melka_x Re: to żart? /nt 20.03.07, 09:39 mamakubusia8 napisała: > A ja się podpisałam))) Gratuluję braku wyobraźni. Apelując o zmianę w konsytucji właśnie wyważasz drzwi do zaostrzenie ustawy. Rozumiem, że jak zajdziesz w ciążę pozamiciczną to będziesz protestować przeciw przerwaniu ciaży i oboje zejdziecie z tego świata, a Twój Kubuś zostanie sierotą. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta melka 20.03.07, 09:43 ludzi bez wyobraźni jak mrówków. niestety w tym temacie ewolucja dzieje się wszedzie, tylko nie w polsce, zwłaszcza wsród tych młodych, prężnych psychicznie kobiet. ze im się mysleć nie chce - rozumiem, lenistwo, ale, że dobrowolnie harakiri być może na samych sobie popełniają podpisując paszkwile... to chyba efekt przedłużających się nastrojów dekadenckich w ich głowach...... Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: melka 20.03.07, 09:56 Przypuszczam, ze równie ofiarnie podpisywano by apel w sprawie zakazu transfuzji ludzkiej krwi, gdyby wiodącą religią była religia świadków Jehowy. To przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakubusia8 Re: to żart? /nt 20.03.07, 09:46 Napewno nie mam braku wyobraźni... i nie pisz tak skoro mnie nie znasz. I pozwól że będę miała swoje zdanie(chyba mam do tego prawo co??) I Jak już co to Kubuś ma nie tylko matkę ale również i ojca) i sierotą napewno nie zostanie... Ale skoro piszesz żeby się ze mna pokłucić to ci się nie udało. Bo nie mam zamiaru dyskutować o moich poglądach i przekonaniach Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: to żart? /nt 20.03.07, 09:53 Nie znam Cię, ale znam Twój pogląd w tej kwestii, to wystarczy żeby podejrzewać albo brak wyobraźni, albo okrucieństwo. O swoim życiu możesz sama decydować, chcesz umierac w imię idei proszę. Ale od innych kobiet i ich córek wara, nie masz prawa skazywać ich na śmierć. Utrzmymanie ciąży w pewnych wypadkach (ciąża pozamaciczna, ostra gestoza, zakażenie wewnątrzmaciczne i inne) to śmierć i kobiety, i dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
sara.24 Re: to żart? /nt 20.03.07, 10:39 > Nie znam Cię, ale znam Twój pogląd w tej kwestii, to wystarczy żeby podejrzewać > > albo brak wyobraźni, albo okrucieństwo. Moim zdaniem również takie poglądy świadczą o deliktanie mówiąc braku wyobraźni, niedojrzałości i okrucieństqwie w stosunku do już posiadanych dzieci. Nie pojmuję jak matka może twierdzić że bezproblemowo zdecyduje się na własną śmierć, osierocenie dzieci w imię tego żeby nie usunąć zarodka który i tak nie przetrwa kiedy ona umrze. Takie osoby albo nie wiedzą co piszą albo są zaślepione przez kościelne mądrości. O swoim życiu możesz sama decydować, > chcesz umierac w imię idei proszę. Ale od innych kobiet i ich córek wara, nie > masz prawa skazywać ich na śmierć. Dokładnie tak. Niech te fanatyczne baby robią sobie same co chcą ze swoimi macicami, zarodkami i czymkolwiek jeszcze. Ich życie, ich wola. Ale niech trzymają się z daleka od życia i decyzji innych. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: to żart? /nt 20.03.07, 09:55 mamakubusia8 napisała: I pozwól> że będę miała swoje zdanie(chyba mam do tego prawo co??) no, niekoniecznie powinno się na to pozwalać i pozostawiać bez komentarza, bo swoim zdaniem możesz decydować o sobie samej, a podpisując paszkwile wtryniasz nocha w nie swoją macicę moja droga. rozumiwm, że mąż cię ogranicza, wyznacza pola do działania i masz w sobie misję wcinania się w czyjeś życiorysy, bo masz za wąską przestrzeń życiową. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakubusia8 Re: to żart? /nt 20.03.07, 09:59 oooo fajnie kto jeszcze może mi napisać jaka jestem? Chętnie poczytam....przynajmiej poznam siebie samą))<lol> Odpowiedz Link Zgłoś
tora99 Re: to żart? /nt 20.03.07, 12:47 twoje poglady sa twoimi dopuki nie probujesz ich narzucic innym Odpowiedz Link Zgłoś
palolinkaa Re: Barbara Giertych protestuje 20.03.07, 09:58 nigdy w zyciu sie nie podpisze!! nikt nie ma prawa decdowac za kobiete!!on a sama powinna to zrobic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia tez nie jestem nielegalna 20.03.07, 10:57 czy obecna konstyytucja i ustawa antyaborcyjna gwarantuje przymus aborcji? od dluzszego czasu sie nad tym zastanawiam. osobiscie uwazam ze najpierw nalezaloby zmienic prawo karne i lekarzowi za aborcje wlepiac 25 lat. A jakos za tym nikt sie nie podpisuje ) a przeciez to jawna dyskryminacja dzieci nienarodzonych. Odpowiedz Link Zgłoś