Dodaj do ulubionych

Ikea skadis - tablica perforowana

21.08.26, 15:18
Moje dzieci chcą takie tablice i o ile pomysł bardzo fajny to zastanawiam się, czy lepiej kupić od razu większą, czy może mniejsza lepsza na początek.
Jakie dodatki sprawdzają się u Was najlepiej? Koszyczki, półki, wieszaki?

Jeśli u dzieci się nie sprawdzą to pójdą do szopki, powieszę tam małe narzędzia ogrodnicze.
Obserwuj wątek
    • little_fish Re: Ikea skadis - tablica perforowana 21.08.26, 15:29
      Moje dziecko nie ma, ale mam ja 😁
      Koszyczki, pojemniki i haczyki. Bardzo mi się sprawdza
      • princy-mincy Re: Ikea skadis - tablica perforowana 21.08.26, 15:43
        Jaką masz- jedną małą, dwie małe, jedną dużą.
        Do czego używasz?
        • little_fish Re: Ikea skadis - tablica perforowana 21.08.26, 16:01
          Mam jedną małą. Mogłabym mieć tę większą, ale jakoś się mieszczę.
          W pojemnikach mam ołówki, pisaki, długopisy. W mniejszych koszyczkach drobiazgi typu zszywacz czy karteczki samoprzylepne. W tych największych - jakieś dokumenty które chcę mieć pod ręką (da się wsunąć kartkę a4) , w drugim powerbanki, kabelki. Na haczykach nożyczki i pendrive 😃
    • tania.dorada Re: Ikea skadis - tablica perforowana 21.08.26, 19:32
      Mam ich mnóstwo. Wy ADHDowcy, tak? To jest najlepsze rozwiązanie bo nie ma powierzchni na które “coś się odłoży, wszystko ma swoje miejsce i wszystko widać. Mam je w kuchni, w przedpokoju, w miejscu pracy. Bierz większe niż myślisz że potrzebujesz, bo w praktyce to wieszak może i nieduży ale to co na nim powiesisz to już zabierze powierzchnię, to samo z półeczkami. Najlepiej sobie pomierzyć ścianę na której by to miało być i zastanowić się co tam chcesz trzymać i jakie to jest duże. Albo zrobić mock-up na kompie albo wziąć duże arkusze papieru o rozmiarach tych tablic i poukładać na nich to co tam chcesz przechowywać. Będzie pani zadowolona.
      • tania.dorada Re: Ikea skadis - tablica perforowana 21.08.26, 19:34
        Aha, i jak będziesz sobie planować, to trochę jak z planowaniem kafelków - nie na styk tylko ciut na wyrost. Bo tam są śrubki czy kołki i w tych miejscach nie możesz wsadzić akcesoriów w otwory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka