kora266 02.01.07, 16:26 Czesc, ciekawi mnie czy i kiedy planujecie nastepnego maluszka. My sobie jeszcze damy czas tak ok.4-5 lat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1kamysia1 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 02.01.07, 17:37 ja urodzilam pol roku temu Kubusia i jakos narazie mi sie nie spieszy do nastepnego poroduuu Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 02.01.07, 17:45 My planujemy około 3 lat różnicy między dziećmi. Tak, żeby mała była juz w przedszkolu jak urodzi się drugi bobas. Odpowiedz Link Zgłoś
imoan8 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 02.01.07, 17:45 A ja urodziłam 2 miesiące temu, a nad następnym zamierzamy zacząć pracować we wrześniu, żeby różnica była niecałe dwa lata. Z autopsji wiem, że to super układ dla rodzeństwa, a dla rodziców podobno też . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 03.01.07, 10:37 Młody ma 9 mies. i zamierzamy zacząć pracę nad drugim gdzieś tak we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 03.01.07, 10:49 mała ma 8 m-cy.jak myśle o porodzie,i o tym co sie działo do miesiąca po....ciarki mnie przechodzą.ale chcielismy nieduzą różnice wieku.wiem ze to dobry układ....jak mała skończy rok zaczynamy sie znów starać... Odpowiedz Link Zgłoś
monissia1 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 04.01.07, 10:13 Witam, wiem z własnego doświadczenia ze nie ma co długo czekać między moim jednym synkiem (7,5 lat) a drugim(4 miesiące) jest 7 lat różnicy i to jest dużo, jest straszna zazdrość do tego stopnia ze ze starszym latam teraz do psychologa. Najlepiej jak jest różnica max. 3-4 lata. Pozdrawiam Mama Krystianka i Wiktorka Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 03.01.07, 11:15 Krzyś ma 5 mies, rodzeństwo planujemy za 5-6 lat (mama chce w międzyczasie zrobić specjalizację zawodową) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszymona2 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 03.01.07, 12:28 szymonek ma 13 miesiecy i juz a 5 miesiecy bedziemy miec drugiego dzidziusia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas10 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 03.01.07, 13:08 Laura ma 7 miesiecy.następna dzidzia za 3-4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
punia9 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 03.01.07, 13:20 Lilijka ma rok i 5 miesięcy i za ok. tygodnia będzie mieć braciszka Pozdrawiamy. Szafranki Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 03.01.07, 13:26 Jeśli podniosą mi pensję, chcialabym za 3, 4 lata drugą dzidzie. Mój Szymcio ma roczek. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.aje Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 03.01.07, 13:50 Czasem można planować, a los chce inaczej... Na ogół jest tak że jakby się chciało trzeba długo się starać, a jak się nie planuje wystarczy jeden raz. W ten sposób zostałam mamą trzeciego dziecka, ale niczego nie żałuję i kocham ją nad życie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia0212 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 03.01.07, 14:32 O nieeeeeeeeee! moje"trojaczki" mi wystarczą. img153.imageshack.us/img153/3051/84hb3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
czarnika Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 03.01.07, 14:52 Ola ma prawie 10 lat a Maks skonczył 6 miesiecy trzeciego nie planuję, no chyba żeby przypadkiem....- nie zmartwilabym się ! Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1315 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 03.01.07, 15:25 Mateuszek ma 2 Latka i 3 m-ce, a ukaszek wkrótce skończy 3 miesiące. Bardzo dobra różnica wieku))) Chcieliśmy miec dwoje dzieci i tak się stało. Ale jeśli okazałoby się,że mielibyśmy jeszcze jedno dziecko, to nie martwiłabym się. Mateuszek ma i Łukaszek ma Odpowiedz Link Zgłoś
maxima13 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 04.01.07, 09:13 Starsza córka ma 7 lat, mlodsza 5 m-cy. Maja świetny kontakt. Starsza bawi sie mlodsza, chwile przypilnuje ( choc nie wymagam tego od niej i nie wyreczam sie nia). Sama chce pomagać. Mała wodzi za nią wzrokiem i tylko czeka kiedy ta do niej podejdzie Wiem ze to duza róznica wieku, ale nic nie poradzę. Ciesze się, że Agnieszka nie jest zazdrosna o swoja młodsza siostrę, na która tak czekała Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 04.01.07, 09:30 Jestem mama 2,5 miesiecznej Izabeli. Gdyby to pytanie pojawiło sie 1,5 miesiaca temu to napewno odpowiedziałabym - NIE chociaz przed porodem deklarowałam, ze chciałabym miec troje dzieci. Teraz, gdy kryzys minął, wiem, ze jak tylko bede mogła to urodze kolejne dzieci. Starania zaczniemy za jakies 3 lata (bo tyle podobno organizm dochodzi do siebie po ciązy, która dla mnie była ogromnym obciążeniem fizycznym i psychicznym) Ja mam sioste młodsza o 15 miesiecy i o ile dla rodzenstwa to super układ, to dla rodziców juz niekoniecznie. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa51 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 04.01.07, 10:35 Moja córka ma 8,5m-cy. Ciąża była trudna, długo do siebie dochodziłam. Chciałabym żeby różnica wieku nie była duża przy kolejnym dziecku, ale bardzo się boję bo nie mam pomocy przy dziecku.No i jeszcze 1,5 roku studiów do ukończenia(z jednym dzieckiem jest ciężko, w ciąży też było ciężko). Biję się z myślami i nie wiem co będzie leprze...Więc w przeciwieństwie do was ja nie jestem zdecydowana. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa513 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 04.01.07, 12:00 moja córeczka ma 2,5 miesiąca, następne dziecko gdzies tak za 5-10 lat, ciąza i poród były dla mnie bardzo trudne a opieka nad córeczką tym bardziej, zamierzam najpier zrobic karierę zawodową a potem zdecyduje sie na drugie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
aishka2307 styczeń/luty 2008 04.01.07, 16:02 ja na styczeń/luty 2008, czyli zaczynamy sie starać w kwietniu, chyba, że zdarzy się wcześniej To też będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
lamicka Re: styczeń/luty 2008 04.01.07, 16:15 nasz synus ma roczek, a my juz podjelismy odpowiednie kroki w kierunku nadtepnego brzdaca - NAWET PRZED CHWILA))) Odpowiedz Link Zgłoś
ania2425 Re: Czy i kiedy nastepny bobas??:))) 04.01.07, 17:03 Maja ma 16 mies, kolejne dziecko planujemy tak za ok 1,5 roku ale w życiu nie da się wszystkiego zaplanować co do miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś