Dodaj do ulubionych

Mandaryna i Wiśniewski są parą

12.07.26, 20:37
Co za żenada.

www.pudelek.pl/michal-wisniewski-odnosi-sie-do-slow-poli-prosze-o-troche-klasy-piosenkarz-potwierdza-zwiazek-z-mandaryna-wideo-7306766383950240a
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 20:38
      Stara miłość nie rdzewieje big_grin
      • primula.alpicola Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 20:54
        pepsi.only napisała:

> Stara miłość nie rdzewieje big_grin
        >

Albo: uj pamięta! <by riki>
      • kanna Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 22:47
        Home sweet home XD
    • pani.asma Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 20:41
      Pisałam wam to już pół roku temu
      • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 20:58
        Ona ma teraz prime time, bardzo dobrze wygląda, od białych kozaków do naprawdę fajnej babki tym bardziej dziwne że postanowiła zadawać się z Wiśnią.
    • renia266 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 20:52
      On teraz drugą turę robismile
      Zresztą z tego co kojarze, to Mandaryna, to była ta kościelna żona, może się nawrócił?
      • heca007 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 20:55
        To powinien zacząć od Magdy Femme wink
        • renia266 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:03
          A faktycznie, Magda Femme była pierwsza, cywilna, jak sie pobierali to jeszcze nikt ich nie znał, od czasów Mandaryny każde małżeństwo już medialne było.
        • zerlinda Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:44
          Magda Femme jest lesbijką, może nie chcieć.
          • heca007 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:50
            Oj tam, oj tam wink Taki kawaler do wzięcia z nową chałupą wink Tylko ona ponoć zajęta jest i to przez jakiegoś rapera Zawidzkiego.
            • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 11:53
              Lesbijka zajęta przez innego faceta? Coś podobnego tu było niedawno na forum...
              • heca007 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:46
                Chyba bardziej bi bo w 2023 pisali, że są razem.
                www.pomponik.pl/plotki/news-magda-femme-planuje-slub-po-11-latach-zwiazku-juz-ma-szereg,nId,7106592
          • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 11:54
            Nie powtarzaj pomówień Wiśni. Magda Femme jest w związku z mężczyzną.
            • zerlinda Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 16:11
              W sumie nieważne z kim, ale ona chyba by nie było chętna na Wiśniewskiego.
    • heca007 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 20:56
      Żeby raz zrobić głupstwo ale powtórzyć to samo jeszcze raz?!?
    • figa_z_makiem99 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 20:58
      Nie sądzę, żeby ponownie związała się z wieloletnim alkoholikiem, który otwarcie mówi, że nie przestanie pić. Z jej strony to deal dla pieniędzy, a Wiśnia może uważać, że nadal jest atrakcyjny. Pola była matką czwórki dzieci, kiedy go poznała, dwójka dzieci z Wiśnią to jej zabezpieczenie i teraz może zostać celebrytką. Gdyby nie miała z nim dzieci, nikt by się nią nie interesował. A Wiśnia jak to pijący narcyz, idealizacja na zmianę z dewaluacją partnerek. Każdy artykuł i post o nich, to pieniądze.
      • figa_z_makiem99 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:01
        Mandaryna wraca do mediów, Wiśnia musi zarobić na alimenty i nowy dom, o coś się trzeba zaczepić. A Pola poszła w odstawkę, jak każda poprzednia i teraz może płakać nad dzieciatym losem publicznie.
      • m_incubo Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:05
        Jak nigdy zgadzam się z każdym słowem.
        • figa_z_makiem99 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:57
          A kogo to obchodzi? Każdy wybiera to co uważa za słuszne.
        • figa_z_makiem99 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:01
          Moim hobby jest analizowanie. Interesuje mnie dlaczego nienawidzisz mnie od pierwszego posta, który tu napisałam i włazisz tylko po to, żeby napisać, jak bardzo się nie zgadzasz, zablokuj mnie, albo olewaj. Pamiętam powitanie, kiedy kazałaś mi wy....dalać smile Sama wy....dalaj, nie zaczepiam cię.
        • figa_z_makiem99 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:16
          Przeczytałam "nie zgadzam się ".
          Zwracam honor i przepraszam za mój chamski tekst.
          • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:00
            😂 to jest cudowne!
            • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:17
              Przeprosiła. Liczy się.
          • m_incubo Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:25
            big_grin
          • trzebasiebawic Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 22:14
            🤣
    • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:07
      Ja lubię szczęśliwe zakończenia bajek. Tylko zgrzyta mi po drodze to cierpienie Poli i dzieci.
      • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:12
        A gdzie tu szczęśliwe zakończenie? Tam jeszcze ze trzy żony będą
        • marileskrzys Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:21
          Wiśniewski będzie miał w sumie 10 żon.
        • login.na.raz Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 22:34
          Ponowny ślub z tą samą kobietą sprawi, że ilość żon pozostanie na tym samym poziomie big_grin
          • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:52
            Ale ilość ślubów wzrośnie
            • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 11:58
              Nie wzrośnie. Pola mu nie odpuści i podobnie jak Opozda będzie walczyć o rozwód z wyłącznej winy męża. Obstawiam, że zanim sąd da im rozwód Wiśnia i Mandaryna znowu zdążą się rozstać.
              • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:11
                W sumie z Mandaryną i Tajnerową brał śluby kościelne. Jeden katolicki, a drugi ewangelicki. Może jeszcze któryś z tych ślubów jest ważny?
                • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:16
                  > Może jeszcze któryś z tych ślubów jest ważny?

Może oba są ważne big_grin
                  • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:40
                    To jak ma ważny ślub, to nie musi brać kolejnego.
                    W komentarzach w SM ktoś napisał, że drzewo genealogiczne Wiśniewskiego zaczeło przypominać rondo.
                    • trampki-w-kwiatki Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 19:52
                      kamin napisała:

> W komentarzach w SM ktoś napisał, że drzewo genealogiczne Wiśniewskiego zaczeło
                      > przypominać rondo.

Sikam 🤣🤣🤣🤣🤣
              • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:14
                lauren6 napisała:

> Nie wzrośnie. Pola mu nie odpuści i podobnie jak Opozda będzie walczyć o rozwód
                > z wyłącznej winy męża. Obstawiam, że zanim sąd da im rozwód Wiśnia i Mandaryna
                > znowu zdążą się rozstać.

Jeżeli rozwód będzie trwał ponad 4 lata, jak w przypadku Królikowskich, to jest to wielce prawdopodobne
      • figa_z_makiem99 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:15
        Szczęście z alkoholikiem, który nigdy nie był na terapii i marzy, kiedy skończy się ważność wszywki? Można przeczytać na Pudelku, że o rozpad związku z Mandaryną obwinia jej koleżanki, a nie swój alkoholizm i przemoc psychiczną. Mandaryna nie głupia i zostanie celebrytką, Wiśnia teraz ucieka od odpowiedzialności w kolejną idealizację i czuje się ważny, byłą zdewaluował. Poli mi nie żal, tylko dzieci.
      • figa_z_makiem99 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:21
        Alkoholik, który nie był na terapii i nie wykonał ciężkiej pracy nad sobą, nigdy nie będzie myślał i postępował jak trzeźwy człowiek.
      • primula.alpicola Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:36
        partytura2026 napisała:

> Ja lubię szczęśliwe zakończenia bajek. Tylko zgrzyta mi po drodze to cierpienie
        > Poli i dzieci.

Ja pie.... Ty to jesteś.
      • iqyegikay Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:52
        partytura2026 napisała:

Tylko zgrzyta mi po drodze to cierpienie
        > Poli

Pola fantastycznie cierpi w kolejnych podcastach
    • marileskrzys Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:07
      Szkoda. Bycie siódmą żoną Wiśniewskiego Marzenie. Trzeba poczekać trzy lata.
    • furiatka_wariatka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:22
      Obstawiałam, że może z P. Młynarska sie ożeni? Byłaby to piękna synchronizacja, dla każdego z nich 6 ślub
      • ponis1990 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 05:58
        A ja bym go widziała w związku z Petardą, ale by potem było pranko brudów.
        • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 08:14
          ponis1990 napisała:

> A ja bym go widziała w związku z Petardą, ale by potem było pranko brudów.
          >

Petardy to bym najgorszemu wrogowi nie życzyła. Nawet taki Wiśnia na nią nie zasłużył
          • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 08:22
            No, po tym, co robił kolejnym żonom, to jednak zasłużył.
            • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 08:51
              Jak ktoś już tu słusznie zauważył panie były ochotniczkami. Każda kolejna dokładnie wiedziała jaką ścieżką zmierza.
              • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 09:00
                Ale przy niej się zmieni...
              • heca007 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 09:33
                Każda pewnie myślała, że jest tą ostatnią tongue_out
          • arwena_111 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 09:49
            On większy narcyz od niej. Ale mogłoby być ciekawie. Tylko pytanie czy to by się nie skończyło jakąś zbrodnią w afekcie.

Mnie zawsze fascynowało jak on te kolejne żony zdobywa. On nic nie ukrywa, wszystko jest medialne - więc nie mogą mówić "nie wiedziałam". A jednak lecą jak ćmy do świecy.

Mam wrażenie, że faceci są mądrzejsi - od Petardy uciekają. Ja kojarzę tylko jednego - takiego z mopsami.
            • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 09:53
              On jest narcyzem, ale nie jest stalkerem. Zauważcie, że nigdy źle o byłych nie mówił, z dziećmi dobry kontakt trzyma. Mandaryna chwaliła, że jest dobrym ojcem itd.
              • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:10
                Nie mówił źle, bo go już nie interesowały. Nigdy nie kochał, więc i negatywnych uczuć nei ma co oczekiwać. Po prostu były mu już obojętne.
              • konsta-is-me Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 20:28
                Mówił zle o Mandarynie, wyrzucił ja z domu a potem plakal ze to niby ona go zostawiła, cala wojna medialna byla.Dziecmi się nie interesował, w kazdym razie jak byly male a w wywiadach szlochal ze ona mu zabrania kontaktow.
                Wisniewski zawsze jest "niewinna ofiara" a wszyscy dookola podli i źli...
                • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 15.07.26, 11:12
                  konsta-is-me napisała:

> Wisniewski zawsze jest "niewinna ofiara" a wszyscy dookola podli i źli...

Wiśniewski to klasyczny przykład narcyza. Dodatkowo sam się wychowywał bez ojca i takie samo dzieciństwo zafundował każdemu swojemu dziecku.

Dziwi mnie zachowanie Mandaryny. Być może trzeba na nie patrzeć przez pryzmat wiary katolickiej. W takim przypadku to ona jest prawowitą żoną Michała, bo to jej przysięgał przed bogiem, a kolejne żony były tylko konkubinami. W takim przypadku ona nie odbija nikomu faceta, tylko wraca na swoje do prawowitego męża.
                  • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 15.07.26, 11:17
                    Czyli w tym wypadku Mariusz wrócił do domu!
                  • helka.na.zakrecie Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 08:04
                    Z Dominiką Tajner miał slub w kościele ewangelickim
              • memphis90 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 09:36
                Ponoć mówił, że Magda Famme to lesbijka, jak rozumiem w jego umyśle miało ją to obrazić, a nie nobilitować…
          • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:00
            > Nawet taki Wiśnia na nią nie zasłużył

On wręcz nie zasługuje na inną partnerkę niż Petarda.
            • memphis90 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 09:36
              Ja się zastanawiam co byłoby bardziej zabawne - Petarda czy Doda z wyrokiem?
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:23
      Myślałam, że Mandaryna jest mądrzejsza.
      • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 08:38
        Ona zrobiła całkiem przyzwoity dance, niedoceniony
        jak na 2009 rok to jest dobrze wyprodukowane

www.youtube.com/watch?v=REtN8VqCdYY&list=RDREtN8VqCdYY&start_radio=1

I to też zupełnie nie zauważone

www.youtube.com/watch?v=pE0qZwQxIyE&list=RDpE0qZwQxIyE&start_radio=1
        • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 08:41
          A po 40 stce wygląda szałowo

www.youtube.com/watch?v=SZbnswWE7lM&list=RDSZbnswWE7lM&start_radio=1
          • zerlinda Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 10:02
            To prawda, wygląda bardzo dobrze.
    • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:42
      Skoro Jennifer Lopez i Ben Affleck mogli do siebie wrócić po latach to czemu nie Wiśniewski i Mandaryna?
      • memphis90 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 09:38
        Ben Affleck przynajmniej wygląda… Jest zysk estetyczny z tego.
    • agatha.trixie Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:44
      Będzie jak u Jlo i Bena Aflecka. Też do siebie wrócili, nakręcili nawet dokument o swojej wielkiej miłości, po czym z hukiem się rozstali. I też sądziłam, że Mandaryna dojrzała i zmądrzała. Chyba, że to rzeczywiście akcja PRowa.
      • figa_z_makiem99 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:05
        Wiśniewski to kretyn. Dorosła kobieta wie, że z tej mąki chleba nie będzie, można na nim wypłynąć medialnie, a potem nagrywać podcasty, robić sobie operacje plastyczne, występować w programach niskich lotów i zarabiać.
    • zerlinda Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 21:49
      Czemu zaraz żenada, różne rzeczy się dzieją między ludźmi.
      Ciekawa jestem, czy pan Wiśniewski po aktualnym rozwodzie jeszcze weźmie kolejny ślub? Do tej pory wszystkie jego rozwody poszły całkiem sprawnie i miło, dopiero aktualnie dostaje w kość? I tak nieźle jak na tyle ślubów.
    • pytajacakinga Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:03
      Moze jeszcze sobie z 2 ke dzieci trzasna
      Szkoda mi Poli i jej dzieci wyszla na idiotke.
      Man nadzieje ze sad w koncu ogarnie tego widniewskiego ze pojdzie mu w buty
      • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:38
        pytajacakinga napisał(a):

> Moze jeszcze sobie z 2 ke dzieci trzasna

Mandaryna ma 48 lat, więc raczej za późno na rozmnażanie, a Wiśnia ponoć zrobił wazektomię po drugim dziecku z Polą.

> Szkoda mi Poli i jej dzieci wyszla na idiotke.

Powiedzmy, że jeszcze rozumiem wiązanie się z Wiśniewskim. Ale mając czwórkę dzieci, robienie sobie z nim kolejnej dwójki, to jest imo ciężka głupota.

> Man nadzieje ze sad w koncu ogarnie tego widniewskiego ze pojdzie mu w buty

W Polsce artyści miewają się dobrze. Ogłosił bankructwo i buduje dom 500 metrów kwadratowych....
      • mamaafg Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:52
        Tez mam taka nadzieje. Mam wrazenie ze w koncu trafila kosa na kamien i pola przeczolga wisnie, bo poprzednie zony i w malzenstwie i w rozstaniu byly ulegle. Nie zebym byla jakos szczegolnie po jej stronie. Nie ma ofiar...kazdy wiedzial jak to sie skonczy. Pola jest zwyczajnie glupia i naiwna. Ale mam nadzieje ze przy okazji tez zawzieta i da temu dziadowi popalic.
        • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 00:05
          Nie wygląda na zawziętą z natury. Myślę, że została zraniona do żywej kości , tym pozostawieniem z dwójką małych dzieci, a bojowa mecenaska K. Rokodylka vel P. Irania sama się napatoczyła, aby się wypromować na medialnym rozwodzie. No i panie złapały wspólnotę interesów.

Natomiast jestem ciekaw motywacji Mandaryny....
    • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:11
      Szkoda mi jej, musi dwa razy dziennie zaspokoić oralnie biedaka, kiedyś w wywiadzie mówił, co jego żony muszą...
      • trampki-w-kwiatki Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:20
        Serio? Co tam muszą?
        • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:28
          No był taki jeden wywiad. Obowiązek żony obciągnąć dwa razy dziennie mężowi.
          • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:31
            Mówił jeszcze w tym wywiadzie, że i tak nie może wytrzymać bez ciupciania (bo aktualna żona chyba w połogu właśnie była)
            • trampki-w-kwiatki Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:51
              O, to zupełnie tak jak ty 🤣
          • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:03
            Tam chyba chodziło o Świątczak, która była w ciąży zagrożonej i nie mogła się ciupciać. W związku z tym musiała mu codziennie obciągać.
            • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:40
              lauren6 napisała:

> Tam chyba chodziło o Świątczak, która była w ciąży zagrożonej i nie mogła się c
              > iupciać. W związku z tym musiała mu codziennie obciągać.

Tak. Thx za przypomnienie. 2x dziennie, a i tak był bardzo niezadowolony.
              • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:54
                To było chyba nawet w Rozmowach w toku
                • trampki-w-kwiatki Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 19:53
                  Omg 🙄
              • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 22:59
                Po tylu latach chlania to to już raczej są tylko opowieści dziwnej treści. Po dawnych erekcjach pozostało tylko wspomnienie. No chyba że każe im takiego zwiędłego fifraka memłać, ale bez przesady.
      • ferra Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:22
        nie ma ofiar smile
      • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:23
        Dwa razy dziennie oralnie to musiała następczyni Mandaryny, Anna Świątczak. W ciąży i w połogu.
        • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:30
          Myślisz, że ta niewyględna Świątczak musiała, a wyględna Mandaryna nie? Modus operandi, riki, modus operandi.
          • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:33
            Pewnie też musiała, ale doprecyzowałem, że wywiad był w czasie małżeństwa ze Świątczak.

• miaumia Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:56
          Dzięki temu dłużej były też promiennocere.
          On wymienia niesprawne modele i idzie do pierwszej lepszej migotki.
      • figa_z_makiem99 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:27
        Serio??? Alkoholik to też seksoholik. W tym przypadku nie ma ofiar...
      • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:28
        Jesou jakie zboczeństwo 🙄
    • klementynka1974 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:21
      Mandaryna ma być jesienią w Tańcu z gwizdami - musi jakoś nakręcić popularność...
      • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 12.07.26, 23:45
        Mogliby zrobić edycję ze wszystkimi żonami Wiśniewskiego
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:17
          XDDD
        • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:46
          wink wink wink
        • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:05
          Proponuję wysłać je razem do dżungli w ramach Królowej Przetrwania. Tam dopiero byłyby zwierzenia pod baobabem.
    • rozwiane_marzenie Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 00:07
      Wiedziałam... Oglądałam "Sylwester" w TV, gdzie występował Wiśniewski z Mandaryną. Jak między nimi iskrzyło! Zastanawiałam się wtedy, czy to nie przeszkadza Poli? I zaraz potem okazało się, że z Polą to już skończone. I może oficjalnie Wiśniewski z Mandaryną są od czerwca, ale coś między nimi zaczęło się już dużo wcześniej.
      • ponis1990 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 06:02
        Też odniosłam wtedy takie wrażenie, że strasznie szczebiocą do siebie i przeszło mi przez myśl,,ale by było jakby wrócili do siebie ".
        • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 07:04
          Mandarynie chyba nie układało się w życiu prywatnym bo nie tak dawno rozpadł sie jej z związek z młodszym facetem, wygladało to tak jakby przeskoczył na inna galąź bo od razu po rozstaniu wziął ślub. Ona ma dobry moment wizerunkowo, wygląda i da się jej słuchać, czas jej służy ale to kobieta która wchodzi w przekwitanie (opowiada w wywiadach o zamrożonych barkach)rozumiem że wiśnia jest nią zachwycony bo wielu jest ale to nie ma prawa się udać.
          • trzydziestolatka80 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 07:39
            To samo pomyślałam. Ona to robi z czystej desperacji i braku innych opcji. Z tym młodszym była długo, bez ślubu, po czym on poznał młodszą i od razu były zaręczyny.
            • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 08:04
              Naprawdę kobieta która nie wyszła właśnie z więzienia, albo nie zleciał całego życia w jakich slumsach ma multum innych opcji niż zaburzony alkoholik po bankructwie. Po prostu tak chce
              • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 08:21
                Chce , bo to ją zaraz katapultuje do celebrozy z pierwszego rzędu, przyniesie kasę z sociali, da szansę na wygraną w TzG i uczyni życie kolorowym. Jej wiek i niedawne porzucenie przez faceta zapewne też odegrały rolę w podjęciu tej decyzji. Poza tym , choć Wiśnia to gość po bankructwie i powinien być finansowo na samym dnie, w tym dziwnym kraju zwanym Polską , ma się jak pączek w maśle i buduje 500 metrów dom. Borisa Beckera w podobnej sytuacji od lat bez pardonu ściga skarbówka i nawet siedział w pierdlu za długi i ukrywanie majątku. No ale w państwie z kartonu hulaj dusza , piekła nie ma.
                • login.na.raz Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 08:32
                  No właśnie, ja kompletnie nie pojmuję, jak to jest z tym nankructwem.
                  • login.na.raz Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 08:32
                    *bankructwem
                  • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:30
                    login.na.raz napisała:

> No właśnie, ja kompletnie nie pojmuję, jak to jest z tym nankructwem.

Tego chyba nikt nie wie...
                    • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 23:06
                      Starczy mieć to porozkładane po jakichś spółkach. Spółkę się bankrutuje a inne spółki działają i się przeskakuje i korzysta z ich majątku. W Polsce nikt specjalnie nie kontroluje że jakieś tam auto czy lokal jest faktycznie wykorzystywane do zamieszkania czy celów firmowych, czy np. się w danym lokalu mieszka a autem jeździ prywatnie. To kraj cudów, w którym auta za 2 miliony są porejestrowane na przedsiębiorstwa pt. gospodarstwo rolne i oficjalnie mercedes AMG to jest pojazd do takiej działalności, więc co, Wiśniewski z księgową sobie nie poradzą z takimi drobiazgami jak bankructwo?
                      • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 09:21
                        bery i bajki śląskie, nie mieszkasz w Polsce, a wiesz. Akurat i aut i mieszkań to skarbówka się czepia.
                        • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 11:24
                          Mwahaha, bicz plis. Raptem chwilę temu widziałam na fejsie jak jedna znajoma mi gwiazda agrykultury kupiła "synowi w prezencie na 18tkę" Mercedesa CLA45 AMG coupé i na klapie stoi napisane wołami "Gospodarstwo rolne Iksia Iksiowska". Chyba nie sądzisz że chłopak będzie tym woził świnie do skupu? Mój przykład z mercedesami amg rejestrowanymi na działalność rolną pochodził z samego życia. Jedyne co do czego się myliłam to cena tego auta, ono nie kosztuje aż dwa miliony. Autem za dwa miliony to tam sama gwiazda agrykultury jeździ.
                      • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 10:45
                        Tak, łańcuchy spółek kontrolują tylko pod kątem oszukańczego wyjmowania vat-u . Mniejsze wały mają gdzieś.
                • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 11:08
                  Mandaryna chyba cały czas celebryciła, można się bez alkoholika wybić, mało to metod w shobiznesie? Wiek to akurat powinien wpłynąć na to, że ma się więcej oleju w głowie
                  • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 11:43
                    analoga_niet napisała:

> Mandaryna chyba cały czas celebryciła, można się bez alkoholika wybić, mało to
                    > metod w shobiznesie?

No i jak się wybiła bez alkoholika? Od lat krążyła gdzieś w okolicach celebryckiej siódmej ligi.

> Wiek to akurat powinien wpłynąć na to, że ma się więcej ol
                    > eju w głowie

Czyżby? 48 to imo ostatni czas , żeby jeszcze 'zatańczyć ostatnie tango w Paryżu'.... Choć akurat tancerki się najwolniej starzeją...

• borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 11:55
                      Tu się zgodzę z rikim. Najmłodsi ludzie mogący czuć do Mandaryny jakiś sentyment zbliżają się do 40stki.
                      Kolejne programy tv i YT produkują takich celebrytów na pęczki. Został jej taniec z gwiazdami, który już świadczy o pewnej desperacji i królowa przetrwania w przyszłej edycji.
              • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:14
                > ma multum innych opcji niż zaburzony alkoholik po bankructwie.

Nie przesadzaj z tym multum opcji. Faceci w Polsce szybciej się starzeją od kobiet i wśród swoich wolnych rówieśników może co najwyżej przebierać w stetryczałych dziadach. Młodszego partnera już miała i ją zostawił. Michał, mimo swojego bagażu doświadczeń, jeszcze jakoś się trzyma wizualnie.
                • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:17
                  Co robi? Mnie właśnie zszokowało jak on okropnie wygląda,jak zniszczony życiem żul a ty twierdzisz, że to jest przykład faceta który jakoś się jeszcze trzyma?? 🤔
                  • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:23
                    Mnie trochę zajechał Maleńczukiem
                    • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:30
                      Tak! Dokładnie! Taki niedomyty jak Maleńczuk, fujka.
                • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:40
                  Jeśli on się dla niej trzyma wizualnie to znaczy że ma bardzo niskie wymagania, przecież to jest przechodzony pijaczyna
                  • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:49
                    Widuje u mnie w parku lepiej trzymających się aktywnych narkomanów:p
                    Może to dlatego, że dużo przebywają na świeżym powietrzu 😅
                    • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:12
                      Pana Wiśnię kojarzę ostatnio jedynie ze zdjęć z sądu, robionych jemu i Poli. Nie roztył się, nie wyłysiał, na zdjęciach ma zęby (chyba, że to jego trzeci komplet). Widać po nim lata picia, ale nie ma opuchniętej gęby jak czynny alkoholik. On już zbliża się do 60-tki, więc nie stawiam niewiadomo jak wysokiej poprzeczki.
                      • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:23
                        Ma 53 lata, jest tylko dwa lata starszy od mojego męża i dla mnie wygląda strasznie, zniszczony ochlejmorda.
                        • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:27
                          > Ma 53 lata

Myślałam, że 56.
                          • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:33
                            Wg Googla 54 skończy we wrześniu.
                      • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 23:39
                        Łot? Wygląda dokładnie jak jeden wieloletni alkoholik którego znam, któremu już dawno siadła wątroba i ma taki charakterystyczny kolor twarzy (Wiśniewski jest do tego przypudrowany) i pusty wzrok, tamten ma gorsze zęby ale Wiśniewski ma po remoncie, plus ten charakterystyczny zdrewniały chód. Jest o krok od picia dykty.
                • hanusinamama Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 10:13
                  No chyba lepszy jednak rówiesnik bez alkoholizmu...
            • hanusinamama Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 10:12
              Tylko skąd pomysł, ze ona chciała slubu. Nie kazda kobieta chce ślubu
    • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 07:53
      Ojp jaki on jest zajechany 😱 wygląda strasznie.
    • conena Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:04
      myślałam, że to jest ej-ajowy fejk!!!

BUHAHAHAHAHAHA big_grin

to znaczy no rozumiem, że Mandaryna chce zarobić i jest to jakiś sposób, ale.. z takim krogulcem? litości...
      • zerlinda Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:19
        Już z nim była, mają wspolne dzieci. Teraz jeszcze nie jest naiwna panienką tylko dojrzałą kobieta, która wie, co robi.
        • conena Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:31
          zerlinda napisała:

> Już z nim była, mają wspolne dzieci. Teraz jeszcze nie jest naiwna panienką tyl
          > ko dojrzałą kobieta, która wie, co robi.

całą sobą wątpię w to big_grin big_grin big_grin

nie podejrzewam jej też o uknucie makiawelicznego planu rozkochania w sobie Wiśni, a następnie okrutnego upokorzenia go jakimś dramatycznym porzuceniem na oczach zachwyconej publiczności w ramach zemsty.

no mimo wszystko mówimy o dziewczynie, której najlepsze lata upłynęły tak:
          https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/v49ktkqTURBXy8zMGY0OWFhZmJhZDRhMjM4NzVmN2MyZmYzYmE3OTk3OS5qcGVnkpUCzQPAAMLDlQIAzQPAwsM
          • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:35
            Nie rozumiem - taka była moda, a ona występowała na scenie.
            W klubach w tamtym czasie co druga dziewczyna tak wyglądała.
            • conena Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:45
              partytura2026 napisała:

> Nie rozumiem - taka była moda, a ona występowała na scenie.
              > W klubach w tamtym czasie co druga dziewczyna tak wyglądała.

zgadza się, w określonych kręgach to był obowiązujący dress code.
              dziewczyny tak wyglądające raczej nie odznaczały się wybitnym intelektem (jest jeden słynny wyjątek należący do Mensy). nie sądzę aby z wiekiem Mandaryna jakoś wyjątkowo zmądrzała i nie zgadzam się z wypowiedzią forumki, że ona wie co robi.
              • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:49
                Przede wszystkim te dziewczyny były młode i miały prawo do modowych wtop. Niech pierwszy rzuci kamieniem kto się nigdy głupio nie zestroił 🙄
                • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:52
                  Cóż, jak sobie przypomnę mnie i moją koleżankę Ewę ( pozdrawiam!) w roboczych drelichach kupionych w sklepie specjalistycznym dla robotników budowlanych, więc dużo za duże... To też wyglądałyśmy nie mniej idiotycznie :p
                • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 15:39
                  Miałam milion wtop modowych i rzucać nie będę. Ale w środowisku w licealistek czy studentek z lat 1990-2000 to było absolutnie z innego świata ubranie. U nas nosiło się trapery, koszule w kratę, słuchało Nirwany i Edyty Bartosiewicz. Żadna moja koleżanka tak nie wyglądała.
                  • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 15:48
                    Ale my tu przecież o nieco dalszych czasach, nie o latach '90... To się zaczęło po '00 i trwało na szczęście nie dłużej, niż do 2006-7:p
                    • conena Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 18:42
                      szarmszejk123 napisał(a):

> Ale my tu przecież o nieco dalszych czasach, nie o latach '90... To się zaczęło
                      > po '00 i trwało na szczęście nie dłużej, niż do 2006-7:p

raczej kamin nic nie pomyliła, trochę tobie się poyebało.
                      Mandaryna była żoną Wiśniewskiego w latach 2002-2006. w roku 1999 i 2000 jak najbardziej wyglądała jak spalony na solarze bikej.
                      • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 18:59
                        No, ale 99 i 00 to jednak nie np. 92-97
                      • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 19:28
                        Mandaryna i wczesna Doda to początek lat 2000-nych. Solara, mini i białe kozaczki, czarno biały makijaż, gołe brzuchy były popularne jak rysowane grube, czarne brwi z 10 lat temu. I owszem, zawsze znalazły się szare myszki z liceum w Łodzi, które kozaków nie nosiły. Nie mniej jednak ten styl makijażowo-modowy był mocny i w różnych wariantach przecinał różne subkultury. Doda, przypomnę, w tamtych czasach udawała wokalistkę rockową, a jednak ten charakterystyczny styl się u niej mocno przebijał.
                        • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 21:04
                          Również moda lat 2000. Każdy wybierał co mu w duszy grało.
                        • hanusinamama Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:27
                          Szare myszki z liceum z Łodzi, które kozaków nie nosiły....
                          Nie kochanie, białe kozaczki wtedy to była jedna "subkultura" a ze to był twój gust to już nie mój problem.
                          W 2000 roku nosiło się nadal glany, koszule kratę. Ja słuchałam O.N.A. i Hej...nie miałam ci nigdy białych kozaczków
                          • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:45
                            Ja nosiłam. I słuchałam do zdarcia Hey oraz Janis Joplin na przemian z Westbamem i do tego the Doors i uważaj… Backstreet Boys 😁
                        • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 23:43
                          No nie. Tak nosiły się panny z zawodówki, obecne karyny i tipsiary. Taki typ panny randkującej z ochroniarzami z dyskotek, robiącej sobie pierwszego bombelka przed skończeniem szkoły itp. Moje koleżanki z liceum tak nie wyglądały, no ale my oczywiście byłyśmy szarymi myszkami z liceum w Gdańsku.
                      • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 09:26
                        Co mnie się pojebalo, skoro potwierdziłaś to, co napisałam? Białe kozaczki to nie lata '90-00 tylko '00-06/07. I ja nie piszę o tym, kiedy Mandaryna była spalona tylko kiedy ta moda się wylała na ulice.
                        • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 12:46
                          Jak powstał profil bikej, to ja już dawno białe kozaczki miałam zdarte i przestałam nosić.
                        • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 23:44
                          Ja jestem matura' 97 i białe kozaczki to były dokładnie lata mojego liceum i początku studiów.
                    • arwena_111 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 08:37
                      Ale też w określonych środowiskach.
                    • pani_tau Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 12:57

> Ale my tu przecież o nieco dalszych czasach, nie o latach '90... To się zaczęło
                      > po '00 i trwało na szczęście nie dłużej, niż do 2006-7:p

W 2006 białe kozaczki nosiły wszystkie dziewczyny, które w środy zbierały się pod więzieniem na Montelupich w Krakowie.Zapamietalam to, bo widok ośmiu czy nawet dziesięciu dziewczyn w tych krzakach nie zaliczał sie do rzeczy, ktore ot tak wydrukujesz z pamięci. Plus ultra krótkie mini i kuse kożuszki, jako że to był styczeń.
                      • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 14:09
                        A ty co robiłaś co środe pod więzieniem? 🤔
                        • pani_tau Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 14:27

> A ty co robiłaś co środe pod więzieniem? 🤔
                          Szłam do kliniki stomatologicznej, ktora jest ściana w ścianę z więzieniem.
                          Można przechodzić obok więzienia bez przepustki wink.
                          • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 14:37
                            A nie wątpię, że można, z czystej ciekawości pytam :p
                  • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 16:34
                    kamin napisała:

> Miałam milion wtop modowych i rzucać nie będę. Ale w środowisku w licealistek c
                    > zy studentek z lat 1990-2000 to było absolutnie z innego świata ubranie. U nas
                    > nosiło się trapery, koszule w kratę, słuchało Nirwany i Edyty Bartosiewicz. Żad
                    > na moja koleżanka tak nie wyglądała.

Ale byliście zajebiści 🙄
                    • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 17:04
                      Normalni byliśmy. Chodziłam do zupełnie zwykłego liceum i konczyłam zupełnie zwykłe studia w biednej łodzi.
                      Te solary i miniówy to były stylówy bardzo specyficznego środowiska, ale dość wąskiego. Już nie wspomnę o fakcie, że w takim stroju by mnie nie wpuścili do szkoły - samo pomalowanie paznokci było źle widziane. Więc całe liceum było zajebiste smile
                      • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 17:23
                        To super, tyle że poebałas czasy o jakieś 10 lat:p
                        • hanusinamama Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:29
                          NIe pojebała bo glany i kosuzle w kratę nosiło się i w czasach Mandaryny....i dzisiaj się nosi. No ludzie...
                          • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:33
                            Nosiło się, tyle, że ona przecież pisze jasno o latach '90-00, wtedy jeszcze kozaczki nie weszły, więc nic dziwnego, że nikt w jej środowisku ich nie nosił.
                      • simply_z Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 01:07
                        To byl styl handlowek i zawodowek,nie kojarze nikogo tak sie ubierajacego w liceum.
                        • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 07:21
                          Nie miałam w mojej okolicy szkoły zawodowej więc nie wiem, czy faktycznie tak się ubierały na codzień.
                          Natomiast wiem co się nosiło w dyskotekach. I dla mnie to są stroje sceniczne i klubowe, a nie codzienne.
                          Na codzień z racji wymogów dot. długości czy koloru paznokci, moja szkoła wyglądała przeciętnie.
                          Zresztą, pozostawała jeszcze kwestia rodziców, którzy tez pilnowali stosowności ubioru - pamiętam jedno lato i walkę o styl raperki - odpięte dwa guziki dżinsów i wywinięty stan. Odpinałam po przejściu za zasięg wzroku rodziców.
                          Albo wyjścia na imprezy - też podwijałam spódniczkę i top, albo ściągałam sweter, albo przebierałam się u koleżanek w coś innego.
                          Dziś widzę to jako formę buntu. Koszula w kratę i glany nie miałyby takiej mocy.
                          • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:11
                            Ja do szkoły nosiłam się jak grzewczy punk, po szkole jak niegrzeczny :p
                            Tak mniej więcej:p
                            • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:11
                              Grzewczy 😂😂
                              Grzeczny!*
                              • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:12
                                Czy to było estetycznie dużo lepsze od białych kozaczków? No bo ja wiem 😅
                                • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 12:47
                                  Otóż to 😁
                                  • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 13:08
                                    Myślę, że moja babcia wolałaby kozaczki 😂
                        • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 09:05
                          simply_z napisała:

> To byl styl handlowek i zawodowek,nie kojarze nikogo tak sie ubierajacego w lic
                          > eum.

A wy w ogóle rozróżniacie strój na co dzień od takiego imprezowo - klubowego?
                          • simply_z Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 00:27
                            Tak i do klubow nikt tak sie nie ubieral.To byl styl kojarzacy sie z tandeta.
                    • hanusinamama Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:28
                      NIe nie byłyśmy ale białe kozaczki to jednak był pewien "nurt"
                  • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 19:42
                    Ach… ten lans na niedomytego yntelygęta…
                    Mrok w oczach, zielony plecak z obowiązkowymi napisami zrobionymi markerem i przypinki z nazwami zespołów… jaranie blantow i przekonanie o swojej wyjątkowości oraz pogarda dla wszelkich przejawów dbania o wygląd.
                    Znamy… znamy…

Nie ma to żadnego przełożenia na to jakim człowiekiem jesteś teraz. Naprawdę.
                    Po brudasach smrodek zniknął w korytarzach biurowców, a koszule w kratę i glany z niesamowitą łatwością zastąpiły garniturki sales repów i tyle było wyjątkowości wink podobnie zreszta kuse kurteczki i przykrótkie sukienki zniknęły z szaf dawnych bywalczyń klubów i zostały zamienione na poprawne stylowki imitujace „old money”🙃

Ja jestem pomiędzy. Na mojej playliście znajdziesz i Nirvanę i kult i pearl jam, ale też DJ-a Hazela czy składanki z parady miłości.
                    To mnie w żaden sposób nie określa. I zawsze śmieszyło mnie to niezmiernie - te próby szufladkowania.

Jestem prawie pewna, że emo dzieciaki, wszelkiej maści alternatywki itp za parę lat skończą przy tym samym stole konferencyjnym co ich rówieśnicze nastolatki z doczepianymi rzęsami i pazurami w stylu Borsuczycy.
                    • nowel1 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 19:52
                      partytura2026 napisała:

>
                      > Ja jestem pomiędzy. Na mojej playliście znajdziesz i Nirvanę i kult i pearl jam
                      > , ale też DJ-a Hazela czy składanki z parady miłości.
                      > To mnie w żaden sposób nie określa. I zawsze śmieszyło mnie to niezmiernie - te
                      > próby szufladkowania.
                      >

Ciekawam, czemu postanowiłaś się tym podzielić, skoro " cię to w żaden sposób nie określa".
                      • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 19:57
                        Bo w jaki sposób ma mnie określać to, czego słucham?
                        Może jako otwarta osobę. To faktycznie. Określa.
                        Śmiesza mnie ludzie przewracający oczami i gardzący odmiennością, jednocześnie pozujący na innych.
                        Snobizm. To jest dla mnie definicja snobizmu. A snobizmu nie lubię.
                        • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 20:01
                          Oraz to jak wyglądałam w liceum. Uprzedzam - w liceum miałam styl nie pasujący ani typowo do grungu ani do dyskomulstwa.
                          Natomiast z jednych i drugich skrajności czerpałam to, co mi się podobało i do mnie pasowało.
                          I tak do dzisiaj mam. I polecam.
                        • nowel1 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 01:13
                          Nie o to pytałam. Sama sobie przeczysz.
                          Najpierw piszesz, jak bardzo bez znaczenia jest to, czego kto słucha i jak się ubiera, a potem szczegółowo opisujesz własne stroje z czasu szkoły średniej i to, czego słuchałaś. Warto się zdecydować na jedną z tych narracji.
                          • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 07:09
                            Nie nie…to było w odpowiedzi na tekst coneny o tym, że strój mandaryny świadczy o niskim intelekcie.
                    • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 19:59
                      No wolę jednak niegdysiejszy lans na inteligenta niż na blacharę z półświatka. Właśnie o tym piszę, że każde środowisko miało swoje trendy, a dawny styl Mandaryny wskazuje kogo chciała inspirować i przyciągać. Natomiast nie jest prawdą, że wszyscy wtedy marzyli o takim wyglądzie, tak jak teraz nie wszyscy marzą o nadmuchanych ustach i kilometrowych sztucznych rzęsach.
                      A to że trendy mijają i najpóźniej po trzydziestce ludzie przestają się określać za pomocą stroju, to przecież żadna nowość.
                      • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 20:04
                        Marzyć a eksperymentować bez odrzucania z góry - to jest zasadnicza różnica.
                        Pogarda dla drugiego człowieka, która była zazwyczaj domena kraciastych koszul, przekonanych o tym, że rodzaj i kolor buta determinuje IQ, świadczy o brakach w tym ostatnim 🤷‍♀️ a przynajmniej o poważnych kompleksach.
                        • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 20:22
                          Znaczy mam w ramach eksperymentu nadmuchać sobie usta i nabyć kozaczki smile smile smile
                          • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 21:06
                            Nie wiem co masz. Są błyszczyki „powiększające”, jest metodą powiększania makijażem, białe kozaczki były ostatnio w sieciówkach i takie np białe w stylu kowbojek do zamaszystej boho spódnicy mi się podobają.
                            Więc jakby but nie określa bytu.

Białe kozaczki w latach 2000 miałam, ale nie jako but imprezowy. Klasyczne bardzo, nosiłam do klasycznej spódnicy ołówkowej za kolano we wzorek w pepitkę, cielistych rajstop i beżowych i białych swetrów i koszul.
                            Lepiej / lżej to wyglądało niż w zestawie z czarnymi kozakami. Czarne kozaki do spódnic nosze tylko z czarnymi rajstopami.
                            Do tego jasny płaszcz.

Oczywiście, że mam na koncie stylowki rodem z wczesnej Britney czy Shakiry, za które mi trochę głupio, ale zasadniczo przynajmniej poeksperymentowałam.
                          • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 14:11
                            To nie były czasy popularności dmuchanych ust, coś mamy problemy z osadzeniem wydarzeń w czasie, hm?:p
                            • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 14:46

> To nie były czasy popularności dmuchanych ust, coś mamy problemy z osadzeniem w
                              > ydarzeń w czasie, hm?:p

Za to królowały pasemka na borsuka 😅
                              • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 18:25
                                Tak, borsuk był na topie 😁
                        • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 23:47
                          Bo w dużej mierze determinował. Widzę mniej więcej gdzie są obecnie moi rówieśnicy z liceum a gdzie te dyskomłotki z zawodówek. No jeden wyjątek faktycznie - jeden z nich został prezydentem.
                          • trampki-w-kwiatki Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 06:50
                            🤣
                          • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 08:25
                            Jedynym prezydentem po zawodówce był Wałęsa, nie podejrzewam go jednak o bycie dyskomłotkiem
                      • trampki-w-kwiatki Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 21:33
                        W moim liceum też królowały swetry rodem z Seattle i styl na czystego kloszarda. Ich troje puszczało się dla beki gdy już wszyscy byli zrobieni na imprezie.
                        • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 21:38
                          Tiaaa. "Disco Relax" na Polsacie w Twojej klasie też nikt nie oglądał.
                          • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 22:47
                            Nie wiem czy nikt. Na pewno nie było tak, że oglądali wszyscy. Właśnie o tym piszę - że nawet w 2000 roku nie było obowiązku chodzenia na solarium, kupowania białych kozaków i oglądania disco relax.
                            2000 rok to też czas olbrzymiej popularności duetu Kajah i Bregovic, Myslovitz, powrót Budki Suflera, początki Brathanków. Żaden z tych wykonawców nie poruszał się w solariowej estetyce, pomimo że nie była to absolutnie muzyka alternatywna, tylko główny nurt znany z każdej stacji radiowej.
                            • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 22:58
                              kamin napisała:

> 2000 rok to też czas olbrzymiej popularności duetu Kajah i Bregovic, Myslovitz,
                              > powrót Budki Suflera, początki Brathanków. Żaden z tych wykonawców nie porusza
                              > ł się w solariowej estetyce, pomimo że nie była to absolutnie muzyka alternatyw
                              > na, tylko główny nurt znany z każdej stacji radiowej.

Płyta Kajah i Bregovic to rok 1999, Mandaryna w Sopocie wystąpiła w 2005.
                              Poza tym można było słuchać wszystkich wymienionych przez ciebie wykonawców i dalej wkładać białe kozaczki na imprezy w klubie. Wiem szok
                            • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:43
                              Ale ty ciągle piszesz o czymś innym. Jasne, że był wybór, nikt tego nie neguje. Jednak wiele dziewczyn w tamtym okresie wybierało taki styl, bo był on jednym z wiodących nurtów w modzie tamtych czasów, bardzo widocznym.
                              I nie tylko w Polsce, tego przecież nie wypromowała Doda z Mandaryną, tylko raczej Christina Aguilera &co.
                              • hanusinamama Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 10:37
                                O czym ty piszesz??? Moze lata później jak białe kozaki wróciły do mody miały inną konotację...
                                Ale w latach 2000-2010 to był kicz.
                                Tipsy, solarium i białe kozaczki....
                                I nie, nie była to wiodący nurt
                              • twinkletwinkle Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 19.07.26, 12:15
                                Potwierdzam, Christina i nie tylko. Xtina potem jeszcze kozako- spodnie z pikantną majto- taśmą oraz ikoniczne ultra mini z dżungli.

Sama lubiłam taniec i styl Aaliyah(sexy ale nieoczywisty), stylówki Avril Lavigne ( zbuntowane, o lekkim posmaku punku).
                                Ciara też była niezła w poruszaniu się, w synchronie z dźwiękiem i ałtfitem.
                                Podobał mi się m.in. styl KinderwXore, promowany przez Courtney Love no ale nie kojarzyłam wtedy tego w ten sposób xD
                                Co jeszcze.. na każdą okazję miałam inną stylizację, mogłam być codziennie kimś innym xD
                                Pamiętam modę na Milagros ze ' Zbuntowanego anioła' i motylki magicznie machające skrzydełkami we włosach ( ile ja miałam tych migoczących motylków.. xD)

• analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 23:38
                            W liceum? Przecież to był nieziemski obciach, kojarzyło się z za przeproszeniem głębokim interiorem i weselami z podpitym wujem. Najbardziej normicką akceptowalną muzyką był jakiś luźny zachodni pop. Ludzie słuchali metalu, punka, rapu, ale na pewno nie disco polo.
                            • simply_z Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 00:55
                              Potwierdzam
                            • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 07:18
                              Obciach? Kiepscy mieli gigantyczną oglądalność wśród ludzi z wyższym wykształceniem, za to ci prawdziwi "kiepscy" oglądali sobie seriale na tvn-ie pokazujące wychuchane życie wielkomiejskich "wyższych sfer". To są dane z badań. A "Disco relax" oglądali wszyscy, jedni na poważnie, a inni dla beki.

Jak ja lubię takie chrzanienie "Ludzie słuchali metalu, punka, rapu".... No tak słuchali, że facet co wydawał to na kasetach , finansowo poległ (mówimy o czasach, gdy nie ściągało się z netu, tylko można bylo kupować piraty ze straganu).
                              • arwena_111 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 08:47
                                I dalej jeden kupował a reszta przegrywała od niego.
                              • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 09:43
                                Przecież ja piszę o liceum. Z wyższym wykształceniem może słuchało, dla nas to była muzyka starych dziadow, nawet młodzi dresiarze to raczej techno. Nie pisze o tym, że więcej ludzi słuchało wtedy Molesty niż Bayer Full w Polsce tylko piszę o młodzieży z mojego środowiska. Bańka, coś ci to mowi?
                                • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 12:48
                                  W mojej bańce słuchali Kalibra, którego nie trawię do dziś.
                              • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 09:47
                                "mówimy o czasach, gdy nie ściągało się z netu, tylko można bylo kupować piraty ze straganu)."

Czyli o jakich konkretnie? Umieść to w czasie, bo my tu rozmawiamy o konkretnym okresie, wspomnienia z wczesnych lat '90 mają się do tego nijak:p
                                • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:21
                                  Do okolic 2003 dominujacą formą zaopatrywania się w muzykę byly wpierw kasety, a potem cd z bazaru. Na samym końcu można było kupić od ruskich cd z mp3, na jednej płycie sprzedawali całe dyskografie danych wykonawców. Pierwsze ściąganie muzyki z netu było co prawda łatwe i bezproblemowe z powodu wielu pirackich serwisów z muzyką, ale jakość empetrójek 128 Kbps była kloaczna. Ofc wiem, takim jak Ty to nie przeszkadzało, niestety rozmawiasz z gościem po szkole muzycznej i nie głuchym. Ja mam nawet dzisiaj problem, bo nie wszystko jest jako Flac czy inne bezstratne formaty ,wav i tak dalej. A płacić jak za zboże nie lubię.
                                  • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:34
                                    No to czyli ty też o czas, o którym piszemy zahaczasz tylko troszeczkę.
                                • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 13:25
                                  Piraty ze straganu to okolice 1998-2000 a nawet później. A to wiem na pewno, bo jeździłam wtedy do Warszawy do kumpeli z klasy licealnej, która tam studiowała i chodziłyśmy razem na stadion kupować. Skoro jesteśmy rocznik maturalny 97 to nie mogłyśmy kupować na stadionie we wczesnych latach 90, nie? Wczesne 90 to bardziej kasety. Empetrójki ściągane z napstera to jeszcze ze dwa-trzy lata później minimum, bo te z kolei ściągali mnie i mojej przyjaciółce ze studiów nasi panowie z polibudy, którzy w akademiku mieli internet bez limitu. Ja w domu miałam wdzwaniany, płatny za każdą minutę. Czy umieściłam w czasie odpowiednio, czy rozrysować?
                            • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 08:53
                              Disco polo to faktycznie był obciach, tego nikt nie słuchał albo przynajmniej się nie przyznawał :p
                              Nie wiem jak gdzie indziej, ale Szczecin i okolice były pełne białych kozaczków i siatkowych bluzek ( plus dodatkowo były modne meeeega platformy Buffalo, które przybyły do Szczecina wprost z berlińskiego love parade)
                              • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 09:01
                                Kochałam swoje Buffalo. Miałam z drugiej ręki i nosiłam aż się całkiem nie rozpadły
                                • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 09:28
                                  Już kiedyś o tym rozmawiałyśmy.:p miałam bardzo drogie Buffalo w krówkę całe dwa dni, bo mi je zayebali ze szkolnej szatni.
                                  • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 10:00

> Już kiedyś o tym rozmawiałyśmy.:p miałam bardzo drogie Buffalo w krówkę całe dw
                                    > a dni, bo mi je zayebali ze szkolnej szatni.

Łączę się ponownie w bólu 🙏

--
                                    • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 10:04
                                      Ja je sobie chyba kiedyś odkupię i będę się cieszyć jak dziecko :p
                          • angazetka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 08:46
                            No w mojej nikt nie oglądał. Białych kozaczków też nikt nie nosił.
                            • trampki-w-kwiatki Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 08:53
                              angazetka napisała:

> No w mojej nikt nie oglądał. Białych kozaczków też nikt nie nosił.
                              >

Co ty gadasz, nie mów, że tak nie wyglądałaś 🤪🤣

• borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 09:03
                                Miałam takie spodnie 🫣
                                • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 11:57
                                  Akurat nie jestem zdziwiona.
                                  W moim liceum nikt w takich spodniach nie chodził.
                              • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 09:24
                                trampki-w-kwiatki napisała:
                                >
                                > Co ty gadasz, nie mów, że tak nie wyglądałaś 🤪🤣
                                >
                                Jeżeli chodzi o te stylizacje: miałam takie czarne kozaki jak Doda, nosiłam jeansy z bardzo niskim stanem i podobne topy. I to nie był czas liceum, tylko studiów.
                                • conena Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 09:53
                                  lauren6 napisała:

> trampki-w-kwiatki napisała:
                                  > >
                                  > > Co ty gadasz, nie mów, że tak nie wyglądałaś 🤪🤣
                                  > >
                                  > Jeżeli chodzi o te stylizacje: miałam takie czarne kozaki jak Doda, nosiłam jea
                                  > nsy z bardzo niskim stanem i podobne topy. I to nie był czas liceum, tylko stud
                                  > iów.

w roku 2000 również byłam na studiach, w dodatku na prywatnej uczelni, przypominam, że wtedy nie miały one najlepszej opinii. niedomyci w koszulach w kratę szli na polibudę, o czym białe kozaki mogły pomarzyć. ZASTRZEGAM - wiem, że tu jest ematka, wiem, że tu są wyłącznie osoby, które wyglądały jak Mandaryna i jednocześnie wygrywały olimpiady i na taką zapyziałą polibudę dostawały osobiste zaproszenia od rektorów. WIEM.

tymczasem na mojej bananowej uczelni mieliśmy na roku jedną dziewczynę, która ubierała się w stylu Mandaryny, była głupia jak but i nikt jej nie lubił. no sorry, ale nie ma co zakłamywać rzeczywistości, takie były czasy, po wyglądzie szukało się swoich i najczęściej dobrze się trafiało.
                                  • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 10:53
                                    conena napisała:

> niedomyci w koszulach w kratę sz
                                    > li na polibudę

> jedną dziewczynę, która u
                                    > bierała się w stylu Mandaryny, była głupia jak but i nikt jej nie lubił.

Ale pojechałaś stereotypami 🤦‍♀️

Powtórzę za shell, bo u niektórych poziom ogarniania rzeczywistości szoruje po dnie. Na uczelnię czy do szkoły się chodziło w stonowanych ubraniach. Myślisz, że ja chodziłam na wykłady w kozakach na szpilce? Przecież to było niewygodne, żeby tak siedzieć cały dzień i biegać w tym miedzy salami wykładowymi.

Kozaki, czy mini ledwo zakrywające pośladki zakładało się na spotkania ze znajomymi.

Acha, miałam kilku chłopaków z Polibudy i żaden z nich nie nosił flanelowych koszul i nie śmierdział. Powtarzasz bardzo krzywdzące stereotypy.
                                    • angazetka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:13
                                      Dobra, na spotkania ze znajomymi u mnie też nikt nie zakładał kozaków ani.ultramini.
                                    • conena Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 12:27
                                      lauren6 napisała:

> conena napisała:
                                      >
                                      > > niedomyci w koszulach w kratę sz
                                      > > li na polibudę
                                      >
                                      > > jedną dziewczynę, która u
                                      > > bierała się w stylu Mandaryny, była głupia jak but i nikt jej nie lubił.
                                      >
                                      > Ale pojechałaś stereotypami 🤦‍♀️
                                      >
                                      > Powtórzę za shell, bo u niektórych poziom ogarniania rzeczywistości szoruje po
                                      > dnie. Na uczelnię czy do szkoły się chodziło w stonowanych ubraniach. Myślisz,
                                      > że ja chodziłam na wykłady w kozakach na szpilce? Przecież to było niewygodne,
                                      > żeby tak siedzieć cały dzień i biegać w tym miedzy salami wykładowymi.
                                      >
                                      > Kozaki, czy mini ledwo zakrywające pośladki zakładało się na spotkania ze znajo
                                      > mymi.
                                      >
                                      > Acha, miałam kilku chłopaków z Polibudy i żaden z nich nie nosił flanelowych ko
                                      > szul i nie śmierdział. Powtarzasz bardzo krzywdzące stereotypy.

No i niestety potwierdzasz moją teorię.
                                      Nie ja pierwsza w tym wątku wywołałam jako kontrę do Mandaryny niedomytych w kraciastych koszulach. Po drugie - czy naprawdę z mojego wpisu zrozumiałaś tyle, że głupiutkie laski pomykały na wykłady w kozakach w szpic? Czy tam na szpilce? A polibudę otaczała chmara moli polujących na flanelę? Kurczę, idąc twoim tokiem myślenia powinnam zapytać czy twoi faceci z polibudy nosili białe kozaki na randki z tobą.

Wracam do początku dyskusji. Mandaryna w latach 2000-2006 nie była tytanem intelektu. Jej wybory dotyczące jej wyglądu tylko to potwierdzały. Nawiasem mówiąc, ciężko się napracowała utrwalając schemat. Krzywdzący czy nie.
                                      Uważam, że ona nadal nie wie co robi i ponowne wchodzenie w związek z Wiśniewskim to piramidalna głupota z jej strony. O ile to prawda.
                                      • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 12:31
                                        Mandaryna nie była tytanem intelektu, z tym chyba wszyscy się tutaj jako-tako zgadzają.
                                        Ale ówczesna moda nic do tego nie ma, byłaby glupia i w garsonce.
                                        • conena Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 13:35

> Mandaryna nie była tytanem intelektu, z tym chyba wszyscy się tutaj jako-tako z
                                          > gadzają.
                                          > Ale ówczesna moda nic do tego nie ma, byłaby glupia i w garsonce.

no ale jakoś dziwnym trafem garsonek nie nosiła wink i żadna typiara w garsonce nie odwalała takich akcji jak ona.
                                          • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 13:42
                                            Ja szczerze mówiąc nawet nie wiem/nie pamiętam specjalnie co ona odwalała, chyba mnie to zbytnio nie interesowało tak w szczegółach:p
                                            Za to pamiętam jak kiedyś wygwizdali Dodę na Dniach Morza w Świnoujściu:p
                                            • conena Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 14:49

> Ja szczerze mówiąc nawet nie wiem/nie pamiętam specjalnie co ona odwalała, chyb
                                              > a mnie to zbytnio nie interesowało tak w szczegółach:p
                                              > Za to pamiętam jak kiedyś wygwizdali Dodę na Dniach Morza w Świnoujściu:p

dobra, może teraz się wygłupię, bo może mnie pamięć zawodzi, ale poza oczywistymi wygłupami na scenie z fałszowaniem i słynnym "znacie ewry najt" to z okresu tego ich kretyńskiego big brothera pamiętam, że Mandaryna była w ciąży i paliła papierosy. ale, cholera, teraz tak sobie myślę, że jeśli to nie była MAndaryna, to jest to mocno prawdopodobne, bo ja tego nie oglądałam, więc może mocno mieszam.

ok, napiszecie zaraz, że co to takiego, takie były czasy. no nie, nie były to już lata 80 i sporo się mówiło o szkodliwości palenia. cóż, dla mnie takie obrazki to zawsze STEREOTYPOWO kojarzyły się z patolą, więc to wszystko, te bikeje nieszczęsne, papierosek i solara łaczy mi się w jeden obrazek.
                                              • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 15:33
                                                A to ja w ogóle nic o tym nie wiem, raczej bym zapamiętała.
                                          • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 13:44
                                            > żadna typiara w garsonce nie odwalała takich akcji jak ona.

Ale jakie akcje niby odwalała?

Doda to była patusiara. A Mandaryna? Tancerka, która zadurzyła się w nieodpowiednim facecie i stała się ofiarą przemocy domowej na oczach całej Polski.
                                          • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 17:39
                                            conena napisała:

>wink i żadna typiara w garsonce n
                                            > ie odwalała takich akcji jak ona.
                                            >
                                            >
                                            😂
                                            O boziuniu…
                                            SATC jest kwintesencją tego, co odwalać się zdarzało kobietom w garsonkach

Różnica była taka, że nie było wtedy SM, paparazzi na taką skalę i o tym nie wiesz
                                      • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 13:03
                                        > Mandaryna w latach 2000-2006 nie była tytanem intelektu. Jej wybory dotyczące jej wyglądu tylko to potwierdzały.

Po pierwsze nie cytuje się całych postów. To niezgodne z netykietą i regulaminem forum.

Po drugie znowu wjeżdżasz ze stereotypami i oceniasz ludzi po ubraniu.

Mandaryna jest głupia, bo wyszła za Wiśnię i urodziła mu dwójkę dzieci, mimo że traktował ją jak szmatę (co uwieczniono w programie Jestem Jaki Jestem).
                                        Jest głupia, bo drugi raz związała się z tym samym narcyzem.
                                        Jej wybory modowe mają się nijak do jej inteligencji. Teraz ubiera się normalnie, chociaż przez lata nie zmądrzała ani trochę.
                                        • conena Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 13:34
                                          lauren6 napisała:

> Po drugie znowu wjeżdżasz ze stereotypami i oceniasz ludzi po ubraniu.

gatunek ludzki tak ma od zarania dziejów i to się raczej nie zmieni.
                                          wyobrażam sobie sytuację w 2002 roku: otrzymuję zaproszenie na imprezę od Mandaryny i jednocześnie otrzymuję zaproszenie na ten sam dzień na imprezę flanelowych koszul. dla mnie wybór wtedy był prosty, teraz również byłby prosty, wiedziałam czego się spodziewać, nie musiałam przeprowadzać pogłębionej analizy poznawczej. i dla ciebie ten wybór również byłby prosty, chociaż teraz tego nie przyznasz, no bo stereotypy. na pewno.

nie ma się o co obrażać, każde środowisko ma swój kod, swoje uniformy, swoją muzykę, swoje żarty, które czują, swoje miejsca, do których chodzą. to wszystko tworzy klimat, który przyciąga podobnych do siebie ludzi. podobnych pod wieloma względami, na tyle, że można ich uśrednić, również pod względem inteligencji. owszem, zdarzają się wyjątki, te łatwo zidentyfikować, gdyż zawsze trafiają na ematkę i lubią się dzielić swoją wyjątkowością.
                                        • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 13:35
                                          Ja tam myślę, że to jest kwestia czysto biznesowa. Wiedzą ile zarobili na tym show wtedy i jak widać po ilości artykułów i komentarzy jest ogromna szansa, że sukces finansowy powtórzą.
                                          Aczkolwiek lubię bajki i chcę wierzyć, że Wiśniewski przeszedł terapię, dojrzał i Marta była zawsze ta jedyna.
                                          A Marta, że czekała tyle lat na to żeby właśnie sam dojrzał.
                                          • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 13:51
                                            partytura2026 napisała:

> .
                                            > Aczkolwiek lubię bajki i chcę wierzyć, że Wiśniewski przeszedł terapię, dojrzał
                                            > i Marta była zawsze ta jedyna.
                                            >

Ech według legendy to nawet Henryk VIII umierał z imieniem Anny Boleyn na ustach 😀

• chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 11:59
                                    Całkowicie popieram. W liceum czy na studiach prędzej odgryzłybyśmy sobie głowę, ja i moje koleżanki, niż pojawiły się gdziekolwiek tak ubrane. Raczej sukienki ze sklepu indyjskiego były grane.
                                    Zdarzały się i flanelowe koszule, to fakt. No i kręciłyśmy z chłopaczkami z polibudy. Nawet za jednego za mąż wyszłam. Klasyka, anglistyka i ETI = ślub.
                                    • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 12:11
                                      Tak dokałdnie w mojej bańce też były india shopy modne.
                                      • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 14:56
                                        Tak, też nosiłam indyjskie sukienki.
                          • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 23:50
                            Na imprezach w moich kręgach nie było tego rodzaju muzyki, mogła się pojawić bardzo późno w celach humorystycznych gdy już weszła odpowiednia ilość alkoholu.
                      • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 23:00
                        Ja w tamtych czasach i tak gdzieś do 25 roku życia nosiłam się typowo punkowo, więc białe kozaczki też nie moje klimaty, ale zjawisko było zauważalne. Bardzo:p
                        • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 11:53
                          Zauważalne było, na przystanku. I ze strony mojej grupy społecznej budziło co najwyżej lekkie dowcipasy. Na pewno nikt z nas na poważnie by się tak nie ubrał, choć bywały i imprezy przebierane, gdzie np. ktoś przebierał się za dyskomłotka.
                      • arwena_111 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 08:42
                        Podpiszę się. W moim liceum tak się nie chodziło. Na początku lat 2000 w liceach miałam siostrzeńców i bratanków - zdecydowanie w dobrych liceach takiej mody nie było.
                        Za moich czasów na dyskoteki chodziło specyficzne środowisko.
                        • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 10:43
                          arwena_111 napisała:

> Podpiszę się. W moim liceum tak się nie chodziło.

No trudno, żeby się tak chodziło, jeżeli ta moda przyszła dobrych kilka lat po tym jak skończyłaś liceum.
                    • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 21:53
                      Shell, poznałem paru hippisów z lat 70-tych i 80-tych, którzy pozostali wierni swemu wizerunkowi do końca. Jeden narobił gromadkę dzieci, w zasadzie od statusu menela ratowała go żona, a potem te dzieci jak podrosły. Drugi został wrednym alkoholikiem, pod koniec życia opętańczo szukał w necie jakieś laski z dworca centralnego w Warszawie , którą kiedyś wziął na chatę, a po paru tygodniach z niej wywalił. Trzeci wiódł życie bezrobotnego łapiącego jakieś dorywcze prace, okresowo zamykał się na cztery spusty w mieszkanku, które miał po rodzinie i pisał wiersze o wojownikach. Był tak łatwowierny, że za bezdurno trafił na rok do pierdla (rozmawiał z jakimś menelem o tym jak zrobić bombę, ten go podpuszczał, że na pewno nie potrafi, no to poszedł do hurtowni i zamówił jakiś środek z którego da się ją zrobić - menel kapował na stałe do psiarni, sklep też dał od razu cynk gdzie trzeba i zanim adwokatka z urzędu go wybroniła od prokuratora z "wydziału terroru kryminalnego" , który koniecznie chciał mieć duży sukces, chłopina posiedział sobie ładnie). To o czym napisałaś, to były takie ulotne młodzieńcze pozy. Ale trafiają się w życiu także hardkorowcy, który grzeją alternatywę na super poważnie wink
                      • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 22:08
                        Założę się, że żaden z nich nie definiował drugiego człowieka po stylu ubioru, gdyż mieli na to wyrąbane.
                        Dokładnie, młodzieńcze ulotne pozy „na buntownika” lub „na dresa”. Świadczące dokładnie o niczym.
                        • simply_z Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 00:30
                          Sek w tym, ze sie definiowalo.
                        • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 11:51
                          Absolutnie wszyscy wtedy definiowali się i identyfikowali z grupą na podstawie słuchanej muzyki i ubioru.
                    • ololla Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 21:04
                      Ależ pięknie napisane!
                      Taka ynteliygentka która w 2001 roku mnie palcami wytykała dziś kasowała moje zakupy w Biedronce. Zacne!
                    • simply_z Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 00:28
                      O czym ty piszesz?kazdy smial sie z tzw.blachar.Mielismy kilka na roku ale rzucaly sie w oczy.
                      • trampki-w-kwiatki Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 06:45
                        simply_z napisała:

> O czym ty piszesz?kazdy smial sie z tzw.blachar.Mielismy kilka na roku ale rzuc
                        > aly sie w oczy.

Blachary! Pamiętam 🤣
                        Miałam takie dwie w szkole! Słynne z robienia loda kolesiom z fajnym autem 😁
              • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:58
                Daj spokój… te same dziewczyny, które w dzień popie.rzaly w garsonkach do biurowców, robiąc kariery w korpo, w weekendy wbijały się w mini i topy. Albo w biodrówki i topy. Do tego cała masa studentek i licealistek.
                Niedojrzałe jest ocenianie osoby dorosłej przez pryzmat tego, jak ubierała się za młodu.
                Przypomnij sobie pokaz mody z księżna Kate.
                O Majce Jeżowskiej też masz do powiedzenia tyle, że jest dziecinna, bo ubiera się jak 5latka?

• conena Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:17
                  partytura2026 napisała:

> Daj spokój… te same dziewczyny, które w dzień popie.rzaly w garsonkach do biuro
                  > wców, robiąc kariery w korpo, w weekendy wbijały się w mini i topy. Albo w biod
                  > rówki i topy. Do tego cała masa studentek i licealistek.
                  > Niedojrzałe jest ocenianie osoby dorosłej przez pryzmat tego, jak ubierała się
                  > za młodu.
                  > Przypomnij sobie pokaz mody z księżna Kate.
                  > O Majce Jeżowskiej też masz do powiedzenia tyle, że jest dziecinna, bo ubiera s
                  > ię jak 5latka?
                  >

obojętnie jaką artystkę przywołasz, to naprawdę niewiele kobiet, które kompletnie nie potrafiły śpiewać wychodziło na scenę i wesoło fałszowało robiąc z siebie pośmiewisko na lata. przypadkiem zrobiła to Mandaryna wyglądająca jak archetyp spalonej na solarze blondyny w białych kozakach.
                  być może to jest niedojrzałe co piszę, ale czy tego chcesz czy nie, Mandaryna nigdy tuzem intelektu nie była, a jeśli to prawda i faktycznie wróciła do Wiśniewskiego to oznacza tylko, że zmądrzała jeśli chodzi o wybór fryzjera, unikanie solarium i dobór ubrań, reszta pozostała bez zmian i to nadal jest głupiutka kobieta.

chociaż osobiście to nie wierzę, że jest aż taka głupia i podejrzewam, że to ustawka, albo jakieś pijackie bełkoty Wiśniewskiego.
                  • conena Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:19
                    errata:
                    naprawdę niewiele kobiet, które kompletnie nie potrafiły śpiewać wychodziły na scenę i wesoło fałszowały robiąc...
                  • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 20:13
                    Mandaryna określała się poprzez wybór wizerunku, repertuaru, męża, całej oprawy swoich ślubów oraz udział w określonych programach telewizyjnych. To wszystko nawet w tamtych dziwnych modowo czasach było festiwalem kiczu. Nie chcę mi się wierzyć że ematki kończące podobno dobre licea, prestiżowe studia itp słuchały w tym czasie Ich Troje (chyba, że te które miały wtedy 10-12 lat) i ubierały się jak Mandaryna.
                    • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 21:36
                      Repertuar disco, na którym poległa w Sopocie, to akurat stworzył jej Wiśnia. A konkretnie, to w całości kupił za ciężkie pieniądze u niemieckich producentów.
                    • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 09:41
                      "Nie chcę mi się wierzyć że ematki kończące podobno dobre licea, prestiżowe studia itp słuchały w tym czasie Ich Troje (chyba, że te które miały wtedy 10-12 lat) i ubierały się jak Mandaryna."

Zauważenie jakiegoś zjawiska, zwłaszcza tak rzucającego się w oczy, jak neonowe stringi wystające z mega niskich dżinsów, nie oznacza jeszcze bycia częścią tego zjawiska.
                      Część ematek, wykształconych i "normalnych" dziś za pewne się tak ubierała, część wybrała, jak ja, totalnie przeciwny biegun ( czy lepszy? Hmm) a reszta, jak ty, została w bezpiecznym swetrze.
                      Ale zjawisko, jako takie, było bardzo widoczne w tamtych czasach i żeby tego nie zauważyć, trzeba było być totalnie ślepym albo nie wychodzić z piwnicy.
                    • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 16.07.26, 23:56
                      Potwierdzam. Chodziłam do względnie dobrego liceum (jednego z najlepszych w Gdańsku) i u mnie w szkole były może ze dwa takie zjawiska stylistyczne w białych kozaczkach, które mogłabym podejrzewać o słuchanie tego typu muzyki, ale były traktowane jak kuriozum. Na całą szkołę, nie na klasę.

Z tego co mi wiadomo, nikt z mojej dawnej klasy nie kasuje obecnie nikomu zakupów w żadnej biedronce (oczywiście poza mną, bo ja to wiadomo, zmywak). Co ciekawe, największe kariery zrobili ludzie, którzy w szkole byli trójkowi, a nawet i tacy którzy mieli problemy ze zdaniem z klasy do klasy lub gdzieś po drodze strzelili tzw. kibla.
                      • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 10:05
                        Wiśnia i Mandaryna to był obciach podobnie jak Stachursky, Wiśnia nie interesował mnie wówczas do tego stopnia że długo myślałam że Ich Troje to jakiś kabaret, dużo poźniej zaczęło mi świtać że to jakiś zespół, podobno dużo ludzi też tak to pamięta. A dyskomuły były rownież w liceach i to był gorszy sort, te stylowy na Mandaryne białe kozaki to była tandeta do sześcianu i tego nie widziałam na żywo, nie było to powszechne, oczywiscie były dyskotekowe dziewczyny i sporo ludzi ubierało się na bazarach, były popularne te spodnie dance ale nie aż tak, częściej widziałam tą niemiecką tandetę, oczojebne kolory,sportowe buty na platformach itd
                        • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 10:11
                          Ktoś kto tworzył Mandarynę inspiracje czerpał pd naszych sąsiadów, dla niej chyba nawet tworzyli niemieccy producenci, niestety we wczesych 2000 wyszedł z tego polski bazar.
                          • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 10:46
                            Bazar wyszedł jak ona miała zaśpiewać na żywo. Pomysł wypuszczenia jej na Sopot był poroniony.
                            • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 11:39
                              Mandaryna to był produkt biznesowy uszyty na miarę tamtych czasów. Większość zespołów popowych w tamtym czasie to był bazar, jeśli nie polski to np. niemiecki.
                              Produkt by się sprzedał, gdyby nie Sopot. Jestem w stanie uwierzyć, że ktoś celowo sabotował jej karierę w muzyce i pozbył się poważnej konkurencji.
                              • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 11:46
                                No nie, to że taka była moda jest naciąganą tezą albo słabo to pamiętasz, Mandaryna to był bazar w najgorszym wydaniu, modny jak na tamte czasy styl miała np Reni Jusis ale to nie była tandeta nawet jak pożyczała ciuchy od Horodynskiej która uchodziła wtedy za luksusowo kiczowatą. I jak się do tego ma Nosowska w dzianinach?
                                • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 11:48
                                  Szczerze mówiąc już nawet kicz Dody i Mandaryny nie bolał tak jak pretensjonalne stylówki Jusis z tamtych lat. Ta przykrótka grzywka będzie się śnić po nocach.
                                • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 11:51
                                  Tandetna i bardzo w złym stylu była tez wczesna Doda tyle, ona sobie wymyśliła latanie z gołą d, pierwszy mąż Anji Orthodox który tworzył Virgin podobno opowiadał że zespół był zmeczony jej stylówami, miniówami bo ciągle chorowała i nie mogli grac.
                                  • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 12:03
                                    W ogóle mnie się wydaje że to był jakiś inny świat. Laski które chodziły na disco (ja do klubów studenckich), nosiły białe kozaczki, słuchały Stachurskiego, podniecały się Jakimowiczem i Młodymi Wilkami mają kompletnie inną narrację i inne wspomnienia z młodości niż moje koleżanki i ja.
                                    • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 13:12
                                      Przecież w klubach studenckich też puszczali disco.
                                      • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 14:39
                                        klimatu Ekwador Manieczki tyle że w mikroskali napewno nie było w takich miejscach. Inna sprawa jest taka że popularne były rockoteki
                                        • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 14:52
                                          Choć mam wątpliwości czy w tej legendarnej imprezowni było głównie dicho
                                          • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 20:15
                                            Manieczki to nie amfa i techniawka bardziej?
                                            Również obce mi klimaty.
                                            • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 22:14
                                              Nie, chica. Manieczki słynęły raczej z extasy.
                                              Jesli chodzi o amfetamine, to raczej używana była przez studentów w trakcie sesji. Po latach dowiedziałam się, że przyjaciółka zdawała komisa z fizyki w liceum ucząc się ma amfetaminie. Wtedy nie miałam pojęcia, że takie coś istnieje.

W mojej bańce narkotykow było mało. Zdarzały się, ale amfetamina to był taki narkotyk, od którego raczej każdy stronił.
                                              • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 12:42
                                                Napisałam 2x odpowiedź na ten post, ale podobno "czeka na akceptację moderacji". Cóż.
                                      • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 15:12
                                        riki_i napisał:

> Przecież w klubach studenckich też puszczali disco.

W klubach studenckich było disco. Potwierdzam. I to niezbyt wysokich lotów. Zapewne dla beki.
                                        Jako pozna licealistka bywałam tylko w studenckich, bo mnie rodzice do innych nie puszczali, a tatuś zawsze czekał o wyznaczonej godzinie przed klubem, żebym bezpiecznie wróciła do domu.

W Ekwadorze nie było disco.
                                        • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 16:19
                                          Ekwador to były Twoje klimaty? Jeśli czegoś nie pomyliłam ten club to chyba Twoje rejony tzn Poznań

www.youtube.com/watch?v=3p3LGRdI7PQ&list=PLyf2GH3YDpszOe3jq4A2Ka6YZsiMlbcaH&index=1
                                          • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:14
                                            Nie ma czegoś takiego jak „moje klimaty”. Zaliczałam równolegle koncerty rockowe i regularnie bywałam w filharmonii i TW.

Szufladkowanie i podkreślanie, że to czy tamto było obciachem uważam za zaściankowe.

Lubiłam obserwować (dziś już mi się mniej chce, albo mi się znudziło) zjawiska socjologiczne. Nigdy nie gardziłam żadną subkulturą. Potrafię do dziś dogadać się z patusem spod budki z piwem i równie dobrze z profesorem czy celebrytą.

To wynika z ciekawości. I dużo daje. A na pogardzie i takim ograniczeniu i szufladkowaniu można się grubo przejechać. Oj grubo wink

• partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:27
                                              Natomiast nadal uważam, że najbardziej pretensjonalne mimo wszystko są dzieciaki pozujące na lepsze od reszty świata.
                                              • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:32
                                                partytura2026 napisała:

> Natomiast nadal uważam, że najbardziej pretensjonalne mimo wszystko są dzieciak
                                                > i pozujące na lepsze od reszty świata.

O to to. A jeszcze gorsze są panie w słusznym wieku, który pozują na lepsze, bo nie chodziły na dyskoteki x lat temu. Może gdyby chodziły to nie byłyby teraz takie zgorzkniałe.
                                                • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:43
                                                  Zle to rozumiecie chodzi o to że po latach tkacie opowieść że bazarowa tandeta albo białokozakowa nisza to była ogólnopolska moda i hit, dyskoteka może jeszcze Norbi był extra? Obiektywnie nie , co nie znaczy że nie znalazł się ktoś komu się to podobało i w sumie co to kogo obchodzi w 2026 r.
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:54
                                                    Norbi to czasy mojej podstawówki nie liceum czy studiów. Wtedy o dyskotekach mogłam sobie pomarzyć. Na pierwszą poszłam po zdanej maturze.
                                                  • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 20:07
                                                    No to tak mniej więcej jakby twierdzić, że jakaś tam żaneta ta taka durna która teraz występuje w jakimś programie randkowym i wali takie durne teksty że aż mózg staje, to jest jakiś obraz tego jak wyglądają czy zachowują się współczesne licealistki, córki ematki.
                                                • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 20:29
                                                  Kto powiedział że nie chodziły? Po prostu nie do tych klubów, gdzie grywano Mandarynę. No i mniej więcej do końca liceum to mnie starzy w ogóle na żaden klabing nie puszczali.

Ja akurat miałam okres bardziej imprezowy już na studiach, gdzie przez rok mieszkałam w Barcelonie. Kto sobie poimprezował w Razzmatazz czy La Terrazza ten potem już miał mniej chęci na łażenie na klabing w Gdańsku, bo w porównaniu gdańskie kluby to były kurniki. Dopiero gdzieś w późnych latach 2000 pojawiło się coś co można by faktycznie nazwać klubami.
                                              • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:46
                                                Ja nie ukrywam że byłam w kategorii snob i to już w latach 90, a to zawsze miało negatywne konotacje.
                                      • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 16:26
                                        Disco w gdańskiej Kwadratowej było w soboty, czasem w piątki, i wtedy szanujący się studenci i uczniowie liceum tam nie chodzili. Lokal wypełniał się dowożonymi z okolicznych wioch uczniami zawodówek, zawodówkowiczami z Gdańska oraz pannami rozkładającymi wdzięki przed latającymi dla mafiozów ochroniarzami. Studenci i liceum chodzili na imprezy do klubów tego typu w czwartki gdy była inna muzyka, chyba jeszcze w środy była impreza dla studentów w Infinium w Sopocie i też się tam bywało, a tak poza tym to Mechanik itp. gdzie grana była zupełnie inna muza niż w Kwadratowej w soboty.

Raz na ruski rok odwiedzało się jeszcze Forty w czwartki na rave party, ale to jak kogoś, np. mnie, interesowała muzyka tego typu.

Tyle w Trójmieście.
                                    • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:30
                                      Chicarica z tego co kojarzę to ty jesteś 50 plus, więc nic dziwnego, że masz inne wspomnienia z młodości niż dziewczyny lat 40ści. Dekada to jest bardzo dużo jeżeli chodzi o modę i ówczesne trendy.
                                      Poza tym twoja pogarda do ludzi, którzy śmieli słuchać innej muzyki i lubili coś innego niż tobie wydawało się fajne jest znacznie gorsza niż nawet najgorsze wybory modowe lasek 20 lat temu.
                                      • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:46
                                        Mam 43 lata i stylowki jak z Big Brothera czy Baru budziły śmiech o uważało się je w moim otoczeniu za obciachowe. Początek lat 2000 to narodziny hipsterstwa raczej do tego się aspirowało nie do stylu Mandaryny. Oczywiście z perspektywy czasu ten styl też bawi
                                      • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 20:10
                                        Źle kojarzysz. Napisałam w jakich latach chodziłam do liceum. Właśnie wtedy pojawiło się Ich Troje.
                                        Masz rację, moja pogarda dla ludzi którzy X lat później wybrali na prezydenta Nawrockiego i uważają go za równego typa, który latał po tych samych dyskotekach co oni, jest wielka. To są właśnie te grupy społeczne które wtedy, jak Nawrocka, dorabiały się bombelków po dyskotekach i osiedlowych klatkoskich.
                                        • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 20:15
                                          Tak chica na pewno laski, które 100 lat temu kupiły kozaczki w Deichmannie są winne za wybór Nawrockiego. Tak właśnie wygląda świat 🙄
                                          • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 20:37
                                            Na pewno próby wmawiania że margines to jakaś norma są, owszem.
                                        • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 21:01
                                          Jesteś wyznawczynią manosfery i zakładasz że jak kobieta ma dziecko to na pewno nie wiadomo z kim z dyskoteki?
                                          • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 21:50
                                            Nie, natomiast uważam że pewne schematy owszem, funkcjonują i to jest częsty scenariusz.
                                            • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 22:04
                                              Częstym scenariuszem jest że kobieta zachodzi w ciążę na imprezie???
                              • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 13:10
                                Podobmo wyłączyli jej odsłuch. Stąd te fałsze.
                              • bebe_s Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 14:54
                                lauren6 napisała:

> Mandaryna to był produkt biznesowy uszyty na miarę tamtych czasów. Większość ze
                                > społów popowych w tamtym czasie to był bazar, jeśli nie polski to np. niemiecki
                                > .
                                > Produkt by się sprzedał, gdyby nie Sopot. Jestem w stanie uwierzyć, że ktoś cel
                                > owo sabotował jej karierę w muzyce i pozbył się poważnej konkurencji.

A to nie Doda ją załatwiła w Sopocie?
                        • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 11:43
                          > Wiśnia i Mandaryna to był obciach podobnie jak Stachursky, Wiśnia nie interesował mnie wówczas do tego stopnia że długo myślałam że Ich Troje to jakiś kabaret

Sławomir i Zenek to też jest obciach, jednak trzeba by mieszkać pod kamieniem, żeby nigdy nie słyszeć Oczu zielonych czy Miłości w Zakopanem. Podobnie było z Ich Troje te 20 lat temu. Dlatego nie wierzę w te opowieści z mchu i paproci Poli Wiśniewskiej, że ona nie wiedziała z kim idzie do łóżka.
                          • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 12:01
                            Wierz lub nie piszę jak było, oni istnieli przed 2000 musieli istnieć zanim Wiśnia wypłynął jako czerwonowłosy telewizyjny showman, może Ty w 95 wiedziałaś już kto to jest, ja nie nie miałam pojęcia o tym zespole.
                            • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 20:11
                              On musiał wypłynąć gdzieś pod koniec mojego liceum, 96-97? Dlatego w 95 ja nie wiedziałam na pewno kto to jest.
                          • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 13:16
                            Wiedziała doskonale. Roiła sobie big love, celebryctwo i chałupę 500 m kw w Łosiu. Jako ta "ostatnia, najważniejsza miłość czerwonowłosego". No a tutaj się okazało, że jednak kto inny był najważniejszy. Dzieci strasznie szkoda, to maluchy jeszcze są, a ich matka już sam wygląd ma obecnie mega depresyjny.
                        • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 11:46
                          Z tego co widzę, Stachursky to były pieśni młodości polskich (obecnie 40+) budowlańców. Dyskomuły były w takich trzecioligowych liceach. W dobrych liceach w praktyce się to nie zdarzało, jakiś ułamek procenta. Ich Troje czy Mandaryny to raczej 10-letnie dzieci słuchały, co widać było po nagraniach z koncertów.
                    • ruscello Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 08:57
                      kamin napisała:

> Nie chcę mi się wierzyć że ematki kończące podobno dobre licea, prestiżowe studia itp słuchały w tym czasie Ich Troje (chyba, że te które miały wtedy 10-12 lat) i ubierały się jak Mandaryna.

Słuchałyśmy z koleżankami Ich Troje u szczytu sławy, mając dokładnie 10-12 lat. Niestety/na szczęście z tego powodu nie mogłyśmy ubierać się jak Mandaryna i spółka 😅 Za to w gimnazjum był już metal, grunge itd.
                      • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 11:49
                        O, właśnie. Jak ja miałam 10 lat to słuchałam New Kids on the Block i Jasona Donovana z Kylie Minogue, chwała Bogu do liceum mi przeszło. Nikt takiej muzyki u mnie w liceum nie słuchał. W sumie całe liceum słuchałam grunge, Rage Against the Machine, polskiego rocka, minimalnie polskiego rapu, a najbardziej to klasyki rocka (Led Zeppelin przede wszystkim) i grałam na gitarze.
                        • wapaha Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 17:20
                          chicarica napisała:

> O, właśnie. Jak ja miałam 10 lat to słuchałam New Kids on the Block i Jasona Do
                          > novana z Kylie Minogue, chwała Bogu do liceum mi przeszło. Nikt takiej muzyki u
                          > mnie w liceum nie słuchał. W sumie całe liceum słuchałam grunge, Rage Against
                          > the Machine, polskiego rocka, minimalnie polskiego rapu, a najbardziej to klasy
                          > ki rocka (Led Zeppelin przede wszystkim) i grałam na gitarze.
                          >
                          o ja, piona smile
                          ja jeszcze c.c.catch
                          a potem od gunsów przez metallice i oczywiście nirvanę ( kocham do dzis)

to chyba pierwszy post w którym się idealnie zgadzamy smile fajnie smile
                          • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:38
                            Zawsze coś.
                            CC Catch też była na liście.
          • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:41
            Ale fajne te kalosze! Chcę takie! 😁
            • conena Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:47
              ja bym wolała złote.
          • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:47
            Połowa polskich dziewczyn w tamtym czasie się tak nosiła. To były koszmarne czasy jeżeli chodzi o modę.
            • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:49
              To prawda. Siedziałam w szkole w ostatniej ławce i miałam przed oczami rządek takich widoków..
              • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:59
                Fakty 😭😭😭
              • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:00
                I tatuaż w miejscu tych gatek.
                Napis czcionka z logo Juicy Couture
                • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:09
                  Albo wzorek z zeszytów Herlitz 😁
                • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 12:04
                  Nie w mojej szkole.
                  • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 12:20
                    Swoją drogą jakiś czas temu trafiłam na kadry z filmu dzieciaki, był to kontrowersyjny film w latach 90 tych, okazuje się że nie trzeba było internetu żeby masowo kopiować amerykanskie trendy, pod koniec 90 tych tak wizualnie wyglądali ludzie ktorych pamiętam
                    • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 12:24
                      Tak wyglądało w moim mieście liceum pod koniec lat 90 tych
                  • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 12:27
                    Ale kiedy ty chodziłaś do tej szkoły Chica? Nie mam zupełnie pojęcia ile ty możesz mieć lat 😅
                    • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 16:28
                      Liceum 1993-1997.
                      • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 10:11
                        No to nie mogłyscie się ubierać jak mandaryna, bo to jeszcze nie te czasy.
                        • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 13:35
                          Białe kozaczki weszły na sto procent przed mandaryną. I tak właśnie było. Mandaryna nie była prekursorką stylu, tylko reprezentantką. Jej kariera to były już późne białe kozaczki.

Zupełnie schyłkowy okres tej stylistyki to np. słynna zaginiona Iwona Wieczorek (2010), mamy jej zdjęcia i nagrania z monitoringu, więc wiemy jak nosiła się wtedy typowa bywalczyni dyskotek. To był taki chyba ostatni moment tlenionych prostowanych włosów zaczesywanych na bok, które w czasach mojego liceum czyli okolicach średnio 1995 występowały rzadziej (prawie zawsze był to przedziałek na środku u dziewczyn z moich kręgów). Dziewczyny dyskomułki nosiły w tym czasie zalakierowany na ament stojący czub przeczesany na jedną stronę, taką stojącą grzywkę na bok, czasem z wyczesaną częścią do przodu. Płaski przyliz na bok pojawił się gdzieś tak pod sam koniec lat 90 i trwał dobre 10 lat, tak jak mówię, kończył się pomału w okolicach Iwony Wieczorek.
                          • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 19.07.26, 13:34
                            chicarica napisała:

> Białe kozaczki weszły na sto procent przed mandaryną.

Prrrrroszę.... youtu.be/lzXHLdezaUw

Rok 1989 , festiwal w Kołobrzegu i zespół taneczny "Arabeski". Cała scena super modnie w białych kozaczkach.... 😀 Miodzio! 😀
                            • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 19.07.26, 14:17
                              Haha smile
                              W szóstej klasie dostałam białe skórzane figurówki. To był chyba 91 albo 92 rok.
                              Marzyłam o tym, żeby móc odmontowac łyżwę i mieć takie białe botki.
              • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:19
                Pomyśl, ja uczyłam w szkole na zastępstwie i też byłam tym widokiem częstowana. Często brudnoszare ramiączka staników do kompletu.
                • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:26
                  Tyłem do ciebie siedzieli? 🤔
                  • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:29
                    Klasówka, kartkówka, praca w grupach: nauczyciel chodzi po klasie.
                    • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:36
                      Ah, no tak, już zapomniałam 😂
            • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 15:42
              No ale to była ta połowa chodząca do fryzjerskich zawodówek i spędzająca weekendy na dyskotece z kreską amfy.
              • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 23:02
                Nigdy nie chodziłam do fryzjerskiej zawodówki.
              • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 12:05
                No właśnie tak mi się wydaje że to takie bardziej półpatusiary pokroju shell.
                • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 12:24
                  Atrakcyjne dla mężczyzn kobiety to teraz półpatusiary? Lol. Widać, że powiało kompleksami.

W liceum, na studiach słuchałam metalu, chodziłam na koncerty Behemota i nosiłam mini ledwo zakrywającą tyłek do skórzanej kurtki i glanów. Sukienczyny z india shop to był wybór dla smutnych i mało imprezowych dziewczynek. Nigdy nie miałam białych kozaków, ale czerpałam z modowych trendów i dostosowywałam je do swojego stylu. Owszem z perspektywy czasu np. skórzaną biżuterię z łańcuchami, ćwiekami uważam za mega kicz, ale tak się w tamtych czasach nosiło: albo kiczowato, albo smutno i zakonnie w szmatkach z india shopu. Do dziś lubię modę, obserwuję trendy i dostosowuje je do siebie. To mi zostało z czasów młodzieńczych.

Pewnie za 20 lat też będziemy się wyśmiewać z szerokich spodni i znajdą się jematki, które z dumą ogłoszą: ja to nigdy nie byłam półpatusiarą, która się tak ubierała.
                  • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 12:34
                    Atrakcyjne?Były wyśmiewane przez wszystkich nawet pospolity koleś z krokiem w kolanach gardził stylówami na Mandarynę.
                  • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 15:30
                    Eeej, ale kiecki z indiashopu nie trzeba było stylizować na smętno. Nosiłam do białych trampek i białych kolarek i skórzanego plecaczka - w stylu bohaterek amerykańskich najtisowych filmów i seriali.

Ps. Podoba mi się Twoje podejście do stylu. Do dziś mam słabość do pasków z ćwiekami. I generalnie do ćwieków.
                  • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 16:35
                    Może zależy o jaki rodzaj mężczyzn chodzi. Najbardziej atrakcyjna laska z mojej klasy, obecnie prezeska pewnego dość znanego instytutu badawczego, stosunkowo niedawno rozwiedziona z jednym milionerem i stanowiąca naprawdę hot kąsek brylujący w dość wysokich kręgach, nie nosiła się w ten sposób. Kiecka z india shopu na pewno jej się zdarzała, ale najczęściej chyba chodziła w dżinsach i koszulkach. Z tym, że ona raczej nie wyszłaby za mechanika samochodowego i nie robiłaby sobie żartów na poziomie anal za kieckę. Fajna babka i niegłupia tak w ogóle.

Ja tam generalnie kompleksów jeśli chodzi o atrakcyjne kobiety nie mam, od zawsze byłam urody "dla koneserów" i polowałam zdecydowanie nie omamiając ofiar urodą tylko czym innym. Natomiast jakichś tam panienek w białych kozaczkach nie uważałam nigdy za atrakcyjne, w każdym razie nie wśród facetów z moich kręgów i mojego poziomu ambicji.

Jeśli chodzi o szerokie spodnie, to nie lubię, nie noszę, nie podobają mi się i uważam że są wybitnie niekorzystne dla większości kobiet, ale nie uważałabym ich za patusiarskie obecnie i pewnie nie będę uważała w przyszłości. Białe kozaczki i styl na Mandarynę uważałam za patusiarski i obciachowy wtedy i uważam nadal. Nic się pod tym względem nie zmieniło.
                    • m_incubo Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 16:40
                      Natomiast jakichś tam panienek w białych kozaczkach nie uważałam nigdy za atrakcyjne, w każdym razie nie wśród facetów z moich kręgów i mojego poziomu ambicji.

big_grin
                      Bardzo byś się mogła zdziwić, co uważali za atrakcyjne faceci z dowolnych kręgów, jeśli nie wiedzieli, że słuchasz.
                      • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 17:08
                        Widzę z kim się pożenili i to mi starczy.
                        Żadna z tych lasek nie nosiła białych kozaczków.
                        Towarzystwo z mojej podstawówki, które zmigrowało w kierunku białych kozaczków na etapie szkoły średniej, to zupełnie inna grupa ludzi.
                        • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 17:50
                          Co innego bzykanie, a co innego ożenek.
                          • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:36
                            No dobra, zdarzyło się puknąć jakiegoś dresiarzomięśniaka w całej mojej historii, ale nadal uważam że jego stylówki były obciachowe. Fakt że się kogoś puknie nie oznacza że się go uważa za ikonę smaku.
                            • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:59
                              Robi się coraz ciekawiej…
                              Czyli z jednej strony gardzisz, z drugiej masz dość niskie standardy w życiu seksualnym i jednocześnie nie potrafisz złapać dystansu do żartów na tym polu.
                              Grubo 🤓
                              • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 20:21
                                Standardy mam jakie mam, kręcą mnie ogólnie inteligentni faceci, ale niech pierwszy rzuci kamień ten, kto nigdy nie zboczył z prawidłowej ścieżki i nie porzucił na chwilę standardów intelektualnych w imię złotej pałki przyklejonej do idealnie umięśnionego ciałka. Nawet jakiś kulturysta światowej klasy mi się swego czasu przewinął, w nazwiska nie wnikajmy, choć ten akurat zupełnie nie był durny.
                                Grubo, faktycznie. Akurat właśnie wtedy nabrałam przekonania że rozmiar, a wręcz grubość bardziej niż długość, ma znaczenie. big_grin
                                • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 22:21
                                  No to rzucam. Nigdy nie uprawiałam seksu z nieogarem. Z brzydkim mi się zdarzyło. Może dlatego, że zazwyczaj przed pójściem do łóżka lubiłam najpierw pogadac z kimś i kogoś poznać choćby odrobinę, a najbardziej działa na mnie intelekt.

I na tym chyba kończą się te przerzucanki w temacie oceniania ludzi po wyglądzie pani hipokrytko.
                                  • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 22:30
                                    Oczywiście później niektórzy okazywali się nie tak lotni, jak na początku. Ale jednak…
                                  • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 04:37
                                    Ależ ja nie mówię o nieogarze. Ogar i owszem, po prostu typ kompletnie nie z mojej bajki, a w relacji nie chodziło o rozmowy.
                                    • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 08:03
                                      Kochana, najważniejsze że „nie robiłaś wrażenia” łatwej.i pustej blachary.
                                      👌
                                      • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 12:46
                                        W żadnym momencie nie sugerowałam niczego na temat tego czy dziewczęta ubierające się "na mandarynę" są łatwe czy trudne. Rozmawiamy o estetyce takiego stroju.
                                        Z ciekawostek, polecam przyjrzenie się stylówkom Irish traveller girls i poczytanie o ich zasadach dotyczących, ekhem, prowadzenia się.
                                        www.jamiejohnsonphotography.com/girl-culture-ireland

Ja tam zawsze miałam strategię: wyglądaj jak bibliotekarka, a możesz wszystko, bo nikt cię nigdy nie będzie podejrzewał wink
                                        • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 13:36
                                          Tak, zrozumiałam już że hipokryzja to twoje drugie imię.
                                          Ps. Patusiara (czy też polpatusiara) to wg ciebie określenie dobrze prowadzącej się kobiety? 🤓

Oj Chica…
                                • anomaliapogodowa81 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 16:08
                                  chicarica napisała:

> Standardy mam jakie mam, kręcą mnie ogólnie inteligentni faceci, ale niech pier
                                  > wszy rzuci kamień ten, kto nigdy nie zboczył z prawidłowej ścieżki i nie porzuc
                                  > ił na chwilę standardów intelektualnych w imię złotej pałki przyklejonej do ide
                                  > alnie umięśnionego ciałka. Nawet jakiś kulturysta światowej klasy mi się swego
                                  > czasu przewinął, w nazwiska nie wnikajmy, choć ten akurat zupełnie nie był durn
                                  > y.
                                  > Grubo, faktycznie. Akurat właśnie wtedy nabrałam przekonania że rozmiar, a wręc
                                  > z grubość bardziej niż długość, ma znaczenie. big_grin
                                  >

Boże jedyny, jaka ty jesteś jednak pretensjonalna.
                                • m_incubo Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 17:34
                                  > Standardy mam jakie mam, kręcą mnie ogólnie inteligentni faceci,

Chyba na zasadzie, że przeciwieństwa się przyciągają.
                                  • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 21:25
                                    Możesz próbować mnie obrazić, ale ci się nie uda.
                                    • m_incubo Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 22:26
                                      Gdybym chciała cię obrazić, udałoby mi się z całą pewnością.
                                      Sama tak się w kilku zaledwie postach pokazałaś, że to żadne wyzwanie.
                                      • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 19.07.26, 11:30
                                        Możesz poszczekiwać co najwyżej, karawana idzie dalej. Za stara jestem na to, żeby się w ogóle przejmować co o mnie sądzą inni, a już zwłaszcza jakieś randomki z netu.
                                        W ostateczności, jak będziesz się za dużo włóczyć za mną i przypier...ć, zablokuję jak wiele innych.
                                        • m_incubo Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 19.07.26, 11:55
                                          W ostateczności, jak będziesz się za dużo włóczyć za mną i przypier...ć, zablokuję jak wiele innych.

Błagam, tylko nie to! 😱
                                          • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 19.07.26, 13:27
                                            Ok.
                                        • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 19.07.26, 13:32
                                          Klasa. Klasa godna looku bibliotekarki.
                              • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 20:23
                                (Dla wyjaśnienia: nie gardzę NIM, po prostu uważałam jego stylówki za obciachowe o czym zresztą został poinformowany, na szczęście nie było to problemem skoro większość czasu z nim spędziłam bez ubrań big_grin Co on myślał o moim stylu - nie wiem, nie pytałam)
                        • m_incubo Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 18:39
                          Widzę z kim się pożenili i to mi starczy.

Zero zaskoczenia. Ale gdybyś zobaczyła, jak wyglądają kochanki, mogłabyś się zdziwić po raz kolejny.
                          • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 18:41
                            Zazwyczaj wyglądają zupełnie zwyczajnie, to mit z rikolandu że kochanki to oszałamiające młodziutkie piękności
                            • m_incubo Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 09:45
                              Kto napisał, że to młodziutkie piękności?
                              Przeleciałam, nomen omen, cały wątek, i chyba napisałaś tak tylko ty.
                          • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:31
                            Nie wykluczam, ale tak jak cały czas mówię: takie stylówki to jest i był lekki obciach. Puknąć pewnie można, w końcu panie do towarzystwa też mają specyficzny look, ale nie żeby się na mieście pokazywać.
                            • m_incubo Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 09:40
                              chicarica napisała:

> Nie wykluczam, ale tak jak cały czas mówię: takie stylówki to jest i był lekki
                              > obciach. Puknąć pewnie można, w końcu panie do towarzystwa też mają specyficzny
                              > look, ale nie żeby się na mieście pokazywać.
                              >

Cudowne big_grin
                              A najlepsze, że ty chyba piszesz to serio.
                      • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 17:12
                        Będziecie wmawiać ludziom że białe kozaki się podobały, jak to nieprawda? Mandaryna może być iconic ale tylko patrząc z dzisiejszej perspektywy, w tamtym czasie to była wiocha.
                        • wapaha Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 13:16
                          kamkaklamka napisała:

> Będziecie wmawiać ludziom że białe kozaki się podobały, jak to nieprawda? Manda
                          > ryna może być iconic ale tylko patrząc z dzisiejszej perspektywy, w tamtym czas
                          > ie to była wiocha.

na forum się nie podobały
                          był o białych kozaczkach wątek
                          • simply_z Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 22:23
                            Byla nawet strona -biale kozaczki i publikowano na niej foty wlascicielek tego piekna obuwia.
                            • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 19.07.26, 11:50
                              simply_z napisała:

> Byla nawet strona -biale kozaczki i publikowano na niej foty wlascicielek tego
                              > piekna obuwia.

Bez ich wiedzy i zgody. Bardzo to chwalebne

• chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 13:38
                          Podobały się W PEWNYCH KRĘGACH. To fakt.
                          • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 14:59
                            Tak sobie to tłumacz. Spójrz na stare foty Przetakiewicz czy AWS.
                            Weź już daj sobie siana.
                            • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 15:12
                              Obie wyglądały fatalnie i tandetnie
                              • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 15:56
                                Dokładnie.
                                Ale nijak ma się to do teorii Chica o pewnych kręgach itp.

Jej argumentacja i podejście do oceniania intelektu i priorytetów życiowych po stylu jest bardziej obciachową niż białe kozaczki.
                            • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 16:18
                              Nie sądzę żeby dało się znaleźć foty tych pań ubranych na takim poziomie kiczu jak Mandaryna i białokozaczki.

Ten kicz to nie jest odwrotność trendów, tylko przerysowanie trendów. Był modny balejaż, bikejki miały balejaż biało-czarny. Były modne biodrówki, bikejki miały biodrówki tak niskie że wystawały włoski na pipce. Były modne buty z długim spiczastym noskiem, bikejki miały buty z noskiem tak długim że aż się wywijał w górę. Na tym to polega mniej więcej, dzisiaj też.
                      • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:37
                        Nie wykluczam. W sumie to dowiedziałam się, i zdziwiłam, po latach że panowie z mojej klasy uważali jedną dziewczynę za niezwykle atrakcyjną a w tamtych czasach bym w życiu nie powiedziała, ale to zupełnie nie w tę stronę szło to zdziwienie.
                    • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:01
                      Ciekawe jest twoje zestawienie mechanika z analem smile
                • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 14:55
                  Zobacz Chica, co Ci po tych stylowkach i kulturze zostało… 🤷‍♀️
              • wapaha Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 17:22
                kamin napisała:

> No ale to była ta połowa chodząca do fryzjerskich zawodówek i spędzająca weeken
                > dy na dyskotece z kreską amfy.

sory, ale wygrzebałam na potrzeby wątku alexis a tu też chyba trochę pasuje
                • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 17:45
                  Nie wiem który to był rok, troche dancowy styl ma ta pani ale z moich obserwacji wynika że ten typ konczyl w nieoczywistych miejscach np w wojsku nie było się śmiać z tych blondyn z dżetami
                • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 17:49
                  A to zdjęcie z psioszką na wierzchu to w jakim celu?
                  • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 19:34
                    Przetrzyj okulary, gdzie ty tam psioszkę widzisz?
                    • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 22:23
                      To weź dwa paluchy i sobie powiększ te zdjęcie w odpowiednim miejscu.
                • black.emma Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 10:07
                  wapaha napisała:

> kamin napisała:
                  >
                  > > No ale to była ta połowa chodząca do fryzjerskich zawodówek i spędzająca
                  > weeken
                  > > dy na dyskotece z kreską amfy.
                  >
                  > sory, ale wygrzebałam na potrzeby wątku alexis a tu też chyba trochę pasuje

Alez Cię striggerowała ta Alexis, aż straciłaś resztki klasy. Sama tu wklejałaś hmmm… dyskusyjne zdjęcia. Chciałabyś, żeby ktoś je wyciągał tutaj bez kontekstu, żeby zobrazować jakieś obraźliwe tezy?
                  • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 10:14
                    A tylko Alexis może gardzić plebsem bo sobie uroiła że jest premium? Wapaha może też czuje się premium i pogardza Alexis
                  • wapaha Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 13:13
                    black.emma napisał:

> Alez Cię striggerowała ta Alexis, aż straciłaś resztki klasy. Sama tu wklejałaś
                    > hmmm… dyskusyjne zdjęcia. Chciałabyś, żeby ktoś je wyciągał tutaj bez kontekst
                    > u, żeby zobrazować jakieś obraźliwe tezy?

nigdy nie aspirowałam do klasy premium
                    jestem zwyklłą dziewczyną, z masą wad i przywar

odnośnie do pytania - przecież forum to ciągle robi w różnych okolicznościach, ( poetka, pałownik itp ) moje chcenie czy nie , nie ma na to wpływu. uroki miejsca w którym jesteśmy. Nie wiem które zdjęcia uważasz za ....dyskusyjne ale -chętnie się dowiem
                    • black.emma Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 13:17
                      Nie widziałam, żeby ktoś gdzieś wklejał twoje zdjęcie w dyskusji o wciąganiu amfy, taniej patologii, czy innych takich uroczych tematach. Nawet tego nie porównuj do nazywania cię poetką - btw od kiedy to jest obraźliwe określenie?
                      • wapaha Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 13:25
                        black.emma napisał:

> Nie widziałam, żeby ktoś gdzieś wklejał twoje zdjęcie w dyskusji o wciąganiu am
                        > fy, taniej patologii, czy innych takich uroczych tematach.

może dlatego że takich zdjęć nie ma, a moje zdjęcia nie wzbudzają w nikim nawet w forumkach z którymi mi nie podrodze negagywnych skojarzeń

Nawet tego nie porów
                        > nuj do nazywania cię poetką - btw od kiedy to jest obraźliwe określenie?

od wtedy gdy jest używane w kontekście szyderstwa i złośliwości a nie w kontekście pisania wierszy
                        dlaczego nie spytałaś o "pałownika" ?
                  • chicarica Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 13:41
                    Sorry ale pomimo że z wapahą mi często nie po drodze, to gdzieś mi mignęło jej zdjęcie i jakoś w ogóle nie jestem w stanie sobie mentalnie rozrysować kontekstu w którym takie zdjęcie miałoby posłużyć do zobrazowania jakiejkolwiek obraźliwej tezy. Baba jak baba, normalna, prawdopodobnie silna i wysportowana.
      • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:30
        Lepszy krogulec w garści niż gołąb na dachu 😀
        • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:41
          Cała masa ptaków jest lepsza, niż gołąb na dachu, co nie znaczy, że krogulec to najlepsza z opcji:p
          • arwena_111 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:50
            Tylko trzeba mieć jeszcze inne opcje niż ten krogulec. Zakładam, że gdyby miała - to by na krogulca nie spojrzała?
            • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:52
              A opcja " sama, tymi recyma" nie wchodzi w grę? 🤔 Zaleciało riczardem.
            • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 11:00
              To tak nie działa.
            • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 11:08
              Jeden jedyny chłop w Polsce to Wiśniewski?
              • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:22
                analoga_niet napisała:

> Jeden jedyny chłop w Polsce to Wiśniewski?
                >

Jak śpiewała Kylie Minogue - Better the devil you know.

Podejrzewam, że po ostatnim rozstaniu z facetem jej samoocena szoruje po dnie.
              • primula.alpicola Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:35
                analoga_niet napisała:

> Jeden jedyny chłop w Polsce to Wiśniewski?
                >

To po prostu Czysta Miłość, a Wy takie cyniczne STzM tego niecrozumiecie, i tylko a po co a dlaczego a jakie korzyści!
                wink
                • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:40
                  O przepraszam, ja to wiesz że żadna ST tylko to drugie 😎
                  • primula.alpicola Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:43
                    analoga_niet napisała:

> O przepraszam, ja to wiesz że żadna ST tylko to drugie 😎
                    >

Wybacz ale STzN i PŁ bardzo często idą w parze!
                    • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 15:32
                      Absolutnie STzN jest oziębła
                      • primula.alpicola Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 15:36
                        analoga_niet napisała:

> Absolutnie STzN jest oziębła
                        >

Niekoniecznie!
                        Czy ekspert riki pomógłby rozstrzygnąć nasz mały spór?
                        • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 07:21
                          Zależy jak leży wink choć zasadniczo StzN to opozycja do PŁ smile
                          • primula.alpicola Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:29
                            Ach no, czyli są wyjątki, widzisz, ggruu?
      • pytajacakinga Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 20:50
        conena napisała:

> myślałam, że to jest ej-ajowy fejk!!!
        >
        > BUHAHAHAHAHAHA big_grin
        >
        > to znaczy no rozumiem, że Mandaryna chce zarobić i jest to jakiś sposób, ale..
        > z takim krogulcem? litości.

No ale co ona ma do stracenia ? I tak ma z nim dzieci więc jakiś kontakt musi z nim mieć.
        A teraz przynajmniej wszędzie o niej piszą a że nie ma jakiegoś talentu i jest już starsza to zawsze coś.
        Pozna kogoś fajniejszego to go rzuci i dalej będą o niej pisali że rzuciła Narcyza.
    • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:47
      Jeszcze niech Adam Małysz zacznie skakać...
    • hosta_73 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 10:55
      Mandaryna może mieć czuć do niego sentyment, ten czas u jego boku to był jej zloty wiek. Kupa kasy, wywiady, zdjęcia w prasie. Ojcem podobno był dobrym, pamięć o złych chwilach się zatarła, ciekawe jak szybko się ocknie. Nie sądzę by Wiśnia się zmienił, to świat zawsze ma dostosować się do niego.

Ale tego, że dojrzała kobieta z 4 dzieci dorobiła sobie jeszcze 2 z Wiśniewskim - nigdy nie pojmę. Nie kupuję argumentu, że kasa, zabezpieczenie na przyszłość, zakotwiczenie w show biznesie. No nie mieści mi się to w głowie. Może mam za mały łeb.
      • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 11:16
        Mnie to się czworo dzieci własnomacicznie urodzonych ledwo mieści. W dzisiejszych czasach.
        • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:05
          To jest biedna dziewczyna, porzucona przez matkę, która założyła nową rodzinę i miała nowe, lepsze dzieci.
          Z tymi nowymi dziećmi chodziła do jednej szkoły, matkę znała z widzenia.
          Ona tak samo jak Michał nie ma wzorca normalnej rodziny. Chce zapewnić dzieciom miłość i stabilność, a zapewnia kolejnych tatusiów i kolejne rodzeństwo.
      • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 11:39
        hosta_73 napisała:

> Ale tego, że dojrzała kobieta z 4 dzieci dorobiła sobie jeszcze 2 z Wiśniewskim
        > - nigdy nie pojmę. Nie kupuję argumentu, że kasa, zabezpieczenie na przyszłość
        > , zakotwiczenie w show biznesie. No nie mieści mi się to w głowie. Może mam za
        > mały łeb.

To ta Pola planowała rozkłady bizantyjskiego, przekubaturowanego domu o powierzchni ponad 500 metrów kw. w Łosiu pod Warszawą. Dla niej go budował. Kobieta, która coś takiego sobie wymyśliła normalna nie jest . Wygląda mi na taką , co uwierzyła w swoje dziecięce marzenia i księcia Wiśnię na białym koniu, co je spełni.
        • figa_z_makiem99 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:19
          Też myślę, że w ostatnim małżeństwie chodziło o pieniądze, myślała, że podstarzały lovelas już z nią zostanie, a nic innego tak nie łączy jak dzieci. Taki typ jak Wiśniewski nie nawiąże z kobietą emocjonalnej więzi. Na co łapią się kobiety w takich związkach, na bajkę o księciu na białym koniu, bo on na początku obsypuje prezentami, komplementami, obiecuje złote góry, nie wychodzą z łóżka i robi jej wodę z mózgu. A potem z dnia na dzień dewaluuje, a nic tak nie uzależnia jak prawie spełniony sen o miłości życia, potem sprzeczne sygnały i hormonalna smycz.
          • figa_z_makiem99 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:41
            Tak uzależniona kobieta potem wraca do typa, albo tęskni za niespełnioną miłością życia. Te emocje, które potem się pojawiają w nawrotach współuzależnienia kobiet, to fizyczne objawy tęsknoty za używką (księciem), nie miłość, podobnie alkoholik ma fizyczne objawy i sny o alkoholu. Alkoholik i narcyz najbardziej kocha alkohol i swoje wyobrażenie o sobie po alkoholu, kobieta w tej grze jest tylko narzędziem. Wiśnia wraca tam gdzie jest podziwiany i surfuje na fali własnej wspaniałości, nie dopuszcza do refleksji, rutyna go nudzi, a problemy życia codziennego brzydzą. Może na nim zyskać tylko zła kobieta, która potraktuje go wyłącznie instrumentalnie, a potem mu skopie tyłek wink
        • figa_z_makiem99 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:21
          Na Wiśniewskiego poleci określony typ kobiety, to też nie jest przypadek. Deficyty pasują do siebie jak puzzle.
        • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:59
          Oni mają łącznie dziesięcioro dzieci, taki dom ma sens big_grin
      • hanusinamama Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 11:22
        ON jest alkoholik stroniący od leczenia...jaki dobry ojciec???
        • hosta_73 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 14:49
          hanusinamama napisała:

> ON jest alkoholik stroniący od leczenia...jaki dobry ojciec???

Toteż napisałam "podobno". Mandaryna tak o nim mówiła, o czym w tym wątku ktoś wspomniał.
          • m_incubo Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 17:03
            Jeśli standardy bycia dobrym ojcem ma ustawione w tym samym miejscu, co standardy doboru partnera, to raczej nie ma się co na te standardy powoływać.
            • hanusinamama Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 21:36
              Moze nie chciała o nim źle mówić w mediach. Też możliwe.
              Natomiast pchanie się ponownie z nim w związek jest chore
              • m_incubo Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 18.07.26, 09:51
                hanusinamama napisała:

> Moze nie chciała o nim źle mówić w mediach. Też możliwe.
                > Natomiast pchanie się ponownie z nim w związek jest chore

Mandaryna, wnioskując z tego, co i jak mówi na ten temat, nie wygląda na kogoś, kto zdążył odrobić lekcje, choć miał na to 20 lat, więc zakładam, że oni przez cały ten czas od rozstania miewali jakieś wspólne epizody.
      • kamkaklamka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 16:53
        Meandry genetyki ale temu krogulcowi dzieci wychodzą, zwłaszcza te dziewczyny które ma z Anką Świątczak, są wyjątkowe i bardzo utalentowane.
    • geez_louise Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 11:53
      To się nie utrzyma. Takie typki często po odwaleniu grubego numeru ostatniej partnerce, albo po porzuceniu za bycie totalnym odpadem, robią rundkę po eks, bo samemu być za trudno i nie potrafią, a za szukanie nowych jeszcze brać im się nie chce.

Eks przytuli, powie że ta ostatnia to zła kobieta była, pomoże trochę kasy pozbierać, miś zacznie robić wrażenie że pierwszy raz w życiu się ogarnie i zacznie być dobrym partnerem i pracować na 100%, a po chwili okaże się, że ta cała energia to tylko poszła w znalezienie nowej pani, która nie zna tak dobrze jego numerów jak wszystkie eks i będzie mu przez dwa lata wierzyć we wszystko, i flow będzie, i największa miłość ever.
    • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 12:47
      Teraz powinni się zejść Majdan z Dodą 🤓
      • heca007 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:17
        I Cichopek z Hakielem i Kurzajewski z Petardą! big_grin
        • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:30
          Taaaak!
      • martishia7 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:18
        Po Perfekcyjnej trupie big_grin
        • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:29
          Perfekcyjna powinna być z Paczkomatem.
          • heca007 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:31
            Cicho, bo nam forum zablokują jak komentarze na Pudelku wink
            • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:36
              Ale przyznaj, że byłaby to heca 🙃
              • heca007 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:56
                wink
          • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 20:25
            Ach coż za pogardliwe określenie. Jak to się ma do wywodów powyżej?
            • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 20:31
              Wybacz… glan noszony w upalne lato zawsze będzie kojarzył mi się ze smrodkiem. Ale masz rację. Brudas to za mocne słowo, nacechowane pogardą.
              Posty coneny mnie strigerowaly 🤓
              • kamin Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 20:43
                Ach, nigdy nie miałam glanów, więc nie mam szczególnych zapachowych skojarzeń. Ale jak się przyjrzeć butom Mandaryny na powyższym zdjęciu to można mieć pewne węchowe podejrzenia.
                • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 20:50
                  Można. Owszem.
      • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:21
        Majdan poszedł dalej.
      • hosta_73 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:29
        Nie zanosi się, ale w tym szołbizie to jak w Modzie na Sukces, nic nie jest niemożliwe wink
      • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 13:39
        Dlaczego tak źle życzysz bliźniemu?
        • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:03
          Dlaczego źle? Już znalazłam Gośce faceta 🤷‍♀️
          A pani OM… hmmm… dla niej niech będzie Bill Gates!
          • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:23
            partytura2026 napisała:

>
            > A pani OM… hmmm… dla niej niech będzie Bill Gates!

A doleczył chociaż trypla?

--
            • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:25
              No nie będę rozwiązywać za innych takich problemów 🙄 jakoś to sobie ogarną.
            • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:28
              Trypla? Toż on miał kłykciny kończyste w odbycie od stosunków homoseksualnych. I jeszcze idiota sam upublicznił mówiące o tym zaświadczenie lekarskie w necie.
              • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:28
                A sorry, Bill Gates... myślałem że chodzi o Wiśnię
              • alpepe Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:30
                Czyli to była zachęta do ładowania? Haha.
                • partytura2026 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:58
                  Celownik taki
              • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 15:15
                What? 😶‍🌫️
                • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 15:28
                  Trypla złapał Bill Gates od rosyjskojęzycznych prostytutek podstawionych przez Epsteina, a Wiśnia miał kłykciny w odbycie od homo stosunków z brudnymi fiutkami. Jasne już?
                  • lauren6 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 15:29
                    Nie chciałam tego wiedzieć 🤮
                    • szarmszejk123 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 15:30
                      Ani ja. Jeśli o tym kiedyś wiedziałam, to szczęśliwie zapomniałam....
                  • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 16:36
                    Dużo szczegółów anatomicznych jak na jeden wątek...
                    • trampki-w-kwiatki Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 20:18
                      Dlaczego ja się musiałam tego dowiedzieć? 🙄
                      • angazetka Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 01:10
                        Dlaczego Riki to wie?
                        • trampki-w-kwiatki Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 14.07.26, 09:58
                          angazetka napisała:

> Dlaczego Riki to wie?
                          >
                          Oł maj gaaaaaaaad!
                          Czy myślisz o tym samym co ja? 😳
                  • heca007 Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 20:29
                    Jezu chłopie, jem kolację uncertain
                  • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 18:43
                    Kłykciny są powodowane przez wirus HPV i bynajmniej mężczyzna nie potrzebuje stosunków homoseksualnych żeby go złapać.
                    • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 22:27
                      analoga_niet napisała:

> Kłykciny są powodowane przez wirus HPV i bynajmniej mężczyzna nie potrzebuje st
                      > osunków homoseksualnych żeby go złapać.

Buhahaha! Zwłaszcza kłykciny w okolicy odbytu robią się każdemu facetowi samoistnie. Poza tym ten dureń sam się przyznał, jak mu internauci to wyłapali (a dlaczego w ogóle umieścił w necie to zaświadczenie lekarskie to już nie pamiętam)
                      • analoga_niet Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 17.07.26, 22:33
                        Każdemu nie ale każdemu zakażonemu wirusem HPV mogą się zrobić. Wiśniewski jest biseksualny ale czy HPV ma od kobiety czy mężczyzny to zapewne i on sam nie wie. Lubisz Czatusia to go popytaj o obiady HPV
    • borsuczyca.klusek Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:21
      Wysuszony świerszcz 2.0
      • riki_i Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 14:26
        Wysuszenie zwykle jest do czasu, potem się alkus tak nieładnie rozlewa (co nie znaczy, że się robi gruby), albo zdycha.

• primula.alpicola Re: Mandaryna i Wiśniewski są parą 13.07.26, 15:26
      A, to już stare, ale nadal mi się podoba.
      Stara Torba z Narowami
      Psioszka Łajdaczka

Utożsamiasz się? big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka