Dodaj do ulubionych

Zamęt o Janka:>

18.12.06, 16:31
po raz kolejny mnie wkurza...otóż może wytłumaczę i wyrzucę z siebie to co mam na sercu!!!!!!
znałam marlenę od podstawówki.jej siostra jest moją sąsiadką od kilku mies.Marlena od zawsze chwalila się tym czym nie ma.Ostatnio przecholowala...Otóż+jak ją spotkałam po dłuższym czasie umówiłyśmy się że wpadnę do niej i pogadamy sobie.oczywiście zaczęła się chwalić że chodzi z takim jednym chłopakiem,synem włóaścicielki sklepu obuwniczego.Janek jest fajnym i całkiem przystojnym chłopakiem dlatego zdziwiłam się że zwrócił uwagę na Marlenę:oChwaliła się że chodzi z Jankiem i on się do nie wprowadzi myślą nawet o zaręczynach.następnego dnia spotkalam się z Janka kuzynką i spytalam co u anka.ona zaczęła opowiadać mi że cały cxzas jest w rozjazdach itp.Kiedy spytalam czy szykuje się na wesele ona zaskoczona spytala z kim.Powiedziałam że z Marleną.Kiedy to powiedziałam Ewa wybuchnęła śmiechem i powiedziala że Marlena mu spokoju nie daje wysla mi sms-y czy się spotkają a Janek ma ją gdzieś.Wkurzyłam się ostro że Marlena mi wciskala takie głupoty.Kiedy poszlam tą sprawę do niej wyjaśnić powiedziala że to jej sprawa i mam się zdecydować komu wierzyć.Wkurzylam sie i pod wpływem emocji;o zadzwoniłam po koleżanki moje i Marleny i opowiedzialam im-jedym słowem wyrzucilam z siebie to co chcialam.One nastepnego dnia zrobily jej awanturę że ona kłamie i gada każdemu że chodzi z Jankiem,Janek si.ę o tym dowiedzial o tym całym zamieszaniu poszedł do Marleny i strasznie na nią nakrzyczal i powiedział jej kilka niemiłych słów.po tygodniu kiedy dużo osob wiedziało o tej porażce Marlenki:o poszlam do niej wyjaśnić to i powiedzieć żeby wiecej nie klamala ale zamknęla mi drzwi pod nosem a następnego dnia jej brat spotkal mnie w mieście i powiedzial że jestem okropna i nawrzucal mi miłe słówkasuspiciousSiostra Marleny oczywiście dowiedziala się o tym.Zauwazyłam że unika mnie.Kiedy widzę ją w mieście i mówię"cześć"przechodzi obojętnie i odwraca głowę.Czuję się głupio ale z jednej strony po co Marlena kłamie przecież wiedziala że się dowiem prawdy.Starałam się przeprosić ją przez nasze koleżanki ale ona nie chce pisać ze mną na gadu-gadu wogule nie chce.Zmienila chyba nr gadu-gadu nawet bo niedostępna jest ciągle.
Jak mam jej wytłumaczyć że nie chcialam by tak wyszło ale żeby nie klamala?
Może ja niepotrzebnie narobiłam zamętu?A może należało się jej?
Obserwuj wątek
    • lenka30a Re: Zamęt o Janka:> 18.12.06, 16:37
      nie pomyliłaś forum-a dziewczynko?wink
      • deminska Re: Zamęt o Janka:> 18.12.06, 16:45
        lenka daj dziewczynie spokoj, widzisz przeciez, ze ma problem jeszcze do tego i
        Marlena sie w...wila i Janek sie wq.......
        • zuzia_i_werka Re: Zamęt o Janka:> 18.12.06, 17:55
          No..żeby się tylko jeszcze foremki nie wk.... bo będzie aferasmile)
    • lila1974 Rexonka znaczy, ze co? 18.12.06, 18:09
      Chrapkę mialaś na owego a flama Ci bruździ, tak?
    • mathiola Re: Zamęt o Janka:> 18.12.06, 18:51
      łaaaale o co chodzi???
    • mbwj88 Re: Zamęt o Janka:> 18.12.06, 18:57
      jak wiesz że kłamie to nie możesz po prostu wziąść porpawki na to co mówi
      Jakie to ma dla ciebie znaczenie czy ona z nim chodzi czy nie
      prędzej czy później wszyskto by samo wyszło i bez twojego udziału
      a może ona czuje się przy tobie gorsza i chce sie dowartościować
      a moze ten Janek dał jej powody żeby sobie coś tam myślała a ona na to liczyła i
      chciała mu wierzyć
      nie wiesz jak było do końca
    • triss_merigold6 Re: Zamęt o Janka:> 18.12.06, 19:00
      Nie wiem co bierzesz ale zmniejsz dawkę.D
      • kawka74 Re: Zamęt o Janka:> 18.12.06, 19:05
        albo przynajmniej się podziel, święta idą smile
        • monia145 Kawko:))))) 18.12.06, 20:50
          Z jakiego dzieła pochodzą twoje sygnaturki?smile
          • kawka74 Re: Kawko:))))) 18.12.06, 21:33
            "Latający Cyrk Monty Pythona" seria pierwsza smile)
            właśnie przed chwilką skończyłam oglądać odcinek trzeci "Jak rozpoznawać drzewa
            z dużej odległości", co zapewne zaowocuje zmianą sygnaturki smile)
            • monia145 Re: Kawko:))))) 18.12.06, 21:36
              Ach.....tak myślałam, że z czegos mocno zakręconegosmile)))))
      • kosheen4 Re: Zamęt o Janka:> 20.12.06, 00:20
        triss_merigold6 napisała:

> Nie wiem co bierzesz ale zmniejsz dawkę.D

obejrzała czterech pancernych na dobranoc, w łóżku poczytała jakiegoś harlequina
        i dzieli się snem z forumowczkami.
        na przyszłość unikaj łączenia tak intensywnych bodźców.
    • zona_mi Ależ Wy jesteście! 18.12.06, 19:27
      Dziewczyna potrzebuje porady, a Wy to zawsze...

Rexonko, moim zdaniem Marlenka jest w kropce - przesadziła, albo nie
      przesadziła, to zależy z jakiego punktu widzenia na sprawę spojrzeć. I
      niewykluczone jest, że Janek się z nią ożeni. Może też się zdarzyć, że nie,
      wtedy ona nie wyjdzie za mąż, albo wyjdzie. Za kogoś innego.
      W tej sprawie wszyscy mieli trochę racji, ale też nieco się mylili.
      Tak bywa - sama wiesz, że miłość to cygańskie dziecię, a jak sobie pościelesz,
      tak się wyśpisz.
      Moja rada jest taka - następnym razem w podobnej sytuacji zrób to, co uważasz
      za stosowne, albo zgoła inaczej - bo i to może być dobrym rozwiązaniem.
      Cieszę się, że odważyłaś się nam tutaj zwierzyć - jesteśmy z Tobą!
      Pozdrawiam Cię cieplutko.

Zona
    • sssacz Re: Zamęt o Janka:> 18.12.06, 19:31
      Znam Cię z innego forum.
      Nie masz zbyt wielu lat, mało wiesz o życiu więc można wybaczyć Ci Twoje
      podejście do sprawysmile
      Jeśli mam być szczera, to źle zrobiłaś.
      Po co wtrącałaś nos w nie swoje sprawy? I co Ci to dało? Satysfakcję? Fakt, że
      nie powinno się kłamać, ale to chyba była prywatna sprawa Marlenki i Jankasmile. A
      co do Marleny...prędzej czy później i tak by dostała po tyłku za to kłamanie,
      ale teraz śmieje się z niej pół miasta.
    • michasia24 Re: Zamęt o Janka:> 18.12.06, 20:45
      buhahahahhaah weszłam na forum przedszkole czy co?
      • peggy1 Re: Zamęt o Janka:> 18.12.06, 20:52

"Zmienila chyba nr gadu-gadu nawet bo niedostępna"

A może jest tylko niewidoczna, ale Ci nie odpisuje....
    • iwles do którego przedszkola chodzicie? 18.12.06, 20:50

• monia145 Re: do którego przedszkola chodzicie? 18.12.06, 20:52
        Może to jakies wypracowanie z języka polskiego?smile
        • mathiola Re: do którego przedszkola chodzicie? 18.12.06, 21:24
          Lepiej nie, bo dziewczyna oberwie pałę za błędy stylistyczne, ortograficzne,
          interpunkcję... i co tam jeszcze...
          • monia145 Re: do którego przedszkola chodzicie? 18.12.06, 21:28
            Może pomocy dydaktycznej potrzebuje biedactwo, a tutaj jak zwykle prześmiewki
            tylko?smile)))))
            • mathiola Re: do którego przedszkola chodzicie? 18.12.06, 21:32
              no ale to od razu taki elaborat walić... Poprosić wystarczy
              • monia145 Re: do którego przedszkola chodzicie? 18.12.06, 21:35
                Cóż chcesz.... koniec semestru blisko, trza przysiąść i coś wyskrobać na
                zaliczeniesmile))))
                Może chociaż nauczyciel inwencję doceni.....
                • iwles Re: do którego przedszkola chodzicie? 18.12.06, 22:37
                  > Cóż chcesz.... koniec semestru blisko, trza przysiąść i coś wyskrobać na
                  > zaliczenie

no zupełnie pogłupieli w tych przedszkolach ....
                  nie mogą zaliczyć za samą frekwencję ??
                  • iwoniaw Re: do którego przedszkola chodzicie? 18.12.06, 22:44
                    iwles napisała:
                    > no zupełnie pogłupieli w tych przedszkolach ....
                    > nie mogą zaliczyć za samą frekwencję ??

Za frekwencję to pewnie można najwyżej na 3 zaliczyć, a rexonka pewnie ambitna
                    dziewczynka jest.
                    • zona_mi Iwles, Iwoniaw, ile w Was jadu. 18.12.06, 23:36
                      Nie możecie dziewczynie doradzić? Jak nie macie nic do powiedzenia to w ogóle
                      nie piszcie!
                      Żal mi Waszych dzieci i mężów.
                      • mamaemmy Re: Iwles, Iwoniaw, ile w Was jadu. 18.12.06, 23:49
                        zona_mi napisała:

> Nie możecie dziewczynie doradzić? Jak nie macie nic do powiedzenia to w ogóle
                        > nie piszcie!
                        > Żal mi Waszych dzieci i mężów.

big_grinDD
                        >
                        • fergie1975 chciałam napisac że w tej sprawie nie mam nic do 19.12.06, 01:02
                          powiedzenia sad
                          A dlaczego Ci żal?
                          • zona_mi Re: chciałam napisac że w tej sprawie nie mam nic 19.12.06, 01:12
                            > A dlaczego Ci żal?

Że muszą na codzień męczyć się z takimi maupami.
                            • wruszka-analuszka Re: chciałam napisac że w tej sprawie nie mam nic 19.12.06, 13:30
                              zona_mi napisała:

> > A dlaczego Ci żal?
                              >
                              > Że muszą na codzień męczyć się z takimi maupami.

Współczuj lepiej własnemu - caue życie z mlecznym suoniem pod jednym dachem.
                              • zona_mi Re: chciałam napisac że w tej sprawie nie mam nic 19.12.06, 15:55
                                Ależ on to lubi - czasem nawet sam podsysa. Im dłużej utrzymam laktację, tym
                                lepiej będzie w moim małżeństwie, wiesz?
                                • kosheen4 pakuj laktator, wymiona i męża, obowiązek wzywa! 20.12.06, 00:17
                                  założyć przyczółek <a
                                  href="https://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3792365.html"> laktywistek
                                  </a> na okęciu!
                                  z mężem trafisz na pierwsze strony gazet, kieby zasłużony stachanowiec.
                                  • iwoniaw Kosheen, dla Zony medialna popularność 20.12.06, 00:29
                                    to żadna nowina. Ją już w prasie i tv widziałyśmy, zareklamuj tę możliwość
                                    zaistnienia medialnego raczej jakiejś spragnionej uwagi mas koleżance wink
                                    • kosheen4 Re: Kosheen, dla Zony medialna popularność 20.12.06, 00:42
                                      iwoniaw napisała:

> to żadna nowina. Ją już w prasie i tv widziałyśmy,
                                      > zareklamuj tę możliwość
                                      > zaistnienia medialnego raczej jakiejś spragnionej uwagi mas koleżance wink

żadna z moich koleżanek nie ma niestety ambicji zaistnienia w prasie kobiecej
                                      ani w programach o tematyce pampersowo-laktacyjnej. nie mówiąc już o tym, że
                                      żadna nie karmi piersią swojego męża celem zaktywizowania pożycia =)))
                                      ale przecież nie o popularność tu chodzi
                                      tylko o Sprawę!
                                      uważam że mój apel wystosowałam do osoby najbardziej kompetentnej i po uszy,
                                      pardon, po brodawki sutkowe zanurzonej w tematyce karmienia piersią przy
                                      ludziach smile
                                      • iwoniaw Re: Kosheen, dla Zony medialna popularność 20.12.06, 00:58
                                        kosheen4 napisała:

> żadna z moich koleżanek nie ma niestety ambicji zaistnienia w prasie kobiecej

Niestety? Czyżbyś chciała zmienić towarzystwo na mające inne niż obecne ambicje? wink

> ale przecież nie o popularność tu chodzi
                                        > tylko o Sprawę!

No widzisz, przynajmniej wprost napisane - a nie jakieś mamienie "pierwszymi
                                        stronami gazet".
                                        • zona_mi Re: Kosheen, dla Zony medialna popularność 20.12.06, 10:57
                                          > > ale przecież nie o popularność tu chodzi
                                          > > tylko o Sprawę!
                                          >
                                          > No widzisz, przynajmniej wprost napisane - a nie jakieś mamienie "pierwszymi
                                          > stronami gazet".

Racja, racja! Nic nie powinno być ważniejsze i bardziej święte dla prawdziwej
                                          kobiety i matki, jak długotrwałe karmienie piersią dzieci i męża! Przy ludziach
                                          i w telewizji, i w gazecie!
                              • macha_lassem Re: chciałam napisac że w tej sprawie nie mam nic 19.12.06, 18:45
                                Już lepiej z mlecznym słoniem niż śmierdzącym leniwcem.
                      • barbi1 Re: Iwles, Iwoniaw, ile w Was jadu. 19.12.06, 00:38
                        zona_mi napisała:

> Nie możecie dziewczynie doradzić? Jak nie macie nic do powiedzenia to w ogóle
                        > nie piszcie!
                        > Żal mi Waszych dzieci i mężów.
                        >

big_grinDDDDDDDDDDDDDD
                        <cmok, cmok> Zonka!
                        • zona_mi Barbi, najmilsza z Barbich!!! 19.12.06, 01:02
                          Jak miło Cię widzieć!
                          Cmokam i ja chachachachacha kiss
                          • iwles Towarzystwo wzajemnej adoracji 19.12.06, 02:11
                            błeeeeeeeeeeeeeee aż mdli..........

;P
                            • zona_mi Proszę bardzo, Iwles 19.12.06, 12:20
                              kubełek podstawiam - na jad też ;P
                              • wegatka Re: Proszę bardzo, Iwles 19.12.06, 18:28
                                zona_mi napisała:

> kubełek podstawiam - na jad też ;P

i na mlesio ;-]
                              • iwles Re: Proszę bardzo, Iwles 19.12.06, 18:44
                                zona_mi napisała:

> kubełek podstawiam - na jad też ;P

ten jad to niby mój ???????

;P
                                • zona_mi Re: Proszę bardzo, Iwles 19.12.06, 18:53
                                  Ach, bo tyle jadu było w poprzednich wypowiedzich... ale wiem, że tak naprawdę
                                  nie myślisz, prawda? Miałaś gorszy dzień, ale już wszystko dobrze, tak?
                                  Następnym razem wypłacz się porządnie na mojej mlecznje piersi, a wszystkie
                                  smutki precz pierzchną i empatia dla potrezbujących wróci.
                                  Pozdrawiam Cię serdecznie, Iwlesku!
                                  kiss**
                                  • iwles Re: Proszę bardzo, Iwles 19.12.06, 19:42
                                    Poczekam aż zamiast mleczka popłynie piwko. Nie chcę rozdrażniać mojej
                                    przyssaweczki.

ps. czy ja też zostałam przyłączona do TWA ?
                                    • zona_mi Re: Proszę bardzo, Iwles 19.12.06, 22:24
                                      Widzę wyraźną zmianę w Twoim tonie dzisiaj, więc dlaczego nie? Przytul się,
                                      kochaniutka, może i piweczko się znajdzie - bezalkoholowe, żeby dzidzi krzywdy
                                      nie zrobić wink
                      • iwoniaw Zona, nie każdy ma w sobie AŻ TYLE empatii 19.12.06, 19:20
                        żeby się _wczuć_ w _ten konkretny_ problem wink
                        • zona_mi Re: Zona, nie każdy ma w sobie AŻ TYLE empatii 19.12.06, 19:32
                          Dobrze zatem, że udało się chociaż_mi
                          wink
                          • iwoniaw No nie wiem, nie wiem... 20.12.06, 00:35
                            Rexonka zamilkła i nie wiemy, czy zdołała jakoś ukoić wzburzenie...
    • chupachups1 Re: ROFTL n/txt 19.12.06, 12:11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka