Dodaj do ulubionych

Meble z temu

16.10.25, 13:13
Te wieksze tyou komoda i mniejsze jak miekkie siedziska, pufy itd. Macie doswiadczenia jak to sie sprawuje?
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Meble z temu 16.10.25, 13:20
      Kiedyś na coś patrzyłam ale tanie to nie było, więc bez sensu.
      • alpepe Re: Meble z temu 16.10.25, 13:26
        Serio zastanawiałaś się nad ściąganiem mebli z Chin?
        • mikams75 Re: Meble z temu 16.10.25, 13:35
          A jak sklep dla mnie ściągnie z Chin, to będzie lepiej?
          • alpepe Re: Meble z temu 16.10.25, 13:42
            Akurat Polska to meblami stoi.
            • mikams75 Re: Meble z temu 16.10.25, 13:45
              Akurat nie w Polsce szukałam. Zresztą i w Polsce całe mnóstwo szczególnie drobnych mebli jest sprowadzana z Chin. O ogrodowych nie wspominając.
              • alpepe Re: Meble z temu 16.10.25, 14:36
                Ok, ja patrzę na to tak, że ślad węglowy jest straszny, jak ktoś coś chce sprowadzać pojedynczo z Temu. To gwoli wyjaśnienia.
                • mikams75 Re: Meble z temu 16.10.25, 14:40
                  Temu i aliexpres mają już ileś magazynów w Europie. Poza tym samolot nie leci tylko z jedną paczką, on i tak leci napakowany na maksa.
                  • azalee Re: Meble z temu 16.10.25, 15:05
                    Naprawde myslisz ze ktokolwiek wysyla meble samolotami??
                    • mikams75 Re: Meble z temu 16.10.25, 15:36
                      Nie wiem jak są wysyłane drobne meble ani jaki jest czas oczekiwania. Ale bywa zaskakujące co jest przewożone samolotami np. dla sieciowek.
    • szarmszejk123 Re: Meble z temu 16.10.25, 13:30
      😉
    • bazia_morska Re: Meble z temu 16.10.25, 13:33
      Pomysl sobie ile syfu tam jest w środku, jakieś barwniki, kleje rakotwórcze.
      • magnoliaa50_50 Re: Meble z temu 16.10.25, 14:43
        Odnoszę wrażenie, że czerwonylucjan urządza mieszkanie na wynajem po taniości. Ona nie będzie mieszkać z tymi meblami dlatego rakotwórczy syf jej nie rusza.
    • 35wcieniu Re: Meble z temu 16.10.25, 13:35
      Widziałam "na żywo" tylko stolik i kwietnik - taki w rodzaju dużej wielopoziomowej półki. Jedno i drugie spoko.
    • majenkirr Re: Meble z temu 16.10.25, 17:51
      Moja koleżanką kiedyś kupiła komplet na taras z aliexpress, podobne widziałam na Amazon, 5x droższe, podejrzewam, ze z tej samej fabryki😉
      • mikams75 Re: Meble z temu 16.10.25, 18:24
        Sieciowki zlecające produkcję w Chinach korzystają z tych samych fabryk, co inni. Nikt nie tworzy oddzielnych fabryk ani linii produkcyjnych pod temu czy aliexpress. I żadna przedwstępna selekcja nie jest przeprowadzana przez sieciowki w Europie, nawet nikt tego nie odpakowuje tylko metkuje i wsadza w firmowy karton z napisem eko.
        • lomek22 Re: Meble z temu 16.10.25, 18:46
          Ta sama fabryka nie oznacza tej samej jakości. A w chińskim przypadku nie oznacza absolutnie.
    • trampki-w-kwiatki Re: Meble z temu 17.10.25, 10:17
      Kupiłam szafki na przedpokój w niemieckim sklepie internetowym, dostałam paczki made in china. Płyta meblowa sporo cieńsza niż nasze standardowe 18mm, ale fajne wykończenie frontów rekonpensowało cienkie wykonanie. Obstawiam, że te z chińskich platform to właśnie coś takiego. Czyli cienka płyta, lakierowane na odpindol, więc zdarzają się braki w narożnikach, ciężko to złożyć, bo człowiek przyzwyczaił się do prostoty instrukcji z Ikei. No ale tanie toto, niewielkich rozmiarów i ładne z wierzchu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka