ksanta 07.08.05, 22:32 hej dziewczyny jak to jest z naszą antykoncepcją w trakcie karmienia.Moja MM (maria marta) ma dwa miesiące i ostatnio z mężem pofolgowałam i teraz.. to już prawie ruchy czuję.Boję się bardzo,i co mam robić?Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berecik7 Re: ciążą...buuuuu 07.08.05, 22:35 oj, dwa miesiące...to chyba niemozliwe; nie martw się Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: ciążą...buuuuu 07.08.05, 22:38 a robiłaś test? Bo ja taki niby ruchy juz czuje 8 miesięcy (Emka ma 8 m-cy)a w ciąży na pewno nie jestem.Poza tym w 8 tygodniu ciąży to ruchów się jeszcze nie czuje,dopiero od 16 tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
abba29 Re: ciążą...buuuuu 07.08.05, 22:39 2 miesiące to napewno nie - jeszcze twoja gospodarka hormonalna nie jest wyregulowana - napewno nie Odpowiedz Link Zgłoś
ksanta Re: ciążą...buuuuu 07.08.05, 22:47 oby to były tylko moje urojone sprawy.Dla pewności jutro zrobię test.Piersi zrobiły mi się takie okrąglutkie.Hm może martwie się na zapas.Powiedziałam przed chwilą mężowi chwilkę pomyślał i powiedział...nie oddawaj ciuszków może będzie chłopak...no nie jego optymizm mnie zwalił z nóg.Pozdrawiam wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
oleswava Re: ciążą...buuuuu 07.08.05, 22:49 Na pewno samo karmienie piersią nie jest żadną gwarancją, że się "nie zajdzie". Krążą takie opinie, ale tyle znanych mi babek zaszło w ciążę podczas okrsu karmienia piersią, że osobiście wcale w to nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
hanula Re: ciążą...buuuuu 07.08.05, 23:34 oleswava napisała: > Na pewno samo karmienie piersią nie jest żadną gwarancją, że się "nie > zajdzie". > Krążą takie opinie, ale tyle znanych mi babek zaszło w ciążę podczas okrsu > karmienia piersią, że osobiście wcale w to nie wierzę... Ostatnio przeglądałam broszurkę reklamową "Mireny", opisującą różne metody antykoncepcji. Laktacja według tej broszurki chroni przed zajściem w ciążę tylko wtedy, gdy karmi się wyłącznie piersią, a przerwy między karmieniami nie mogą być dłuższe niż 4 godziny (a może 3, teraz nie jestem pewna). Również w nocy! Gdybym karmiła dziecko co 3 godziny, również w nocy, to chyba byłabym tak wykończona, że o seksie nie byłoby mowy - w sumie najlepsza metoda antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 nawet karmienie co godzine 08.08.05, 08:21 w dzien i w nocy nie chroni calkowicie przed zajsciem w ciaze, tyle ze prawdopodobienstwo mniejsze. A ja to nawet do niedawna czulam w brzuchu czasem takie ruchy jakbym jeszcze byla w ciazy hihi i czasem lapalam sie na tym ze w "niebezpiecznych" dla brzucha momentach chwytalam ochronnie go rekami - czyli mentalnie bylam jeszcze w ciazy) Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: ciążą...buuuuu 08.08.05, 07:57 Nie martw się na zapas, zrób test. Odpowiedz Link Zgłoś