Dodaj do ulubionych

Stylizacja Batyrowej

06.03.26, 13:04
Rece opadają...

Grabiła liscie w ogrodzie i jej sie na ostatnią chwilę przypomniało ze goście będą?
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:10
      Hmm jeszcze coś na głowę i byłaby Diuna Proroctwo
      • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:19
        Oj tak smile
      • elinborg Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:31
        borsuczyca.klusek napisała:

> Hmm jeszcze coś na głowę i byłaby Diuna Proroctwo
        >
        Tak! Idealnie trafiłaś
      • qrka Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 18:50
        Mnie się bardziej skojarzyły Ciotki z Gileadu.
    • mava12 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:10
      też to widze od rana..
      no żesz..
      I teraz upadaja wszystkie wątki o butach - i tak ich nie widać.
      Zastanawiam sie jaką owa grażyna od janusza, musiała uprawiać ekwilibrystykę, żeby sobie nie przydepnąć nogawki i nie wyłożyć się koncertowo, na tym, bądź co bądź, oficjalnym spotkaniu.
      W komentarzach pojawia się głównie, że worek po kartoflach na siebie wdziała.
      • lucadimontezemolo Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:05
        Może podglądała Victorię Beckham, bo jej też zdaża się w za długich spodniach pomykać i do tego na mocnym obcasie.
    • daniela34 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:14
      Czy stylistka kieruje się nienawiścią do prezydentowej?

Czy to znowu Janachowska?

• ophelia78 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:16
        To ona ma w ogole jakas stylistkę?
        Chyba z Koziej Wolki
        • chatgris01 Re: Stylizacja Batyrowej 07.03.26, 14:15
          ophelia78 napisała:

> Chyba z Koziej Wolki

Raczej jak z koziej d... waltornia tongue_out
      • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:20
        MOim zdaniem te stylistki ( chyba ze to jedna i ta sama) nie lubi PISu i ubieranie najpierw Pani Dudowej a teraz Batyrowej to jest taka zemsta smile
        Bo nie chce się wierzyć, że ktoś je tak ubiera z dobrego serca
        • gryzelda71 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:24
          Czy wybor stylistki nie podległości dyskusji?
          • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:27
            ??
        • barbaram1 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:29
          Bez przesady Dudowa miała akceptowalne stylizacje. Tutaj ktoś już kompletnie z pomysłem odjechał i w dodatku na oficjalne spotkanie. Pomijam już fakt, że chyba te spodnie nie są na jej rozmiar.
          • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:39
            Proszę cię. Babka miała ( ma) bardzo dobrą figurę. Ubrania były mocno takie sobie, do tego tragiczny makijaż i fryzury, wyglądała jak matka Dudy a nie żona
            • niemcyy Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:01
              Dudowa miała swoje garsonki i garsonkowe sukienki, ale przynajmniej wyglądało to porządnie, a nie jakby goście ją zastali przy grabieniu liści w spodniach i longsleevie, które nadają się tylko do robienia w nich wiosennych porządków.

Ale do męża pasuje, tu bez dwóch zdań big_grin. Kibolstwo i te klimaty.
              • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:09
                Tak wyglądało całkiem ok. Pamietam natomiast różówą sukienkę, uszytą czegoś miesistego i grubego, robią z niej kobiete 3 razy takich rozmiarów jakich jest...i zaszewki w biuście które sterczały. Kto pozwolił aby to założyła nie wiem.
            • barbaram1 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:31
              Makijaż i fryzury przyznaję Dudowa miała tragiczne, ale sporo stylizacji było całkiem spoko. Nie pamiętam też złych materiałów, które się gniotą i tragicznie układają. A u Batyrowej to większość. Ten dzisiejszy materiał z tymi przedłużonymi nogawkami jest jakiś taki sztywny, co może sugerować, że to jakaś sztuczność.
        • gryzelda71 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:33
          Pytam bo stylistki to stylistki tamto. Pierwsza dama nie decyduje co zalozy, w sensie wyboru?
          • daniela34 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:37
            Wiesz, sympatycy i obrońcy zawsze tlumaczą, że pani Nawrocka jest niedoświadczona, nie wie, nie umie, nie zna się, wczoraj wyszła spod korca itp. Przyjmując zatem tę argumentację - szukam winnych w otoczeniu, zostawiając panią prezydentową jako tę leliję.
            • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:39
              ale stylistka to jest doradczyni. Sama się ubieram ale jakbym miała takie reprezentacyjne stanowisko to wybrałabym jednak stylistkę.
              • gryzelda71 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:41
                I zakładałaś wszystko co pani stylistka zaproponuje? To chyba nie na tym polega.
                • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:10
                  Jak mam dobrą stylistkę to tak. I nie wiem o czym ty tu dywagujesz
                  Ona wygląda źle, bardzo źle. Wszystko tam jest złe ot tej pelerynki nie pasującej do reszty przez ten garniturek. Krój spodni...
                  • gryzelda71 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:24
                    Osoba z fatalnym gustem nie wybierze dobrej stylistki. O tym dywaguje.
                • tania.dorada Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:40
                  gryzelda71 napisała:

> I zakładałaś wszystko co pani stylistka zaproponuje? To chyba nie na tym polega
                  > .
                  Niekoniecznie, ale nie zakładałabym tego co pani stylistka stanowczo odradzi.
            • gryzelda71 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:40
              Ona nie ma za grosz gustu. Szkoda, bo figurę ma dobrą.
              • bene_gesserit Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 18:37
                Bo ja wiem, czy chodzi o gust?

Ma rzeczywiście dobra figurę i mogłaby wyglądać świetnie, a wszystkie albo niemal wszystkie jej ciuchy fatalnie na niej leżą. Tu coś odstaje, tu się marszczy, tam wybrzusza.

