Dodaj do ulubionych

bielizna nocna

28.04.07, 22:54
w czym najwygodniej wam się śpi?
w koszuli nocnej, piżamie a może nagosmile
i jeszcze jedno pytanie: sciągacie na noc majty jak to kiedyś zalecano i
sprawdzano na koloniach?

ja bardzo lubię różne fikuśne koszulki, ale niestety muszę spać też w
majtkach, żeby przez przypadek dzieci nie zastały mnie z gołym tyłkiem
Obserwuj wątek
    • fajka7 Re: bielizna nocna 28.04.07, 23:22
      cale zycie spie w pizamach, ktore musza byc od szyi do kostek bez wzgledu na
      pore roku i temperature, rekawy koniecznie dlugie
      to chore, ale nic nie moge poradzic na to, ze w nocy jest mi zawsze zimno i nie
      zasne bez przykrycia
      nie wyobrazam sobie spania w majtkach, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia
      • czarna_maruda Re: bielizna nocna 29.04.07, 00:15
        Piżama - spodnie + koszulka, bez gaci. W zimie szerokie długie spodnie + długie
        rękawy w koszulce (najlepsza taka bieliźniana, męska, odzidziczyłam kilka po
        mężu-zbiegły się w praniu) w lecie krótkie spodenki+koszulka na ramiączkach.
        Nie cierpię nocnych koszul, seksownych koszuleczek, satynki, koronki i innych
        pierdółek.
        • endzi11 Re: bielizna nocna 29.04.07, 00:31
          Tylko w pizamie bez majteksmile
    • ibulka Re: bielizna nocna 29.04.07, 02:11
      zwykła sukieneczka jakby na chłodniejsze dni...
      nago to ekhm... czasami ;D

nie znoszę tych takich błyszczących jak w serialach.
      zimne, śliskie...
      br...
    • twarz2 Re: bielizna nocna 29.04.07, 03:06
      w koszulce + majtki, bo dzieci
    • denea Re: bielizna nocna 29.04.07, 07:28
      Teraz w gaciach i staniku takim do karmienia bo rano jeszcze karmię na
      drzemiąco. Wcześniej w gaciach i jakiejś koszulce.
      Nie wyobrażam sobie spania bez majtek.
      Naprawdę na koloniach sprawdzali ??? Brrrrr...
    • moofka Re: bielizna nocna 29.04.07, 08:01
      w gaciach luzych o kroju bokserkowym na gore bawelniana koszulka
      dlugosc rekawa w zaleznosci od temperatury
      w spodniach pizamowch nogi mi sie placza
      koszule dluga przerabialam tylko w szpitalu i tez mi sie placza
      w dlugiej spalnej odziezy w ogole czuje sie jak osmiornica smile
      satynowe, koronkowe si owszem, ale na wejscie big_grin
      do spania "spania" tylko bawelniane
    • chupachups1 Re: bielizna nocna 29.04.07, 09:08
      W bawełnianej piżamie krótki rękaw + krótkie spodenki. Ew. góra na ramiączkach i
      długie spodnie (najnowszy prezent od męża). Mężowi już wyperswadowałam satyny
      wszelkiego rodzaju, mówiąc mu, żeby kiedyś sam spróbował sie w czymś takim przespać.
    • koralik12 Re: bielizna nocna 29.04.07, 09:41
      ja śpię w starych koszulkach męża i majtkach. Nie umiem spać bez majtek, nawet
      jak uda mi sie zasnąć to całą noc się rzucam przez sen i mam świadomość że nie
      mam na sobie majtek.
    • hexella Re: bielizna nocna 29.04.07, 13:18
      Śpię w tiszercie i gaciach.
    • kokietka.kokietka Re: bielizna nocna 29.04.07, 13:32
      Bardzo lubie spac w seksownej bieliźniewink)
      • aniulek87 Re: bielizna nocna 29.04.07, 13:35
        ja spie w pizamie(dflugie spopdnie+dluga bluzka)latem krotki rekaw niekiedy w
        bawelnianej koszuli
    • rita75 Re: bielizna nocna 29.04.07, 13:35
      > w czym najwygodniej wam się śpi?

oboje nago
    • jowita771 Re: bielizna nocna 29.04.07, 14:47
      piżama, albo jakieś spodenki i koszulka. jak spię w koszuli, to bez względu na
      jej długość, rano mam całą szmatę pod szyją, a od szyi w dół jestem goła, więc
      poza domem odpada. nago mi niezbyt wygodnie.
    • ciociacesia Re: bielizna nocna 29.04.07, 15:55
      nago, a jak zimniej, albom chora to w koszulce. strasznie niewygodnie spi mi sie
      w majtkach
    • jagodaczarnecka [...] 02.02.18, 11:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • 1matka-polka Re: bielizna nocna 02.02.18, 11:10
      Śpię w dresie i w majtach, 2 razy w życiu miałam jakąś infekcję intymną. W lecie śpię w podkoszulku i w majtach.
      • 1matka-polka Re: bielizna nocna 02.02.18, 11:12
        Dałam się nabrać. Olaboga
    • raczek-nieboraczek Re: bielizna nocna 02.02.18, 11:26
      niby koszula nocna,
      bawełniana sukienka do kolan z krótkim rękawem i sporym dekoltem,
      różne kolory,

listonoszowi i gościom mogę się bez problemu pokazać w "piżamie"

• same-old_mona Re: bielizna nocna 02.02.18, 11:41
      Najlepiej nago. Ostatnio w gaciach bo w połogu.
    • stephanie.plum Re: bielizna nocna 02.02.18, 11:51
      koszulka na ramiączkach i szerokie, luźne pantalony. pod pantalonami bawełniane majtasy "prababuni". bez nich nie zasnę.
      w zimie mamy w sypialni "komfortowe 15 stopni", więc jeszcze bluza.

nie cierpię koszulek nocnych, ku utrapieniu męża...
      • same-old_mona Re: bielizna nocna 02.02.18, 12:07
        To nie lepiej podnieść temperaturę zamiast w bluzie spać?
        • domowapani Re: bielizna nocna 02.02.18, 15:54
          Ja marzę o takiej temperaturze w sypialni. Mąż niestety musi mieć ciepło uncertain
          Cera inaczej wygląda, sen jest lepszy.
          • stephanie.plum Re: bielizna nocna 02.02.18, 22:08
            ja też to kocham. balkon otwarty (no, uchylony...), nos spod pierzyny tylko wystaje i oddycha tym balsamicznym powietrzem (mam szczęście, bo tu akurat nikt nie smrodzi).

mąż straszliwie cierpi, bo on to najchętniej miałby 30 stopni w mieszkaniu. ostatnio był chory, więc wyprowadził się do innego pokoju, a ja nie żałowałam sobie - i dziecku - powietrza. dziś wraca, więc chyba będzie musiało być cieplej. ech.
    • szironna Re: bielizna nocna 02.02.18, 12:02
      Jeśli chodzi o mnie, to bokserki plus koszulka (zimą koniecznie z długim rękawem). Oczywiście bawełna. Musi mi być wygodnie, inaczej nie zasnę.
    • emka_uk Re: bielizna nocna 02.02.18, 12:35
      Bluzka do spania+majtki. Nie cierpię spać w pidżamach w sensie spodnie jakiejkolwiek długości lub koszulach/koszulkach- od razu mi się wszystko dookoła nóg i w pasie okręca.
    • redheadfreaq Re: bielizna nocna 02.02.18, 15:34
      Zależy. Jak jestem chora, to w piżamie. W zimie w koszulach nocnych, a w lecie nago. Aktualnie podstawowym warunkiem jest wygodna ekstrakcja cycka spod odzieży.
    • domowapani Re: bielizna nocna 02.02.18, 15:52
      Najbardziej lubię w długich (co najmniej do łydek) koszulkach nocnych na cienkich ramiączkach. Mam satynowe, jedwabna i bawełnianą - ta ostatnia ma dekolt na plecach, sięgający ciut poniżej talii.
      Śpię bez gatek - z wyjątkiem "tych dni".
      Czasem lubię poprostu same gatki i bawełniany top, a jak mąż na dłuższym wyjeździe, to śpię w jego koszulce.
    • heca7 Re: bielizna nocna 02.02.18, 16:01
      Bawełniana piżama. Nogawki 3/4 , rękaw też 3/4 albo krótki. Latem w koszulkach na ramiączka. Bez majtek bo po pierwsze to moja sypialnia a po drugie to mam luźny stosunek do nagości w domu. I wszystkie dzieci potrafią siedzieć ze mną w łazience jak się kapie. Nie chce im się wychodzić nawet jak się wycieram. Albo przylaza do sypialni jak się ubieram i widok cycków czy golego tyłka to dla nich jak widok czubka glowy- nic ciekawego. Dzieci lat 11- 13-16.
    • kkalipso Re: bielizna nocna 02.02.18, 16:17
      W zimie tylko i wyłącznie w piżamach. Lubię takie kraciaste albo w jakieś ładne wzory. Z krótkim rękawem. W lecie albo koszulka na ramiączkach z szortami albo ...

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRUMwM1STUbJzs8iwBjcdCQ0V4Vadtdi4fGdKgR-PxUIeZyxNbsig

mam kilka takich ale ta (mniej więcej taka) jest ulubioną, nie wiem co to za materiał ale czuję się w niej jak w raju. Uwielbiam. Na upojne noce mam bardziej wystrzałowetongue_out
    • 89mumin Re: bielizna nocna 02.02.18, 20:19
      Najchętniej w koszulce faceta, trochę znoszonej, ale bez przesady, najlepiej w ulubionej. To jakiś fetysz chyba jest, próbowałam kupować własną taką samą i nie działało. Nie umiem spać w niczym obcisłym i w niczym z długim rękawem / nogawkami - no chyba, że w bluzie i dżinsach na kanapie, to inna bajka.
      A z gaciami to różnie, jak zasypiam w sposób kontrolowany, to zazwyczaj jednak w gaciach smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka