alik74 12.03.07, 08:59 Zrobiłam błąd ortograficzny w zaproszeniu na chrzest dziecka(( W dodatku w nazwie swojej miejscowości! Nie jestem dyslektykiem, poprostu z pośpiechu, nieuwagi. Akurat w zaproszeniu dla chrzestnej, wstyd przed całą rodziną(( Musiałam się wyżalić... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathiola Re: Ale gafa:((( 12.03.07, 09:01 No to faktycznie, skucha. Zaproszenia juz wydrukowane i rozdane? To pewnie nic już się nie da zrobić, tylko powstydzić Nie martw się, zapomną. Odpowiedz Link Zgłoś
alik74 Re: Ale gafa:((( 12.03.07, 09:03 mathiola napisała: > Nie martw się, zapomną. Oby jak najszybciej(( Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Ale gafa:((( 12.03.07, 09:17 A może istnieje kilka wersji pisowni nazwy danej miejscowości? Znam takie przypadki....chociaz w moim przypadku to jedni piszą nazwę miejscowości łącznie, inni rozdzielają...nie wiem, co to za błąd u Ciebie wystąpił.. Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: Ale gafa:((( 12.03.07, 09:25 Może chrzestna sama jest dysortografką i nie zauważy, a może nie przejmuje sie takimi pierdołami, zaśmieje sie raz i będzie miała ciekawsze tematy do rozmów z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
czaszka00 Re: Ale gafa:((( 12.03.07, 09:29 a jaki to był bład ...jakie słowo ...napisz czasem nie które błędy nie rzucają się w oczy Odpowiedz Link Zgłoś
alik74 Re: Ale gafa:((( 12.03.07, 10:04 Napisałam "góże" zamiast "górze" A to wszystko przez to, że mam córkę Różę, a ostatnio bardzo często piszę to imię((( Chociaż przy moim piśmie błąd zdradza tylko kropka nad "z". Buuuu Odpowiedz Link Zgłoś
alik74 Re: Ale gafa:((( 12.03.07, 10:08 Co do rodziny, to teściowa juz wie, a to oznacza, że wie cała rodzina(( Zastanawiam się, czy nie dać im drugiego zaproszenia - tym razem bez błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Ale gafa:((( 12.03.07, 10:13 oj tam się przejmujesz.obróc wszystko w żart, bo inaczej dadzą Ci popalić Odpowiedz Link Zgłoś
jklk Re: Ale gafa:((( 12.03.07, 18:10 Mój ojciec kiedyś chciał sprzedać garaż. Napisał ogłoszenie do rozwieszenia, skserował w iluś tam egzemplarzach, część rozwiesił - a w ogłoszeniu napisane, ze jest to garaz w ciągu garazy "wzdłóż" torów kolejowych. A najgorsze jest to, że żeby Wam to teraz opowiedzieć, to musiałam sobie w słowniku sprawdzić, jak się to "wzdłuż" pisze, bo zdolności ortograficzne niestety odziedziczyłam po ojcu Nie martw się, nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_ala Re: Ale gafa:((( 12.03.07, 18:22 Jak to drukowane zaproszenia, a nie wypisywane recznie zwal na blad w drukarni Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Ale gafa:((( 12.03.07, 19:11 Rozdaj na chrzcinach wszystkim errate i ... sie smiej Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Ale gafa:((( 12.03.07, 19:13 fajka7 napisała: > Rozdaj na chrzcinach wszystkim errate i ... sie smiej gorzej jak nie będzie komu rozdawać, bo wszyscy pojadą do tej miejscowości co na zaproszeniu Odpowiedz Link Zgłoś