Nie mówiąc już o tym, że dziwactwo z tego wątku to jakieś kuriozum. Na zakupy w supermarkecie - od biedy, na oficjalne spotkanie - że co?!
                • gryzelda71 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 19:02
                  Chodzi o gustach. Nie wiem, moze ma być tanio?
              • conena Re: Stylizacja Batyrowej 11.03.26, 11:43
                gryzelda71 napisała:

> Ona nie ma za grosz gustu. Szkoda, bo figurę ma dobrą.

gustu...??? ona wyszła za sutenera i kibola. ona nigdy nawet nie słyszała słowa "gust". o czym my tu w ogóle mówimy?
      • iwles Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:21

No pacz! A pamiętam jak w innym wątku obrońcy prezydenta wmawiali, że prezydentowa ubiera sie SAMA za WŁASNE pieniądze.
        Serio? Sama sobie to coś wymyśliła i kupiła? I jeszcze sama się uczesała? 😀
        No to jest z nią gorzej, niż myślałam.
        • daniela34 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:24
          No ja nie wiem (do obrońców tej uroczej parki się nie zaliczam z pewnością z powodów, które nic z wyglądem nie mają wspìlnego), słyszałam że Janachowska ją ubiera, ale nie wiem czy stale czy ad hoc.
        • taje Re: Stylizacja Batyrowej 07.03.26, 01:45
          Patrząc na te zdjęcia, tym bardziej myślę, że sama musi się ubierać.
          • pani.asma Re: Stylizacja Batyrowej 07.03.26, 15:58
            Taka pelerynka czarna to synonim luksusu
            ( tak dz oh s przeczytałam bo też się nie znam tak jak i wy)
      • majaa Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:27
        daniela34 napisała:

> Czy stylistka kieruje się nienawiścią do prezydentowej?
        >
        > Czy to znowu Janachowska?

Raczej chyba nie tym razem, jak przypuszczam. Janachowska akurat ubrała ją bardzo odpowiednio, a tutaj ewidentnie coś nie pykło.
      • alicia033 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:22
        daniela34 napisała:

posłuchała porad snejkowej o oversajzach...
        • is-laura Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:56
          Czyta ematkę!

W oversajzach dobrze wyglądają tylko wysokie, szczupłe kobiety. Reszta wygląda jak prezydentowa, czyli jak kloszard
          • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:41
            ONa ma te spodnie za długie do tych butów. Same spodnie byłyby ok...gdyby nie ich długośc i górą tego dziwnego zestawu
            • pani.asma Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:42
              Krynico mądrości teraz jest taka Moda

a ty co nosisz jakieś rybaczki do pół łydki jak w latach siedemdziesiątych?
              • natalia.nat Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 16:54
                pani.asma napisała:

> Krynico mądrości teraz jest taka Moda

Nie, nie ma teraz mody na za długie spodnie w złym kroju, tandetne złote guziki, połyskliwy tanio wyglądający materiał, ciężkie mało gustowne dziwaczne peleryny, brzydkie deformujące sylwetkę kreacje i staromodne fryzury. Moda to zresztą jedno, ale nie każdemu we wszystkim dobrze. Dla ciebie jakby żona pisowskiego prezydenta założyła worek z juty, to też byłoby zgodnie z modą. Za to u polityka przeciwnej strony, to nawet wzrost i to że był wcześniakiem, czyli coś nieistotnego i na co nie ma się wpływu, ci przeszkadza i będziesz chamsko komentować.

• wapaha Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:03
                  natalia.nat napisała:

> pani.asma napisała:
                  >
                  >
                  > > Krynico mądrości teraz jest taka Moda
                  >
                  > Nie, nie ma teraz mody na za długie spodnie w złym kroju, tandetne złote guziki
                  > , połyskliwy tanio wyglądający materiał, ciężkie mało gustowne dziwaczne pelery
                  > ny, brzydkie deformujące sylwetkę kreacje i staromodne fryzury. Moda to zresztą
                  > jedno, ale nie każdemu we wszystkim dobrze. Dla ciebie jakby żona pisowskiego
                  > prezydenta założyła worek z juty, to też byłoby zgodnie z modą. Za to u polityk
                  > a przeciwnej strony, to nawet wzrost i to że był wcześniakiem, czyli coś nieist
                  > otnego i na co nie ma się wpływu, ci przeszkadza i będziesz chamsko komentować.
                  >
                  >
                  ona tak lubi po prostu..
                • pani.asma Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:21
                  Wszystko lepsze niż bluzka z myszką miki która rodzins Trzaskowskich założyła na wieczór wyborczy
                  • natalia.nat Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:36
                    pani.asma napisała:

> Wszystko lepsze niż bluzka z myszką miki która rodzins Trzaskowskich założyła na wieczór wyborczy

Na który wieczór wyborczy? I kto konkretnie założył? Daj link. I co jest złego z bluzce z myszką Miki? smile

• arthwen Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 21:38
        Mam takie samo wrażenie!
        Nie żebym żywiła do prezydentowej nawet cień ciepłych uczuć, ale zwyczajnie oczy bolą jak się patrzy na zdjęcie tej "stylizacji".
      • malgosiagosia Re: Stylizacja Batyrowej 07.03.26, 01:10
        daniela34 napisała:

>
        > Czy to znowu Janachowska?
        >
        A czy ty kierujesz sie nienawiscia do prezydentowej, a miloscia do tego, jak mu tam, Miszalskiego? smile
      • malgosiagosia Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 21:20
        Oto stylizacja Meloni

www.youtube.com/shorts/YvSDQJVamAc
        • alicia033 Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 23:14
          malgosiagosia napisała:

> Oto stylizacja Meloni
          >
          > www.youtube.com/shorts/YvSDQJVamAc
          >

I to jest własnie ta różnica.
          Spodnie premier Włoch są primo: uszyte z odpowiedniego materiału o gramaturze o co najmniej 1/3 lżejszej, niż ta "zbroja" naćpanowej, nie są w dole aż tak rozszerzane, jak te jej oraz nie są, jak u naćpanowej, te circa 3 cm za długie. W efekcie czego u Meloni spodnie miękko się układają i opadają na stopę a u naćpanowej - jak widać.
          Ale nie oczekuję po tobie, że to załapiesz, gazet.
        • analoga_niet Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 23:17
          Ale Nawrocka w tym stroju też by wyglądała dobrze. A Meloni jakby ubrać w te brązowe ciuszki z czarna derka to również wyglądałaby tragicznie
          • malgosiagosia Re: Stylizacja Batyrowej 10.03.26, 00:04
            analoga_niet napisała:

> Ale Nawrocka w tym stroju też by wyglądała dobrze. A Meloni jakby ubrać w te br
            > ązowe ciuszki z czarna derka to również wyglądałaby tragicznie
            >

Mnie sie nie potoba, ani "derka" Nawrockiej, ani powiewajace flagi pomiedzy nogami Meloni.
            Meloni jest niska i takie szarawary skracaja ja jeszcze bardziej. Wyglada w tych szmatach okropnie, ale i tak ja lubie. smile
            • malgosiagosia Re: Stylizacja Batyrowej 10.03.26, 20:13
              A tutaj malarka - Joanna Sarapata o Nawrockiej.

www.youtube.com/shorts/JuJhvsfYvsM
              • iwles Re: Stylizacja Batyrowej 11.03.26, 02:05

W którym miejscu chwali gust i styl ubioru Nawrockiej?
    • chlodne_dlonie Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:20
      Ojjjjj,.faktycznie mega słabo!
      Ale jej prezencja jest najmniej istotnym elementem tej ekhmmm prezydencji i tak uncertain
    • zerlinda Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:24
      Cóż, może się jeszcze wyrobi. Swego czasu kwasniewska tez krytykowali.
      • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:28
        Za co? Za za krótką spódnice? Od poczatku była dobrze ubrana, potem było tylko lepiej.
        Gustu ani klasy nie kupisz, tu mozna tylko zmienić stylitkę
        • marzenka12 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:36
          Doświadczenie z poprzednimi sugeruje ze łatwiej zmienic prezydentową niż jej fantazje odzieżowe
      • iwles Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:31
        Kwaśniewski krytykowali za fryzurę. Że wygląda jak Shazza.
        • iwles Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:32
          *Kwaśniewską
        • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:01
          Świetnie wyglądała. Tzn te stroje dzisiaj może smieszą..ale miała babka styl. I świetną figurę
          • bene_gesserit Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 19:16
            No nie, zaliczała też wpadki odzieżowe, krytykowane w jej czasach
            Jedna z kreacji została przez prasę nazwana "faworkiem w czekoladzie" i stanowczo było to bliskie prawdy. Sukniszcze w pięknym, głębokim brązie, które wyglądało, jakby było w trakcie zjadania prezydentowej
            • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 21:15
              Wiesz co ale osoby na swieczniku bardzo czesto zaliczają wpadki
              Wpadka a uparte trwanie w złym stylu to co innego...
              • bene_gesserit Re: Stylizacja Batyrowej 07.03.26, 10:55
                Zdecydowanie, i mnie to wkurza. Nie jest wcale trudno dobrze się ubrać nawet w sieciowe czy szmateksie. Tu mamy panią w kwiecie wieku z bardzo dobrą figura, która spokojnie wyglądałaby dobrze w niemal w czymkolwiek, ale nie, musi wybrać stylizacje w które wygląda jak szóste dziecko stróża.
                • niemcyy Re: Stylizacja Batyrowej 07.03.26, 11:11
                  Stylizację to miała Rumunka. Batyrowa założyła spodnie, pelerynę i buty na łapu-capu, nic nie pasowało do niczego ani do niej, a wy stylizacja i stylizacja. To było jakieś tam ubranie, a nie żadna stylizacja.
                  • bene_gesserit Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 00:06
                    Ależ gdzie tam.
                    Wszystko to było starnnie przemyślane, prygotowane i uszyte. Ale powinno paść juz na etapie pomysłu, a najpóźniej - pierwszych przymiarek.
      • mizantropka65 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:36
        To ty deklarowałaś, że w najbliższych wyborach zagłosujesz na PIS? Jeśli tak, to spoko, tak się wyrobi, że nawet Kwaśniewską przeskoczy. Fajna wprawka, ciekawe kiedy dołączysz do zanetki, demodee i allicji?
        • zerlinda Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:40
          Weź koło i..
          Tak, będę głosowała na pis i nic ci do tego. Musisz mieć ograniczone zainteresowania życiowe, raz, że pamiętasz, co piszą poszczególne nicki, dwa, że wywlekasz to w dyskusji o ubiorze.
          • husky_cat Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 16:05
            Smutne i przerażające jest to, że przyznajesz się do tego tego bez wstydu i refleksji. Ale cóż, jaki Pan taki kram...
            I nie, batyrowa się nie wyrobi ponieważ tu nie chodzi tylko o ubrania
            • zerlinda Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 18:35
              Ojej, przeraziłam cię i zasmuciłam? Może powinnaś skorzystać z opieki psychiatrycznej bidulko? Wstyd to krasc, ja dbam o swoje interesy i tyle, bez sentymentów. A pis kolejne wybory wygra.
              • husky_cat Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 19:02
                Nie, to raczej wstręt i pogarda. To raczej ty powinnaś skorzystać z pomocy, ewentualnie wynieść się na Białorus.
                Zastanawiam się jakie to interesy, skoro pis jest ci do nich potrzebny, sądząc po wcześniejszych "dokonaniach" to jak najbardziej mają wiele wspólnego z twoją definicją wstydu ☺
                Nie wiemy kto wygra, a jeśli wygra to cóż potwierdza się po raz kolejny słowa Kurskiego o ciemnym ludzie, który kupi wszystko. Od siebie mogę powiedzieć tylko tyle, że nigdy i nigdzie ochlokracja się nie sprawdziła.
                • zerlinda Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 19:44
                  Odezwała się światła. Możesz się tylko domyślać, wiesz, gdzie mam twoją opinie? No właśnie.
                  • husky_cat Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 22:25
                    No widzisz i sama potwierdzasz to, że Kurski właściwie was podsumował.
                    Oczywiście, a jakie inne miejsce mogłaby mieć na myśli fanka batyra? Przeszłości z Grand Hotelu nie da się wymazać ☺
              • ditta7 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 23:41
                zerlinda napisała:

>
                > A pis kolejne wybory wygra.

Pisu za chwilę nie będzie, nic już nie wygra. To wina Tuska.
          • mizantropka65 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:04
            No wiesz, takie rzeczy się pamięta. A dyskusja jest o ubiorze batyrowej, a ty wyraźnie zaczynasz z nią sympatyzować
            • zerlinda Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 18:33
              Idź na całość i napisz, że to moja przyjaciółka! Nie żałuj sobie dorabiania dopiero uszu, co to dla ciebie!
              • mizantropka65 Re: Stylizacja Batyrowej 07.03.26, 15:17
                >>>Nie żałuj sobie dorabiania dopiero uszu, co to dla ciebie!
                Dzięki za przyzwolenie, zatem, nic to dla mnie pani pisofilko. Zastanawiam się jedynie czemu tak się odpalasz? Nie jesteś dumna ze swojego wyboru, że naskakujesz na każdego, kto tylko ci o nim przypomni? Oj nieładnie, nieładnie. Tym bardziej, że fanką pisu nie zostałaś wskutek zmiany poglądów, tylko ze zwykłego (interesy) merkantylizmu. Cóż, jesteś żywym dowodem twierdzenia, że pisi suweren, to sprzedajny suweren.
                >> Wstyd to krasc, ja dbam o swoje interesy i tyle, bez sentymentów.
                to czytać, że dbasz bez sentymentów, a dbanie o twoje interesy tylko pis gwarantuje? Aha, aha, aż strach pomyśleć co to mogą być za interesy....
                >>>A pis kolejne wybory wygra.
                A jak nie wygra? To rozumiem, że misternie utkane interesy pójdą jak krew w piach?
                I nie pisz, że się nie przejmujesz opiniami, gdyby tak było pominęłabyś je wyniosłym milczeniem.
                • zerlinda Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 21:50
                  Nie muszę pomijać milczeniem naskakiwania jakiejś zagorzałej fanki Tuska i trzaskowskiego. Forum jest publiczne, ja mogę pisać, co tylko chce i ty tak samo. I nie podniecają się tak wyborami obcej osoby z forum, bo jeszcze udaru dostaniesz, bidulko.
                  I sama możesz pomijać moje opinie wyniosłym milczeniem! A, jednak nie możesz, a ja powinnam, he he he.
        • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:02
          100/100
    • marzenka12 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:31
      Wyglada jakby wybierala sie zakopac w lesie zwloki. Bardzo praktycznie, niebrudząco, spodnie wygladaja na pcv, krew łatwo zmyc. 10 na 10!
    • snakelilith Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:34
      To jest magiczny płaszcz Rumburaka. Dla tych, które chcą się stać niewidzialne.
      Trochę działa, bo patrząc na to zdjęcie, widzę tylko ten jasny płaszcz z lewej i pytam, jaka stylizacja? big_grin
      • elinborg Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 18:07
        snakelilith napisała:

> To jest magiczny płaszcz Rumburaka. Dla tych, które chcą się stać niewidzialne.
        >
        > Trochę działa, bo patrząc na to zdjęcie, widzę tylko ten jasny płaszcz z lewej
        > i pytam, jaka stylizacja? big_grin

Żebyś,cwiedziała, też najpierw zobaczyłam płaszcz i minęło mi w głowie, że nawet ok🙂.
        A te spodnie wygladają na zmoczone dołem, pewnie poliescior tak światło odbija.
        >
    • barbaram1 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:38
      Chyba się nie znamy. Projektant zachwycony!
      www.se.pl/wiadomosci/lekkie/marta-nawrocka-w-niecodziennej-odslonie-postawila-na-zaskakujace-polaczenie-ekspert-chwali-stylizacje-aa-w4Uv-BrQg-6iCn.html
      • daniela34 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:41
        Czy to Christian Paul 2.0? 😃
        • marzenka12 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:53
          Daniela Jacoba Dalego, czy to rodzina?
          • daniela34 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:58
            Ich jest trzech, a z Christianem i Paulem to już 5 głosów na tak.
            • chlodne_dlonie Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 22:00
              ROTFL

A na serio, cieszę się, że 'się nie znam' tongue_out
      • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:04
        To ten nadworny stylista co latami piał nad stylizacjami Dudowej?
    • kadfael Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:39
      Przyznam, że mnie lekko "zatkło". To coś jest kuriozalne.
    • mava12 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:46
      ponoć stylizowała się na Melanii

https://i.pinimg.com/736x/c4/4e/10/c44e109a9719a17888310218354b2129.jpg

Znajdź różnicę..
      • marzenka12 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:53
        No identycznie!
        • daniela34 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 13:57
          A mialam to właśnie napisać! Skóra zdjęta po prostu!
          • marzenka12 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:38
            Ekoskora nawet. Europejsko
      • amast Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:24
        O, jak się kupuje na temu czy innym aliexpressie to zdjęcia wyglądają jak na Melanii, a rzeczywistość jak na Marcie. Może w Wólce Kosowskiej kupowała?
        • gryzelda71 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:26
          E tam pewnie jest inaczej. Pokazują jej jakąś stylizacje Melanii, a potem losuje jeden element. Tu pelerynka ( nie wiem jak to sie nazywa), był raz kolor...
          • amast Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:32
            Nawet jak wylosowała pelerynkę, to i tak wygląda jak zamówiona w aliexpressie i to na stronie "tylko teraz wszystko za 0,01$" sad
            • gryzelda71 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:39
              A skad biorą kreacje nie wiem. Wiem tylko, ze bedzie co podziwiać przez lata.
      • chicarica Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 19:45
        A ta na żonach z Opowieści podręcznej.
    • analoga_niet Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:03
      Opozycja musiała zwerbować stylistę, inaczej się tego nie da wytłumaczyć 🙄
      • daniela34 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:06
        Wiesz, krążą już pomysły na to, żeby oskarżyć Morawieckiego o współpracę z KO. To skoro mogli zwerbowany samiusieńkiego premiera to co dopiero takiego stylistę
        • daniela34 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:12
          *zwerbować
      • niemcyy Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:07
        Wina Tuska, że ona tak wygląda.
    • mabel_mora Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:23
      cudownie, wspaniale, wszystko do siebie pasuje: parszywy mąż, charakter, przeszłosc, poglądy i strój
      • chlodne_dlonie Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 22:02
        Zaiste, ciężko MN odmówić spójności tongue_out
      • conena Re: Stylizacja Batyrowej 11.03.26, 11:47
        mabel_mora napisała:

> cudownie, wspaniale, wszystko do siebie pasuje: parszywy mąż, charakter, przesz
        > łosc, poglądy i strój

dokładnie tak, najlepsze podsumowanie.
    • pepsi.only Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:25
      Tragedia, nawet do grabienia liści takiego stroju nie polecam
    • primula.alpicola Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:25
      Słodki Jezu!
      • mizantropka65 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:48
        A nasz Paaaaaanieeeee
      • husky_cat Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 19:04
        Prawda? Nie wiadomo co gorsze, dół czy góra
    • bagietka01 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:26
      Tak jak się nie czepiam różnych stylizacji i na spacer z psem może iść w szlafroku, to tutaj to jest dramat. Jeśli ma stylistkę, to jest natychmiast do zwolnienia, a jeśli nie ma, po potrzebuje dobrej na wczoraj.
    • aankaa Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:52
      i po co ja tu zajrzałam?
      takie szerokie i przydługie portki, lata świetlne temu, nosiło się do drewniaków na grubej podeszwie big_grin
    • alpepe Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 14:53
      Pamiętam Martę B. koleżankę z liceum, chodziła w takich długich dżinsach, zwykle utapranych w błocie. Tu niestety wizualnie byłoby nawet, ale obciąć te spodnie o dwa centymetry.
    • damartyn Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:08
      Tu można zobaczyć całość tego ubrania.
      www.prezydent.pl/malzonka-prezydenta/aktywnosc/spotkanie-pierwszych-dam-polski-i-rumunii,116289
      Nie była to najszczęśliwsza kreacja ,ale oczywiście wybrano najgorsze zdjęcie, kiedy spodnie podwiał wiatr, żeby była jatka, no i jest. 😉
      • daniela34 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:11
        Kwestia nie jest w wietrze tylko w tym że spodnie są za długie a zestawienie z peleryną pokiereszowało sylwetkę. Nie miałam wątpliwości że po zdjęciu peleryny będzie trochę lepiej, no ale ktoś tę pelerynę dobrał do tego co pod spodem, nieprawdaż?
        • damartyn Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:24
          Ale przecież napisałam , że to nie jest najszczęśliwsza kreacja.
        • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:43
          Nie jest lepiej...niższej wrzuciłam zdjęcie kompletu bez peleryny.
        • mava12 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:31
          >ale ktoś tę pelerynę dobrał do tego co pod spodem, nieprawdaż?

oraz długość spodni i ich szerokość.
          Ona nie miała zadania stania na ściance, a poruszania sie podczas wizyty. Także na wietrze i w każdych innych okolicznosciach.
          • alicia033 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:51
            zwłaszczawink, że wg danych meteorologicznych wczoraj prędkość wiatru w Warszawie wynosiła poniżej 10 km/h. To jest w zasadzie bezwietrzna pogoda. Więc jakby się damartyn nie starało, nie da się wyglądu naćpanowej zrzucić na wiatr.
      • alicia033 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:12
        damartyn napisał(a):

> ale oczywiście wybrano najgorsze zdjęcie, kiedy spodnie podwiał wiatr,

chyba nic głupszego dziś nie przeczytam
        • damartyn Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:21
          Dobrze , że ciebie mamy ty nasza krynico mądrości maści wszelakiej.
          • alicia033 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:25
            Po prostu nie wymyślaj bzdur, damartyn.
            • damartyn Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:52
              Nie jestem wstanie ci dorównać, biorąc pod uwagę dodatkowo twoje “dogłębne analizy polityczne” szeroko i z jakim rozmachem tu nader często reprezentowane. Niemniej muszę przyznać, że mimo, iż są one zazwyczaj kompletnie pozbawione sensu, o merytorycznym wydźwięku nie wspominając, to jednak dostarczają szeroko pojętej rozrywki.
      • pani.asma [...] 06.03.26, 15:42
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • natalia.nat Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:43
          pani.asma napisała:

> No całkiem spoko ten żakiecik

Widocznie nie masz gustu i nie znasz się. Bywa.

> Rozumiem że zdjęcie niekorzystne robione przez fotografa Tuska

Tak, Tusk też jest stylistą żony prezydenta i sam jej uszył tę kreację. smile

> Na zdjęciach z pałacu wygląda super

Nie wygląda super.
      • niemcyy Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:03
        Musiałby wiać pionowo.
        Żaden wiatr nic nie podwiał, tylko tak się ubrała i tak samo wygląda jak stoi na innym zdjęciu przed schodami.
      • iwles Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:43
        To nie kwestią wyboru zdjęcia, tylko te spodnie takie są.
        Tutaj masz zdjęcie że strony, którą zalinkowalas:
        • damartyn Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:54
          One są złe, co już tu chyba po raz trzeci podkreślam w ocenie tego całego ubrania , ale jednak nie są tak “ nadmuchane” jak na zdjęciu startowym.
          • ardzuna Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:57
            Czyli są wydęte przez wiatr, a nie podwiane. Podwiana to była sukienka Marylin Monroe, znajdź fotki i sprawdź, na czym to polega.

Niestety nawet gdyby nie były takie szerokie, strój nie wygląda na stosowny do przyjmowania wizyt zagranicznych.
            • damartyn Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 18:05
              Tak, zgadzam się. Chodziło mi o wiatr. Nieprecyzyjnie się wyraziłam.
            • alicia033 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 18:27
              ardzuna napisała:

> Czyli są wydęte przez wiatr, a nie podwiane.

Jaki wiatr? Ten, którego wczoraj w Warszawie nie było?
              Nawet, gdyby to były spodnie z cieniutkiego jedwabiu (a nie są) to wczoraj w Warszawie nie było żadnego zjawiska atmosferycznego, na które można by można zrzucić ich wygląd.
              Więc naprawdę, skończmy tu z jakimkolwiek wiatrem. Damartyn w obronie naćpanowej palnęło bzdurę i tyle.
          • iwles Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 18:09
            Ale kogo oskarżasz o złośliwe publikowanie zdjęcia z nadmuchanymi spodniami? Przeciez to nie paparazzi robił. To jest zdjęcie POZOWANE.
        • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 18:20
          Ta narzutka wyglądałaby dobrze do dopasowanej sukienki i w innym kolorze (sukienka). Razem tworzy tot zwalisty monolit
        • bazia_morska Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 19:54
          Trochę jak wikary w niewielkiej parafii.
          • mizantropka65 Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 15:55
            Czytałam porównanie, że chyba uciekła z zakonu sióstr Przytulanek Bosych
      • analoga_niet Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:44
        Ten strój jest tak brzydki że zdjęcie nic nie zmieni. Po co to coś co nie widoki czy jest płaszczem, kamizelka czy fartuchem roboczym? Kolorystyka też fatalna, a ten kwadratowy fason robi jej sylwetkę robota
      • ardzuna Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:53
        damartyn napisał(a):

> Nie była to najszczęśliwsza kreacja ,ale oczywiście wybrano najgorsze zdjęcie,
        > kiedy spodnie podwiał wiatr, żeby była jatka, no i jest. 😉

Zaznacz na zdjęciu kółkiem, w którym miejscu spodnie są podwiane przez wiatr.
      • princy-mincy Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 22:22
        Tu nawet kwestia najgorszego ujęcia nie pomoże. Ta stylowa jest po prostu nie do obrony.
        • mizantropka65 Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 15:57
          Wszystko jest do obrony, pod warunkiem, że broniącym jest pisi troll/suweren, a stylówa opina śmiało ciało batyrowej
    • wapaha Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:19
      mnie się wydaje że ona sama się ubiera a że niestety nie ma gustu...ktoś powinien jej to jednak powiedzieć i coś z tym zrobić
      tu wygladała fajnie
      • damartyn Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:22
        Też myślę, że ona potrzebuje pomocy. A jeśli ktoś jej doradza , to trzeba tę osobę szybko zmienić.
      • mava12 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:36
        >tu wygladała fajnie

wygląda "fajnie" bo się nie rusza i to jest zdjęcie "na ściance".
        Spodnie ma tak samo szorujące po ziemi (co ona ma z tymi spodniami?) i gdyby zrobiła parę kroków, nie daj buk na wietrze, to wyglądałaby jak wyżej.
        • analoga_niet Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:45
          Poczytała ematke i postawiła na odmładzające fasony oversize, a mogła jeszcze założyć pomarańczowy garnitur, koniecznie bez stanika 😀
          • snakelilith Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 20:48
            analoga_niet napisała:

> Poczytała ematke i postawiła na odmładzające fasony oversize, a mogła jeszcze z
            > ałożyć pomarańczowy garnitur, koniecznie bez stanika 😀

Chyba nie czyta ematki, bo najpierw by się wychudziła, a potem strzeliłaby sobie sztuczny biust.
            Swoją drogą, w pomarańczu wyglądałaby dobrze. To kolor sezonu.

• analoga_niet Re: Stylizacja Batyrowej 07.03.26, 09:52
              Akurat sztuczne biusty są tu krytykowane przez większość. To że coś jest kolorem sezonu nie znaczy że wyglądałaby dobrze
              • snakelilith Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 15:40
                analoga_niet napisała:

> To że coś jest kolore
                > m sezonu nie znaczy że wyglądałaby dobrze

Nawet całkowite modowe ignorantki czasem zakładają coś kolorowego. A w przypadku tej kobiety wszystko jest lepsze od tych burych ciuchów, w których staje się niewidzialna.

• campari.spritz Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 15:04
              Typ urody lato, którym zdaje się jest Nawrocka, wyglądałby dobrze w pomarańczu? Nie sądzę.
              • snakelilith Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 15:38
                campari.spritz napisała:

> Typ urody lato, którym zdaje się jest Nawrocka, wyglądałby dobrze w pomarańczu?
                > Nie sądzę.

Ja tam nie wiem, czy ona jest lato, bo ma na sobie brzydkie, niedopasowane kolorystycznie szaro-bure ciuchy i może być, że jest nawet jasną wiosną, czyli typem z chłodnymi i ciepłymi elementami. Jasne, żywsze kolory mogłby właśnie wyciągnąć więcej światła.
                A nawet jakby była jasnym latem, to niektóre odcienie przydymionego pomarańczu w bardzo modym połączeniem z różem (np. na górze/wierzchu) mogłyby dodać jej świeżości. Nie byłoby gorzej niż te fatalne bordy i brązy.
                • campari.spritz Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 16:37
                  No właśnie ona chyba jest za bardzo "rozmyta" do takich żywych kolorów.
                  • analoga_niet Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 18:54
                    W jasnych odcieniach z tych palet powyżej mogłaby wyglądać bardzo fajnie.
                  • snakelilith Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 19:13
                    campari.spritz napisała:

> No właśnie ona chyba jest za bardzo "rozmyta" do takich żywych kolorów.

Ona wygląda na rozmytą, bo nosi złe kolory.
                    A różnica pomiędzy jasnym latem, a jasną wiosną jest czasem bardzo subtelna. Zwłaszcza, gdy ktoś ma rozjaśnione włosy na chłodny blond i nosi za ciemne, gaszące delikatny kontrast kolory. .
                    • snakelilith Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 19:16
                      Do tego ona, w tym szarym spodnium wygląda wprawdzie lepiej, bo to jest jaśniejsze, ale ciągle smutno, tak trochę tanio.
                      Być może wyglądałaby bardzie elegancko, gdy sięgnęła po kolory z prawej strony.
                    • campari.spritz Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 21:39
                      No i chyba masz rację, bo w poniższym kolorze (kolorze, inne przymioty stroju pomijam) wygląda lepiej niż w tych buro-beżo-brązach czy innych czerniach.
                      https://v.wpimg.pl/ZjEwMDUxdQskFTt3egN4HmdNby08WnZIMFV3ZnobdVx2RzVrMxE2DzcSPSt7HygfNRY6NHsINkUkByRrI0l1DiwEPSg0AXUPKBUoIHobPw98FXoiN1VrDnVAYHA3HWtHJEMufXhKPFhxRCt1ZUhvW3xVMA
                      • zerlinda Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 21:44
                        Na tym zdjęciu kobieta albo ma krzywawe nogi, albo te spodnie tak je deformują. No można chyba spojrzeć w lustro i zmienić ciuchy, gdy się jest jednak na świeczniku?
                        • niemcyy Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 22:32
                          Te spodnie są na nią za małe (widać, że z tyłu się marszczą) i stoi w rozkroku jak do ustawki.
                • wapaha Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 13:39
                  ja nie wiem jaki typ jestem ale obrzydliwie wyglądam i sie czuje w żołciach i pomarańczach ale czasem podbieram żakiet córki-obłędny orange, wkleje później, w nim czuję się ok
                  • yadaxad Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 14:25
                    Prezentowanie się wynika mocno z osobowości. Jak się stoi, jak trzyma głowę, ramiona itd. Jakby ona stała w tym białym płaszczu, kto wie czy nie było by pretensji, że wygląda jak by wyskoczyła z łazienki w szlafroku. A ktoś kto to umie, w tych burych ciuchach wyglądałby elegancko, bo jego osobowość umiałaby to nieść po królewsku.
                    • yadaxad Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 14:32
                      Tak jeszcze na to spojrzałam i naprawdę, to że robi wrażenie jak pani od sprzątania, która wyskoczyła przed dom zobaczyć dlaczego pies szczeka, to nie główna zasługa ubrania.
                  • snakelilith Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 15:12
                    wapaha napisała:

> ja nie wiem jaki typ jestem ale obrzydliwie wyglądam i sie czuje w żołciach i p
                    > omarańczach ale czasem podbieram żakiet córki-obłędny orange, wkleje później, w
                    > nim czuję się ok

Dlatego, że sam pomarańcz nic nie mówi. Kolor może mieć różne odcienie i do tego być czysty, albo zgaszony i tym samym nawet nie dla wszystkich tzw. ciepłych typów odpowiedni.
                    Do tego podział na typy ciepłe i chłodne jest umowny. Także ciepłe (pod)typy mogą mieć chłodne elementy i wtedy nie pasuje im wiele odcieni pomarańczu, albo niektóre chłodne (pod)typy mają ciepłe elementy i mogą nosić niektóre odcienie pomarańczu.
                    Zobacz wykres niżej. To taki podstawowy podział. Zakłada się, że lato i zima, to typy chłodne, ale widać, że soft summer, clear winter i deep winter mają też ciepłe elementy.
                    Do tego bardzo ciekawymi typami jest clear spring i soft autumn, z założenia ciepłe typy, ale mogą nosić także chłodne kolory i są często uznawane wizualnie za chłodne typy i mylone, np. clear spring z zimą (clear winter), a soft autumn z latem (soft summer).
                    A tobie w jakim odcieniu pomarańczu dobrze?
                    Na drugim zdjęciu są np kolory dobre dla dwóch chłodnych typów, clear winter i deep winter.

• wapaha Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 17:03
                      jestem ameba, nieraz to pisałam uncertain zawsze wydawało mi się, że jestem lato, typ zdecydowanie ciepły
                      a ten pomarańczowy w lewym górnym rogu to podobny do tego ze zdjęcia ( i tylko taki jest dla mnie ok)
                      uwielbiam kolor zielony butelkowy, khaki/olive - nie znoszę na sobie fioletowego, niebieskiego , czasami ( humorami) lubie różowy -i wiele komplementów słyszałam mając na sobie ten kolor ( różowy kiczowaty a więc intensywny, fuksja)
                      • wapaha Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 17:03
                        tu jest światło sztuczne, w naturalnym ma trochę więcej głębi
                      • snakelilith Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 19:36
                        wapaha napisała:

> jestem ameba, nieraz to pisałam uncertain zawsze wydawało mi się, że jestem lato, typ
                        > zdecydowanie ciepły

> uwielbiam kolor zielony butelkowy, khaki/olive - nie znoszę na sobie fioletoweg
                        > o, niebieskiego , czasami ( humorami) lubie różowy -i wiele komplementów słysza
                        > łam mając na sobie ten kolor ( różowy kiczowaty a więc intensywny, fuksja)

Lato jest typem chłodnym i zgaszonym. A ty jeżeli jesteś ciepła, to jesteś albo (jasną)wiosną, ale biorąc pod uwagę, twoje ulubione kolory, to raczej zgaszoną jesienią, czyli soft autumn.
                        Fuksja ci pasuje, bo to typowy kolor jesieni. Dla twojego typu może ciut zgaszona, jak te kolory na zdjęciu na górze, ale czasem jest tak, że pasuje nam kilka kolorów sąsiedniego typu, a np. głęboka jesień może nosić fuksję bardziej zarąbistą.
                        • wapaha Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 19:42
                          spoko kolory , niebieski ponoc mi pasuje ( rzyg)
                          emocjonalnie daleko mi tylko do osttaniej kolumny z pomarańczami ( _ta musztarda i sraczka/coyote0
                          • snakelilith Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 21:16
                            wapaha napisała:

> spoko kolory , niebieski ponoc mi pasuje ( rzyg)

Wszystkie kolory ci pasują, musi być tylko odpowiedni odcień. Twoje niebieskie nie mogą być takie jak dla chłodnego lata. One idą już lekko w zieleń, petrol, albo mają mają coś żółtego, lekko ciepłego i zgaszonego.
                            I na pewno nie wszystkie będą pasować, ale zobacz w jakim to jest kierunku.
                            Podobnie jest z fioletami. Zimne fiolety ci nie pasują. Twoje muszą być w kolorze przydymionej śliwki.
                            A musztardowych nosić nie musisz. Ten jasny pomarańcz to sumie wyjątek. Dla ciebie są właśnie te wszystkie przybrudzone khaki, żołnierskie oliwki, przydymione zielenie, zgaszone róże i taupe. Tylko zawsze cieplejsze niż u zgaszonego lata.
                            Zobacz na drugim zdjęciu na czym polega różnica.

• ardzuna Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 21:27
                              snakelilith napisała:

> nie mogą być takie jak dla chłodnego lata. One idą już lekko w zieleń, petrol,

Miałaś na myśli morski? Petrol po polsku to ropa naftowa.
                              • snakelilith Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 23:27
                                ardzuna napisała:

> Miałaś na myśli morski? Petrol po polsku to ropa naftowa.

Miałam na myśli kolor petrol blue. Nazwa pochodzi faktycznie od koloru rozlanej benzyny, która mieni się głębokim, bardzo ciemnym turkusem, ani niebieskim, ani zielonym. Dosyć znane określenie w modzie, ale jak chcesz, to możesz nazwać go morskim.

• ardzuna Re: Stylizacja Batyrowej 10.03.26, 20:32
                                  Dziękuję za łaskawe pozwolenie. Jest to kolor morski, którego polskiej nazwy nie znają rzesze analfabetów piszących o modzie. I nie tylko jego.
        • memphis90 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 20:14
          Na zdjęciu wygląda ok, bo jest upozwana, ale jak się przyjrzeć, to ta marynarka ma bardzo zły kroj.
          • analoga_niet Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 20:16
            Ale za to jak jej ładnie w tym kolorze, świeżo i młodo wygląda, a te ciężkie brązy i bordo nie wiem po co jej wciskają
            • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 21:16
              No nie pasują jej.
      • mabel_mora Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 20:28
        nie wyglada ładnie!
        zestaw jak typowe bazarowe spodnium
        wszystko jest paskudne: buciory jak do napierdzielanki pod blokiem, za długie spodnie, kiepsko uszyta marynarka, za długie rękawy, ten topik spod kamizelki....
        • mizantropka65 Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 16:03
          Zgadzam się, tę marynarkę i kamizelkę, to chyba batyr jej użyczył. Trzeba przyznać, że wreszcie ma korzystną fryzurę, w przeciwieństwie do zwykle prezentowanych ciasnych koczków powodujących tragiczny wytrzeszcz oczu
      • barbaram1 Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 00:13
        Znowu ktoś rozmiaru nie wymierzył. Czy ona wszystkie ciuchy ma po starszej siostrze? Rękawy tu są zdecydowanie za długie. I znowu materiał, który się gniecie. Ten topik pod marynarką, no cóż rzecz gustu...
        • analoga_niet Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 18:55
          Jest niska, a wtedy trzeba się nagimnastykować żeby kupić coś co nie jest za długie, uszyć albo chociaż zadbać o dopasowanie.
          • marzenka12 Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 19:17
            Jasne. Wszystkie kobiety o marnym wzroscie ciagna nogawkami po ziemi. Te co nie ciagna sa wygimastykowane
    • czekamnawiatr Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:34
      Jak to zobaczyłam w necie, byłam pewna że to jakaś przeróbka. Bo przecież niemożliwe, żeby ktoś, z własnej woli...
      A jednak.
    • pani.asma Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:39
      Przyszłam zobaczyć co tu zazdrośnicę piszą

Dziewczyny wiecie że wy po prostu zatrzymały ście się w latach osiemdziesiątych, dziewięćdziesiątych a może siedemdziesiątych wtedy kiedy miałyście mode swoją pierwszą i Nastoletnie lata
      i po prostu tej mody się uparcie trzymacie i wszystko już wam się będzie nie podobać a szczególnie stroje ludzi z PISu
      • analoga_niet Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:46
        A czegośtam konkretnie można zazdrościć?
      • natalia.nat Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 18:46
        pani.asma napisała:

> Przyszłam zobaczyć co tu zazdrośnicę piszą

To czego tak zazdrościsz Tuskowi i Trzaskowskiemu? big_grin

Moda to są pewne trendy i wskazówki i trzeba je umiejętnie użyć, zestawić i dopasować, żeby dobrze wyglądać.
        Tutaj tego zabrakło. Spodnie nie pasują do peleryny a peleryna do spodni, wszystko wygląda ciężko, jest niedopasowane kolorystycznie, pogrubia sylwetkę i postarza.
    • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 15:39
      A to miała Pani Marta pod spodem.
      Góra przedziwna, spodnie niedopasowane...
      • daniela34 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 16:14
        Rzeczywiście przedziwne to jest.
      • kloacznymysliwy Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:56
        Ja już to pisałam w innym wątku. To jest dokładnie krój, materiał i wykonanie uczniów technikum krawieckiego w małej miejscowości.

Mam taką samą figurę, jak ona. Gdyby założyła tę sukienkę babki obok wyglądałabym o niebo lepiej. Na pewno nie idealnie, bo to jednak nie do końca mogłoby dobrze leżeć, ale lepiej. Ona ma figurę i urodę do sukienek mocno dziewczęcych, a zakłada rzeczy dla babki 70+ z barankiem na głowie. Nigdy jeszcze nie widziałam jej w sukience, które ja noszę, nie wiem dlaczego.
        • hanusinamama Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 18:18
          Zgadzam się. Te guziki tutaj są ... Założe się ze doodatkowo ozdnaczały się spod tej peleryny.
        • ga-ti Re: Stylizacja Batyrowej 07.03.26, 08:22
          Wydaje mi się, że ona nie lubi sukienek, spódnic. Źle się w nich czuje, są kłopotliwe przy siadaniu, długość nie wiadomo jak dobrać, a do tego jeszcze rajstopy 🤦‍♀️
          Spodnie, wydawało by się, że są bezpieczniejsze, niekłopotliwe.
          • asia.sthm Re: Stylizacja Batyrowej 07.03.26, 09:36
            > Spodnie, wydawało by się, że są bezpieczniejsze, niekłopotliwe

Ale tylko jeśli ich się nie zajumało Giertychowi 😀
            Że się w nich nie zabiła to cud
            • mizantropka65 Re: Stylizacja Batyrowej 08.03.26, 16:06
              Nie kuś, nie kuś
          • margit49 Re: Stylizacja Batyrowej 07.03.26, 09:48
            ga-ti napisała:

> Spodnie, wydawało by się, że są bezpieczniejsze, niekłopotliwe.

Bo są. I niechby tylko trzymała się klasyki, byle bez tych kokard pod szyją. Jest szczupła, ma dobrą figurę
            Vide M.Kaczyńska - zawsze elegancka
            Dudowa na Litwie👇choć oboje za wierzchnie okrycia - "szlafrokowe"- zostali obśmiani, zresztą nie pierwszy raz
          • campari.spritz Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 07:33
            > Wydaje mi się, że ona nie lubi sukienek, spódnic.

Ona ma dosyć masywne nogi, może nie lubi ich pokazywać? A to nie jest Zetka, która założy wszystko co jej się podoba, obojętnie, czy korzystne dla figury, czy nie.
            • geez_louise Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 08:18
              Mówisz, że ona to założyła, żeby nogi nie wyglądały masywnie?
              • campari.spritz Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 12:50
                > Mówisz, że ona to założyła, żeby nogi nie wyglądały masywnie?

Nie wiem, bywa takie podejście, że jeśli mamy uwagi do swoich nóg, to najlepiej nosić spodnie. A że w praktyce sprawdza się to różnie, to już inna inszość.
            • iwles Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 08:20
              campari.spritz napisała:

> Ona ma dosyć masywne nogi, może nie lubi ich pokazywać? A to nie jest Zetka, kt
              > óra założy wszystko co jej się podoba, obojętnie, czy korzystne dla figury, czy
              > nie.

No to w tym wypadku zachowała się jak zetka.
              • campari.spritz Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 12:48
                > No to w tym wypadku zachowała się jak zetka.

Ok, ale nie wiem, czy specjalnie. smile
            • wapaha Re: Stylizacja Batyrowej 09.03.26, 17:46
              campari.spritz napisała:

> > Wydaje mi się, że ona nie lubi sukienek, spódnic.
              >
              > Ona ma dosyć masywne nogi, może nie lubi ich pokazywać? A to nie jest Zetka, kt
              > óra założy wszystko co jej się podoba, obojętnie, czy korzystne dla figury, czy
              > nie.

nie ma nie wiadomo jakich masywnych nóg, ma normalne nogi, tylko chyba krzywe/niezgrabne , jakby nie miała m.łydek-stąd może te szerokie spodnie i dłuższe sukienki
    • kotejka Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:24
      Moze stylowka byla przygotowana w tym czarnym pokrowcu i jej sie pomylilo?
      • mava12 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:33
        >Moze stylowka byla przygotowana w tym czarnym pokrowcu i jej sie pomylilo?

dobre...
    • mizantropka65 Re: Stylizacja Batyrowej 06.03.26, 17:53
      Suknia fryzjerki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka