Dodaj do ulubionych

O wilku mowa

IP: *.* 28.08.01, 21:04
Wilkiem patrzy na mnie Anjaczasem też i wilka mam jaSkąd są nasze owce białeco na forum beczą małe?Ja te owce chętnie zjadam.Gdy do stadka się zakradampopiskują sobie z cichabędzie uczta - wielka pycha.Najpierw jedna cicho beczybo najadła się dziś mleczy.Brzuszek strasznie ją dziś bolinie chce słyszeć o niedoli.Gdy owieczkę w brzuszku nosiwoli dumać jak słoneczko trawkę rosi.Ta owieczka jedna z drugąnoszą wianki już nie długo.Czasem jednak i wilk wpadnieprzez płoteczek skoczy składniei już chwyta zębiskamidogryzając biednej AnjiCo tu robić? Krzyczą owce -wywiezione na manowce.Zostaw wilku nas w spokoju!My nie chcemy więcej znoju!A wilk na to rzecze skryciekamuflując rzezcz w sanskrycie:Ja Was owce i tak złapceboście wszytkie są w pułapce.Mam serduszko jednak wątłei odprawiam myśli pątne.Takoż Wam zostawię chwilępożegnajcie stadko miłe.Taki morał się układa, że najbardziej to żal stada.Taka mała rymowankadla tych co nie lubią spankai na czecie ciągle siedząo centylach między miedząPozdrawiaKristoVelMefistoWilk i poeta od siedmiu boleści :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 28.08.01, 21:11
      najbardziej mi sie ten sanskryt podoba.....be be be
    • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 28.08.01, 21:38
      Owca spotkała raz wilka, co szukał obiadu"Jam nonkonformistka - nie ufam ja stadudalej niż te wszystkie barany się pasębeczę własnym głosem, miast hal wole lasekWilku ty chodzisz ściezkami co niewydeptane tys ma bratnia dusza, z Tobą ja ostanę".Wilk słowa nie odrzekł, trafiła się gradka!Dziś na obiad będzie owca spoza stadkaCwycił owce za gardło, jak przyjaciel mlasnąłpołkął owce w całości, potem smacznie zanął.Morał niech bedzie przestrogą dla Was droga dziatwoNonkonformizm jest dobry - lecz lepsze jest stadko ;)Pozdrawiam :)
      • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 28.08.01, 21:46
        Ach straszne rzeczy tu opwiadasztrudne te słowa - rymy układasz.Wierzaj mi droga czarna owieczkoja wolę dzisiaj od mięska mleczkoTakim już jestem wilkiem przeżytemże gardzę tylko złym pasożytem.Owieczki piękne zwykle hołubięchoć przyznam czasem trochę się gubię.
        • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 28.08.01, 22:02
          Wilk z gęstwiny do owcy: ja jestem jaroszempas sie przy mnie tu owco, zapraszam i proszesiąde obok ciebie i trawkę porzujębezpieczna tu jestes, chyba juz to czujesz?owca uwierzyła, wskoczyła w gęstwinęi wilk jarosz na obiad zjadl byl baranineMorał z historii owej wyplywa więc taki wilk wegetarianin? włożmy miedzy bajki? ;)
          • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 28.08.01, 22:26
            Ostatni wers... Wpisal mi sie (nie wiem, jak!)znak zapytania na koncu puenty... Literowka tworcza ;) Pozdrawiam.
          • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 28.08.01, 22:40
            Protestów nie znoszę,ja jestem jaroszem!Owieczki co garną się w wilcze me łapskaz razu traktuję jak dziecko - igraszka,potem je czasem do lasku zaproszęprzysięgam nad wszystko - ja jestem jaroszem!Tyś Yenna i jedna owieczka na skwerzeja w szczęście tak wielkie po prostu nie wierzę.Znajduję ja ciągle owieczki nieskromne,nie wszystkie są piekne - tej jednej nie wspomnę.Charakter ten czarny mój umysł wciąż mącime myśli zmarniałe - nostalgią tu trąci.
            • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 09:13
              h owccowca wilkowi kiedys przyjazn slubiwalawilk zbaraniał kompletnie: owca zwariowałaale owca-przyjaciel zimą niezla gradkawtedy i glod nie straszny gdy owcą sąsiadkazył wiec wilk z owieczką jak jagnię z jagnięciemrazem zuli trawe- wilk z mniejszym zawzięciema gdy zima nadeszła, prawda się wydałaowca nie byla owcą - tylko udawała!wilkiem była okrutnym, w owczej skorce skrytymmlasnela cos ze trzy razy- mnie nie bylo przy tym-wilk - przyjaciel owiec stał się głownym daniemod takich przyjaciol strzez mnie prosze Panie...morał taki zawarty pomiędzy wersamiwilk wilka owczą skórką potrafił omamićwilk wilkiem pozostał mimo deklaracjii zjadl wilka na obiad, w mysl swej owczej racji...Chirurgia plastyczna - marne rozwiazanienowa twarz lecz dusza stara się ostanie
              • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 09:20
                hehe! te litrerowki to wklad mojego dziecka w ma tworczosc ;)Pozdrawiam :)
              • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 30.08.01, 08:10
                Zejdźmi z wilka moja droganiech to będzie też przestrogaaby mówić prosta rzeczbo na wilka jest i miecz.Czasem wilka łapka boliczasem boi się niewoli.To nie diabeł jest lecz zwierzęa wywija na papierze.W lesie trudno spotkać wilkaczasem zdarzy mu się chwilkai na owce zerka skryciejak wiesz - woli on w sanskryciebajki swoje opowiadaćdziatkom licznym prościej gadaćniż się w lesie ciągle włóczyći na owce wkółko mruczećmuuuuuuuuuu;-)
    • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 08:06
      Hahhah ! Nie byłam na forum tylko jeden dzień, a tu taka niespodzianka :-)Jesteście z YennąM po prostu NIE DO POBICIA!!! Prosze jeszcze :hello:Tyska
      • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 08:33
        BEEEEE......Witam Was nieśmiałym owczym pozdrowieniem!No super!!!!! Dotrzymałeś słowa KvM danego wczoraj na czacie.Uśmialiśmy się nieźle z moim mężem wczoraj wieczorem i nie ukrywam, że schlebia mi fakt iż tak skromna osoba jak moja jest natchnieniem dla poety nawet takiego o 7 boleściach. A muszę przyznać że zdarzyło mi sie to już wielokrotnie w życiu....Yenna Tobie gratuluję refleksu i poczucia humoru!!!!!Nie czuję sie na siłach aby stanąć w konkury z Wami w poetyckich potyczkach, nie mam na to równiez zbytnio czasu ale czekam ze zniecierpliwieniem na ciąg dalszy.Mam nadzieję że Wszyscy dobrze sie bawicie ?????Pozdrawiam i załączam poranne beknięcie...Anja
        • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 08:36
          Nostalgicznych wierszy nie piszę od lat. :-)wrrr....Pa
          • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 08:42
            Wilku,No to może czas aby wyciągnąć te z szuflady.... Teraz jest okazja aby zaprezentować twórczość, śmiało ....Jak chcesz to zrobimy referendum - Kto chce ujrzeć wiersze KvM?Co Ty na to?Anja
            • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 14:14
              Referendum nie jest potrzebne. Szuflady są puste. Tworzenie rymowanek uwazam za dobrą zabawę - czasem gadam rymowanki, czasem wyśpiewuję. Robię to na wesoło i jeśli ktoś ma ochotę czytać to mogę nieco powymyślać. Może ktoś jescze się do nas przyłączy?
              • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 14:18
                Te, KvM - skąd nadajesz?żonka
                • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 14:26
                  Rób lepiej obiadek - zaraz wpadnie głodny wilk :-)A poza tym to takiej prytwaty na forum nie wolno siać :-)
                  • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 14:45
                    Widisz Dorka,Ty tu obiadek w domku pichcisz a Twój wilk między owieczkami....ha ha haI na co było tyle ględzenia.....Pozdrawiam Anja
    • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 14:45
      OOO jak milo. Dogryzanie kulturalne mi sie podoba. I daajcie jeszcze!!! :-)
      • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 15:01
        Czyli zaczepki w stylu przekomarzanki/dogryzanki z wyższej półki?????.... a to chyba jest fajne co nie?Wszystkim powinno pasować.Pośmiejmy się więc.......Pozdrawiam Anja
        • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 16:20
          Anja to jest bardzo fajneeee!!! :-)
      • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 15:05
        Sory - ja nie w temacie. Kto tu komu dogryza?
        • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 15:13
          JAAAAA???? NieeeeeeeJa nie dogryzłam jeszcze dziś nikomu, mi wyjątkowo też dziś nikt nie dogryzł....i to jest pięknePozdrawiam Anja
          • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 15:16
            Co do Ciebie, to mam akurat mieszane uczucia, ale niech Ci będzie ;-)KristoVelMefistoP.S. Może nie piszmy już tyle o pierdołach (za przeproszeniem) bo znowu będzie burza ;-0
            • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 15:22
              ;-) OK
            • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 16:30
              Znaczy sie: pozostwimy wilka we wnetrznosciach owcy, dorgi KvM? ;) Coby nie zagrzmialo? ;)PozdrawiamYennaM
              • Gość: guest Nosił wilk razy kilka IP: *.* 30.08.01, 17:56
                ponieśli i wilka.:-(
                • Gość: guest Re: Nosił wilk razy kilka IP: *.* 30.08.01, 18:03
                  i przeniesli wilka...:(
        • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 16:22
          Oj Kristo czepiasz sie... bo Ci zaczne dogryzac :-)
    • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 14:58
      Cześć,Ja trochę nie na temat, bo nie o wilku i owieczkach... ale o baranku. No i nie jestem autorem poniższej piosenki - Można nucić na dowolną melodię i taka jaką każdy lubi :-)BARANEKJak dobrze byc barankiem i wstawac sobie rankiem, i biegac na polanke, i spiewac sobie tak: be be be, kopytka niosa mnie, be be be, kopytka niosa mnie. How good to be baranek and wake up sobie ranek, and running to polanek, and singing just like that: be be be, kopytka taking me, be be be, kopytka taking me. So gut zu sein baranek aufstehen sobie ranek. und gehen aus polanek, und singen so wie als: bich bich bich, kopytka tragen mich, bich bich bich, kopytka tragen mich. C"est bien d"etre un baranek et se berer sobie ranek, et courir sur polanek, et chanter comme ca: boit boit boit, kopytka portent moi, boit boit boit, kopytka portent moi. Bene essere baranek alzarsi sobie ranek corere na polanek e cantare me si: be be be, kopytka portano me, be be be, kopytka portano me.
      • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 29.08.01, 15:07
        WOW! Jaki fajny międzynarodowy song o barankach super....AnjaPS Coś czuje że motyw wilka, owieczek i baranków trzeba by wykorzystać w Hyde Park-u.
      • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 30.08.01, 08:10
        Mariusz - DOS-KO-NA-ŁE :hap:
      • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 30.08.01, 17:35
        Super :) Ale jak fonetycznie powinna brzmiec francuska zwrotka? PozdrawiamYennaMAaaa... Mojemu Michałkowi tez sie podobalo :)
    • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 30.08.01, 07:47
      Gratuluję jestem pod wrażeniem.Adam
    • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 30.08.01, 07:47
      Wilk, chociaż to ostrożny, przecie, że żarłoczny,Postrzegł ścierwo, chciał dostać i wpadł w dół poboczny.Siedzi w jamie a wzdycha; wtem owieczki słyszy.Patrzą w dół, aż wilk w jamie siedzi, ledwo dyszy.Odezwał się na koniec, rzekł do nich powolnie:"Nie wpadłem, za pokutę siedzę, dobrowolnie;Trzeba czynić pokutę za boje, za groźby,Za to, żem was pożerał..." Owce zatem w prośby:"Wynidź z dołu!..." - "Nie wyjdę!..." - "My będziem podnosić!"Droży się wilk, na koniec dał się uprosić.Jęły się więc roboty i tak pracowały,Że go ze dna samego jamy wydostały.Wyszedł, a zawdzięczając nierozumnej kupie,Pojadł, pogryzł, podusił wszystkie owce głupie
      • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 30.08.01, 08:05
        Ada to nie wypada...tak na wilka skakaćlepiej w brodę się drapaćWilk owszem czasem cwany bywalecz owieczek mu nie przybywa.I latka wesoło mu lecąon czasem już tylko spojrzy za kiecą.Mu nie owieczki w głowie (choć znakomite)on teraz poluje na piękne wilczyce.Tak czasem trudno rzec co się święcikiedy owieczką się wilka nęci.Gdy on tymczasem patrzy do lasui na owieczki nie ma już czasu.Tak więc Ado moja drogai dla Ciebie jest przestroga.;-)
        • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 30.08.01, 09:18
          Tato nie wraca ranki i wieczoryCzekają taty dzieci.Próżno łzy wylewająBo tato wilczyce gania po sieci.Lecz niech się miarkuje wilczysko przystojne,wkrótce już futro zliniejeMgnienie - i miną lata upojne,Nie dla basiora będą już knieje.Czekają dziatki dzień drugi, trzeci,Wnet czas nastanie, gdy na wilczyskoNawet żyrandol już nie poleci.:)
      • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 30.08.01, 10:20
        Wytykał baran wilkowi raz wilcze przywaryze zamiast trawy na łące on woli baranyze podstępnie i chytrze owce hurtem lapieze od dawna jest modne myswlistwo z kodakiemwilk na to: wegetarianinem nigdy nie zostanewilk wilkiem storzony a baran baranemto rzekłszy barana pazurem rozplatałach głupi ten baran ze z wilkiem sie bratał!Ada! witamy wsrod wilkow i owiec!;)Pozdrawiam. YennaM
        • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 30.08.01, 11:19
          Zbrodnia to niesłychanaWilk zabił baranaZabiwszy grzebie w gaju, Na łące przy ruczajuDół darnią zasiewaZasiewając tak śpiewa:Chciał raz wilk przebiegły,Aby wsze owce były mu podległe.Bieży więc do barana, co nad stadem miał pieczę,Wziął się pod boki i butnie doń rzecze:We łbie pewna idea mi świeci,Kładę areszt na waszeci.Dla mnie będą odtąt twoje owce głupieBaran na to: Proszę, lecz po moim trupie!Pożarł więc wilk barana, a w bólach się wijeZa brzuch się trzyma, z cierpienia wyje.Bo ten baran nad baranyCały siarką był wypchanyRozmyślił sprawę dopiero nad ranem;Nie każdy baran jest jednak baranem.Chciałem być panem ponad wszystkie pany,Lecz nie mnie wstąpić, kondlowi, w barany.Chylę czoła YennaMpozdawiam :)
          • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 30.08.01, 11:35
            wilk kiedys wilczycy afekt swoj oswiadczalto czyniac w strone owiec wciaz lakomie patrzałslina ciekla mu z pyska od mysli lubieznycho gestych zaroslach pełnych uciech grzesznycho lesie w ktorym owce hasaja swawolnechetne, miekkie, gotowe, nie-wilcze, frywolne...wilk westchnął ciezko, mysli het odegnałi wciaz o swym afekcie wilczyce zapewnial ale sie, ado, usmialam ;)
            • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 30.08.01, 11:42
              Myślał wilk o kądzieli,Aż mu diabli żonę wzięli.smile,smile,:)
    • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 30.08.01, 09:35
      Ale nam sie tutaj talenty objawiaja. No! No! Kulturka, az patrzec...KasiaO
    • Gość: YennaM Re: O wilku mowa IP: *.* 06.07.02, 22:42
      Odgrzewam wątek. Dla KvMa ;)PS: KvM, moze przesadzam, ale baby w ciazy przewrazliwione bywaja ;)PS2: Owca obmysla, jakby tu w inny sposob wilka przechytrzyc ;) Pewnie cos zrymuje ;) Jutro ;)
      • Gość: guest Re: O wilku mowa IP: *.* 07.07.02, 00:51
        Dzięki za odgrzebanie :-) Czekam zatem na twe rymy :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka