triss_merigold6 01.09.07, 21:20 "Polska nie dla bogatych" - podoba Wam się ta retoryka wyborcza najjaśniejszej rządzącej partii? Gwarantuję, że duża część ludu to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mijaczek Re: Polska nie dla bogatych 01.09.07, 21:22 no to mamy komunizm. a piat od nowa... ja pie...... Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Polska nie dla bogatych 01.09.07, 21:25 mnie rozwalił, delikatnie mówiąc, komputerowy model układu- a co do retoryki...Gomułka się klania- plebs to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
a-g-n-i-e-sz-k-a Re: Polska nie dla bogatych 01.09.07, 22:23 rita75 napisała: > mnie rozwalił, delikatnie mówiąc, komputerowy model układu- a co do > retoryki...Gomułka się klania- plebs to kupi. komputerowy model układu współrzędnych chyba Odpowiedz Link Zgłoś
abi3 Re: Polska nie dla bogatych 01.09.07, 21:27 A pewnie,że kupi....Daj wsiowym, biednym rolniczkom prawo do głosowania? Szkoda...oj szkoda....Bo liczy się futro wyciągnięte z szafy (mole nie zeżrą, bo naftalina jest), .....normalny polak, pokroju mojego, co prawda zagłosuje, ale z miernym rezultatem Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 18:18 szlachcianka sie odezwala z dziada pradziada niesmierdzaca naftalina - bezrolna ) Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Polska nie dla bogatych 01.09.07, 21:30 bo bogate to złe. i na pewno się nielegalnie dorobiło, a jak ma magistra albo innego dochtora, to on na (po) plecach znajomych/ rodziny zdobyty. Polacy lubią miernotę. i to hasło się udało im, oj k...rwa, udało. niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polska nie dla bogatych 01.09.07, 21:35 Przaśny egalitaryzm (trudne słowo) rulez. Jak masz jedną krowę a sąsiad dwie to mu życzysz, żeby mu choć jedna zdechła. Hasło trafnie wpisujące się w upodobania i poglądy znakomitej większości Polaków, szkoda tylko, że jeszcze nigdy w historii biedni i niezaradni nie zbudowali stabilnego ekonomicznie i politycznie państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Polska nie dla bogatych 01.09.07, 21:38 Ciekawe, od jakiego poziomu dochodu na głowę w rodzinie zaczyna się bogactwo według PiS, bo czasem odnoszę wrażenie, że każdy, komu spokojnie wystarcza od pierwszego do pierwszego i nie czuje się ofiarą systemu, powinien się czuć wykluczony. Strach się bogacić Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Prostsza definicja 01.09.07, 21:43 Jeśli nie narzekasz non stop to jesteś bogata bez względu na dochód. Jeśli nie czujesz, że zagrażają Ci obcy, UE, Niemcy, Rosja, geje, komuniści, łapówkarze, lekarze, sędziowie Trybunału Konstytucyjnego, Tusk, spadkobiercy Unii Wolności, front obrony przestępców - to jesteś częścia układu. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Prostsza definicja 01.09.07, 21:47 Szkoda, że wstąpiliśmy do UE. Można by było ubiegać się o status uchodźcy politycznego Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Polska nie dla bogatych 01.09.07, 22:06 od posiadania konta w banku he he he Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 18:16 > Ciekawe, od jakiego poziomu dochodu na głowę w rodzinie zaczyna się > bogactwo według PiS mysle ze zaczyna sie od poziomu 40 pietra w warszawskim mariocie w nocy z 4 na piatego zdaje sie lipca anno domini 2007 kiedy to dysponujacy kasa_o_jakiej_wam_sie_nie_snilo gosc po kolei zaprosil do siebie najpierw owczesnego ministra spraw wewnetrznych nastepnie puscil strzale poslowi samoobrony woszczerowiczowi w celu prawdopodobnie przekazania mu informacji ktorej posiasc nie powinien... o takie bogactwo chodzilo premierowi nie mozna sobie w polsce kupic bycia_ponad_prawem... i ja to popieram jak zaglosuje to inna bajka ale to akurat popieram Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 18:25 elza78 napisała: > kiedy to dysponujacy kasa_o_jakiej_wam_sie_nie_snilo gosc > o takie bogactwo chodzilo premierowi Daj spokój Elza, jaki z tego Krauzego bogacz, skoro krawat ukradł Kaczmarkowi)P Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 18:36 etam ukradl krawat, bo oni tam sie w innym celu spotkali dlatego kaczmarek tail wizyte zeby zona sie nei dowiedziala DD Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Polska nie dla bogatych 01.09.07, 22:03 W jakimś kierunku trzeba przeciez podążać...w imię państwa solidarnego. Skoro nie można jednym dać tego, co się obiecało, to należy zrównać w dół- na jedno wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Polska nie dla bogatych 01.09.07, 22:10 Pytanie retoryczne niestety. Ale to lud decyduje o wyniku wyborow, wiec moje zdanie g.. ma do rzeczy, skoro sie akurat z ludem nie utozsamiam i jeszcze zadnych wyborow nie wygralam. P rzygniebiajace i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Polska nie dla bogatych 01.09.07, 22:14 fajka7 napisała: Ale to lud decyduje o wyniku wyborow, Niby tak, tylko pytanie, kto ich wybrał, bo jak zapytać, to wszyscy głosowali na PO ... Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Kopiuję, bo źle podpięłam;) 01.09.07, 22:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=68384140&a=68384140 Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Kopiuję, bo źle podpięłam;) 01.09.07, 22:39 Masz rację. Na PiS głosowało więcej osób mieszkających w mniejszych miejscowościach. Co nie znaczy, że mieszkańcy Warszawy, Krakowa, Trójmiasta, Poznania, Katowic i Wrocławia NIE głosowali na PiS. Nie chce mi się w tej chwili kopać po archiwach internetowych, ale jeśli mnie pamięć nie myli, to było dla mnie pewnym zaskoczeniem, jak wielki odsetek wyborców deklarujących wyższe wykształcenie i mieszkających w dużych aglomeracjach głosował na tak jawnie antyinteligencką formację. Tłumaczę to sobie tym, że w czasie kampanii mowa była o wspólnym rządzie PiS i PO. Gdyby ci sami wyborcy wiedzieli, że ich mandatariusze zaproszą do rządu LPR i Samoobronę, może głosowaliby inaczej. Mam taką nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: Kopiuję, bo źle podpięłam;) 01.09.07, 23:13 > było dla mnie pewnym zaskoczeniem, jak > wielki odsetek wyborców deklarujących wyższe wykształcenie i > mieszkających w dużych aglomeracjach głosował na tak jawnie > antyinteligencką formację. Może dlatego, że mimo wykształcenia i życia w dużych aglomeracjach (a nawet konurbacjach, hehe) czują się plebsem i słusznie. Co więcej, uważam że dużo osób pretendujących do miana elity, chocby tylko intelektualnej, JEST w tym kraju plebsem. O plebs PiS stara się dbać, przynajmniej tak deklarował, a z tego co widzę realizuje to i to niekoniecznie rozdawnictwem (pomijając becikowe). Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: Kopiuję, bo źle podpięłam;) 02.09.07, 12:38 " Co nie znaczy, że mieszkańcy Warszawy, Krakowa,Trójmiasta, Poznania, Katowic i Wrocławia NIE głosowali na PiS. Nie chce mi się w tej chwili kopać po archiwach internetowych, ale jeśli mnie pamięć nie myli, to było dla mnie pewnym zaskoczeniem, jak wielki odsetek wyborców deklarujących wyższe wykształcenie i mieszkających w dużych aglomeracjach" wiesz ile w tych miastach jest rdzennych mieszkańców? Np. w Warszawie w weekendy i święta masz pusto bo wszyscy jadą do swoich rodzin poza miasto ... Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Polska nie dla bogatych 01.09.07, 22:51 Znam troche osob z wlasnego otoczenia, ktore glosowaly na pis i mowia o tym. No ale co zrobic? nie urwe lba wlasnemu ojcu przeciez : ( nawet nie zamierzam pytac jak bedzie glosowal tym razem, jego sprawa. A w ogole to mowie tu raczej o ludziach wyksztalconych, dlatego nie odnosze wrazenia, ze pis nie trafial do inteligencji, a wrecz przeciwnie, inna sprawa dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
jasminum30 off topic alternatywa 01.09.07, 23:21 Zaznaczam, że pytam poważnie - wieszamy psy i koty na PiSie, ale powiedzcie mi proszę jaka mamy alternatywę tak a propos najbliższych wyborów i tego co będzie po nich? Pis skompromitował się swoimi rzadami, podejmowanymi decyzjami - w tym koalicją itp. ale czy na ich tle tak wspaniale prezentuje się PO ze swoim liderem? Przecież jak do władzy dojdzie PO to bedzie powórka z rozrywki tyle, ze tym razem w opozycji bedzie PiS - cyrk będzie ten sam tylko małpy się zamienią miejscami. Stąd moje pytanie - jaki mamy wybór i co on nam daje - nam, jako krajowi i narodowi? Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: off topic alternatywa 01.09.07, 23:31 Owszem, wyboru specjalnego nie ma, czyli wyjdzie jak zwykle - nie będzie głosowania za kimś tylko przeciw komuś, innymi słowy trzeba wybrać "mniejsze zło". Co ten wybór nam da? Tu już trza być prorokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: off topic alternatywa 01.09.07, 23:44 ja od paru lat nie głosuję i niedawno obiecałam sobie, że tym razem pójdę a tu znów pustka, znów nie ma na kogo oddać głosu Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: off topic alternatywa 01.09.07, 23:41 Dobre pytanie, ja nie glosowlam na PiS, ale wyszło mi, że z trojga zlego zagłosuję właśnie na PiS. - puścili ustawe o spółdzielniahc mieszkaniowych (popieram, a SLD chce uwalić w trybunele) - jest projekt ustawy o funduszu alimentacyjnym (nic specjalnego, ale SLD czy PO na pewno nie będzie chciało się tym zajmować) - jest projekt ustawy o byłych mieszkaniach zakładowych (podobny wczesniej SLD uwalił w trybunale) - ogólnie chodzi o mieszkania kupione wraz z lokatorami przez spekulantow i aferzystów za czasów 3 RP za 1-10% wartości z pominięciem prawa pierwokupu, chodzi o jakiś milionik mieszkanek - PiS chce dodatku pielęgnacyjnego dla niezdolnych do pracy itp (popieram) - jest tez projekt nowelizacji ustawy podatkowej wprowadzający ulgę podatkową na dziecko. Projekt oczywiście bardzo nie podoba się PO. Zależałoby mi na tym, aby skonczyli to co zaczęli, bo PO czy LiD na pewno tego nie zrobi i w tym kontekście mam gdzieś niski wzrost Kaczek, ich chorobę psychiczna i inne "ogólnonarodowe" afery z Kaczmarkiem włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyczna1 Re: off topic alternatywa 02.09.07, 12:09 virtual_moth napisała: > Dobre pytanie, ja nie glosowlam na PiS, ale wyszło mi, że z trojga zlego zagłos > uję właśnie na PiS. Znam wielu ludzi, którzy myślą podobnie, biorąc pod uwagę wybór jaki mamy. Są to osoby WYKSZTAŁCONE, DOBRZE SYTUOWANE i z MIASTA WOJEWÓDZKIEGO i wszystkie te osoby do PO mają żal, że nie stworzyła koalicji z PiS, że nawet nie spróbowąła jej stworzyć , tylko od początku byli na nie i kombinowali jak tu podłożyć świnię PiSowi (no, aż tak bardzo starać się nie musieli. Przecież w każdej chwili ta koalicja mogła zostać zerwana. Mój mąz twierdzi, ze i w jednej i w drugiej partii sa ludzie mądrzy, tylko powinni odsunąć od władzy obecnego premiera i nie dopuścić do niej Tuska, bo niestety, obaj panowie preferują władzę absolutną i żaden nie zamierza się nią dzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: off topic alternatywa 02.09.07, 12:13 Pomijając niektóre dość przytomne inicjatywy gospodarcze PiS uważam za partię absolutnie destrukcyjną z powodów ideologicznych. PO również. Obie partie proponując coś co jest demokracją nieliberalną vel lightowym autorytaryzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: off topic alternatywa 02.09.07, 12:16 triss_merigold6 napisała: > Pomijając niektóre dość przytomne inicjatywy gospodarcze PiS uważam > za partię absolutnie destrukcyjną z powodów ideologicznych. PO > również. Obie partie proponując coś co jest demokracją nieliberalną > vel lightowym autorytaryzmem. Zgadzam się, tylko po co nam nowe wybory w tym momencie? Co to da - życie od wybórów do wyborów, bo za chwile kolejna partia rządząca da doopy? Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: off topic alternatywa 02.09.07, 12:16 virtual_moth napisała: > - puścili ustawe o spółdzielniahc mieszkaniowych (popieram, a SLD chce uwalić w> trybunele) według mnie - słusznie, że chce to uwalić. Nie widzę bowiem powodu, żeby faworyzować część społeczeństwa kosztem innej. Większość wykupiła swoje mieszkania za o wiele większe pieniądze, kosztem wyrzeczeń. Nie bardzo wiem, w jaki sposób po wykupieniu mieszkań przez różnego rodzaju bumelantów (bo teraz stać będzie na wykup każdego) państwo zamierza zadbać, by np. mogli być oni eksmitowani jeśli nie płacą czynszu. I tak trudno było usuniąć niepłacącego lokatora, usunąć właściciela - będzie znacznie trudniej. A za to zapłacą pozostali spółdzielcy. > - jest projekt ustawy o funduszu alimentacyjnym (nic specjalnego, ale SLD czy PO na pewno nie będzie chciało się tym zajmować) ja nadal czekam na skuteczne rozwiązania prawne - nie zasiłki, a egzekwowanie wyroków od dłużników. Fundusz nie rozwiązuje sytuacji. > - jest projekt ustawy o byłych mieszkaniach zakładowych (podobny wczesniej SLD > uwalił w trybunale) - ogólnie chodzi o mieszkania kupione wraz z lokatorami prz> ez spekulantow i aferzystów za czasów 3 RP za 1-10% wartości z pominięciem praw > a pierwokupu, chodzi o jakiś milionik mieszkanek mi z kolei nie bardzo podoba się fakt, że o prawny interes właściciela nalezy do kategorii "trzecia kolejność odśnieżania" - i właściciel w tym kraju ma obowiązki wobec lokatorów - a prawa ograniczone > - PiS chce dodatku pielęgnacyjnego dla niezdolnych do pracy itp (popieram) ja nie. Poparłabym za to skrupulatny monitoring "niezdolności" - bo jest to bodaj największe pole do nadużyć w tym kraju. Bezlitośnie obnażają to statystyki. A dzięki niefrasobliwości państwa - my płacimy horrendalne składki. > - jest tez projekt nowelizacji ustawy podatkowej wprowadzający ulgę podatkową n> a dziecko. Projekt oczywiście bardzo nie podoba się PO. PO postulowało obniżenie podatków w ogóle. Suma sumarum - znacznie korzystniejsze rozwiązanie dla podatników, niż ochłap w postaci kwoty wolnej od podatku. > za to PISowi zawdzięczamy janosikowe zainteresowanie naszymi składkami w OFE i chęć ich zawłaszczenia. Dziwię się niezmiernie, że ludzi to nie interesuje, że planuje się oskubanie ich z odkładanych na emeryturę pieniędzy. A przecież odczują to wszyscy, a tym bardziej ci najmniej zarabiający - i to dotkliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: off topic alternatywa 02.09.07, 17:28 burza4 napisała: > według mnie - słusznie, że chce to uwalić. Nie widzę bowiem powodu, > żeby faworyzować część społeczeństwa kosztem innej. Większość > wykupiła swoje mieszkania za o wiele większe pieniądze, kosztem > wyrzeczeń. Nie bardzo wiem, w jaki sposób po wykupieniu mieszkań > przez różnego rodzaju bumelantów (bo teraz stać będzie na wykup > każdego) państwo zamierza zadbać, by np. mogli być oni eksmitowani > jeśli nie płacą czynszu. I tak trudno było usuniąć niepłacącego > lokatora, usunąć właściciela - będzie znacznie trudniej. A za to > zapłacą pozostali spółdzielcy. Dlaczego ustawa miałaby być zaskarżona, dlatego że "faworyzuje" częsc lokatorów? NIC nikomu nie jest odbierane, najemcy którzy wczesniej wykupili bedą zwolnieni z funduszu remontowego - moze to mało, ale widac ze ustawodawcom nie zalezy na pokazaniu faka tym, którzy się pospieszyli z wykupem. Spółdzielnie mieszkaniowe to relikt komuny i dziwne, że dopiero teraz ktoś się tym zajął. Ustawa nie jest idealna, jest wiele luk pozwalających spółdzielniom przeciągac sprawę wykupu, ale zamiast zaskarzac można przecież nowelizować w przyszłości. No ale NIE, bo skoro mnie się tyłek palił i wykupiłem coś, co dawno już powinno do mnie należeć, to innemu nie dam i już! To jest takie myslenie. Obawy co do niepłacenia czynszu - przesadzone. Prawda jest taka, że do tej pory ten, kto miał być wyeksmitowany, to został już wyeksmitowany, reszta która nie wykupiła albo nie miała kasy (chodzi przecież nie o 5 tys., tylko kilkadzisiat tysięcy), albo nie zależało jej. Druga prawda jest taka, że ludzie zrzeszeni we wspólnotach mieszkaniowych po wykupie lokali 100 razy bardziej dbają blok niż spółdzielnia (tak przynajmniej jest w mojej okolicy). > ja nadal czekam na skuteczne rozwiązania prawne - nie zasiłki, a > egzekwowanie wyroków od dłużników. Fundusz nie rozwiązuje sytuacji. Nie rozwiązuje, ale IMHO lepiej zlikwidowac becikowe i zrobić FA, poza tym uważam, że jeśli ktoś będzie się chciał w przyszlości zajmować prawem w tej kwestii to tylko PiS. > mi z kolei nie bardzo podoba się fakt, że o prawny interes > właściciela nalezy do kategorii "trzecia kolejność odśnieżania" - i > właściciel w tym kraju ma obowiązki wobec lokatorów - a prawa > ograniczone To się zmienia na korzysc włascicieli i dobrze. Czynsze zdaje się są już uwolnione w dość dużym stopniu? No właśnie - i tak "własciciel" byłego mieszkania zakładowego moze sobie podniesc czynsz do rynkowego człowiekowi, którego "kupił" wraz z zajmowanym lokalem, temu, który 30 lat temu wpłacił wysoką kwotę partycypacyjną i dzięki pracy którego i innych pracowników dany blok powstał. Dzięki lukom prawnym oraz WPROST łamaniu prawa mieszkania zostały kupione przez prywatne spółki wyłonione z upadających molochów państwowych z pominieciem prawa pierwokupu, po cichutku za max 10% wartosci. Pojęcie "własnosci" przysłania niekórym myślenie i zatraca zdolność obserwacji. No i dlatego będzie "PiS zły bo odbiera mieszkania prywatnym włascicielom" > ja nie. Poparłabym za to skrupulatny monitoring "niezdolności" - bo > jest to bodaj największe pole do nadużyć w tym kraju. Zdaje się że PiS popiera(ł) - wraz z PO - program eryfikacji rent www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005091701 Jak jest teraz nie wiem, cicho ze strony PiSu i PO. > PO postulowało obniżenie podatków w ogóle. Suma sumarum - znacznie > korzystniejsze rozwiązanie dla podatników, niż ochłap w postaci > kwoty wolnej od podatku. PO postukuje wprowadzenie podatku liniowego. Z tym podatkiem dobrze współgra wprowadzenie ulgi podatkowej. Proste. > > > za to PISowi zawdzięczamy janosikowe zainteresowanie naszymi > składkami w OFE i chęć ich zawłaszczenia. Dziwię się niezmiernie, że > ludzi to nie interesuje, że planuje się oskubanie ich z odkładanych > na emeryturę pieniędzy. Nie wiem, czy PiS w koncu coś zgarnał z tych składek OFE? Zdaje się skonczyło się na planach, ale masz rację - gdyby do tego wrócili byłoby nieciekawie. Nie sądzę aby wrócili, ludzie wyszliby na ulicę. Uważam, że w pewnych sprawach PiS coś tam robi, w innych nie (a wręcz szkodzi, np. kasa na kościoły, Rydzyk), ogólnie jestem za tymn, aby kontynuowali to co zaczeli. Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: off topic alternatywa 03.09.07, 12:51 virtual_moth napisała: > Dlaczego ustawa miałaby być zaskarżona, dlatego że "faworyzuje" częsc lokatorów? dokładnie tak. NIC nikomu nie jest odbierane, najemcy którzy wczesniej wykupili bedą zwolnielet me ni z funduszu remontowego a skąd takie informacje??? przecież to absurd - zwolnienie z funduszu remontowego oznaczałoby przy tym kompletny brak środków na jakiekolwiek remonty i degrengoladę. Moim rodzicom na tej zasadzie powinni oddać ponad 20 tys, fundusz remontowy w ich mieszkaniu wynosił ok. 50 zł miesięcznie - ile czasu nie płaciliby nic? i za co spółdzielnia miałaby przez kolejne kilkanaście lat przeprowadzać remonty, skoro takich jak oni jest większość? Spółdzielnie mieszkaniowe to relikt komuny i dziwne, że dopiero teraz ktoś się tym zajął. owszem - ale to, co jest największą bolączką w ich funkcjonowaniu - w ogóle nie zostało ruszone. No ale NIE, > bo skoro mnie się tyłek palił i wykupiłem coś, co dawno już powinno do mnie należeć, to innemu nie dam i już! To jest takie myslenie. momencik - a dlaczego powinno? nawet kilkadziesiąt lat temu zupełnie inne pieniądze wpłacało się na mieszkania lokatorskie, a inne na własnościowe. > Obawy co do niepłacenia czynszu - przesadzone. Prawda jest taka, że do tej pory> ten, kto miał być wyeksmitowany, to został już wyeksmitowany, Nie zgodzę się zupełnie - już poprzednio eksmisje niepłacących lokatorów były drogą przez mękę, w mojej spółdzielni na KILKUSTET debeciarzy udało się rocznie eksmitować może ze 4, więc nie wierzę, aby wykup mieszkań na własność nie utrudnił i tak upiornej procedury. a co z tymi, którzy dopiero teraz oleją opłacanie rachunków? będą nie do ruszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 16:59 DDDDDDDDDDD powinienbyl powiedziec "bogaci nie stoja ponad prawem", juz nie mialabys sie czego chwycic no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 19:00 > powinienbyl powiedziec "bogaci nie stoja ponad prawem", juz nie mialabys sie > czego chwycic no nie ? a moze nigdy nie powinien byl dojsc do wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 19:07 wildstein wczoraj fajnie powiedzial w wywiadzie dla tvn24 gdyby kaczynski i ziobro przeszli przez wisle po wodzie sucha stopa to wszyscy by krzykneli "PATRZCIE NAWET PLYWAC NIE POTRAFIA" DD niezmiernie mnie bawi jak ktos udaje ze nie rozumie o czym mowa - jak w przypadku tego wacika DD Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 19:09 > niezmiernie mnie bawi jak ktos udaje ze nie rozumie o czym mowa - jak w > przypadku tego wacika DD co tu do rozumienia? Polska nie dla bogatych, zydów i murzynów- proste Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 19:17 > proste dla prostych a dla ciebie skomplikowane, no coz Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 19:13 Widzisz Elza, czasem trzeba w życiu parę rzeczy przeczytać, żeby ogarniać mechanizmy budowania systemu władzy a nie zwracać uwagę tylko na medialne fajerwerki. Jazdę Kaczmarek-Krauze-Kornatowski- reszta olewam, bo to tylkoo jeden z efektownych sygnałów dla ludu a mające znaczenie posunięcia odbywają się bardziej dyskretnie - ot, na przykład niepowołanie na wniosek KRS sędziów przez prezydenta... wiesz, to podpada pod Trybunał Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 19:20 rzeczywiscie triss ty nie zwracasz uwagi na medialne fajerwerki forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=68381110&a=68381110 to skad ten watek Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 19:33 To dość istotny sygnał jak PiS widzi społeczeństwo. Bynajmniej nie obywatelsko. Taką jakby gomułkowską retorykę stosują, ciekawe dlaczego, nie zastanawiałaś się?P Odpowiedz Link Zgłoś
rycerzowa Konfucjusz 02.09.07, 19:42 Według Konfucjusza - w państwie dobrze rządzonym wstyd jest być biednym; - w państwie źle rządzonym wstyd jest być bogatym. I wszystko jasne!)) Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 21:21 No cóż, jestem biedota, ale zamierzam się wzbogacić, a to hasło to jeszcze jeden argument za tym by emigrować:// Odpowiedz Link Zgłoś
kamilkka30 Re: Polska nie dla bogatych 02.09.07, 21:47 > "Polska nie dla bogatych" - podoba Wam się ta retoryka wyborcza > najjaśniejszej rządzącej partii? Tak bardzo mi się podoba. Zabierzmy bogatym i rozdajmy biednym. Proponuję zacząć od Rydzyka i Jankowskiego... następnie zamiast świątyni opatrzności, wybudujmy mieszkania dla biednych... Oj coraz bardziej mi się ten pomysł podoba, chyba zagłosuję na PIS. Dzięki Triss, za pozytywne ukierunkowanie moich preferencji wyborczych... Odpowiedz Link Zgłoś
joasia1234 Re: Polska nie dla bogatych 03.09.07, 13:11 Bardzo mi się podoba. Przestańmy wszyscy pracować i przejdźmy na zasiłki. A pracowici niech wyjeżdżają. Wzbogacą się dzięki gdzie indziej, a dzięki nim inne kraje. A my będziemy klepać słodką biedę Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Polska nie dla bogatych 03.09.07, 16:43 wybory powinny byc jak najszybciej wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4456025.html jestesmy postrzegani jak Bialorus no coz, Hawel tez jest z ukladu Odpowiedz Link Zgłoś
joasia1234 Podziałało 03.09.07, 19:29 Właśnie podali w faktach, że PIS znowu na czele - 30% Więc chyba ludziom się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Podziałało 04.09.07, 08:31 a trudno żeby nie podziałało, skoro każdego, kto ma wiecej kasy kreuje się na jakiegoś krętacza itp. skoro premier z braku oszczędności, konta w banku i dorobku jako takiego materialnego (o intelektualnym pisac nie będę - z litości) zrobił sobie sztandar i powiewa nim. w końcu trzeba czymś elektorat pod brodą pogłaskać. więc moje prywatne nieposłuszeństwo obywatelskie będzie polegać na zarabianiu pieniędzy. sporych pieniędzy. pfff Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: Polska nie dla bogatych 04.09.07, 08:27 A czego się spodziewasz po socjalistach? Zamiana słowa socjalizm na solidaryzm społeczny istoty rzeczy nie zmienia. Zresztą tradycje w tej materii mamy już spore, nic nowego. Niegdysiejsze hasło poprzedniej ekipy czyli 'tak dalej być nie może' brzmi tylko trochę lepiej niż 'Polska nie dla bogatych', a chodzi o to samo. Przy wszystkich różnicach światopoglądowych między PiS a SLD jedni i drudzy to gospodarczy szkodnicy i populiści. Odpowiedz Link Zgłoś