Dodaj do ulubionych

Premiera Lalki - modowo

29.09.26, 09:23
Pani Kamilo dlaczego!?

Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:25
      Przykre
    • turzyca Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:29
      Jak widać "method dressing" nie jest tak proste, jakby się mogło wydawać.
    • grey_delphinum Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:29
      Mnie się bardzo podoba smile
      • borsuczyca.klusek Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:35
        Może gdyby gala była w takiej bardziej kreatywnej konwencji to tak, ale na tle innych bardzo wyróżniała się na minus:

www.pudelek.pl/zatrzesienie-gwiazd-na-premierze-filmu-lalka-marcin-dorocinski-kamila-urzedowska-karolina-gruszka-kto-zadal-szyku-na-sciance-zdjecia-7334320953153760g
        • kropkaa Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:47
          Gdyby tak wszyscy ubierali się na premiery oper i baletów, jak do wczorajszego kina.
          • angazetka Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:54
            To było w budynku opery 😁
            I było wielką gałą, a nie wyjściem do kina.
            • kropkaa Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:03
              A opery i balety to gdzie, myślisz, są? Na Torwarze?
              Widziałam wczoraj, że teatr był mega oświetlony i pierwsze skojarzenie: premiera "Lalki".
              Gala to była 2 tygodnie temu, tak BTW wink I nie, nie było takich strojów.
              • angazetka Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:09
                Ale o co ci chodzi? W czym mieli przyjść ludzie na najważniejszą polską premierę roku do budynku opery?
                • kropkaa Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:13
                  Po prostu dziwi mnie, że na film przychodzą odstrzeleni, a na premiery operowe i baletowe nie.
                  • angazetka Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:22
                    Ci sami ludzie?
                    • kropkaa Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:28
                      Część tych samych.
        • brenya78 Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 14:10
          To byla premiera Lalki, czy pogrzeb?
        • memphis90 Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 14:47
          DONT TOUCH THE REINS!!!
          https://v.wpimg.pl/MDI0NThjYiUoUjhnRxFvMGsKbD0BSGFmPBJ0dkcJYnJ6ADZ7DgMhITtVPjtGDT8xOVE5JEYaIWsoQCd7HltiICBDPjgJE2IhJFIrMEdYLnxxAy1iWEcsdSxUY2BdXnlpKAcoZkVZeiV-Un5mXF91J34SMw
      • grey_delphinum Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:38
        grey_delphinum napisał(a):

> Mnie się bardzo podoba smile

Tzn. podoba mi się sam koncept (przelamanie konwencji strojów Łęckiej), natomiast kolory są zbyt mdle (spódnica moglaby miec bardziej wyrazistą barwę).
        • milva24 Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:02
          grey_delphinum napisał(a):

> grey_delphinum napisał(a):
          >
          > > Mnie się bardzo podoba smile
          >
          > Tzn. podoba mi się sam koncept (przelamanie konwencji strojów Łęckiej), natomia
          > st kolory są zbyt mdle (spódnica moglaby miec bardziej wyrazistą barwę).

Zgadzam się z Tobą chociaż uważam, że nie tylko spódnica ale i reszta mogła mieć bardziej wyrazisty kolor.
        • hanusinamama Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:54
          I wygląda jakby nie myła włosów tydzień.
          Pomysł, na przełamanie koncepcji moze byłby dobry gdyby wykonanie byo lepsze.
    • krwawy.lolo Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:33
      Ten napis z tyłu bardzo pasuje.
      • yadaxad Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:42
        Przyłapano ją bez majtek i omotała się prześcieradłem. Zabawne.
    • mdro Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:48
      Ale Łęcka była za młoda na noszenie krynolin, a ta spódnica w ogóle najbardziej przypomina włożoną tył na przód modną dobry wiek wcześniej poloneskę.
      No i się zgodzę, że nazbyt mdło, intensywniejszy, kontrastowy kolor spódnicy (butelkowa zieleń? ciemny fiolet?) i efekt byłby zgoła inny.
    • philippa_p Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:54
      Natomiast Werka zalozyla letnia sukienusie. Bardzo ladnie co prawda w niej wyglada wedlug mnie - ale nie pasuje na taka okazje.
      • lucadimontezemolo Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 14:08
        Ale sandałki pasowały tu bardziej niż do ciężkiego płaszcza na Służewcu.
    • ritual2019 Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:57
      Jedyna ktora wyglada dobrze to Rozenek. Cala reszta w czerni albo granacie jakby kolory nie instnialy. Oprocz tego sukienka plazowa, inna rozowa ale nieciekawa.
    • philippa_p Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:57
      Kamila przypomina mi w tej kreacji Petarde w wersji slubnej sprzed lat. Kapelutka brakuje tylko wink
    • szarmszejk123 Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 09:58
      Dawno temu moja koleżanka zachorowała na podobne buty, pamiętam jak się o nie żarła z matką, która jej w tym z domu nie chciała wypuścić:p
      • kubek0802 Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:04
        Abstrahując od spódnicy ze zmiętego prześcieradła z gumką, to zastanawia mnie fakt, że z 80% kobiet jest w czerni.
    • szarmszejk123 Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:01
      Nikt mnie nie zachwycił. Bardzo dużo czerni a to, co nie czarne, to brzydkie... Nie ma szału.
      • kropkaa Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:09
        Weronika nie była na czarno. Patrząc na tę łączkę, to lepiej by było, gdyby jednak zamieniła nawet na małą czarną.
        • szarmszejk123 Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:12
          No to mówię że co nie czarne to brzydkie :p
        • kubek0802 Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:19
          kropkaa napisała:

> Weronika nie była na czarno. Patrząc na tę łączkę, to lepiej by było, gdyby jed
          > nak zamieniła nawet na małą czarną.
          To prawda. Tu przynajmniej te same sandałki co na wielkiej warszawskiej jako tako współgrały z sukienką, a nie jak tam z zimowym paltem.
    • iwles Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:09
      podoba mi się Maria Dębska (sukienka stylem nawiązująca do epoki), za to jej matka - koszmar, jakby w szlafroku wyskoczyła na zakupy.
      • kropkaa Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:11
        Dokładnie, Kinga Dębska jakby szła pod Halę Mirowską, a tu nagle patrzy: o, "Lalkę" puszczają, to wejdę do TW-ON.
    • elinborg Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:23
      Jak Margot Robbie po Wichrowych.
      Niespecjalnie mi się podoba.
    • moni_485 Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:37
      borsuczyca.klusek napisała:

> Pani Kamilo dlaczego!?
      >
      >

W ramach walki artystów o klimat. Wiadomo, że taki strój włoży nie jeden raz. A jak jej się znudzi to inne panie będą go nosić.
    • kanna Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:50
      To jest wariacja nt strojów noszonych przez postać odgrywaną przez aktorkę w filmie. Zendaya się w tym specjalizuje.
      No, ale wyszło przaśnie.
      • hanusinamama Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:56
        No nie bo jednak Łęcka nic z tego by nie nosiła. Gdyby ktoś odrobił lekcje i poczytał co się nowiło wtedy to byłoby co innego
        • kanna Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 11:09
          WARIACJA.
          Tak jak sukienka z motywami pajęczyna jako nawiązanie do Spidermana.
          • hanusinamama Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 11:47
            Nadal nie. Wariacja miałaby elementy z tego co Łęcka mogłaby nosić.
            Komuś się nie chciało zgłebić tematu, na odwal sie
            • kanna Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 13:43
              Dlatego mówię, ze przaśnie wyszło uncertain Wariacja nt wariacji
              • hanusinamama Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 15:41
                O tak.
      • bi_scotti Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 15:02
        kanna napisała:

> To jest wariacja nt strojów noszonych przez postać odgrywaną przez aktorkę w filmie.

Hmmm ... to mnie sie wybitnie te buty kojarza z "Czarnymi chmurami" - ta panienka grana przez Elzbiete Starostecka - yeah ... it would work big_grin tongue_out Cheers.
        • cudko1 Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 15:22
          bi_scotti napisała:

> kanna napisała:
          >
          > > To jest wariacja nt strojów noszonych przez postać odgrywaną przez aktork
          > ę w filmie.
          >
          > Hmmm ... to mnie sie wybitnie te buty kojarza z "Czarnymi chmurami" - ta panien
          > ka grana przez Elzbiete Starostecka - yeah ... it would work big_grin tongue_out Cheers.
          >

ma sie calosc kojarzy tylko i wylacznie z westernami tongue_out
          • hanusinamama Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 15:40
            Oooooooo tak. Zastanawiałam się co mi to przypomina smile
          • al_sahra Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 15:49
            cudko1 napisała:

> ma sie calosc kojarzy tylko i wylacznie z westernami tongue_out

Jak zauważył Nigel w “Diabeł ubiera się u Prady”: give me a full ballerina skirt and a hint of saloon and I'm on board.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS7c9urnesVkg9r2fUSPxCPVyE3i4zLfcjjZgawvLi-XXfUXzziWiucNOzW&s=10
    • hanusinamama Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 10:56
      Nie wiem w sumie co to miało być...bo raczej nie nawiązanie do stoju z epoki. Tzn moze i projektant miał taki pomysł ale nie miał totalnie pojęcia jak w tej epoce stroje wyglądały. Gdyby elementy stroju nawiązywały do epoki Lalki to ok a tak jest kiczowato
    • maly_fiolek Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 11:15
      Ja bym powiedziała że fantastycznie wpisuje się w epokę kankana big_grin. Doskonałe nawiązanie do tamtych czasów.
    • nadkomisarz_przyzwoita Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 11:53
      Lalka to Lalka. Dziewczyna się wczuła
    • al_sahra Re: Premiera Lalki - modowo 29.09.26, 15:13
      Panowie na ogół OK, zresztą tux i mucha to łatwa formuła (chociaż niektórzy zapomnieli oddać do krawca spodnie do skrócenia).

Za to u pań dostrzegam rażący brak spójności: od pikniku w Hamptons poprzez wernisaż albo cocktail w ambasadzie do Oskarów. Urzędowska ubrana jak na tematyczny bal Met Gala (i nie jest do końca jasne, co miałoby być tym tematem), ale jako głównej gwieździe można jej wybaczyć ekstrawagancję. Podoba mi się suknia Marii Dębskiej, z tym, że jest mocno balowo-oskarowa, czym też odstaje od reszty. Natomiast pani Kinga Dębska jak z innej bajki. Jeszcze to kimono może by uszło w innej oprawie, ale zamszowe kozaki i typowo dzienna torebka… dramat.

Na marginesie: co to za dziwna maniera podpisywania zdjęć “XX z ukochaną”? Nie można napisać “z partnerką”? Czy redakcji jest dobrze znany stan uczuć między osobami przybyłymi na premierę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka