Dodaj do ulubionych

Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka

13.01.05, 14:07
Drogie emamy czy Wasze dzieciaki nie cierpią z powodu Waszego przesiadywania
w internecie?Kazda z Was jest mama a jak wiadomo to bardzo zajmujacy etatwinkco
robią teraz Wasze maluchy skoro jestescie na forum???Chyba najbardziej czekam
na wypowiedzi mam ktore maja jeszcze małe kilkumiesieczne pociechy.
Obserwuj wątek
    • 18lipiec Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:10
      Też się właśnie nad tym zastanawiam. Tyle czasu spędzają niektóre mamy na forum
      a co z dziećmi?
      • ewa216 Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:14
        Mój synek właśnie śpiwink
        A jak nie śpi to nie daje ani poczytać ani pisać.
        Dopisuję się więc do wątków hurtemwink jak śpi popołudniu albo wieczorem no i
        jak babcia przyjdzie i się bawią w drugim pokojuwink
        Pozdrawiam
      • kuku-007 Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:18
        Też mnie to zastanawia. Niektóre - rana do wieczora non stop. BYć może dla
        niektórych mam to jedyny kontakt ze światem? Taka Joasiik na przykład - zamiast
        sie z dzieckiem pobawić, książkę poczytac czy pogadac w realu z jakaś
        kolezanką, dopisuje się jak szalona do każdego wątku. Nic ciekawego ani nowego
        nie pisze, ale teren zawsze zaznaczy. Niekt, kto ma cos ciekawego do roboty nie
        będzie wisiał na wątkach non stop, jak ona. Współczuje, to smutne zyćko.
        Biedulka, może ona nie zna innych form spędzania czasu?
    • mama_radka Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:14
      Na forum siedzę tylko wtedy gdy siedzę przed komputerem, a siedzę przed
      komputerem gdy jestem w pracy, a nie w domu, w domu nie mam na to czasu i tez
      sie zastanawiam, skąd niektóre osoby mają czas na forum. Zaznaczam, że w pracy
      się nie obijam, tylko to co mam do zrobienia robię szybko, może nawet zbyt
      szybko, a potem się nudzę... I odpoczywam.
      • iwcia75 Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:18
        ja jestem w ciazy i na forum mam czas, gdy jestem na zwolnieniu- pomiedzy
        sprzataniem i zakupami. za 2 lub 4 tygodnie raczej mnie tu zbyt czesto nie
        spotkacie.
    • gagunia Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:17
      ja ci powiem. mamy duzy dom, a dziecko uwielbia dziadka, ktory jest na rencie smile
      Mlody sobie biega miedzy naszym a dziadkowym mieszkaniem, a ja mam troche czasu
      dla siebie. Poza tym mam siec z bratem, mo komp jest serwerem, brat ciagnie net
      ode mnie, wiec komputer chodzi caly dzien praktycznie. wiec nie jest problemem
      wejsc raz na jakis czas i rzucic okiem na forum. nawet w trakcie gotowania czy w
      przerwie czytania ksiazeczek. ot i cala filozfia smile
    • mamakevina1 Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:26
      A Kevinek właśnie siedzi u mnie na kolanku i bardzo się ślini smile))) Ma 4 mies.
      i bardzo lubi czasem posiedzieć z mamą przy kompie.
      • joasiiik25 Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:33
        Wlasnie moj synek siedzi z mezemsmile
        • dzindzinka Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:39
          Moje nie cierpią, wręcz odwrotnie: nieźle się same bawią.
        • 18lipiec Z mężem ???????????????????? 13.01.05, 14:54
          A jak męża nie ma, a Ty 24 h na forum to kto siedzi z dzieckiem?
          • joasiiik25 Re: Z mężem ???????????????????? 13.01.05, 15:04
            kochaneksmile
            • 18lipiec Re: Z mężem ???????????????????? 13.01.05, 15:11
              Taaa, chyba wirtualny. To by pasowało.
    • hancik5 Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:43
      A no właśnie, to też mnie zastanawia...
      Jestem tu sporadycznie, troche poczytam, rzadko piszę.
      Nie mam po porstu czasu, jak jestem w domu, to wolę pobyć z córeczką, tak
      fajnie się z nią teraz można dogadać.
      Naprawde dziwię się niektórym mamom, to niemożliwe mieć tyle czasu na forum,
      nie uwierzę, że jest inaczej..
      To też może stać się nałogiem, uważajcie...
    • ulkapolla Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:43
      Podejrzewam, ze "niektore" mamy sa juz silnie uzaleznione od internetu i ich
      dzieci nie sa z tego powodu szczesliwe. Juz raz w Polsce odebrano prawa
      rodzicielskie z powodu takiego uzaleznienia (dzieci byly starsze). Tak mi
      przyszlo do glowy, ze moze rzeszowska prokuratura lub opieka spoleczna
      zainteresuje sie wkrotce sie jedna z forumowiczek.
      • joasiiik25 Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:45
        znakomity pomyslsmile

zapraszam na "naslanie" na mnie w/w organow sciganiasmile
        tylko dobrze umotytuj swoje "spostrzezenia"
        • mysianka Re: Do joasiiik 13.01.05, 14:52
          Nie trzeba specjalnie motywować - wystarczy losowo wybrać kilka dni i popatrzeć
          ile postów wysmażyłaś.
        • kokolores joasiiik25 13.01.05, 15:12
          "Uderz w stol a nozyce sie odezwa!"
          He,he!
    • kokolores Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:45
      Dziecko juz mam wmiare duze i samodzielne.Jest w szkole lub ma inne
      zajecia.Potrafi sie tez samo zajac.Mimo to nie przesiaduje przy kompie calymi
      dniami jak niektore z Was.
      Nie mam poprostu na to czasu!!
    • mama_oli_i_tomka Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 14:45
      Ja na komputer mam czas o różnych porach. Czasem w ciągu dnia jak młodsze śpi
      to siadam i sobie czytam, czasem piszę. Ola jako rasowa dwulatka zajmuje się
      gotowaniem, a że komputer stoi w kuchni to w czasie zabaw z garnkami mam ja na
      oku (tak jak teraz). Poza tym siedzę na forum wtedy gdy dzieci śpią czyli po
      22.00.
      Moje dzieci nie cierpią z powodu mamy siedzącej przy kompie. Mimo wszystko
      znajduję czas na czytanie książeczek, opowiadanie bajek, wspólne zabawy czy
      tańczenie.
      Fakt że nie pracuję, ale poza dziećmi mam jeszcze dom na głowie i dzięki Bogu
      jakoś udaje mi się ogarnąć wszystko. Kosztem snu - bo kładę się spać dopiero
      koło 2.00
      Pozdrawiam
    • mamamisiaczka Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 15:07
      Czy już naprawdę nie można otworzyć żadnego postu żeby nie było w nim o
      Joasiik? Tak bardzo was denerwuje ale cały czas o niej piszecie . Dajcie juz
      spokój . To się robi nudne.
      Pozdrawiam Edyta
      • ulkapolla Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 15:11
        Na pewno nie mozna otworzyc zadnego postu, zeby w nim nie bylo joasiiik
        (zaczynam sie bac otwierac rowniez lodowke - na forum juz ja wygasilam ale w
        lodowce nie mam takiej opcji smile).
        A poza tym, to nie wiedzialam, ze slowo rzeszowska jest jednoznaczne z joasiiik!
    • jagienkaa Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 15:18
      Dominik jak był młodszy to dużo spał w ciągu dnia, teraz śpi raz dziennie po
      kilka godzin. Piszę jak śpismile zawsze tak było, albo jak się bawi z tatą.
      poza tym mam stałe łącze internetowe, więc komputer jest włączony cały czas i
      jak przechodzę koło niego to klikam na 'odśwież'; a piszę szybko.
      A w ogóle to nawet Dominik siedzi czasem ze mną przy komputerze, jak ogądamy
      stronę Teletubisów itp. Czasem siedzę na forum kilka godzin dziennie, czasem
      wcale, zależy od tematów.
    • naatii Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 15:54
      Ja z tym mam i nie mam problemu. Nie mam problemu, bo jak ja siedze na forum to
      mąż się małym zajmuje (mąż na rencie i nie pracuje). Problem mam w tym, że
      nieraz nie mogę dopchać się do kompa jak mąż siedzi. Muszę go wyganiać na 1-2
      godzinki. Pozdrawiam smile)
    • emi29 Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 16:12
      Ja zaglądam na forum jak Mały spi albo wieczorkiem i w wekendy kiedy jest małzonek.
      Pozdrawiam, E.
    • ariana1 Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 16:26
      Wchodzę na forum , jak mała śpi. Najczęściej wieczorami. Jak córka nie śpi,
      wolę czas poświęcić jej niż czytać wypociny niektórych.....Czasem po południu,
      ale rzadko , bo rzadko ją kłae spać po przedszkolu. Do południa wchodzę na
      forum tylko w soboty, bo w dni powszednie pracuję. Nie jestem uzależniona,
      potrafię nie zaglądać tu parę dni z rzędu.
      • mireille1 Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 16:33
        no wlasnie sie zastanawiam szczerze. Rzadko czytam, w ogole nie pisze a tu
        niektorym paniom sie rzeczywistosc z wirtualnym swiatem myli.
    • agacz2905 Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 21:12
      Ja bywam na forum rzadko, gł. wieczorami, ale nie zawsze. Natomiast zawsze
      wtedy kiedy moje dzieci już śpią (i mąż najczęściej też - pada usypiając naszą
      starszą pociechę). W pracy raczej nie mam czasu na forum. A net - cóż,
      oficjalnie tylko do celów służbowych.
      Agnieszka
    • semali Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 22:14
      Kiedy córeczka była młodsza zaglądałam na forum 2 x dziennie. W ciągu dnia,
      kiedy spała, potrafiła przespać 3 godziny, wiec zdążyłam ugotować, posprzątać i
      siedzieć przy kompie, drugi raz wieczorem kiedy poszła już spać. Teraz ma 2,5
      roku i nie śpi w dzień więc wolę ten czas wykorzystać na zabawy z nią a na forum
      zaglądam raz na kilka dni, wieczorem i późnym wieczorem gdy dzieci już śpią.
      Pozdrawiam. Ewa
      • mayessa Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 13.01.05, 22:53
        A ja nie mam dzieci wiec moge siedziec ile chce ale mam mame, która na swoje
        nieszczescie wyciagnelam kiedys na kurs komputerowy i teraz okupuje mi kompasmile
    • eve77 WOLNOC TOMKU W SWOIM DOMKU 14.01.05, 19:53
      A co komu do tego kto komu, gdzie i ile czasu poswieca!
      WOLNOC TOMKU W SWOIM DOMKU!!!!
      • anetta114 Re: WOLNOC TOMKU W SWOIM DOMKU 14.01.05, 19:59
        to zamknijcie forum skoncza sie takie glupie pytania!!!!!
      • nadja11 Re: WOLNOC TOMKU W SWOIM DOMKU 14.01.05, 21:36
        eve77 napisała:

> A co komu do tego kto komu, gdzie i ile czasu poswieca!
        > WOLNOC TOMKU W SWOIM DOMKU!!!!

Czyzbys miała sobie cos do zarzucenia w kwestii o ktora zapytałam ze tak sie
        unosisz kochana?
        Topik jak kazdy inny wiec racz wyluzowac odrobinkę i nie traktuj kazdego
        wysmazonego tu postu tak personalnie bo za chwile bedziesz o krok od zatracenia
        sie w wirtualnej rzeczywistosci.Pozdrawiam gorąco!
        • lawia Re: WOLNOC TOMKU W SWOIM DOMKU 14.01.05, 22:01
          No nie wiem czy taka wolnośc. Za nałogowe siedzenie na necie i zaniedbywanie przez to dzieci odbierają prawa rodzicielskiesmile
          Pzdr
        • eve77 Nadja 14.01.05, 22:42
          Tak pomyslalm, ze zareagujesz....nie o to mi chodzilo , pytac mozna o wszystko
          po to jest forum....
          ja zinterpretowalam odpowiedzi co niektorych osob, ktorzy lepiej wiedza co ktos
          inny robi, komu poswieca czas, w jakich ilosciach....
          Twoje pytanie bylo inne w topiku. Nie bylo w sensie : "Czy Twojej forumowej
          kolezanki dziecko cierpi jak ona siedzi na necie "...tylko "Czy Wasze dzieci na
          tym cierpia"......

> Czyzbys miała sobie cos do zarzucenia w kwestii o ktora zapytałam ze tak sie
          > unosisz kochana...

kto powiedzial ze sie unosze? Napisalam duzymi literami , coby podkreslic
          znaczenie tych slow....
          pozdrawiam
    • ezagraj Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 16.01.05, 09:47
      Ja siedzę na forum kiedy karmię moja 7 tygodniową córkę. Mamy specyjalną
      poduszka do karmienia mała na niej leży i je a ja mam wolną rękę a czasem nawet
      dwie jak uśnie a ja nie mam serca jej ruszać. Siedzę też jak już wszystko
      zrobie w domu i mam czas a mała śpi. Moja Emila jest grzeczna i dużo sypia tak
      że spokojnie mogę wszystko zrobić warunek jest jeden ona spi na leżaczku a jak
      gdzieś idę np. do kuchni to ją biorę ze sobą. czasami pomorudzi bo chce być
      popieszczona a to jest bardzo przyjemne dla nas obu.
      Pozdrawiam Edyta z Emilią
    • miriam_b Re: Przesiadywanie na forum a czas dla dziecka 16.01.05, 11:24
      mam pięciolatkęsmilewięc jak napisałaś to już nie bardzo mnie się tyczy bo kiedy
      córa zabawia się np.lalką albo kolorowaniem mam chwilę dla ptzyjemnoścismile(jak
      teraz)a poza tym najczęściej siadam po 20.00 kiedy już śpi...ale kiedy była
      niemowlakiem w ogóle nie siadałam przy komputerze bo ciężko mi było znależć
      czas na pranie i wykąpanie się!!!!a co dopiero na komputersmilea wieczorem to już
      padałam że tak powiem na pysksmilesmilesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka