Dodaj do ulubionych

Jesienne dzidziusie

IP: *.* 09.08.01, 14:50
Czesc dziewczyny,Jestem w siodmym miesiacu ciazy. Termin porodu zaplanowany mam na 30 pazdziernika (moje urodziny - wyobrazacie sobie?!!. Chetnie poznam dziewczyny, ktore maja termin gdzies w tych okolicach.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 09.08.01, 14:55
      Witajsmile Ja mam termin na 25 pazdziernika, ale przez to, ze pod koniec 36 tygodnia planujemy odstawic leki przeciwskurczowe to ten termin moze ulec przyspieszeniu o prawie miesiacsmile Jak samopoczucie i waga? Pozdrawiam razem z (prawdopodobnie) Ulenkasmile)
      • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 10.08.01, 13:43
        Hej Justyna!Mam dokładnie ten sam termin porodu co Ty, czyli 25 października! Ja jestem z Wrocławia, a Ty? Wiesz już czy to bedzie dziewczynkia, czy chłopiec? Bo u nas dziewuszka - Zuzia.Pozdrawiam Hanka
    • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 09.08.01, 14:57
      Moje gratulacje. Jeśli chodzi o powtórkę z datą urodzenia, to chyba miło byłoby obchodzić urodziny razem ze swoją pociechą. Coś w tych powtórkach chyba jest. Moja mama urodziła się w tym samym dniu co jej mama (i to w dodatku 26 maja !), natomiast dwaj bracia mojej mamy 8 listopada (dzielą ich dwa lata różnicy w wieku).Pozdrowienia.
    • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 09.08.01, 15:07
      W zasadzie czuje sie dobrze, ale mam dosc silna anemie, a na poczatku ciazy mialam krwawienia i przez 3 miesiace bralam duphaston. Miesiac temu moja pani doktor stwierdzila, ze mam za twardy brzuch i siedzialam w domu. Teraz jest w miare ok, przytylam 7 kg, ciezko pracuje :))), we wrzesniu bronie prace, chodze trzy razy w tygodniu na basen, a malenstwo wazy juz kilogram. Dr Roszkowski mowi, ze to duzo, jak na ten czas. A jak jest u Was?
      • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 09.08.01, 15:19
        Dagmara napisała/ł:Miesiac temu moja pani doktor stwierdzila, ze mam za twardy brzuch i siedzialam w domu. Zazdroszcze lekarki... Jak ja mialam wrazenie twardego brzucha to dostalam... Relanium 2 x dziennie po dwie taletki (recepte z dawkowaniem zachowalam sobie na pamiatke)! no comments... no moze tylko tyle ze odradzam stanowczo lekarzy z LuxMedu - nie ona jedyna chciala mnie "leczyc" w taki sposob...
        • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 09.08.01, 15:33
          Niezle sie usmialam. W poprzedniej pracy mielismy karte w Medcover. Prowadzila mnie tak dr Strojecka (trzy lata). Teraz w marcu zmienilam miejsce pracy i mamy karte w Lux Medzie. Bylam tam RAZ - jak robiono mi badania wstepne. Medicover i Lux Med to niebo a ziemia. I nadal lecze sie w Medicover, chociaz tam musze placic. Wszystkim polecam, szczegolnie dr Strojecka - super babka!
          • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 09.08.01, 15:43
            Dagmaro!mam dokładnie taki sam termin porodu jak Ty.tj. 30 października oczywiscie nie nastawiam się że urodzę akurat wtedy prawde mówiac mam nadzieje że troche wcześniej (byleby nie 1 listopada) wolałabym żeby dzidza była waga , ale w końcu co to za róznica tak sobie grymaszę.Moje dziecko straszliwie mnie kopie , a jak jest u ciebie i jak duzy masz brzuszek bo ja juz gdzieś tu pisałam na forum że dość duzy (jestem natrętnie pytana czy to juz termin - okropność)pozdrawiam wszystkie jesienne mamykasiaK
            • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 09.08.01, 20:17
              Ja mam termin na 31 październik, ale prawdopodobnie będzie o ok. dwa tygodnie wcześniej (łożysko przodujące) cięcie cesarskie, no chyba że sie do tego czasu przesunie.Pozdrawiam
              • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 15.08.01, 08:56
                Cześć przyszłe mamy!Ja mam termin na 18 października. Mąż chciałby 28 września, w jego urodziny i zaczął już przekonywać brzuszek.Ciekawe co na to dzidzia.
    • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 10.08.01, 09:05
      CześćJa mam termin porodu na 23 września, ale mój mąż ma nadzieję, że dzidziuś urodzi się 22 - w jego urodziny.PozdrawiamEla
    • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 10.08.01, 10:48
      Ja mam dość mały brzuch - właściwie dopiero od miesiąca widać, że jestem w ciąży. Poza tym raczej nie przytyłam na ciele więc tylko piłeczkę mi widać. Dzidzius kopie mnie OKRUTNIE, wsadza nozki pod zebra, odbija sie na pecherzu - słowem - nieźle sobie poczyna. Wiesz już KasiuK czy będzie dziewczynka czy chłopczyk?
      • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 10.08.01, 10:55
        własnie strasznie męczy mnie ta niepewnośc. Chcę isc na usg w najbliższym czasie i sie tego dowiedzieć. Ale że jade jutro na urlop najwczesniej stanie sie to za dwa tygodnie - juz nie moge sie doczekać.Ja tez w żadnej innej części ciała nie nabrałam masy tylko ta "piłeczka " jest właściwie juz rozmiarów lekarskiej.ale ogólnie jestem drobna i szczuplutka więc musi sie gdzieś ten dzidzius zmieścićPozdrowionkaKasiaK
        • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 10.08.01, 11:08
          Jeśli dzidziuś urodzi się w czasie to będzie trzeci skorpionik w naszej małej rodzince. Ja jestem skorpion, mój kochany mąż jest skorpion no i Pola/Filip też będzie skorpion. Zazdroszczę Ci urlopu - ja siedze w zatłoczonej i dusznej redakcji i nie mam już siły. O siedemnastej wychodzę do domu na czworakach. Poza tym ostatnio mam jakieś dziwne akcje - tak, jakby brzuch mi twardniał i ..nie potrafię tego opisać - wywracał się na zewnątrz. Mam spytać lekarza, co to jest?
          • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 10.08.01, 12:32
            no prosze ja tez pracuje w redakcji :)a co do twardniejącego brzucha też mam takie objawy, szczególnie popołudniu jest to nieprzyjemne i sama sie zastanawiam co to znaczy ale do lekarz idę dopiero za dwa tygodnie.Moze rzucimy hasło na forum to ktos nam odpowie
            • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 10.08.01, 14:36
              Mozemy rzucuc haslo bo to naprawde glupie uczucie. Poza tym dzisiaj jest okropna pogoda. Boli mnie glowa i nic mi sie nie chce. W jakiej redakcji pracujesz?
              • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 10.08.01, 15:15
                pracuje i mieszkam w Krakowie , Niebede wypowiadac sie na forum gdzie pracuje bo wiesz jakoś tak niewypada.Zaraz wychodze do domku a jutro jadę na zasłuzony urlop.Pozdrawiam Ciebie i wszystkie mamyDo zobaczenia za 2 tygodnie.kasiaK
          • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 10.08.01, 23:10
            Hej, ja mam termin na 23 listopada, a wg USG na 22 listopada. Osobiście wolę urodzić po 22, bo wolę małego Strzelca :))) Oczywiście jak urodzi się Skorpionik to też będę cała happy. Byle by był zdrowy. Wiem już, że będzie Filipek - jest nawet piękne zdjęcie siusiaka.Pozdrawiam,Kasia z Filipkiem
    • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 10.08.01, 14:27
      WITAMJa mam termin na 29-10-01.Jestem z Katowic,może któras mamuśka jest też z Katowic.Dodam że to moja druga ciąża pierwsza ma 5 lat i na imię ma Kamil.pozdrawiamAgnieszka
      • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 10.08.01, 14:40
        Mój jesienny dzidziuś ma termin pojawienia się na świecie na 17.11. ale wszyscy przepowiadają mi że będzie to wcześniej, ja byłam bardzo niecierpliwa z przyjściem na świat (jakieś 2 tyg. przed terminem), a ta niecierliowośc został mi do dziś, więc moze moje maleństwo zrobi mi niespodziankę i urodzi się również jakieś 2 tyg. wcześniej, czyli 03.11. - w moje urodziny. Pozdrawiam.
        • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 13.08.01, 14:17
          Witam wszystkie mamuski jesienne!Ja mam termin na 01 listopada a z USG 28 pazdziernik. Wole ten wczesniejszy termin. A tak apropos przytycia to ja bardzo utylam ale to glownie na poczatku a pozniej to juz niestety idzie dalej. "ciezarowki" z Warszawy napiszcie gdzie zamierzacie rodzic. Bo ja jak na razie na Zelaznej.Gorace caluski w duze brzuszki!Klaudia
          • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 13.08.01, 14:46
            Ja tez zamierzam rodzic na Żelaznej. Trochę się obawiam, bo chciałąbym, żeby moja pani doktor była przy porodzie, a to chyba niemożliwe, bo ona przyjmuje tylko w Medicover. Może spotkamy się na sali porodowej?
            • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie-do Dagmary IP: *.* 14.08.01, 12:14
              Ciesze sie ze Ty tez bedziesz roidzic na zelaznej, mam nadzieje ze sie spotkamy (o ile dopoasujemy sie faktycznymi terminami)- bo w grupie to zawsze razniej. Czy bylas juz moze na Zelaznej obejrzec sale, i dowiedziec sie wiecej szczegolow? Bo ja jeszcze nie, ale wktotce sie wybieram. Jak cos sie dowiem to dam znac, jesli bedziesz zainteresowana.Pozdrawieam, KLaudia
    • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 13.08.01, 18:07
      CześćJa mam termin na 25.11.01, a z USG wychodzi na 23.11. Też mam zamiar rodzić na Żelaznej, i moim lekarzem prowadzącym jest właśnie lekarz z Żelaznej oraz lekarka z Medicovera (mam dwóch ginekologów!!!). Muszę powiedzieć, że bardzo sobie chwalę takie rozwiązanie, ponieważ dzięki temu co dwa tygodnie mogę posłuchać serduszka mojego szkraba (wg Roszkowskiego to będzie dziewuszka, a jeżeli rzeczywiście kobieta to tylko Dominisia - mój mąż zakochał się w tym imieniu). Właśnie lekarka z Medicovera wykryła, że trochę skróciła mi się szyjka macicy - a to trochę za wcześnie. Wobec tego siedzę w domu, wypoczywam sobie, śpię i odwiedzam forum. A tak naprawdę to powinnam dokończyć pracę magisterską, coby zdążyć się obronić zanim mój maluch się wykluje i pochłonie mi doszczętnie czas.Pzdr. Kasia
    • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie IP: *.* 13.08.01, 22:06
      Cześć.Jestem w 34 tygodniu.Termin mam na 27 września.Trochę nie byłam zadowolona.Wiadomo-letnie dzieci mają lepiej...słonko,piękna pogoda.Nawet matki lepiej do siebie dochodzą,jesień sprzyja depresji...ale nie to jest najważniejsze...Najważniejsze,żeby maluszki były zdrowe i szczęśliwie przyszły na ten świat.Już nie mogę się doczekać porodu.Na razie jeszcze się nie boję,ale wiem,że będę.Od początku ciąży miałam problemy,nie było wiadomo czy donoszę itp.Teraz jestem spokojniejsza.Nawet bardziej pragnę tego dziecka,bo tyle psychicznie wycierpiałam,dojrzałam wtedy do tego,by być matką.Mam 19 lat,mieszkam w Krakowie i chętnie nawiążę kontakt.Pozdrawiam.Anna
    • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie - do KasiC IP: *.* 14.08.01, 11:15
      Mnie prowadzi lekarka z Medicover (doktor Strojecka - juz o niej w ktoryms z tematow wspominalam)i zamierzam rodzic na Zelaznej tylko troche sie boje, bo nie znam tam zadnego lekarza. Jaki lekarz z Zelaznej Cie prowadzi i czy moglabys mi go ze szczerym sercem polecic?
      • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie - do KasiC IP: *.* 14.08.01, 19:40
        DagmaroMoją ciążę prowadzi doktor Puzyna. Uważam, że jest bardzo kochany, chociaż ostatnio to p. doktor z Medicovera wykryła, że skróciła mi się szyjka macicy. No ale Puzynka badał mnie tylko przez powłoki brzuszne, a ja nie zgłaszałam żadnych nietypowych dolegliwości. W każdym razie mam jak najlepsze zdanie o dr Puzynie. Przyjmuje prytwatnie w gabinecie na ul. Łuckiej tel.654 18 91 zapisy i wizyty we wtorki i piątki od 16.00.Pzdr. Kasia
        • Gość: guest Re: Jesienne dzidziusie - do KasiC IP: *.* 14.08.01, 20:55
          Ja tez mam termin porodu 25.11.01 tylko mieszkam troche dalej bo w Szwajcarji .Do tej pory przytylam 7kg brzuszek juz widac dokladnie z czego bardzo sie ciesze.To moja druga coreczka.Pierwsza ma 2latka i na imie Seline,a ta w moim brzuszku to Michele albo nicole.Mi podoba sie bardziej Nicole a mojemu mezowi Michele.A tobie ktore sie podoba? Pozdrowienia Roksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka