Dodaj do ulubionych

W czym mogę Pani pomóc? :)

• Gość: Hipcio Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 21:12
      Jestem psychologiem specjalizującym się w pomocy chorym na nowotwory złośliwe, ale także na inne choroby somatyczne. Specjalizacja może rzadko potrzebna i nie życzę, by ktokolwiek z Was musiał korzystać z mojej pomocy, ale wiem, że jakby co, może się przydać.Ida
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 21:39
        Jestem pedagogiem specjalnym, mam nadzieję, że nie będę bardzo pomocna, jeśli jednak któraś z mam ma pytania dotyczące niepełnosprawności ( nie tylko intelektualnej) bardzo chętnie wyjaśnię, w miarę możliwości pomogę..Ukończyłam też podyplomowo seksuologię społeczną - służę pomocą w zakresie rozwoju psychoseksualnego naszych pociech. PozdrawiamAlfa
        • Gość: Karenina Re: W czym mogę Pani pomóc? :)-filozofia IP: *.* 15.03.03, 17:50
          Jeśli szukasz....nowej filozofii życiasmile))sensu,smaczku-pisz do mnie...mam licencjat z filozofii!Pozdrawiam
        • Gość: Jo@sia Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 27.03.03, 23:27
          Alfa jeżeli możesz to napisz do mnie na priva potrzebuje pewnych zagadnień z pedagogiki specjalnej a dokłądnie pedagogika lecznicza - dysfunkcje ruchowe i choroby przewlekłe. Jeżeli masz coś na ten temat to prosze daj znać.Mój adres: joasiaz@poczta.fmPozdrawiam cieplutkoJoasia
      • Gość: eKachna Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 21:54
        hmmm, czuję się bezużyteczna... :cry: wobec waszych umiejętności.Jestem polonistą, trochę się z tym ukrywałam na forum bo czasami zdarza mi się pisać nie do końca poprawnie. No, ale mleko się wylało: jakby jakieś dziecię lub douczająca się mama potrzebowała pomocy to służę.Język mi się wyostrza i styl wygładza gdy piszę skargę, petycję lub innego rodzaju pismo, w którym trzeba komuś dowalić. Piekę, gotuję, odchudzam się ( w tej kolejności ) i posiadam sporą wiedzę w tych kwestiach.
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - doradztwo IP: *.* 14.03.03, 23:43
      Pomysł rewelacyjny!! Z całej siły popieram.Niestety nie umiem gotować ani robić na drutach ( chociaż próbowałam się nauczyć!) ale może i moja wiedza nt. reorganizacji firmy, reinżynierii procesów ( zwłaszcza logistycznych) , opracowywaniu strategii, przygotowywaniu biznes planów,analiz rynkowych, komuś się przyda.Ze swojej strony na pewno skorzystam z pomocy dziewczyn od spraw tzw. budowlanych bo mi coś dom pęka, kurcze.Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomysł nie zaginie wśród społeczności e-mam!
    • Gość: maugosia Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 15.03.03, 00:00
      Znam się na podróżowaniu z dziećmi :)) Z maluchem na czterotysięczniki, w tropiki, co robić by nie złapać malarii lub bilharcjozy lub nie zejść na chorobę wysokogórską. Lub jak wybrać się na spływ z niemowlakiem albo w Tatry, co spakować, jak nocować z połroczną dzidzią pod namiotem, itd, itd... Jak przeciwstawić się Dziadkom, którzy uważają, że wyjazd z rocznym maluszkiem na wakacje kwalifikuje się do odebrania praw rodzicielskich :lol:. W miarę mojej z trudem zdobytej wiedzy (i doświadczanej na własnych dzieciach! - trekking w Himalajach z dwulatką, Meksyk z czterolatką, Egipt z roczniakiem i szesciolatką, Maroko i Atlas Wysoki w czasie ciąży plus co roczne spływy i wyprawy rowerowe) wiedzy - chętnie doradzę. Również w zakresie atrakcji dla dzieci na świecie - od parków rozrywki, muzeów interaktywnych, centrów zabaw po ogrody zoologiczne, skanseny, aquaparki - mam bazę danych z niemal całego świata.
      • anqal Re: W czym mogę Pani pomóc? :) do Maugosi 16.07.03, 20:54
        Maugosiu czy mogłabyś napisać jaki jest Twój adres internetowy? Nie wiem czy
        to moja niewiedza czy nie ma go (tj. adresu) na forum, a temat przez Ciebie
        poruszony - dzisiaj dopiero trafiłam na wątek - b. mnie interesuje.
        Mój adres to anqal@NOSPAM.gazeta.pl. Ania
    • Gość: wikibar Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 15.03.03, 00:25
      A ja zawodowo i z przyjemnością zajmuję się instalacjami sanitarnymi i grzewczymi, wyposażeniem kotłowni i łazienek, itp. Mogę pomóc dobrać kocioł i grzejniki do domu lub mieszkania. Mogę doradzic jak pomieścic wszystko co trzeba w małej łazience. A wyłącznie przyjemnościowo (niestety)zajmuję się medycyną naturalną, astrologią, numerologią itp. Pozdrawiam
    • Gość: Cydorka Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 15.03.03, 10:38
      Witam!Zwierzaka oczywiście przez komputer nie ulecze ale czasem coś doradze podpowiem pomoge wybrać lekarza albo nakrzyczę ze się do niego jescze nie poszło.emama i eweterynarzCydorka
    • Gość: Asik25 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) TURYSTYKA IP: *.* 15.03.03, 11:44
      Hej,Tak jak w tytule. Od paru lat pracuję w turystyce głównie młodzieżowej i dziecięcej. 1. Mogę pomóc w zadawaniu trudnych pytań organizatorom kolonii i obozów.2. Uwielbiam połączenie turystyka plus interet także z chęcia wyszukam (dosyć sprawnie mi to idzie) oferty na wczasy dla całej rodzinki. 3. W temacie opinii o konkretnych biurach się nie mieszam, bo zawsze znajdzie się ktoś superzadowolny albo ktoś komu dane biuro wakacje zepsuło. 4. Inne sprawy związane z tematem turystyka, wakacje, podróże wedle możliwości... (pogoda, ceny, przewodniki, co warto zobaczyć itp) co by tu jeszcze...5. Po konsultacji z mężem mym cudownym sprawy elektryczne i ogólno remontowe w domu :-)Wszelkie pytania o rady tylko i wyłącznie na priva.asi22@wp.plAsia z Gdynips. za dni parę zostanę po raz pierwszy mamą, mimo to mam nadzieję, że znajdę chwilę na siedzenie przy kompie
    • Gość: Kleo Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 15.03.03, 12:45
      HEjhmm... co ja umiem?..:) Po pierwsze wiem duzo o Estonii (o Litwie i Łotwie moze troche mniej...) i mam kontakty z osobami stamtad, a wiec i w kwestii jezyka est. moge cos pomoc, a przede wszystkim w kwestii wyjazdow do tego cudnego kraju! :) jakbyscie mieli takie plany wakacyjne- to prosze o kontaktsmile) Poza tym z tytułu bycia tzw. humanistka :) moge pomoc w kwestiach polonistycznych, a wiec doradztwo "wypracowaniowe", lekturowe, gdzie metafora agdzie onomatopeja ww tekscie tez pomoge wysledzic oraz wyglosze mowe nt Zbigniewa HErberta czy innego Poety lub Prozaika itp... Moge np kgos przepytac przed klasowka czy matura itp... Hm.. no, angielski, rosyjski (ale cos danwo nie uzywlam..)... aha poza tym skonczylam (prawie...:) ) etnologie i antropologie kulturowa wiec jakby cos o folklorze, ludowych strojach, mniejszosciach itp czyli wszystko zwiazane z kultura- to tez zapraszam :)moj maz z kolei ejst programista, RPG-owcem i radiowcem i nei wie ze go tu wpisuje :) ale chyba by pomogl jakby co :)pzodrawiam najwyzej cos dopisze :)pacleo
