Dodaj do ulubionych

Sklep z królikami

17.01.26, 15:44
mi zamknęli...
Był w moim mieście świetny sklep z pluszakami
Ostatni raz odwiedziłam go jakieś 4 lata temu, ostatnio poszłam - nie ma
Mieli tam naprawdę świetne zabawki - śliczne i wyjątkowo miłe w dotyku, pastelowe, bez krzykliwych, agresywnych kolorków. Nawet nie pamiętam, czy to były produkty jednej firmy, czy może różnych
Gdy wśród znajomych rodziło się dziecko, najczęściej tam kupowałam zabawkę na powitanie, a teraz nie wiem, gdzie mogłabym dostać taką, która będzie ładna - nie wchodzą w grę misie trzymające serduszko/kwiatek itp., chodzi o pluszaki takie zwykłe, ale milusie najlepiej jeszcze z atestem, bo zanim dziecko zacznie tylko przytulać, to przecież musi najpierw wymamlać...

Wiecie, gdzie w sieci można kupić dobre jakościowo i ładne pluszowe króliki, myszki, ostatecznie misie, ale takie super? I nie gigantyczne, coś do małych rączek

I drugie pytanie - mignęła mi kilka razy na FB strona kobiety, która szyje zabawki w kształcie zwierząt, bardzo naturalistyczne ośmiornice, gołębie i wiele innych
Za nic nie mogę sobie przypomnieć nazwy, kojarzy mi się coś z kotikiem czy puchatką, ale być może nazywa się zupełnie inaczej
Nasuwa się coś komuś?
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Sklep z królikami 17.01.26, 16:13
      Mnie się nasuwa, że fajny wątek. Od kołyski niejako lubiłem głaskać futerka. Nawet futerka pań w tramwaju. Serio, jednym z niewielu moich wspomnień z wczesnego dzieciństwa jest głaskanie futrzanego płaszcza obcej kobiety w tramwaju.
      • jacekkunat Re: Sklep z królikami 17.01.26, 16:16
        krwawy.lolo napisał:

> Mnie się nasuwa, że fajny wątek. Od kołyski niejako lubiłem głaskać futerka. Na
        > wet futerka pań w tramwaju. Serio, jednym z niewielu moich wspomnień z wczesneg
        > o dzieciństwa jest głaskanie futrzanego płaszcza obcej kobiety w tramwaju.

Moja żona ma norki oraz kurtkę z lisów.Też bardzo lubię je głaskać, bo samej żony już nie lubię głaskać
        • memphis90 Re: Sklep z królikami 17.01.26, 16:48
          No widzisz, a jak byś głaskał bobra zamiast norek, to bys dziś nie musiał dram na forach odstawiać.
      • ardzuna Re: Sklep z królikami 17.01.26, 16:17
        krwawy.lolo napisał:

> Mnie się nasuwa, że fajny wątek. Od kołyski niejako lubiłem głaskać futerka.

Ja też, dlatego właśnie mam mruczącego kotka na biurku i głaszczę co chwila jego wystawiony do góry brzuszek. Kot ze schroniska, przygarnięty jako dorosły. Polecam smile
      • mava12 Re: Sklep z królikami 17.01.26, 22:37
        > Od kołyski niejako lubiłem głaskać futerka.

to jak mój syn. Akurat urodził się w bardzo chłodne lato i na kołderkę kładłam mu taki kawałek sztucznego futerka/kocyka, który dostałam od teściowej, żeby cos tam mu uszyć z tego. No ale że zimno było to dodatkowo przykrywałam go tym błamem z futerka i już nigdy niczego z tego nie uszyłam.
        Młody tak sie wkręcił w to futerko, że zawsze był płacz kiedy znikało z zasięgu jego rączek. Kiedy płakał to wystarczyło dać mu do rączki tego misia i natychmiast uspokajał się.
        To futerko funkcjonowło dosyć długo w jego "życiu",. jak był już kilkulatkiem to ciągnął za soba wszędzie to futerko i otulał się nim, kiedy był np zmeczony, senny. Zupełnie jak Krzyś z Puchatkiem....
        tak że ja znam takich "futerkowiczów" i wiem, że jest to jak najbardziej mozliwe.
        • dziunia.z.torunia Re: Sklep z królikami 18.01.26, 12:56
          To prawda, są takie faktury, których do dziś od dzieciństwa lubię dotykać
          Zapachy, które są mi miłe, chociaż innym raczej nie (np. rozpuszczalnik)
          Czyli tak, amatorów futerka rozumiem 😘
          • monika.poziomka1 [...] 20.01.26, 12:43
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • afro.ninja Re: Sklep z królikami 17.01.26, 16:20
      Jellycat, kupilam pięknego królika. Maskoyki drogie ale bardzo fajnej jakości.
      Miśki firmy bukowski, oni mieli takie sklepy z maskotkami w wysokich cenach.
      • alpepe Re: Sklep z królikami 17.01.26, 16:25
        Moja starsza córka miała właśnie króliczka tej firmy Bukowski. Wiem, że były kiedyś bardzo drogie, ale wyróżniały się urodą.
      • dziunia.z.torunia Re: Sklep z królikami 17.01.26, 18:32
        Och, bukowskiego cudne króliki!
        Jellycat też, chociaż ceny mają kosmiczne

Teraz "tylko" wybrać 😁
    • chlodne_dlonie Re: Sklep z królikami 17.01.26, 16:28
      Bukovski smile
    • iwles Re: Sklep z królikami 17.01.26, 16:58

Nie pomogę, bo nie wiem. Ale mam pytanie:
      Czy pisałaś gdzieś o tym sklepie, że był znikł? 😉
    • majenkirr Re: Sklep z królikami 17.01.26, 17:54
      Jellycat?
      • dziunia.z.torunia Re: Sklep z królikami 17.01.26, 18:32
        Ładne i w moim typie istotnie, jeszcze poprzeglądam, bo te od Bukowskiego też urocze
    • turzyca Re: Sklep z królikami 17.01.26, 18:38
      Steiff. Mają specjalną serię dla maleństw, z naszywanymi oczami (bo oczkiem-paciorkiem dziecko może się zadławić) i łatwe do prania, znoszą pralkę bez problemu. I mają dobre proporcje, nawet niemowlakom łatwo nimi manewrować.
      Plus oczywiście wszystkie atesty, że nadają się do memłania.
    • palczak.madagaskarski Re: Sklep z królikami 17.01.26, 20:27
      dziunia.z.torunia napisała:

>
      > I drugie pytanie - mignęła mi kilka razy na FB strona kobiety, która szyje zaba
      > wki w kształcie zwierząt, bardzo naturalistyczne ośmiornice, gołębie i wiele in
      > nych
      > Za nic nie mogę sobie przypomnieć nazwy, kojarzy mi się coś z kotikiem czy puch
      > atką, ale być może nazywa się zupełnie inaczej
      > Nasuwa się coś komuś?
      >

Uchatka
      • dziunia.z.torunia Re: Sklep z królikami 17.01.26, 21:42
        TAK!
        Dziękuję!
        • dziunia.z.torunia Re: Sklep z królikami 17.01.26, 21:54
          Jej gołąb z kromką na szyi mnie powalił 😂
          I ryby piękne
          • pepsi.only Re: Sklep z królikami 20.01.26, 21:22
            Gołąb świetny.
            Ale a propos ryb, wczoraj dotykałam zimną rybę, tzn piórnik.
            I fujka tak szczerze mówiąc tongue_out . Zerknęłam, jest na allegro. Nie polecam wink
            allegro.pl/oferta/piornik-tuba-do-szkoly-saszetka-karp-ryba-smieszny-prezent-7546786416
    • monika.poziomka1 [...] 19.01.26, 20:48
    • dziunia.z.torunia Re: Sklep z królikami 20.01.26, 12:17
      Czyżby ktoś ZNÓW leciał na podwójnym nicku?
      Że też ci się nie znudzi... 🤢🤢🤢
      • monika.poziomka1 [...] 20.01.26, 12:39
      • monika.poziomka1 [...] 20.01.26, 12:42
    • pepsi.only Re: Sklep z królikami 20.01.26, 21:19
      Ej, zarabiona jestem, siedzę w papierach i czasu mi brakuje na życie, a tu się coś odwala za moimi plecami:

Co tym razem?! Co wielonick znowu odwalił w tak zupełnie niewinnym wątku?
      DAWAĆ SCREENY! Kto zdążył zrobić ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka