michasia24 19.01.07, 09:19 Kupiłam sobie fajną kiece ze sztruksu i wrzuciłam ją do prania (co za sierota ze mnie) z czarna cholerną durna głupią farbującą bluzką ,cholera jasna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onak1 Re: się wkurzyłam!!!!! 19.01.07, 09:23 o cholera! znam to wrzuciłam nową pościel kiedyś do prania Drewex śliczna jasna zieleń, do tego wrzuciłam spodnie cieniutkie brązowe, nie wiemdziałam ze one farbują.Wyjęłam pościel kremową, ale cholera jaka brzydka była. Kupiłam ace i wlałam dwie nakretki na 1/5 wanny wody.wrzuciłam pościel poleżała 15 minut i wyjęłam nowiutką czysciutka pościel! udało mi się. Ale nie wiem jak ze sztruksem.Ale masz wyjscie teraz? spróbuj.Tylko nie polewaj ace, ale wlej do wody, wymieszaj i wrzuc spodniczkę, powinno zejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
mamahani2 Re: się wkurzyłam!!!!! 19.01.07, 10:19 Też zrobiłam sobie kiedyś taką niespodziankę. Prałam jasne rzeczy, właściwie samą bieliznę i dorzuciłam do tego żółtą koszulkę - myślę sobie jasna przecież to może być. Ostatecznie okazało się, że jednak nie bardzo, bo wyciągnęłam z pralki wszystko w żółtym kolorze. Płakać mi się chciało! Niestety niczym nie szło tego wybielić i tak staliśmy się posiadaczami pięknej kolekcji żółtej bielizny. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: się wkurzyłam!!!!! 19.01.07, 10:50 my tak mielismy na studiach, mieszkalismy w czworke: dwoch chlopakow w jednym pokoju i my we dwie w drugim; no i jednemu z nich mama dała żółtą koszulkę... potem cala czworka miala wszystko zoltawe tylko że wtedy to po prostu poszedł brecht i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: się wkurzyłam!!!!! 19.01.07, 10:38 Jest specjalny srodek do ratowania zafarbowanej odziezy, dziala, aczkolwiek moze zmiec pierwotny kolor odziezy- no ale plamy zlaza i mozna ciuch nosic. Odpowiedz Link Zgłoś
agatelek2 Re: się wkurzyłam!!!!! 19.01.07, 10:46 Nie dziwota!Najgorsze,że sama ją do tego prania wrzuciłaś bo jakby mąż albo niemąż,to chociaż miała byś się na kim wyżyć....... ;o)))))) Odpowiedz Link Zgłoś