anna200pl Re: Moja ciocia chce mieć dziecko... 23.02.09, 12:35 Rzeczywiscie dziwna sprawa...mylse ze warto jej powiedziec o konsekwencjach zdrowotnych dla niej i jej dzieciatkaNajlepiej gdyby to zrobil lekarz...Jednak mysle ze twojej cioci ta milosc przyslonila racjonalne myslenie i zadne argumenty nie maja racji bytu.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Bardzo interesujące 23.02.09, 13:51 Nie mam nic przeciwko związkom z różnicą wieku, chociaz tutaj róznica jest chyba zbyt duża. Ale dziecko w wieku 53 lat?? Chyba jakis lekasz musi uświadomić twojej cioci, że jest conajmniej o 10 lat za późno na naturalną ciążę a żadna klinika nie zgodzi się zrobić in vitro gdyz kliniki podejmuja próby do 43 r.ż. ewentualnej matki. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 znaczy się - powinna miec WNUKA !!! 23.02.09, 14:39 W tym wieku dziecko to egoizm i absolutna krzywda dla dziecka! Wnuka - owszem to normalne! Niektórzy powinni pójść do psychologa z takim problemem. Sama mam młodych rodziców ale znam pare osób których tatus ożenił sie późno i właściwie jest dla nich(i był zawsze) dziadkiem, prawdziwego dziadka zresztą nie znali lub nie pamiętają. Sami mówia że to błąd mieć dziecko w tak póżnym wieku (jeden ojciec miał wtedy 43 lata a drugi 45)i gdy byli już w wieku 20-30 lat zamiast używać życia byli zmuszeni opiekować sie mocno starszymi rodzicami, ale to nie tylko o to chodzi, przede wszystkim straszna różnica pokoleniowa i niestety nie można jej zmienić. Wyobraźcie sobie że waszymi rodzicami są wasi dziadkowie - i sami zrozumiecie. Dziadków kochamy zawsze i nic tego nie zmieni ale nie nadaja sie na rodziców! Odpowiedz Link Zgłoś
herbatka.jasminowa Re: znaczy się - powinna miec WNUKA !!! 23.02.09, 17:00 jak ją puści w samej koszuli nocnej i chapciach to może ciotka oprzytomnieje z zimna...jak sama nie zrozumie to nikt jej tego pomysłu nie wybije z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
owocoskala Re: znaczy się - powinna miec WNUKA !!! 24.02.09, 13:13 > Wyobraźcie sobie że waszymi rodzicami są wasi dziadkowie - i sami > zrozumiecie. Dziadków kochamy zawsze i nic tego nie zmieni ale nie > nadaja sie na rodziców! No ale zawsze mówi się że dzadkowie lepiej dogadują się z wnukami niż rodzice z dziećmi To jest trudne odpowiedzieć czy późne rodzicielstwo jest takie złe, bo niekrzórzy sa całkowicie sprawni w wieku 80 -ciu lat, niektórzy rodzice umierają na raka w wieku 35. Niektórzy sa psychicznymi staruszkami w wieku lat 20-tu a inni sa na fali do późnej starości. Co do rodzenia w wieku 40-tu i troche więcej to na zachodzie połowa kobiet tak rodzi. Mi się wydaje że najważniejsze żeby nie gwałcić natury, tzn nie czekać do 40-tki a potem korzystac z in vitro jak juz się normalnie nie może. Mysle że natura tak to obmyśliła że jesli kobieta jeszcze może normalnie urodzic to jej dlugość zycia jest teoretycznie tak zaprogramowana żeby to dziecko wychować. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Dokładnie 25.02.09, 15:34 Owoco masz rację Każdy człowiek jest inny a dziecko w wieku 40 lat to nic strasznego ani niewłasciwego. Czy naprawde az taka jest róznica miedzy 35 a 40?? Nagle w wieku 40 człowiek zaczyna byc dziadkiem?? Ale tu nie było mowy o 40 latce tylko o 50 latce a to juz jest istotna róznica. A co do czekania bywają rózne przypadki w życiu, niekórzy sie długo lecza i w ciąże np zachodza z trudem koło 40stki. Albo np mam kolezanke, która w wieku 38 wyszła za mąż bo tak jej się zycie ułozyło. I nie przesadzajmy z ta opieka nad rodzicami, moja mama ma 65 i nie wymaga żadnej opieki, mogła by być sopojnie mamą 20 latki. Odpowiedz Link Zgłoś
anasz Strasznie mi ten wątek pachnie podpucha.... 23.02.09, 18:29 ...i czuje ze wszyscy siedzimy wciagnieci w gesta kepe malin. Ale jesli to prawda...to ciekawi mnie jaki ewentualny spadek zostałby rodzinie po szanownej cioteczce? Odpowiedz Link Zgłoś
li_lah Re: Moja ciocia chce mieć dziecko... 23.02.09, 18:35 cóż szajka zlodziei wziela sie za twoją ciocię. facet pozycza kase i niedlugo wyciągnie z niej wszystko, a matka faceta przyklaskuje dla przykrywki, bo widzi przed oczami $ $ $ $ $..ratuj ciotke, bo od jej instynktu macierzynskiego gorsza jest chyba ta naiwność Odpowiedz Link Zgłoś
arek103 Sw. Elzbieta zaszla po 80-tce 23.02.09, 19:00 haidi0111 napisała: > I nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że ma 53 lata... Jest > wdową i w okolicach Andrzejek ubiegłego roku poznała mężczyznę lat > 30. Spotykają się od tego czasu, miłość kwitnie... A rodzinie ręce ... Biblijna sw. Elzbieta, czy ktos taki, zaszla przeciez po 80-tce. To i ciocia w wieku 53 lat tez moze! Najpierw trzeba jednak sprobowac zajsc Odpowiedz Link Zgłoś
croyance 70-letnia matka 23.02.09, 19:10 www.anorak.co.uk/strange-but-true/197466.html Moze i dla cioci jest szansa? Odpowiedz Link Zgłoś
li_lah Re: 70-letnia matka 23.02.09, 19:39 szansa na co? na urodzenie dziecka z porazeniem mozgowym/daunem/wadami genetycznymi? bo mi chyba nie powiesz, ze w wieku 53-54 lat latwo przyjdzie jej urodzic zdrowe dziecko i miec sile wychować? gdzie rozsądek? Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: 70-letnia matka 23.02.09, 20:18 Jak widac z filmiku, dziecko urodzilo sie zdrowe, a i rodzice wygadaja na takich, co to jeszcze z 20 lat spokojnie pozyja. 53 lata to nie jest najlepszy wiek na macierzynstwo, ale tez i 50- latka to nie stara kobieta, ktora sobie w zadnym wypadku nie poradzi. Wiele kobiet w tym wieku pracuje po 14 godzin dziennie, jezdzi po swiecie i jest u szczytu mozliwosci zawodowych. Co nie znaczy oczywiscie, ze to czas na rodzenie. Ale, co Ty sie denerwujesz, nawet jesli dziecko byloby chore, nie Ty je bedziesz wychowywac, wiec wyluzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: 70-letnia matka 23.02.09, 20:19 Nie ma czegos takiego jak 'daun', najwyzej 'zespol Downa'. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota-ty Re: 70-letnia matka 23.02.09, 22:12 A dajcie cioci spokój. Czy to coś dziwnego ,że woli mieć 30 letniego kochanka zamiast starego dziada ?Mężczyżni tak robią ( były premier Marcinkiewicz)i nikt się nie dziwi,że woli młodą. Na to że ciocia zostanie mamusią są raczej nikłe szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
0-gramma Re: Moja ciocia chce mieć dziecko... 23.02.09, 23:03 A niech ma to dziecko. Zostaw ciotkę w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
haidi0111 Re: Moja ciocia chce mieć dziecko... 24.02.09, 13:23 Na oko połowa wypowiadających się osób radzi się nie wtrącać... Dla mnie nie wtrącanie się ma granice. Ciekawe czy widząc kogoś stojącego nad przepaścią też trzeba przejść obojętnie - bo przecież nie wolno się wtrącać... Na marginesie, nie boję się o majątek cioci, w kolejce do niego stoją dzieci. Nie mam nic przeciwko związkom z dużą różnicą wieku, a ludzie niech mówią co chcą. Ale ten facet to typ cwaniaka spod budki z piwem więc nie wmawiajcie mi tu miłości romantycznej wymienionej powyżej pary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HHHH I co ? Jest ciocia w ciazy? IP: 82.113.121.* 18.05.09, 17:34 I co ? Jest ciocia w ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Moja ciocia chce mieć dziecko... 18.05.09, 22:12 jak rodzinka ma kase, to moze by tak detektywa wynajacc, zeby sie przyjrzal temu jej nowemu nabytkowi??? facet moglby byc jej synem, wykorzystuje ja, jak moze, wiec to chyba nie jest taki glupi pomysl? ja bym wlasnie tak zrobila. Odpowiedz Link Zgłoś
haidi0111 Re: Moja ciocia chce mieć dziecko... 19.05.09, 10:44 Ciocia w ciąży nie jest. Związek trwa podsycany nienawiścią i złością większości rodziny. Ciocia niedawno stwierdziła, że będzie z tym facetem chociażby na złość wszystkim tym, którzy się jej życiem tak okropnie brzydzą. Dla mnie to dobra nauka na przyszłość, w wypadku jak moje dzieci przyprowadzą jakiegoś podejrzanego osobnika w roli partnera. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Moja ciocia chce mieć dziecko... 19.05.09, 12:40 I wiesz co, i dobra. Niech ma dziecko. facet pewnie ja zostawi, ale co sie nim nacieszy to jej-żalujecie ciotce??? A dziecko to miłośc na całe życie, pewnie ędzie bardzo kochane. Dajcie życ. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 nauka? 19.05.09, 15:31 haidi0111 napisała: Związek trwa podsycany nienawiścią i > złością większości rodziny. Ciocia niedawno stwierdziła, że będzie z tym facetem chociażby na złość wszystkim tym, którzy się jej życiem tak okropnie brzydzą. Dla mnie to dobra nauka na przyszłość, w > wypadku jak moje dzieci przyprowadzą jakiegoś podejrzanego osobnika > w roli partnera. A ja myslalam, ze dla Ciebie to nauka, że mozna cieszyc sie zyciem nawet wbrew wtryniajacej sie rodzince. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: nauka? 19.05.09, 16:32 Ja pomyślałam, że dla niej to nauka, by nie próbować rozwalać siłą takiego związku, bo młode tym bardziej się zaprze Odpowiedz Link Zgłoś