    • Gość: maria_rosa Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 15.03.03, 13:02
      Może blado wypadnę...ale: pracuję w ubezpieczeniach.Jakby co, to służę radą, ewentualnie podeślę jednego z agentów - jeżeli ktoś będzie chciał się ubezpieczyć na życie, dziecię ubezpieczyć, dom, mieszkanie, samochód....pozdrawiam,maria rosaps. Kiedyś byłam tancerką................. np. w disco polo ;)
    • Gość: AneczkaG Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 15.03.03, 14:20
      Medycyna. Jako doktórka bardziej teroretyk niż praktyk (pracowałam 2,5 mies.) zawsze mogę coś w mądrych księgach wyszukac i zeskanować. Cośtam wytłumaczyć. Gorzej z kontaktami w światku medycznym - jeszcze nie zdązyłam nawiązać :lol:I trochę ubezpiecznia. Choć to bardziej działka męża. Ale gdyby ktos ze Śląska chciał...Aha, i jeszcze mogę radzić, jak studiawać mając dziecko :)
    • Gość: eMisiek Re: W czym mogę Pani pomóc? :)- lekarz IP: *.* 15.03.03, 16:10
      Chętnie pomogę osobiście- ewentualnie podpowiem gdzie szukać pomocy- mam sporo znajomych "z branży"- głównie na Śląsku ale i w Krakowie kilka osób się znajdzie
    • Gość: undp Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 15.03.03, 16:28
      "o-ja cie!", ale super wątek!moje hobby poparte edukacją:* jeżeli chcecie, żeby Wasz maluch nie nudził się drepcząc za Wami po muzeach, galeriach a dużo skorzystał to coś doradzę (aktywna edukacja muzealna),* jeżeli nie wiecie "dlaczego muchy są pożyteczne?" to odpowiem na te i wszystkie inne dziwne pytania z zakresu ochrony przyrody,moja edukacja poparta doświadczeniem to:* etnologia (antropolog kultury), ale bardziej znam się na problemach etnicznych (kultura i historia mniejszości narodowych, etnicznych, religijnych - zwłaszcza na pograniczach) niż np. na strojach ludowych,* pomogę we wszystkich kwestiach białoruskości, prawosławia (język, analizy, też wypoczynek)* jakby ktoś potrzebuje pomocy przy fotografowaniu aparatem wielkoformatowym (typu Sinar) to też niech pisze.Jewka
    • Gość: Berenika Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 15.03.03, 19:12
      Zawodowo mogę udzielić rozmaitych informacji natury ogólnobiologicznych, tudzież korepetycji do poziomu studiów (pierwsze lata).Mogę doradzić w sprawach gotowania.Mam w pamięci własnej i zewnętrznej tysiące piosenek rozmaitych, tudzież akordy do nich.Mam dużą dość bibliotekę i ogromny zbiór kaset video (ok. 300 filmów), chętnie pożyczam lub przegrywam.Mogę także robić zdjęcia na zamówienie, ja albo mój mąż.Mam dojścia w prawie wszystkich bibliotekach, zwłaszcza naukowych, na terenie całego kraju.Zawsze chętnie pogadam na tematy absolutnie dowolne, zawsze i wszędzie :)Berek mama Żaby :bounce:
    • Gość: knabi Re: W czym mogę Pani pomóc? :) -lekarz radiolog IP: *.* 15.03.03, 19:23
      Gratuluję pomysłu! Mam nadzieję skorzystać z niektórych kontaktów. Ze swojej strony służę wiedzą medyczną popartą doświadczeniem z dwiema córeczkami, najlepiej znam się oczywiście na diagnostyce obrazowej (rtg, USG, tomografia komputerowa, rezonans magnetyczny, mammografia).
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - polonistka IP: *.* 15.03.03, 20:47
        Ja też się cieszę z pomysłu!Skończyłam POLONISTYKĘ, także zapraszam z językoznawstwem i literaturą (literaturą dziecięcą też jak najbardziej). Pisanie prac dla studentów na zamówienie szczęśliwie porzuciłam, ale korekty chętnie robię, korepetycji udzielam. Na LOGOPEDIĘ dopiero się wybieram, ale to tylko kwestia czasu a i w tej dziedzinie się przysłużę :-) .Mam za sobą kurs SZYBKIEGO CZYTANIA i technik pamięciowych, czytam 500-600 stron na godzinę, mogę zdradzić jak to robić, albo poczytać za was.Mój mąż jest informatykiem, też lubi pomagać.Moja mama jest doświadczoną pielęgniarką środowiskowo-rodzinną, dla mnie kopalnią wiedzy na temat zdrowia, też może poradzić.Mój tata to dopiero szycha :lol: jest biegłym rewidentem.Moja szwagierka jest pianistką, lubi np. uczyć dzieci gry na pianinie.Mój brat zna się na fantastyce i RPG.A moja trzyletnia córeczka specjalizuje się w pływaniu, literkach, cyferkach i grach wszelkiego rodzaju ;-)
        • Gość: Fuga Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - polonistka IP: *.* 15.03.03, 21:48
          Bankowość - PR i marketing bankowyBusiness English i francais commercialqrcze chyba tylko tylepzdrFuga
          • Gość: kamyczek Re: W czym mogę Pani pomóc? - ZUS IP: *.* 16.03.03, 10:32
            jestem inspektorem kontroli ZUS czyli mogę pomóc - składki, zasiłki, umowy, prawo pracy itp., za wyjątkiem emerytur i rent. na tym się nie znam (chociaż mogę doradzić gdzie szukać)pozdr. kamyczek
        • Gość: magamaga0 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - italianistka IP: *.* 15.03.03, 22:12
          Jestem italofilką :-) z wykształcenia :-) i z pasji. Ogólnie rzecz biorąc kocham wszystko co włoskie i troszeczkę się na włoszczyźnie znam :-) - zarowno kulinarnie, turystycznie jak i językowo.Kocham ksiązki i kino. Kiedyś malowałam na szkle.. haftowałam..To niewiele, ale może na coś się nadam :-) :-)Pozdrawiam serdecznieMarghe
        • Gość: akacha Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - poproszę maila IP: *.* 16.03.03, 15:35
          podaj, koniecznie podaj maila do siebie :)akacha
          • marghe_72 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - poproszę maila 05.05.03, 13:52
            Czy to ja mam podac maila??
            A co mi tam, prosze bardzo smile - magamaga0@poczta.onet.pl (to 0 to zero)
            Marghe
        • Gość: Agnieszka.Z Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - polonistka-do ani IP: *.* 16.03.03, 15:48
          aniu czy możesz coś więcej powiedzieć mi na temat tego szybkiego czytania??? ja mam 9 letnią córkę i chcę ja posłać na to od wrzesnia bo w moim mieście coś takiego istnieje już od 10 lat . proszsę cię odpisz mi aga
        • Gość: Silije Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - polonistka IP: *.* 16.03.03, 18:08
          Nie zalogowałam się, więc nie zobaczyłyście mojego maila, ale teraz już widzicie - silije@poczta.onet.pl
      • Gość: leptir Re: W czym mogę - PYTANIE IP: *.* 17.03.03, 20:45
        TAK WIĘC MAM PYTANIE. JESTEM POD OPIEKĄ NEUROLOGA, ALE TA PANI DOKTOR NIE JEST ZBYT ROZMOWNA. MAM CODZIENNE UPORCZYWE BÓLE GŁOWY DWOJAKIEGO RODZAJU- JEDENN "NORMALNY" Z PRZODU, DRUGI DZIWNY Z TYŁU GŁOWY.ŚRODKI PRZECIWBÓLOWE NIE POMAGAJĄ. DO TEGO SILNE ZAWROTY GŁOWY, WYPADAJĄ MI Z RĘKI RÓZNE PRZEDMIOTY, NIE TRAFIEM Z PICIEM DO UST - TYLKO NP. NA BLUZKĘ ITP. NAJPIERW DOSTAŁAM LEKARSTWA I SERIĘ ZASTRZYKÓW WZMACNIAJĄCYCH, NIC NIE POMOGŁO. dOSTAŁAM SKIEROWANIE NA REZONANS. ALE BADANIE BĘDĘ MIAŁA DOPIERO W LIPCU. CZEGO MOGĘ SIĘ SPODZIEWAĆ PO BADANIU? CZY MOŻE WARTO WCZEŚNIEJ POSZUKAĆ "KONKRETNIEJSZEGO" LEKARZA? NALEŻĘ DO OSÓB KTÓRE WOLĄ ZNAĆ NAJGORSZĄ PRAWDĘ NIŻ ŻYĆ W NIEWEIEDZY. MÓJ SYNEK DZIS SKOŃCZYŁ ROK I BARDZO CHĆE DLA NIEGO WYZDROWIEĆ. POZDRAWIAM! OLA
      • wrona72 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) -lekarz radiolog 27.01.04, 12:59
        Witam i bardzo prosze o pomoc.
        U mojego synka w czasie badan skriningowych wykryto zmiany w mózgu. Zrobiliśmy
        RM i TK, które wykazały, ze jest to naczyniak z zespołu Sturge Webera, ale nasz
        mały nie ma żadnych zmian na skórze, ani nieprawidłowosci neurologicznych. Co
        to jest? Jakie sa rokowania u malców z naczyniakami?
    • Gość: Rysia Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 15.03.03, 23:50
      Suuuuuuuuuuuuuuper pomysł, chylę czółko :jap: .Jeżeli chodzi o wykształcenie to pewnie nikomu nie przyda się mchanizator leśnictwa :hap:. Mam nadzieję, bo niewiele pamiętam ale jakieś namiary zawsze mogę dać.Natomiast zawodowo mogę pomóc, a w zasadzie bardziej mój mąż, bo ja trochę wypadłam z "branży", w sprawach telefonów komórkowych. Jeżeli komuś przydadzą się informacje na temat niektórych telefonów komórkowych, nowo oferowanych usług / w sieci Era/ lub promocji to służę pomocą. Również wszystkie zawiłości faktur i samej obsługi telefonu postaram się wyjaśnić. Mamy również dobrze obstukany rynek wózkowo-samochodowy :-) też chętnie doradzimy lub odradzimy.Zajmujemy się też rodzinami patologicznymi i możemy coś nieco podpowiedzieć w tych sprawach.To chyba już wszystko,pozdrawiam :hello:Paulina mama Wiktorka
    • Gość: kasiunia Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - anglistka/filmoznawca IP: *.* 16.03.03, 08:51
      hej, pomogę w kwestiach dydaktycznych- jaki kurs, podręcznik, metoda. mogę wytłumaczyć dlaczego coś in english tak a nie inaczej, chociaż przez net czasami ciężko :) z racji pasji i zawodu że tak powiem wystudiowanego mogę poradzić na co warto iśc do kina :)
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 16.03.03, 10:38
      Ja skończyłam Akademię Rolniczą - Agronomię, więc jestem rolnikiem z wykształcenia i postaram się pomóc w sprawach rolnictwa. Pracuję w zakładzie komunalnym, czyli zieleń miejska, oczyszczanie miasta, śmieci i cmentarze, też jakby co to czekam na pytania. Mój mąż jest leśnikiem.Pozdrawiam
    • Gość: asia.d.d Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 16.03.03, 11:23
      rehabilitacja medyczna- ale dorosłychoraz języki- angielski, francuski, rosyjski- mało oryginalnie, ale przetłumaczę każdy tekst medycznya mój mąż- neurologia:hello:
    • Gość: CrazyMary Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 16.03.03, 14:44
      Bardzo chciałabym się przyłączyć, ale moje wykształcenie chyba mało przydatne. Jestem pedagogiem specjalnym i to bez doświadczenia zawodowego, ale niedługo po studiach. Ale w razie jakichs pytań chętnie pomogę.
    • Gość: akacha Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - mam prośbę IP: *.* 16.03.03, 15:43
      Moja prośba taka: logujmy się dziewczyny odpowiadając w tym wątku lub podawajmy chociaż maila do siebie, to nam ułatwi sprawę. Przy okazji chciałam zapytać o maila Ani - polonistki, ale chyba podpięło mi się gdzie indziej :)Chodzi mi o to szybkie czytanie :) lub Aniu odezwij się do mnie.akacha
    • Gość: Agnieszka.Z Re: W czym mogę Pani pomóc? :)-pielegniarka IP: *.* 16.03.03, 15:45
      ja jestem pielegniarką a więc wszelkiego rodzaju sprawy z tym związane. :lol:
    • Gość: _Su_ Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 16.03.03, 16:32
      Witajcie, wątek w dechę. jestem pewłna podziwu dla niektórych mam a najbardziej chyba dla tej trekującej z dziećmi i podróżującej-normalnie bestia nie kobieta ;)Ja mogę pomóc w języku angielskim o ile czas mi pozwoli. Lubię też dekorować wnętrza(oczywiście jako amator) Mąż natomiast pedagog, instruktor żeglarstwa,ratownik medyczny, ładnie rysuje, ma zespół szantowo-folkowy i może np.zrobić projekt graficzny stron internetowych. Poza tym mieszkamy na Mazurach :))))) pozdrawiamSu
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 16.03.03, 19:55
        SuJa bym do tego męza chciała... :sol: :sarcastic:Twoja Zdeterminowana Rosa :grin:
    • Gość: marzenna Re: W czym mogę Pani pomóc? :) kosmetyczka IP: *.* 16.03.03, 20:56
      Jestem kosmetyczką, interesuję się wizażem i kolorystyką. Bardzo lubię robić makijaże, doradzać. Moim hobby są także ezoteryka, numerologia, feng shui. Lubię gotować i jeść :)
    • Gość: Basia_mama_Patryka Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - księgowa IP: *.* 16.03.03, 21:09
      Ale fajny wątek :)Mogę pomóc w sprawach rozliczeń podatkowych, kłopotów związanych z założeniem/prowadzeniem księgowości firmy /ryczałt, KPiR, księgi handlowe/ i ogólnie sprawami dotyczącymi kadr i księgowości.:hello:
    • Gość: epaula Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 16.03.03, 22:24
      Hi!A ja jestem żywieniowcem.Pozdrawiam - epaula
    • Gość: wiesia Re: W czym mogę Pani pomóc? :) odkryjny karty? IP: *.* 17.03.03, 09:36
      A może by tak w paru słowach o naszym zakresie kompetencji napisać w profilach? Wtedy łatwiej by było w razie czego znaleźć pomoc.
      • Gość: Martenka Re: W czym mogę Pani pomóc? :) matematyk IP: *.* 17.03.03, 12:49
        Właśnie ja jestem matematykiem mogę pomóc waszym pociechom (tym starszym umiejącym już liczyć i chodzącym do zreformowanej podstawówki, gimnazjum, liceum) w matmie.
        • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) matematyk IP: *.* 17.03.03, 14:50
          witam, ja także oferuję swoją pomoc w matematyce, statystyce, ekonometriipozdrawiamiffona
      • Gość: Asieniek Re: W czym mogę Pani pomóc? :) odkryjny karty? IP: *.* 17.03.03, 13:32
        Chętnie którąś Z Pań (lub szanownych małżonków) zresocjalizuję :lol: Służę też pomocą w zakresie prawa pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka