Dodaj do ulubionych

Hotel i polecajki na Wrocław

26.06.26, 16:49
Hej, zwracam się z serdeczną prośbą o polecenie dobrego hotelu z parkingiem w centrum Wrocławia, będziemy przejazdem i chcielibysmy zostac tam na noc, może dwie. To będzie mój pierwszy raz w tym mieście 🫣
Obserwuj wątek
    • swinka-morska Re: Hotel i polecajki na Wrocław 26.06.26, 16:52
      Jeśli nie straszne Ci hałasy z klubu nocnego na sąsiedniej ulicy, to polecam Wyndham Hotel - tuż przy rynku, bardzo przyjemny standard.
      • skat_0 Re: Hotel i polecajki na Wrocław 26.06.26, 17:07
        Mi mogą nie przeszkadzac, wyjme aparaty i spie 😂ale kierowcy i bombelkowi po dlugiej drodze moze byc ciut gorzej 😀
    • b.bujak Re: Hotel i polecajki na Wrocław 26.06.26, 17:15
      mieszkam w okolicy, wiec nie mam za dużo okazji nocować we wrocławskich hotelach, ale w zeszłym roku byliśmy na weselu w hotelu Śląsk (przy starym stadionie klubu) - wg mnie bardzo poprawny hotel, dobra lokalizacja, parking

jakiś czas temu znajomy z pracy tam był na weekend i tez był zadowolony (ukladałam mu plan turystyczny z uwzględnieniem komunikacji publicznej, więc można nie ruszać samochodu z parkingu)
      • skat_0 Re: Hotel i polecajki na Wrocław 26.06.26, 17:22
        W sumie zalezy mi na tym, by tego auta nie ruszac, bo bedzie mocno zapakowane 😀
    • pocieszka Re: Hotel i polecajki na Wrocław 26.06.26, 17:32
      Great Polonia The Granary La Suite Hotel - Mennicza 24 . Z parkingu nie korzystałam, ale na Bookingu podają, że jest. Hotel mieści się bardzo blisko centrum, może Wam to ułatwić zwiedzanie.
    • edka12 Re: Hotel i polecajki na Wrocław 26.06.26, 17:49
      Campanile hotel. Jest w centrum i jest parking. Stamtąd blisko do galerii Wroclavia i rynku. Ewentualnie Zoohotel przy zoo i hali stulecia, parku szczytnickim. Tu też jest dobry dojazd do rynku tramwajem
      • chlodne_dlonie Re: Hotel i polecajki na Wrocław 27.06.26, 14:58
        Campanille jak najbardziej - blisko centrum, ale pokoje położone od strony rzeki są ciche. Dobry standard w dobrej cenie. Warto wykupić śniadania - bardzo fajny bufet smile
    • mayaalex Re: Hotel i polecajki na Wrocław 26.06.26, 19:14
      Doubletree ma dobra lokalizacje i podziemny parking strzezony ale nie wiem, czy nie za miliony. Hotel jest bardzo dobry, spalam tam kiedys z bombelkami i bardzo nam sie podobalo (bardzo blisko centrum ale dobry dojazd).
    • jasnoklarowna Re: Hotel i polecajki na Wrocław 26.06.26, 19:40
      A będą sami dorośli czy młodzież tez? Bo mnie zafascynowało przypadkiem odwodzone Hydropolis. Interaktywne muzeum przy wodociagach w ktorym każdy znajdzie cos dla siebie. Dziecko zrobi chmurę, miłośnik bitew morskich czy katastrof morskich znajdzie mapę z interaktywnymi opisami tychże, generalnie było super i za jakies nieduże pieniadze bo kupiliśmy bilet łączony z afrykarium. Naprzeciw zoo saogrody japońskie tez fajne, zwłaszcza jak wszystko kwitnie.
      • b.bujak Re: Hotel i polecajki na Wrocław 26.06.26, 20:20
        jasnoklarowna napisała:

> Naprzeciw zoo sa ogrody japońskie tez fajne, zwłaszcza jak wszystko kwitnie.

latem też pokazy interaktywne fontanny
        • b.bujak Re: Hotel i polecajki na Wrocław 26.06.26, 20:21
          b.bujak napisała:

> jasnoklarowna napisała:
          >
          > > Naprzeciw zoo sa ogrody japońskie tez fajne, zwłaszcza jak wszystko kwitn
          > ie.
          >
          > latem też pokazy interaktywne fontanny
          >

no i wystawa The body worlds (chyba jeszcze przez jakis czas...)
        • arabelax Re: Hotel i polecajki na Wrocław 27.06.26, 12:00
          piorun strzeli w fontanne pare dni temu i jest nieczynna do odwołania.
      • skat_0 Re: Hotel i polecajki na Wrocław 27.06.26, 11:56
        10 lat bombel ma, zoo chyba nie zdazymy, to hydro mogloby go zainteresowac. Teraz bedziemy mocno ograniczeni czasem, ale moze kiedys wrocimy 😀
    • engine8t Re: Hotel i polecajki na Wrocław 26.06.26, 20:42
      Double Tree obok Galerii Dominikanskiej jest blisko centum i spokojnie tam jest.
    • trampki-w-kwiatki Re: Hotel i polecajki na Wrocław 26.06.26, 23:35
      Ja ci nie polecam spać w ścisłym centrum, bo jest głośne. Gdybym miała zwiedzać Wrocław to bym wybrała Hotel Wodnik na Grobli. Fajnie położony, ma duży ogród, dostęp do rzeki, po której pływa się kajakiem. Tuż obok masz hydropolis, starówka jest w niedużej odległości, można wieczorem odetchnąć. Tam jest trochę jak na wsi, a jednak w sercu miasta.
      Jak masz większy budżet i do centrum planujesz dojeżdżać autem, to brałabym zamek Topacz. Tam jest naprawdę dobry poziom, zielono, stylowo. Pod miastem, ale za to przyjemnie.
      Jak młodzież na stanie to bym nocowała w Sky Tower, widoki super, dostęp do knajp, tramwajem w kilka przystanków dotrzecie do Rynku.
    • skat_0 Re: Hotel i polecajki na Wrocław 27.06.26, 11:49
      Dzieki, a co najlepiej zobaczyc majac powiedzmy wieczor i jeden dzien?
      • trampki-w-kwiatki Re: Hotel i polecajki na Wrocław 27.06.26, 12:41
        To niewiele czasu, zwłaszcza z dzieckiem. Ja moje miasto zwiedzam tak, że zaczynam spacer od Bastionu Sakwowego, idę do Parku Staromiejskiego na plac zabaw, spacer i starą karuzelę, mijam teatr lalek, idę w kierunku Opery. Potem dalej w kierunku NFM i tak sobie docieramy do Pasażu Pokoyhoff, gdzie koniecznie zaliczamy babeczki z malinami i mascarpone w kawiarni Poko, potem zaliczamy synagogę, idziemy w kierunku fosy w okolice USC, mijamy Akademię Muzyczną, kamienne lwy, przechodzimy w stronę nowych zabudowań na Podwalu w kierunku Muzeum Archeologicznego, potem w stronę Mostu Uniwersyteckiego i hyc na Wyspę Piaskową. Na wyspie jest duży plac zabaw, można znaleźć trochę cienia. Można tam zjeść fajny lunch z widokiem w Concordii, zerknąć na wyspę Młyńską, Wyspę Piaskową, koniecznie na Ostrów Tumski. Tam koniecznie polish lody, moje uzależnienie smile potem można dotrzeć do Mostu Pokoju, przejść pod Muzeum Narodowe, brzegiem rzeki wrócić w kierunku Hali Targowej, potem przez Plac Nowy Targ dotrzeć w końcu do Rynku i pokręcić się po okolicy.
        • arabelax Re: Hotel i polecajki na Wrocław 27.06.26, 14:50
          piekny plan!! 🤩
          Latem dodałabym dla autorki posta jeszcze rejs z Przystani Kardynalskiej, one chyba godzinę trwają
    • andace Re: Hotel i polecajki na Wrocław 27.06.26, 14:16
      Jak zatrzymujemy się przejazdem we Wrocławiu to rezerwuję Hotel Korona Gold, prawie przy samym rynku, obok duży parking strzeżony, dobre śniadania. Zazwyczaj sprawdzam cenę na stronie hotelu i na bookingu i biorę to co taniej.
      Jak mam mało czasu to wolę być blisko rynku, zaparkować i zostawić auto, żeby się przejść i mieć blisko miejsca na kolację. Jest klimatyzacja a przy zamkniętych oknach nie jest głośno (muszę mieć cicho żeby spać).
      koronahotel.com.pl/
    • arabelax Re: Hotel i polecajki na Wrocław 27.06.26, 15:51
      Moze hotel Puro? Jest w samym centrum, a maly i cicha ulica, zielono od strony fosy.
      Maja parking.
      • trampki-w-kwiatki Re: Hotel i polecajki na Wrocław 27.06.26, 17:48
        O tak, Puro jest świetnie położony! Jest zielono, są świetne knajpki przy tej samej ulicy, jest chłodniej od drzew i fosy.
    • eva_evka Re: Hotel i polecajki na Wrocław 27.06.26, 18:32
      Mgallery The Bridge
    • arabelax Re: Hotel i polecajki na Wrocław 27.06.26, 20:13
      Zobacz jeszcze Q Hotel na Zaolzianskiej, spcarem do 15 mi od Rynku. Tylko poprosić o pokój od podwórka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka