Dodaj do ulubionych

Wyprane rzeczy dla dzididzi - jak je przechowywać?

27.04.06, 11:13
Witam wszytkich.
Moje pytanie dot. tak jak w temacie. Tzn wyprane np kołderka + podsuia i w
czym to trzymać? Czy np w jakieś pościeli? Bo chyba nie w tej foli, w której
została kupiona? To samo tyczy się ciuszków? Jakoś nie mam przekonania do tych
folii. Dodam że jeszcze nie mam komódki.
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • kayla.op.pl Re: Wyprane rzeczy dla dzididzi - jak je przechow 27.04.06, 11:17
      Ja tez jeszcze nie mam komody.
      Kupilam w Ikei takie duze ladne pudelka i w nich trzymam rzeczy dla maluszka.
    • michiko najlepiej z zamrażarce 27.04.06, 14:02

• iza3108 Re: najlepiej z inkubatorze 27.04.06, 19:47
    • saskiaplus1 Re: Wyprane rzeczy dla dzididzi - jak je przechow 27.04.06, 14:06
      O rany, to naprawdę nie ma znaczenia. Ja trzymałam w reklamówkach i jakoś nie
      przyszło mi do głowy, żeby się nad tym zastanawiać. Trzymaj wszystko jedno
      gdzie, byle się nie kurzyło.
    • oxygen100 Re: Wyprane rzeczy dla dzididzi - jak je przechow 27.04.06, 14:49
      proponuje pod lampa UV taka jakie sie stosuje do dezynfekcji sal opracyjnych. A
      poznije takie sterylne koniecznie przelozyc do prozniowego opakowania i owinac
      olowiana folia na wszelki wypadek gdyby niechybnie dziura ozonowa powstala i
      promieniowanie kosmiczne wzrosloby do smiertelnych poziomow.
      • morelka80 :))))))))))))))) b/t 27.04.06, 17:46

• purple_haze oxy, Ty chcesz, żeby dzidzi 27.04.06, 20:45
        ołowicy dostało?
    • neonatus51 Re: Wyprane rzeczy dla dzididzi - jak je przechow 27.04.06, 17:42
      Ja wyprałam,wyprasowałam,wygospodarowałam wolną szafkę i tam je ułożyłam po
      prostu.
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png
    • abund Re: Wyprane rzeczy dla dzididzi - jak je przechow 27.04.06, 19:47
      Zamiast bawić sie ołowiem, mozna po uprzednim naświetleniu promieniami UV,
      zapakować próźniowo (przystawka do odkurzacza rainbow) i zamrozić. Po wyjęciu z
      zamrażalnika na 3 minuty do mikrofali i ubranka beda cieple i jałowe.

Pozdrawiam K.
      • stokrota15 Re: Wyprane rzeczy dla dzididzi - jak je przechow 27.04.06, 19:51
        Hej dzięki Wam "drogie kolaeżanki". Cóż... w ciązy różne proste rzeczy stanowią
        nie raz "big" problem.
        Mam nadzieję ze i Wam nie raz ktoś właśnie w ten sposób pomoże.
        Przykro mi tyle że w Was tyle jadu i że chce Wam się kli,ać tak głupie odp.
        sad((((((((((((((((((.
        • stokrota15 Re: Wyprane rzeczy dla dzididzi - jak je przechow 27.04.06, 19:52
          Miało być klikać.
          • anutka9 Re: Wyprane rzeczy dla dzididzi - jak je przechow 27.04.06, 21:19
            Nie przejmuj się tymi złośnicami. Ja też dziś zadałam pytanie i potem się
            naczytałam że w zasadzie jestem przestępczynią, itd.
            Ja też nie mam jeszcze komody i wygospodar5owałam po prostu trochę miejsca w
            swojej szafie. Ale właśnie mój mąż się wkurza, że wszędzie leżą ciuszki... a
            jeszcze nie ma dzidziusia. A ja najzwyczajniej nie mam weny do prasowania...
            czekam na nią już miesiąc ale może kiedyś nadejdzie...
            Pozdrawiam
        • abund Re: Wyprane rzeczy dla dzididzi - jak je przechow 27.04.06, 19:56
          stokrota15 napisała:

> Przykro mi tyle że w Was tyle jadu i że chce Wam się kli,ać tak głupie odp.
          > sad((((((((((((((((((.

Ssssssss...... Prosssssszzeeee bardzooo!
        • truscaveczka Re: Wyprane rzeczy dla dzididzi - jak je przechow 28.04.06, 09:32
          Cóż, to chyba nienajlepiej świadczy o Twoim poczuciu własnej wartości, skoro nie
          umiesz docenić żartu - zresztą z tego żartu da się wyciągnąć radę - można
          ciuszki zapakiwać w takie odsysane odkurzaczem worki.
          • anutka9 Re: do truscaveczka 28.04.06, 10:12
            Kurcze, dlaczego niektóre nie mogą się powstrzymać od oceniania innych?????
            "to chyba nienajlepiej świadczy o Twoim poczuciu własnej wartości"
            Nie pomyślałaś, że dziewczynie może być przykro z powodu Twoich słów? Ona
            zadała pytanie - fakt, śmieszne pytanie ale po co od razu kogoś oceniać? Lepiej
            nie odpisuj po prostu
    • paszczakowna1 Re: Wyprane rzeczy dla dzididzi - jak je przechow 27.04.06, 20:11
      Uprane ciuszki zawinac w czysta tkanine (np przescieradlo) i trzymac
      gdziekolwiek. Kolderke jw.

Nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi.
    • purple_haze wszystko jedno, tylko najpierw 27.04.06, 20:46
      pojemnik wygotuj, przetrzyj domestosem i wyświeć lampą uv

a potem wszystko zafoliuj próżniowo ;D
      • mama_kotula Purple haze 27.04.06, 21:02

• mama_kotula Re: Purple haze - za szybko kliknęłam... 27.04.06, 21:03
          ...a skąd masz taką śliczną sygnaturkę? wink
          • kamilka2 Re 27.04.06, 22:38
            Nie martw sie.Moze to głupie ale ja tez sie zastanawiałam nad tym.maluch ma byc
            na początku czerwca a ja juz bym chciała poprac!Ale czeka jeszcze troche bo po
            co ma lezec i sie kurzyć?
            Myślałam o siatkach jednorazowych-powinno być oki!i do szafy!
            Pozdrawaim
            • doral2 Re: Re 28.04.06, 08:37
              przechowuj u sąsiada...
              • tucik Re: Re 28.04.06, 10:01
                wypierz i popakuj w czyste plastikowe reklamówki i do szafki (wcześnie
                odkurzonej) lub tak jak ja wrzuciłam po prostu złożone do czystej sosnowej
                komody

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka