Dodaj do ulubionych

ciążą...buuuuu

07.08.05, 22:32
hej dziewczyny jak to jest z naszą antykoncepcją w trakcie karmienia.Moja MM
(maria marta) ma dwa miesiące i ostatnio z mężem pofolgowałam i teraz.. to już
prawie ruchy czuję.Boję się bardzo,i co mam robić?Pomocy
Obserwuj wątek
    • berecik7 Re: ciążą...buuuuu 07.08.05, 22:35
      oj, dwa miesiące...to chyba niemozliwe; nie martw sięsmile
      • mamaemmy Re: ciążą...buuuuu 07.08.05, 22:38
        a robiłaś test?
        Bo ja taki niby ruchy juz czuje 8 miesięcy (Emka ma 8 m-cy)a w ciąży na pewno
        nie jestem.Poza tym w 8 tygodniu ciąży to ruchów się jeszcze nie czuje,dopiero
        od 16 tygodniasmile
      • abba29 Re: ciążą...buuuuu 07.08.05, 22:39

2 miesiące to napewno nie - jeszcze twoja gospodarka hormonalna nie jest wyregulowana - napewno nie
        • ksanta Re: ciążą...buuuuu 07.08.05, 22:47
          oby to były tylko moje urojone sprawy.Dla pewności jutro zrobię test.Piersi
          zrobiły mi się takie okrąglutkie.Hm może martwie się na zapas.Powiedziałam
          przed chwilą mężowi chwilkę pomyślał i powiedział...nie oddawaj ciuszków może
          będzie chłopak...no nie jego optymizm mnie zwalił z nóg.Pozdrawiam wszystkie
        • oleswava Re: ciążą...buuuuu 07.08.05, 22:49
          Na pewno samo karmienie piersią nie jest żadną gwarancją, że się "nie zajdzie".
          Krążą takie opinie, ale tyle znanych mi babek zaszło w ciążę podczas okrsu
          karmienia piersią, że osobiście wcale w to nie wierzę...
          • hanula Re: ciążą...buuuuu 07.08.05, 23:34
            oleswava napisała:

> Na pewno samo karmienie piersią nie jest żadną gwarancją, że się "nie
            > zajdzie".
            > Krążą takie opinie, ale tyle znanych mi babek zaszło w ciążę podczas okrsu
            > karmienia piersią, że osobiście wcale w to nie wierzę...

Ostatnio przeglądałam broszurkę reklamową "Mireny", opisującą różne metody
            antykoncepcji. Laktacja według tej broszurki chroni przed zajściem w ciążę
            tylko wtedy, gdy karmi się wyłącznie piersią, a przerwy między karmieniami nie
            mogą być dłuższe niż 4 godziny (a może 3, teraz nie jestem pewna). Również w
            nocy!
            Gdybym karmiła dziecko co 3 godziny, również w nocy, to chyba byłabym tak
            wykończona, że o seksie nie byłoby mowy - w sumie najlepsza metoda
            antykoncepcji. smile
            • viviene12 nawet karmienie co godzine 08.08.05, 08:21
              w dzien i w nocy nie chroni calkowicie przed zajsciem w ciaze, tyle ze
              prawdopodobienstwo mniejsze. A ja to nawet do niedawna czulam w brzuchu czasem
              takie ruchy jakbym jeszcze byla w ciazy hihi i czasem lapalam sie na tym ze w
              "niebezpiecznych" dla brzucha momentach chwytalam ochronnie go rekami - czyli
              mentalnie bylam jeszcze w ciazysmile)
    • wenus.z.willendorfu Re: ciążą...buuuuu 08.08.05, 07:57
      Nie martw się na zapas, zrób test.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka