26.09.03, 19:11

Obserwuj wątek
    • dzidecka Re: cezarette 26.09.03, 20:06
      Ja używam rok i jestem zadowolona smile
    • b113 Re: cezarette 26.09.03, 22:28
      Ja uzywam ich od 3 miesiecy i efekt uboczny jest taki ze nie mam ochoty na
      seks.Poza tym innych negatywow nie zauwazylam.
      Basia
      • zuzia_i_werka Re: cezarette 26.09.03, 23:51
        Ja niestety musiałam zrezygnowaćsad( z powodu krwawień i plamień trwających po
        trzy tygodnie-na szczęście nie jest to regułą i życzę Ci żeby się nie
        przydarzyłosmile poza tym bez zastrzeżeń
    • agawa3 Re: cezarette 27.09.03, 00:28
      A z jaką dokładnością czasową trzeba je przyjmować? Mój lekarz twierdzi, że
      codziennie dokładnie o tej samej godzinie, na ulotce doczytałam się się, że
      tolerancja wynosi do 3 godzin. Jestem dosyć roztrzepana i zdarza mi się przyjąć
      tabletkę trochę później, aczkolwiek mieszczę się w granicach 3 godzin. Czytałam
      już na forum posty od dziewczyn, które zaszły w ciążę mimo stosowania
      Cerazette. Czy przyczyną mogło być niezbyt punktualne zażywanie tego leku? I
      jeszcze jedno: po jakim czasie od rozpoczęcia stosowania Cerazette w pełni
      zabezpiecza przed ciążą?
      • weronika31 Re: cezarette 27.09.03, 20:41
        w pelni zabezpiecza przed ciaza po tygodniu stosowania.Nie strasz mnie ze
        jakies dziewczyny zaszly w ciaze po tych tabletkach !!!Mam nadzieje,ze to
        dlatego ,ze nie przyjmowaly ich regularnie
    • monika340 Re: cezarette 27.09.03, 14:35
      ja tez ich używam po 13 dniach zaczeło się krwawienie które trwa juz 6 dni
      poza tym czuję się ok!
      • zuzia_i_werka Re: cezarette 27.09.03, 21:49
        Dorzucę jeszcze,ze mój gin mówił,że krwawienia zdarzają się częściej gdy mama
        już miesiączkowałam przed Cerazette-gdy nie rzadziej.No i ponieważ jest to
        tylko Progesteron jej skuteczność jest mniejsza niż normalnej pigułki ok 80%
        dlatego tak ważne jest przyjmowanie zawsze o tej samej porzesmile
    • kasia977 Re: cezarette 28.09.03, 20:16
      ja używałam rok i było wszystko w porzadku
      • aga173 Re: cezarette 28.09.03, 21:39
        Ja też używam CERAZETTE już 7 miesiąc i jest OK
    • ejab Re: cezarette 29.09.03, 22:28
      Zrzuciłam 20kg, które przytyłam w czasie ciąży.
      Zamierzam również zacząć brać te piguły, boję się jednak że zacznę tyć, co
      zdarzyło się po Marvelonie zanim zaplanowaliśmy nasze dziecię.
      Jeżeli chodzi o punkualność to mój lekarz rzeczywiście bardzo uczulał smileważna
      jest ta sama pora/godzina w ciągu doby.
    • goska271 Re: cezarette 02.10.03, 12:52
      z przyjmowaniem tabletek w czasie karmienia trzeba uważac, bo niestety hormony
      przechodzą z mlekiem matki do dziecka. Sama mam ten problem i byłam troche
      zdziwiona że mi lekarka nie chciała przepisac tabletek. Rozmawiałm na ten
      temat z dziewczyną, która ma doktorat z farmacji i cały czas bierze udział w
      różnych badaniach. Ona sama powiedziała, że lepiej nie brać tabletek, bo nie
      ma jeszcze badań, któreby jednoznacznie potwierdziły, że hormony nie maja
      wpływu na rozwój dziecka. Więc sie wstrzymałam i zaczne stosować dopiero jak
      przestane karmic.
      • gota Re: cezarette 05.10.03, 17:24
        ja zaczelam brac tabletki cerazette 6 tygodni po porodzie i odstawilam zanim
        uplynal miesiac. nie bylam do konca przekonana ich o nieszkodliwosci- synek
        zrobil sie w tym okresie bardzo marudny i ogolnie niespokojny. nie wiem czy to
        zbieg okolicznosci czy faktycznie wplyw hormonow - po odstawieniu zrobil sie
        spokojniejszy i juz tyle nie placze. poza tym w moim wypadku byla to
        antykoncepcja stuprocentowa - zero ochoty.
    • aga173 Re: cezarette - mogę odsprzedać taniej!!!!!! 05.10.03, 20:16
      Właśnie przestałam karmić i odstawiam tabletki Cerazette,a kupiłam na zapas
      może więc któraś z Was chce za 25 zł.(w aptece 35zł.) dołącze do tego połowę
      opakowania które obecnie brałam(opłaca się).Zainteresowane osoby proszę o
      kontakt emailowy.Jestem z woj.opolskiego Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka