Dodaj do ulubionych

i co ja mam zrobić????

IP: *.* 26.09.01, 14:33
kochani liczę na was że mi coś podopowiecie...Otóz miesiąc temu się przeprowadziłam daleko od poprzedniego miejsca zamieszkania. Mąż pracuja ja też znalałam pracę. No i powsatł problem : co z dziećmi (Krzyś ma niecałe 4 a Asia niecałe 3) na razie moja mama przyjechała z nami. I tu powstał problem : mama leczy się u kardiologa więc raz na 2 mies. wozimy ja i maluchy do niej na wizytę i maluchy z nią zostają na 2 tyg. Teraz okazło się że w zasadzie częstotliwość należałoby zwiększyć czyli widzielibyśmy się z dziećmi tylko przez 2 tyg na miesiąc. Przedszkole nie wchodzi w grę bo mała dopiewro w lutym końcyz 3 latka , opiekunka kosztuje fortunę (jak na moje zarobki). Może udałoby się załatwić opiekunkę za mniejszeą kwotę (studentka), ale to jest patykiem na wodzie pisane...Przy obecnym braku funduszy naprawdę nie wiem co robić... poradźcie. ja jestem za opiekunką ...mąż się zastanawia (chcieliśmy przyanjmnije mieć jakiś grosz opnad wydatki) . dziękuję . Sylwia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: i co ja mam zrobić???? IP: *.* 26.09.01, 14:47
      Wiesz co pogadaj z dyrektorka jakiegos prywatnego przedszkola. Mój Misiek poszedł do przedszkola w wieku 2,5lat :)))). Teraz ma cztery i pól i po raz trzeci poszedł do przedszkola :))))))Jest juz starym profesjonalistą :))))tak więć problem miałabys z głowy :))))Jesli chodzi o koszty tez miałabys mniejsze bo jesli do jednego przedszkola zapiszesz dwójkę za drugie płaci sie połowę :)))Ach, jest kilka istotnych warunków - mała musi sama jeść i wołać siusiu i kupkę :))pozdrawiamJoasia z Miskiem 4,5l i Brzuszkiem 20 tydz.
      • Gość: guest Re: i co ja mam zrobić???? IP: *.* 26.09.01, 15:08
        nie wiem do jakiego miasta się przeprowadziłaś - ale wiem na pewno że dziecko niespełna 3 letnie może być przyjęte do przedszkola np. u mnie w W-wie. Rozmawiałam z dyrektorką i zgodziła się chociaż mojej córce brakuje 4 miesięcy do 3 lat. Wydaje mi się, że dobrym rozwiązaniem byłoby danie Twoich dzieciaczków razem do grupy - lepiej by to zniosły. pozdrawiam
    • Gość: guest Re: i co ja mam zrobić???? IP: *.* 26.09.01, 17:17
      Ja też obstawiałabym rozmowę z dyrekcją przedszkola. Moje pisklę jest z kwietnia, a do przedszkola poszło mając niespełna dwa i pół roku, używając pieluch. Szczerze mówiąc, liczylismy się nawet z tym, żeby jednej z pań płacić ze 100 zł extra, żeby zmieniała Miskowi pieluchę, ale okazało się to niepotrzebne, robiły to bez łachy, zawsze po leżakowaniu. Myślę, że po prostu zależy to od dobrej woli i od tego, czy przedszkolanki i dyrekcja naprawdę lubią i rozumieją dzieci. Bo jeśli nie, to warto by się zastanowić, czy osobom z takim podejściem warto powierzyć własne dzieci. Życzę dobrych rozwiązań - Mika
      • Gość: guest Re: i co ja mam zrobić???? IP: *.* 26.09.01, 22:40
        Tak! Przedszkole to najlepsze rozwiązanie,moja Marysia kończy 3 lata 29.12.01 i juz od września chodzi i jest ok.A jak by poszły razem to szybciej się zaadaptują( w Marysi grupie jest takie rodzeństwo-z pogardą patrzyli na rozpaczających w pojedynkę).Pozdrawiam
    • Gość: slvkoleczko Re: i co ja mam zrobić???? IP: *.* 27.09.01, 10:56
      dziękuję za rady. tak sięskłada że jestem z Milanówka. Panią dyrektor z przedszkola państwowego zdążyłam poznać i zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, ale na pytanie kiedy moga maluchy przyjść na stałe wytłumaczyła się przepisami i tym, że najwcześniej od stycznia. Spróbuję coś wywalczyć. Zapytam też obok pracy w przedszkolu prywatnym (na razie odstraszały mnie ceny).Trochę dalej od domku, ale gdyby faktycznie za drugie dzeicko płaciłoby się połowę ceny to jest to do przemyślenia. Jutro się wybiorę do jednego i drugiego. Dam wam znac co załatwiłam. Mam nadzieję że moja maluchy sobie poradzą zwłaszcza że byłyby w jednej grupie...Sylwia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka