pantera80 15.02.06, 09:22 Mam wspanialego meza, tesciow ktorzy mnie nie lubia.Maz ma brata ktory nam zazdrosci.Mieszkamy razem i musimy sobie radzic.maz idzie do pracy a ja opiekuje sie dzieckiem.bylyscie w podobnej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronikarb Re: tesciowie 15.02.06, 09:34 Mam wspanialego mega, cudownego synka. Teściów co się wtrącają w życie i szwagierke czarownice oraz jej mąż - d..a wołowa - i tez razem mieszkamy Odpowiedz Link Zgłoś
pantera80 Re: tesciowie-do weronikarb 15.02.06, 09:56 To podobnie,tylko tutaj zamiast szwagierki jest szwagier.Jak sobie radzisz?Ja i tak kocham Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: tesciowie 15.02.06, 09:38 No!Ja jestem.Mieszkam z teściami,siostrą męża(której nie cierpię!)i z babcią męża.Z teściową prawie w ogóle nie gadam,a teść jest ok i bardzo go lubię.Na początku niby wszystko było ok(wprowadziłam się tu,bo mąż i teściowa bardzo nalegali).A potem niestety zaczęło się wtrącanie i bezmyślność.Np.siostra mojego męża zostawia tabletki gdzie popadnie,zostawiają noże w zasięgu ręki mojej córki itd.Poza tym w łazience nie mogę nic zostawić,bo zaraz albo wszyscy zaczynają to używać,albo coś znika.Bardzo się denerwowałam,ale teraz to wszystko olewam!Swoje rzeczy trzymam w "swoim"pokoju.W sumie nie jestem na ich utrzymaniu.Robię sobie osobne zakupy,osobne obiady itd.No ale postawiłam męża przed faktem dokonanym-mamy się wyprowadzić!Bo takie życie na dłużaszą metę nie ma sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
pantera80 Re: tesciowie-do anik801 15.02.06, 09:54 Rozumiem Cie.Nie rezygnuj jednak z mezczyzny swojego zycia bo innym twoj zwiazek sie nie spodobal. Odpowiedz Link Zgłoś
yagga1 Re: tesciowie-do anik801 15.02.06, 10:23 postaw sobie cel: wyprowadzka i niezależność!! Im szybciej tym lepiej, nawet jeśli w gorsze warunki. I unikaj tłumaczenia przed samą sobą, że to niemożliwe. Inaczej nie tylko Ty będziesz nieszczęśliwa, ale ucierpi na tym Twój mąż, który będzie się miotał między uczuciem do Ciebie a rodzicami, a także dziecko, które wyczuwa enrgię konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: tesciowie-do pantera 15.02.06, 23:03 Trochę nie rozumiem-to na pewno miało być do mnie?Ja nie miałam i nie mam zamiaru rezygnować z męża,ani on ze mnie!I komu nie podoba się mój związek.Albo ja nie kapuję,albo to nie miało być do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
blou1 Re: tesciowie 15.02.06, 12:01 No to u mnie podobnie. Sypialnia dla czworga reszta domu wspólna. Ja gotuję obiady, sprzątam no i dziećmi się zajmuję. Kobiety w domu to ja i siostra męża. Generalnie nikt nie jest zbyt złośliwy, przeciwnie nadgorliwie pomocni. Rad mam dość a ukruciłam je przy pierwszym dziecku. Męczy mnie najbardziej to, że nie jestem u siebie mimo żę krzątam się, sprzątam, gotuję itd. Decyzje dotyczące domu, remontów nawet głupiego wystroju typu kwiatki na parapecie podejmuje teść z córką. Wszystko ma być tak jak dawniej. Męczy mnie to okropnie bo jestem dorosła mam swoją rodzinę i zero wolnej ręki czy intymności. Mężowi pasuje taki układ bo jest u siebie i kiedy o tym mówię milczy albo kwiyuje zdaniem i co mam poradzić. Czuję się czasem sama cholernie. Z mężem przestałam poruszać ten temat bo skończyłoby się awanturą. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: tesciowie 15.02.06, 12:02 > Mam wspanialego meza, tesciow ktorzy mnie nie lubia. Nie Ty pierwsza,nie ostatnia. Maz ma brata ktory nam zazd > rosci. Czego np? Odpowiedz Link Zgłoś
halszkabronstein Re: tesciowie 15.02.06, 23:50 Ja bym nie wytrzymała . Może niech mąż siedzi z dzieckiem a Ty idz do pracy ? Mąż pewnie się bardziej lubi z teściami a Ty nie bedziesz musiała ich całymi dniami znosić . P.S. masz szanse na wyprowadzke ? Mieszkanie z teściami czy rodzicami to rzadko niestety wychodzi na dobre . Odpowiedz Link Zgłoś
pantera80 tesciowie 16.02.06, 08:14 A mnie to nawet tesciowie nie chca zameldowac a mi obiecali.Ale i tak mieszkam z mezem. Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: tesciowie 16.02.06, 17:12 Nie zameldowali Cię?O to widzę,że mam więcej szczęścia,bo zameldowali bez problemu i chcą na mnie i mężą pół domu przepisać.Może jednak nie są tacy źli moi teściowie Odpowiedz Link Zgłoś
pantera80 Re: tesciowie 23.02.06, 15:25 Nie zameldowali ale i tak zyje i kocham swojego meza. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska1968 Re: tesciowie 23.02.06, 20:39 na slowo tesciowie dostaje drgawek!a tych tesciow mialam dwie pary poniewaz trafilo sie dwoch mezow.dzieki bogu mam swoj dom i nie musze ich znosic,a po kilku aferach po prostu maja do nas zakaz wjazdu.a ty wyprowadz sie jak masz dokad,bo i tak cie nigdy nie polubia,aty sie wykonczysz. Odpowiedz Link Zgłoś