o czym mówi CO, a nie oskarżam.
                To Ona ma dowody, nie ja. Rozróżniasz to?
                Także cierpliwie poczekaj na rozwinięcie akcji.
                Myślę, że nie kompromitowałaby się i nie stawiała całej kariery na bazie idiotycznego podejrzenia/ pomówienia.
                A oni by się nie irytowało, tylko od razu wyjaśnili, dając nie tylko próbki ale i kontakty z ówczesną grupą rówieśniczą, zdjęcia i relacje z uroczystości oraz wywiady z nauczycielami i koleżankami, kolegami.
                Nie tylko teraźniejsze ale z dzieciństwa.

• pursuedbyabear Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 15.09.25, 20:01
      A nie jest ci żal kobiety, której od lat świry każą udowadniać, najchętniej publicznie, że nie jest mężczyzną?...
    • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 15.09.25, 20:14
      Czosnkowe menu. Interesujące. Kulinaria to moje hobby
      Skoro gotujesz w domu, to gotujesz, jak chcesz. Z czosnkiem lub bez.
      A w przypadku restauracji masz pełen wybór. Skoro menu nie odpowiada, idziesz do innej.

Natomiast, jeżeli, jak podejrzewam, próbujesz zastosować kulinarną metaforę, to zastosuj ją do prawactwa. To akurat wy narzucacie jedno menu wszystkim, łącznie ze zgwałconymi dziewczynkami. Zero aborcji, nawet dla ofiary zboczeńca. Bo Deus vult - God wills it. Zero możliwości wyboru. Zero chronienia dzieci przed zbokami, bo edukacja zdrowotna, gdzie dzieciak się dowie, że księżulo i inny zbok nie ma prawa go nigdzie dotykać, to zuuuo.
      Zastanówcie się trochę nad sobą i waszymi "wartościami".
      • piwoniawpiwnicy Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 15.09.25, 20:34
        Z prawactwem też nie jest mi absolutnie po drodze.
        A napadniętą dziewczyną byłam także ja, w drodze do biblioteki ale pogryzłam napastnika w łeb i odpuścił.
        Dlatego nie popieram niekontrolowanej migracji.
        Ani ekwilibrystyki w cyrku lewactwa ani polowań prawactwa.

Popieram dostęp do ochrony, tylko nie popieram nakłaniania do eksperymentów z płcią we wczesnym wieku.
        Niepohamowani księża i zboki - zapraszam do kastracji.
        Natomiast ofiara gwałtu ma bezdyskusyjne prawo usunąć ( choć prawo chce zmienić Mentxen z konfiastwem), tak samo jak ciążę zachować, to kwestia wyboru sumienia ale nie innych, a dziewczyny/ kobiety.
        Ciąży 11-latki sobie nie wyobrażam bezpiecznie mimo statystyki szczęśliwych rozwiązań, to olbrzymie ryzyko dla młodego organizmu.
        • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 15.09.25, 21:20
          A czym są eksperymenty z płcią we wczesnym wieku? Chodzi i takie eksperymenty, kiedy odkrywasz, że masz żeńskie lub męskie narządy płciowe?
          Śmiem twierdzić, że każdy w okresie dojrzewania, jakoś tam eksperymentuje z płcią. Rączki na kołdrze i bieganie, które ma zapobiegać polucjom nocnym to XIX - wieczny mit.
          Tak samo, jak dziewczynkom nie powie się, na czym polega miesiączka. To taki wstydliwy temat ma przecież być.
          • piwoniawpiwnicy Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 15.09.25, 21:32
            Kornelio, nie o tym mówię.
            To, o czym mówisz, to normalny etap poznawania i rozwoju.
            Dzieci są zachęcane do zmiany płci, kiedy nie są jeszcze dorosłe.
            Potem nie można odwrócić już zmian, a niektóre osoby później żałują pośpiesznej decyzji.
            To jest poważny problem i pozbawienie możliwości odwrócenia sytuacji.
            • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 24.09.25, 15:41
              Kto i jak je zachęca. I to jeszcze we wczesnym wieku. Ale poproszę o nie pierdolo...lo, tylko o konkretne weryfikowalne dane.
    • mateusz.urbanski Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 15.09.25, 20:26
      Trumpowi może nie spodobać się twój antysemityzm. Nie tylko z przyczyn merkantylnych, ale i osobistych
      Jak się znajdzie sygnalista, to możesz mieć kłopoty
      Nieważne, że go wybrałaś - emigrant zrobił swoje, emigrant może odejść
      • piwoniawpiwnicy Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 15.09.25, 20:40
        Mateusz - jeśli to do mnie, nie jestem migrantką w USA, nie wybrałam Trumpa, nie przejawiam 'antysemityzmu'.
        Wspomniana w wątku nacja ani trochę nie jest semicka, pochodzi z zupełnie innej gałęzi DNA.

• mateusz.urbanski Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 15.09.25, 21:21
          piwoniawpiwnicy napisała:

> Mateusz - jeśli to do mnie, nie jestem migrantką w USA

Nie do ciebie, pisałem do srubokretki
          • piwoniawpiwnicy Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 15.09.25, 21:28
            Ok, dzięki.
    • alicia033 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 23.09.25, 20:16
      Houston, macie problemwink:
      www.bbc.com/polska/articles/c20eryzzg0mo
      • taje Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 23.09.25, 20:28
        Candace Owens niewątpliwie wpisuje się w nurt szursko-komnspiracyjny, ale z drugiej strony zastanawia mnie, dlaczego Macronowie przedstawiają dowody "fotograficzne", a nie najprostsze badanie DNA. Tak jakby chcieli sabotować swój proces.
        • alicia033 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 23.09.25, 22:50
          Nie wiem, nie znam się na amerykańskiej procedurze. Podejrzewam jednak, że gdyby nie byli pewni, że są w stanie udowodnić, że Brigitte jest kobietą, to nie wyskakiwaliby z pozwem.
          • drag0na Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 23.09.25, 23:37
            alicia033 napisała:

> Podejrzewam jednak, że gdyb
            > y nie byli pewni, że są w stanie udowodnić, że Brigitte jest kobietą, to nie wy
            > skakiwaliby z pozwem.

Wszystko zalezy od sądu, jak zwykle. Czy uzna kunszt chirurga plastycznego, czy jednak poprosi o badania DNA big_grin
            • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 24.09.25, 15:58
              Tylko proszę mi wytłumaczyć, dlaczego to Macronowie mają cokolwiek udowadniać? Np. to, że Brigitte jest kobietą? Bo tępa szuria tak sobie życzy?
              Skoro ktoś jej zarzuca bycie mężczyzną, to niech to udowodni. Równie dobrze ktoś chciałby, aby miałaby udowodnić nie bycie reptilianinem, czy innym świstakiem. I bardzo dobrze, że weszli na drogę sądową. Szurię należy temperować surowymi wyrokami.
              Dawaj dramatik, aka Dragona, dawaj Alicja i niepewna Taje, dowody, że jesteście kobietami, poprosimy tutaj na forum o całe wasze dane medyczne od momentu stwierdzenia, że wasze matki były z wami w ciąży, oczywiście ze stosownymi zdjęciami, które potwierdzą wasz rozwój jako dziewczynek, a potem kobiet z uwzględnieniem cech płciowych. Oczywiście, mam na myśli zdjęcia w ubraniu.
              Nie przedstawicie? Dlaczegoż, ach, dlaczegoż? Bo uważacie, że macie prawo do swojej prywatności, a równocześnie innym kobietom, akurat tym, które zaszły wyżej, tej prywatności odmawiacie. I chętnie je hejtujecie, bo szuria wam mózgi wyprała. Macronowie powinni dojechać twórców tych "rewelacji" do tego stopnia, aby na widok komputera robiło im się słabo i by szczytem ich wyobraźni było, jak przyprawić jajecznicę, aby dało się ją zjeść.
              Sorry, szurio.
              • alicia033 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 24.09.25, 16:31
                jakornelia12345 napisała:

> Tylko proszę mi wytłumaczyć, dlaczego to Macronowie mają cokolwiek udowadniać?

To proste, Watsonie: bo najwidoczniej im przeszkadza takie podważanie płci madame Macron.

> Nie przedstawicie? Dlaczegoż, ach, dlaczegoż? Bo uważacie, że macie prawo do sw
                > ojej prywatności, a równocześnie innym kobietom, akurat tym, które zaszły wyżej
                > , tej prywatności odmawiacie.

znaczy gdzie ja odmawiam prywatności Macronom? W tym, że podlinkowałam info, że panią Owens czeka proces. Aha.
                A co do podważania mojej własnej płci, to pisałam już nie raz na forum, że jest mi doskonale obojętne, za kogo mnie tu ktoś uważa. Mogę być i reptilianką/reptilianinem z Alfa Centaurii (czy skąd tam się reptilianie biorą), cudze urojenia to nie mój problem.
                • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 24.09.25, 16:43
                  Ale jakoś od Macronów oczekujesz odniesienia się do cudzych urojeń.
                  • alicia033 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 24.09.25, 17:25

> Ale jakoś od Macronów oczekujesz odniesienia się do cudzych urojeń.

oczywiście potrafisz podlinkować moj post z takim oczekiwaniem?
                    Czekam!
                    • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 24.09.25, 17:32
                      By alicia033
                      Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 23.09.25, 22:50
                      "Podejrzewam jednak, że gdyby nie byli pewni, że są w stanie udowodnić, że Brigitte jest kobietą, to nie wyskakiwaliby z pozwem."
                      Czyli mają się ustosunkować do urojeń, m.in. twoich. Przeczytaj dobrze, co napisałaś i nie wciskaj kitu.
                      • alicia033 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 24.09.25, 18:21

> By alicia033
                        > Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 23.09.25, 22:50
                        > "Podejrzewam jednak, że gdyby nie byli pewni, że są w stanie udowodnić, że Brig
                        > itte jest kobietą, to nie wyskakiwaliby z pozwem."
                        > Czyli mają się ustosunkować do urojeń, m.in. twoich. Przeczytaj dobrze, co napi
                        > sałaś i nie wciskaj kitu.

OJP...
                        Nie, rozmowa o dowodach procesowych to nie jest żądanie od Macronów udowodnienia płci Brigitte.
                        • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 24.09.25, 18:28
                          Nie, rzeczywiście? To czym są te dowody procesowe, jak nie żądaniem udowodnienia płci Birgitte?
                          • alicia033 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 24.09.25, 18:55

> Nie, rzeczywiście? To czym są te dowody procesowe, jak nie żądaniem udowodnieni
                            > a płci Birgitte?
                            Rozmową o treści wniesionego przez Macronówpozwu. Czy ty w ogóle rozumiesz język polski? Bo odnoszę wrażenie, że znaczenie słowa "żądać" jest ci kompletnie obce. Więc jeszcze raz: gdzie ja żądałam od Macronów udowodnienia płci Brigitte. Bo żaden z moich postów takim żądaniem nie jest. Taje też nie ale nie będę się za nią wypowiadać.
                            • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 12:38
                              Czyli teraz to "rozmowa o treści wniesionego przez Macronów pozwu".

Cytuję : jakornelia12345 napisała:

> Tylko proszę mi wytłumaczyć, dlaczego to Macronowie mają cokolwiek udowadniać?

To proste, Watsonie: bo najwidoczniej im przeszkadza takie podważanie płci madame Macron."

Czyli, twój sąsiad będzie podważać fakt twojej przynależności do homo sapiens, ale to ty masz udowodnić fakt przynależności do tegoż, bo jakiś świr się tego domaga. W tym procesie nie Macronowie powinni udowadniać, że madame Macron jest kobietą, tylko udowadniać fakt zniesławienia. Tylko tyle i aż tyle.
                              • taje Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 17:22
                                Niestety mylisz się. W USA, zresztą inaczej niż w wielu innych krajach (np UK) to osoba twierdząca, że została zniesławiona musi udowodnić nieprawdziwość twierdzenia pozwanego, a nie na odwrót.

A tu sam pozew dla zainteresowanych clarelocke.com/wp-content/uploads/2025/07/Complaint89.pdf
                                • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 17:36
                                  A.. taka "cywilizacja", czyli jeżeli sąsiad będzie mnie wyzywał od kobiet lekkich obyczajów i go pozwę o zniesławienie to ja mam przedstawić dowody, że rzeczoną nie jestem? Jakie dowody? Zaświadczenie od proboszcza, sąsiadów, a szczególnie wścibskich sąsiadek, że się nie puszczałam, podczas gdy mąż był w pracy?
                                  Zaświadczenie od kościelnego ginekologa o dziewictwie raczej nie wchodzi w grę, jako żem od 30 lat mężatka.

Jak mam udowodnić w świetle hamerykańskiego prawa, na którym chyba się świetnie znasz, że nie jestem puszczalską, jaką wredny sąsiad mnie ogłasza? Czy jest tam tak, że on może wszystko, a ja, jako, w sumie ofiara, nic.
                                  • taje Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 18:20
                                    W przypadku osób niepublicznych standard dowodowy spoczywający na powodzie jest niszy, nie będziesz musiała udowadniać actual malice. To raz. Nie zmienia to faktu, że będziesz musiała przedstawić dowody na nieprawdziwość twierdzenia sąsiada - np. w postaci zeznań świadków, którzy cię znają, brak karalności etc. A potem pozwany będzie musiał się do tego odnieść, co de facto oznacza, że będzie musiał przedstawić dowody na prawdziwość swojego twierdzenia - ale w odpowiedzi na twoje argumenty. Czyli w sprawie Macronów, oni musza przedstawić maksymalnie obszerne dowody wykazujące nieprawdziwość twierdzeń Owens (do których ona będzie mogła się następnie odnieść), i dodatkowo wykazać "actual malice", co jest najtrudniejszym elementem w sprawie.
                                    • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 18:28
                                      W" przypadku osób niepublicznych standard dowodowy spoczywający na powodzie jest niszy, nie będziesz musiała udowadniać actual malice. To raz. Nie zmienia to faktu, że będziesz musiała przedstawić dowody na nieprawdziwość twierdzenia sąsiada - np. w postaci zeznań świadków, którzy cię znają, brak karalności etc. A potem pozwany będzie musiał się do tego odnieść, co de facto oznacza, że będzie musiał przedstawić dowody na prawdziwość swojego twierdzenia - ale w odpowiedzi na twoje argumenty. Czyli w sprawie Macronów, oni musza przedstawić maksymalnie obszerne dowody wykazujące nieprawdziwość twierdzeń Owens (do których ona będzie mogła się następnie odnieść), i dodatkowo wykazać "actual malice", co jest najtrudniejszym elementem w sprawie"

Chwila moment, brak karalności, powiadasz? Mogę odsiedzieć wyrok za nieumyślne zabójstwo, a się nie puszczać. I dalej sąsiad jest w prawie, aby mnie od puszczalskiej wyzywać? Ale dzicz, ja pier...papier.
                                      Czyli jak za średniowiecza, ofiara ma udowodnić, że nie jest winna.
                                      • taje Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 18:32
                                        No to pokażesz brak karalności za prostytucję. A tak w ogóle dlaczego te pretensje do mnie? Nie odpowiadam za to jak jest skonstruowany system prawny w USA, ani nigdzie indziej.
                                        • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 18:48
                                          "No to pokażesz brak karalności za prostytucję. A tak w ogóle dlaczego te pretensje do mnie? Nie odpowiadam za to jak jest skonstruowany system prawny w USA, ani nigdzie indziej."

Ale moment, moment. Puszczalstwo to nie tylko zatrudnienie w branży sexworkerów. Puszczalstwo może dokonywać się całkowicie, nazwijmy to, charytatywnie. Bo tak, for fun.

Nie odpowiadasz za system prawny w USA, ale jakoś go gloryfikujesz. Czyżbyś czuła się się z tymi idiotyzmami związana? Że ofiara pomówienia ma udowodnić, że tępy plotkarz kłamie?
                                          • taje Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 18:57
                                            >>"No to pokażesz brak karalności za prostytucję. A tak w ogóle dlaczego te pretensje >>do mnie? Nie odpowiadam za to jak jest skonstruowany system prawny w USA, ani >>nigdzie indziej."

>Ale moment, moment. Puszczalstwo to nie tylko zatrudnienie w branży sexworkerów. >Puszczalstwo może dokonywać się całkowicie, nazwijmy to, charytatywnie. Bo tak, >for fun.

>Nie odpowiadasz za system prawny w USA, ale jakoś go gloryfikujesz. Czyżbyś czuła >się się z tymi idiotyzmami związana? Że ofiara pomówienia ma udowodnić, że tępy >plotkarz kłamie?

Tak, tak, ja go gloryfikuję 🤦‍♀️

Wiesz, alicia ma rację, że ty chyba naprawdę nie rozumiesz tego, co się do ciebie mówi. Albo trolujesz. W każdym razie szkoda mi mojego czasu na te luźne strumienie myśli niezakorzenione w rzeczywistości. Zostawiam cie ze swoimi urojeniami. Pa.
                                            • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 19:05
                                              Czyli wygrałam.
                                  • jakornelia12345 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 18:22
                                    Ba, zaświadczenie od wścibskiej sąsiadki miałabym takie, że jak najbardziej się puszczam.
                                    Mój mąż i ja pracujemy już wiele lat, nasza córka chodziła wtedy do wczesnej podstawówki, a ponieważ szkoła o rzut beretem od naszego domu, a mój ojciec emeryt, ale, nie powiem, wyględny, przyjeżdżał do naszego domu, zgarniał naszą córkę, a swoją wnuczkę, do swojego domu, gdzie całe dziecięce towarzystwo (nie tylko moją) ogarniali razem z babcią. Ale i tak narracja była taka, że z jednym za rękę na spacery chodzę (czyli z mężem) a inny młody! (mój ojciec!) czerwonym samochodem na moim podwórku parkuje, podczas gdy mój mąż jest w pracy. To, że ja też byłam wtedy w pracy jakoś wścibskiej niepracującej sąsiadce umknęło.
                                    Tak więc, według sąsiadki, miałam niesamowity romans, będąc w pracy, z moim osobistym ojcem, który w tym czasie w moim domu, w którym nie byłam, ogarniał moją córkę, a swoją wnuczkę. No ogniśćie, nie???
                                    Tak, że ten teges. Nienawidzę plotkarzy.
                              • alicia033 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 17:36

> Czyli, twój sąsiad będzie podważać fakt twojej przynależności do homo sapiens, ale to ty masz udowodnić fakt przynależności do tegoż, bo jakiś świr się tego domaga.

Ja nic nie będę udowadniać, bo mnie cudze urojenia na mój temat zwisają kalafiorem.
                                Macronom, natomiast, skoro zdecydowali się na wstąpienie na drogę sądową, jak widać nie zwisają. Ajeśli chcą tę sprawę wygrać, to muszą wykazać to, co wskazała taje. Ewentualne pretensje w tej kwestii zgłaszaj do Kongresu USA, bo naprawdę to nie ja decyduję o kształcie amerykańskiego prawa.
                          • taje Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 24.09.25, 19:02
                            No cóż, to Macronowie pozwali Candace Owens z tytułu defamation (w USA to sprawa cywilna), tak więc jako strona powodowa muszą udowodnić, że (1) nieprawdziwe jest twierdzenie Owens, jakoby Brigitte urodziła się jako mężczyzna, oraz (2) musza wykazać „actual malice”. Tak więc, żeby wygrać muszą przedstawić dowody, że Brigitte jest biologicznie kobietą. I nie rozumiem, dlaczego bawią się w fotografie etc, kiedy sprawę z (1) szybko i konkluzywnie rozstrzygnęłoby badanie DNA. To jest łatwe do udowodnienia. Czy udowodnią actual malice, to jeszcze inna sprawa. W USA takie procesy ogólnie są trudne do wygrania.
          • taje Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 25.09.25, 17:33
            alicia033 napisała:

> Nie wiem, nie znam się na amerykańskiej procedurze. Podejrzewam jednak, że gdyb
            > y nie byli pewni, że są w stanie udowodnić, że Brigitte jest kobietą, to nie wy
            > skakiwaliby z pozwem.
            >
            >

Przejrzałam (pobieżnie) ich pozew i chyba już rozumiem ich strategię - test DNA może wykazać jednoznacznie nieprawdziwość twierdzenia Owens, ale sam w sobie nie wystarczy, żeby udowodnić drugi kluczowy element, czyli actual malice po stronie Owens - to że Owens działała wiedząc, że to fałsz albo lekkomyślnie ignorując prawdę. Tutaj trzeba przedstawić publicznie dostępne dowody, do których dostęp mogła mieć dostęp Owens. Czyli sam test DNA i tak nie rozstrzygnie kwestii actual malice, a pozostałe dowody i owszem.
        • drag0na Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 24.09.25, 16:42
          taje napisała:

> dlaczego Macronowie przedstawiają dowody "fotograf
          > iczne", a nie najprostsze badanie DNA. Tak jakby chcieli sabotować swój proces.

Ja gdzieś przeczytałam, że nie tylko "dowody fotograficzne", czymkolwiek by to było, ale też "badania naukowe".
          Natomiast całkiem na powaznie trzeba brać pod uwagę opcję, że oni (i ich prawnicy) w ogóle nie zdają sobie sprawy z tego, że płeć jest zapisana w ludzkim DNA.
          Tak czy inaczej, jeśli Candance się nie wstrzeliła ze swoimi teoriami, to oczywiscie zasługuje na puszczenie z torbami, tak jak zresztą każdy inny grifter oskarżający ludzi np. o rusko onucyzm.
    • drag0na Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 23.09.25, 23:23
      Candance Owens to typowa grifterka. Żebrze od swoich followersów, biednych naiwniaków, mimo że jej mąż jest wart jakieś 200 mln dolarów.
    • chocolate_dog123 Re: Śmierć Kirka a Candance Owens 23.09.25, 23:40
      Spójrz na to:
      vm.tiktok.com/ZNdsF1Gvj/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka