Dodaj do ulubionych

Chorobska, ble...:(

04.02.08, 10:46
Wiec tak: corka ma grype (taka okropna, prawdziwa, a nie jakies tam przeziebienie), ja czekam az miec bede i ludze sie, ze syna to ominie. Meza tez lepiej niech ominie, bo wszyscy to pewnie odczujemy... A u Was jak? Czy "prawdziwa, mrozna" zima tez dala Wam juz popalic?
Obserwuj wątek
    • loola_kr u nas spokój na szczęście... 04.02.08, 10:56
      Jesienią oboje mieli zapalenie gardła i antybiotyk, potem pod koniec
      listopada oboje ospę i od tego czasu NIC (trzydniowego kataru nie
      liczę).

Mam nadzieję, że juz tak zostanie...

Życzę powrotu do zdrowia!
    • l.e.a Re: Chorobska, ble...:( 04.02.08, 10:56
      U nas prawdziwej zimy nie ma, jest tylko mróż od 2-3 dni ale
      właśnie brak tego roku zimy spowodował ,że chorujemy NAOKRĄGŁO od
      listopada sad od listopada wzięłam 6 antybiotyków, miałam nadzieję,że
      się obejdzie bez ale niestety były momenty, że jedne łykałam
      doustnie, a drugie dostawałam domięśniowo uncertain
    • gardeniaa Re: Chorobska, ble...:( 04.02.08, 11:01
      u mnie odpukać, narazie wszyscy zdrowi, ale u sąsiadki córka choruje na grypę
      już drugi tydzień ( wysoka gorączka przy tej grypie się utrzymuje do 40 stopni i
      długo trzyma) brrrrr
      • majmajka Re: Chorobska, ble...:( 04.02.08, 11:38
        Nie straszyc prosze...Dwa tygodnie? Ona tez ma ciagle ponad 39, dostanie lek i 6 godzin przerwy i znow ponad 39. Drugi dzien.
        • gardeniaa Re: Chorobska, ble...:( 04.02.08, 12:45
          sąsiadki córa taką gorączkę miała przez 5 dni, potem dostała antybiotyk
          ferie ma z głowy
    • mysz78 Re: Chorobska, ble...:( 04.02.08, 11:08
      u nas pierwszy rok przedszkola, więc młody chorował kilka razy, łącznie z zap.
      płuc (ale sporo dzieciaków się wtedy tak pochorowało poważnie)i od 1-go grudnia
      był spokój, aż do ost. weekendu sad((
      gorączka, rzygaczka okropna, co zje, to za chwilę ląduje na podłodze...
      to chyba nie tylko przedszkole, ale i ta pogoda taka, byle jaka. ja też w
      listopadzie miałam taką anginę, jak nigdy, prawie jak świnka - wszystkie węzły
      na wierzchu i 40 st. gorączki.
      życzę wszystkim zdrówka i idę młodego położyć. k
      • kraina.marzen Re: Chorobska, ble...:( 04.02.08, 13:55
        my juz po grypie
    • majmajka Re: Chorobska, ble...:( 07.02.08, 04:03
      No i dopadlo mniesad. Obudzil mnie potworny bol glowy i temperature mam, a w ogole szkoda slow. Spac nie mozna. Wstalam wziasc olbrzymia dawke paracetamolu i czekam.
      • mamba1234 Re: Chorobska, ble...:( 07.02.08, 19:19
        A ja w oczekiwaniu. Mam nadzieję, że mnie nie złapie! Córka grypę ma od niedzieli, od wczoraj już bez gorączki, ale "się nie czuje", jak sama mówi.
        • majmajka Re: Chorobska, ble...:( 08.02.08, 07:33
          U mnie corka tez od niedzieli, ale dopiero wczoraj sie rozkaszlala. Martwie sie o nia, bo widze, ze jest bardzo slaba. To musi byc straszne swinstwo, bo ja potrafie zrobic herbate, ale i tak ta czynnosc wymaga ode mnie wysilku. Biore maksymalne dawki lekow p.goraczkoaych i niewiele to daje. A glowa boli tak, ze ...no brak slow. Ide lezecsad
          • mamba1234 Re: Chorobska, ble...:( 08.02.08, 12:47
            Coś okropnego, moja córka bardzo źle się czuje, osłabiona, też głowa ją bardzo balała - dzisiaj mniej. Wczoraj wieczorem znów temp. 39. Młodsza też, ale ona to już od 27 stycznia gorączkuje i przestaje. Byłam dziś u pediatry - mówi, że ten wirus tak ma.
            Ja się jeszcze, odpukać, trzymam.
            Zdrówka szybkiego życzę.
            • mamba1234 Majmajka... 09.02.08, 18:59
              ...jak tam na froncie? Lepiej? U mnie chyba homeopatia zadziałała, bo ja zdrowiutka, młodsza też grypy nie złapała.
              • majmajka Re: Majmajka... 09.02.08, 20:02
                Ja juz potrafie glowa ruszyc(w tej calej chorobie u mnie najgorszy byl ten bol glowy), corka zdrowieje(juz zaczyna rozrabiac i troche zaleglosci ze szkoly ruszyla), syn niestety walczy i na razie nie wiem co z tej walki wyniknie( ma 38 i poza tym czuje sie dobrze). No a maz polegl dzis w lozku. Ciesze sie natomiast, ze masz lepiejsmile.
                Zdrowia zyczesmile
                • mamba1234 Re: Majmajka... 09.02.08, 20:59
                  Moja młodsza miała wczoraj i przedwczoraj 38 - dzisiaj zupełny spokój i czuje się dobrze.
                  Właśnie, ten ból głowy. Starsza cały czas na to narzeka. Kiedy to wreszcie minie.
                  Zdrowiej szybko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka