kj24 29.04.09, 20:18 Co o nim wiecie i sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roksanaa22 Re: Radio Maryja 29.04.09, 20:20 Sądzę,że robi ludzi w konkretnego balona Moja teściowa słucha na okrągło,wielbi Rydzyka i twierdzi,że tylko ON WYŁĄCZNIE ma rację-bo ona to czuje;D Nie mam nic do modlitw itp na antenie(takie jego przeznaczenie) ale do polityki i interesów nie powinni się mieszać... Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Radio Maryja 29.04.09, 20:30 oj za dużo by pisac-pisałan na ten temat pracę dyplomową Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Guderianka! 30.04.09, 19:19 hehe -trochę już nieaktualna po obroniona w 2000roku bodajże Ale ciekawa ciekawa. Miałam materiały przysłane bezpośrednio z Torunia, kasety z wykładami itp- które po obronie sprezentowałam babci-była w siódmym niebie Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Radio Maryja 29.04.09, 20:42 myślę, ze to jedno wielkie bagno, ma na celu otumanienie ludzi łatwowiernych, najprościej staruszków samotnych na emeryturze, co by ofiary na radio posyłali... eh za dużo by gadac, ale nie ma w tym gadaniu nic pochlebnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: Radio Maryja 29.04.09, 20:46 kiedys sluchalam regularnie jak nie mialam tv przez pare miesiecy( potem peklismy i przywiezlismy)i sie , ze czeka mnie pieklo za cesarkie ciecie a nie porod silami natury. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: Radio Maryja 29.04.09, 20:51 mam zasadę -wiedzieć o czym mówię.czytałam nasz dziennik oglądałam tv trwam i słuchałam wspomnianego radia... jeśli to jest katolicki głos...to ja nie chcę być katolikiem w tym stylu.no niestety z natury nie ma we mnie tolerancji dla braku tolerancji.rydzyk jak nikt inny potrafi na wierze robić biznes do tego doprowadza w moim odczuciu rozłam wśród samych katolików-bo można być katolikiem a nie trzeba być oszołomem.No i nie lubię mieszania się w politykę...a słuchając RM swego czasu w 5 minut dowiedziałam się kto jest pobożny a kto winien iść do piekła razem ze swym elektoratem.To nie chodzi o to,że kościół nie ma prawa powiedzieć "głosowanie to wasz obowiązek rozważcie na kogo warto głosować,szukajcie w polityce uczciwości itp itd" nawet to popieram-szerzenie postawy obywatelskiej byłoby ok ale wymienianie partii z nazwy jawne wspieranie czyjejś kampanii-dla mnie jest niesmaczne Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Radio Maryja 29.04.09, 20:55 Trudno mi cokolwiek sądzić, bo nigdy nie słuchałam. Najwidoczniej słuchacie często, skoro możecie wydać opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: Radio Maryja 29.04.09, 21:13 Dawniej często słuchałam ( jedyne radio, które odbiera u mnie w kuchni) obecnie rzadziej. Ale lubię, bywa dość zabawne, a dodatkowo fascynujące. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: Radio Maryja 30.04.09, 09:12 kj24 napisała: > Co o nim wiecie i sądzicie? Całe szczęście że takie radio istnieje,dzięki temu możemy z całym przekonaniem powiedzieć że mamy w Polsce pluralizm w mediach; jezeli na jakis temat media tv:rząadowa,tvn, polsat, biją pianę w jeden bęben,do tego stacje radiowe i prasa to coś nie gra.Gdyby nie było "Rydzykowych" mediów to o znaczyłoby, że albo Polacy to debile, albo panuje u nas jakiś typ zamordyzmu, że wszyscy zgodnie popierają jedynie słuszną linię prezentowaną w mediach.Fakt ,że media "Rydzykowe" istnieją to dowód ,że istnieje w Polsce tak jak w każdym normalnym kraju zróżnicowane poglądowo społeczeństwo.I o to chodzi. Tzw. walka poglądowa,światopoglądowa itp. jest zdrowym objawem.Formy ekspresja, burzliwość debat,temperament wypowiedzi są różne ale spoko, to normalne.I tak ma być.Bałabym się kraju gdzie wszystkie stacje tv,radio i media kwiczą radośnie jednym głosem. Prawdy należy szukać, a na jej trop najłatwiej trafić spotykając ludzi o diametralnie różnym spojrzeniu na interesujące nas kwestie.Popieram więc wolność słowa dla każdego, kto nie chce niech nie słucha/czyta, kto chce niech słucha.Niektóre z was piszą że straszą w tym radio piekłem,ale to tego radia prawo, chce to niech straszy.Inne media straszą Rydzykiem, chcą niech straszą.Wolny wybór to podstawowa cecha homo sapiens sapiens.Więc wybierajcie jak chcecie baczcie tylko byście miały różnorodność do wyboru a nie jeden bęben. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: Radio Maryja 30.04.09, 13:41 Uważam tak jak Marina, mimo iz do poglądów rydzykowego radia mi daleko, za to uwielbiam pasjami czytac Tygodnik powszechny (dla mnie ostatnimi laty to jedyne pismo do cztania a nie tylko do dowiadywania sie o newsach). Jednak, jeśli radio Maryja ma swoich słuchaczy, jest zapotrzebowanie na takie zjawisko, są osoby o takim a nie innym pogladzie to one maja prawo do tego by miec w eterze fale które zaspokajają ich potrzebe w tej kwestii (nawet jesli opinie wydaja mi sie niesmaczne), maja prawo do wysyłania datków i wydawania własnych pieniedzy na cel który dla mnie wydaje sie nieracjonalny. Na tym polega wolność mediów. Nie tylko na tym, że TVN może robić prowokacje dziennikarskie lub w programie "Teraz my" polityka sie zapytać czy leje żonę. Dla mnie istnienie radia Maryja to dowód na to, że jest wolność. I mimo iż fanką radia M nie jestem będę bronić jego prawa do istnienia. Sama mam prawo przełaczyć na ukochana Trójką i upajac się Wojciechem Mannem Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Radio Maryja 01.05.09, 00:02 > jezeli na jakis temat media > tv:rząadowa,tvn, polsat, biją pianę w jeden bęben, Ile jest tematów, na które TVP i TVN mają takie samo zdanie? Chyba co do wyników meczów najwyżej, bo przecież nie przy sprawach politycznych i światopogladowych... Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: Radio Maryja 30.04.09, 13:54 img134.imageshack.us/img134/9972/obr2400x400.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: Radio Maryja 30.04.09, 13:57 Niezłe. Kult Rydzyka przypomina mi miłość jakim darzeni są w ameryce pastorzy telewizyjni czy inni przywódcy ruchów protestanckich. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Radio Maryja 30.04.09, 16:33 że jak się jedzie przez Łomżę, to tylko RM odbiera Odpowiedz Link Zgłoś
dzidaa Re: Radio Maryja 30.04.09, 16:55 www.youtube.com/watch?v=U4ib9i4JGS0 mniej więcej Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Radio Maryja 30.04.09, 17:08 A ty co sądzisz, czy to jakaś ankieta? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamira Re: Radio Maryja 01.05.09, 00:34 Nigdy nie słuchałam i nie zamierzam słuchać Odpowiedz Link Zgłoś