erka000 Re: Miałyście wszy? 16.03.09, 08:26 Nie. Mój brat w podstawówce miał takie pojęcie o wszach, że był przekonany o posiadaniu przezeń skrzydełek i umiejętności fruwania. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Miałyście wszy? 16.03.09, 09:24 Miałam, sama przyniosłam do domu chyba raz, ale mój brat miał we wczesnym dzieciństwie kolegę z rodziny, w której wszyscy mieli wszy i nawet nie starali się ich tępić. Mama się złościła strasznie jak przynosił codziennie niespodziankę, skończyło się, jak rodzinę przyjaciela mojego brata eksmitowano. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: tak 16.03.09, 09:27 kilka razy w przedszkolu. uwielbiałam miec wszy, bo mama wtedy godzinami przeczesywała mi włosy gęstym grzebieniem wrauuuu chyba mam w sobie coś z kota Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: tak 16.03.09, 09:33 Ja miałam dwa razy, za każdym razem zaraziłem się na kolonii. Miałam (i mam) długie, gęste włosy, więc ciężka była walka z tym obrzydlistwem. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyjagodka88 Re: tak 27.05.09, 09:42 miałam raz w podstawówce, koleżanka przywiozła z wakacji i zaraziła kilka osób, a że siedziałyśmy w jednej ławce to i mnie dopadło.... Ściełam dłuuuugie włosy na chłopaka..... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Miałyście wszy? 16.03.09, 09:38 mialam. w podstawówce. właściwie wszyscy w klasie wtedy mieli bo obdzielił nas nimi koleżanka z klasy. i gdy wszyscy sie juz ich pozbyli to ona nadal łaziła z zawszawiona głowa. brr.... do dzis pamietam jak siedziałam w łazience a mama i tato włos po włosie czysclil mi głowe. a był to wyczyn bo mialam włosy do pasa i to mega-geste. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Miałyście wszy? 16.03.09, 10:07 miałam parę razy. ostatni raz na studiach - 1 rok(sic!) wróciłam ze zlotu hipisowskiego z wszami. fuj. a włosy mam bardzo gęste. wtedy tez miałam dość długie. koszmarrrrrrrrr. Tatuś mi te włosy wyczesywał, cierpliwie, koszmyk po kosmyku. kupił wtedy 1 litr specyfiku na robactwo, bo stwierdził, że jak się szlajam po zlotach/ pielgrzymkach i mieszkam nie wiadomo gdzie, to trzeba mieć zapas. Tato miał do mnie cierpliwość. nawet dał mi swoją kurtkę zamszową do wyszycia koralikami . Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher ofkors :) 16.03.09, 12:03 W podstawówce. Mama mi włosy wtedy obcięła bo miałam długie i gęste. No i oczywiście obficie lała płynem tak mnie jak i moje rodzeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
alexiaanna Re: Miałyście wszy? 27.05.09, 09:55 Ja nie miałam, ale też lubiłam jak mama sprawdzała mi głowę, też mówiłam, że coś mnie swedzi Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Miałyście wszy? 27.05.09, 09:58 tak...ostatnio 3 miesiace temu..mój syn przywlekł z przedszkola.. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Miałyście wszy? 27.05.09, 10:03 niestety i mnie ta przyjemnosc zlapania tego swinstwa spotkala i to az 3 razy! najpierw zlapalam wszy, gdy mialam 13 lat. na ulicy, gdzie mieszkalam, bylo rodzenstwo, ktore przywloklo to od kogos a ze sie razem bawilismy, wiec dostalam i ja. pamietam ten srodek, jego smrod, ale nazwy juz nie potem zlapalam skads, gdy mialam 20 lat i wtedy bylam juz wkurzona do granic mozliwosci, poniewaz mialam dlugie i bardzo geste wlosy. poszlam do apteki i powiedzialam farmaceutce, zeby polecila mi jakis srodek na to diabelstwo. polecila mi szampon PIPI i pomoglo od razu pozniej zlapalam, gdy mialam 23 lata na dyskotece... wrocilam do domu i czulam, ze cos mi po glowie lazi a kudly mialam dlugie. poprosilam wiec moja mame, zeby mi w nie zajrzala, wiec jakie bylo nasze zdumienie, gdy sie okazalo, ze po lbie buszuje mi wsza... Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: Miałyście wszy? 27.05.09, 10:42 wszy? nigdy w życiu, ani wszy, ani pchły ani inne takie... i nie pamiętam aby pielęgniarki w szkole sprawdzały włosy... córka dzięki Bogu też nigdy nie miała... Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Miałyście wszy? 27.05.09, 11:00 Miałam jak byłam półtorarocznym szkrabem. Potem mam regularnie sprawdzała mi glowę. Odpowiedz Link Zgłoś